Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej!
Ruda u mnie też dalej nic, ale cały czas sobie powtarzam, że to może jeszcze ze 2-3 tygodnie miną zanim coś poczuję.
MałaMała jak tam bardzo boli to może faktycznie idź na IP.
Straciatella koniecznie zrób badania.
-
Ja kopniakow nie czuje poprostu czasem takie wiercenie i pukanie, czasem nic i wtedy sie martwie. Ale ja jestem bardzo szczupla dlatego pewnie wczesniej poczulam, mam problem z zastrzykami bo brzuch robi sie napiety juz i nie mam jak zlapac tluszczuku. Wczoraj tez mialam bardzo twardy brzuch.
Powiem wam ze ciaza to dla mnie super stan bo spie po 10-12 godzin, kazdy mnie wyrecza w obowiązkach, a jak boli glowa a boli naprawde czesto to poprostu leze, ogólnie to narodzenie dziecka bedzie rewolucja ale juz nie moge sie doczakac. Korzystam z tych wakacji bo widze jak mamusie ktore maja maluchy w domu musza byc caly czas na chodzie. Kolejnej ciazy juz nie ma czasu sie celebrowac.
Mam jeszcze pytanie, jutro mam stomatologa? Chyba można? -
Straciatella też o tym słyszałam.
Dzisiaj zaczynam 20 tc. Jutro wizyta u gina z cukrzycą, a 18.09 połowkowe.
Cieszę się, że ominely mnie plamienia, krwawienia, bóle na pierwszym etapie ciąży, bo ja mega panikara jestem.
Poza tym to pierwsza ciąża prawoe 10 lat wyczekana, więc zawał murowany.
Ruda ja tez slabo z ruchami.
Od kilku dni mam wrażenie z lewej strony pępka, że pod skórą wije mi się delikatnie robakale to są tak słabo wyczuwalne, że czasami sama nie wiem czy to to.
-
Sisi mi profesor powiedzial, ze zle zastrzyki robie (miałam ogromne krwiaki)
Powiedzial zeby łapać faldke pod piersią lub na zebrach z boku
Tak mozna, a nawet trzeba. Niewyleczona próchnica przenosi się na nienarodzone dziecko i taki maluch po urodzeniu już jest tym obciążony. Ma gwarantowaną próchnice na pierwszych zębach. Poza tym do orgnizmu przenoszą się różne bakterie. Mozna znieczulenie, ale bez adrenaliny dają. Wczoraj poszlam na nfz do dentysty i wczoraj dentystka odmówiła mi znieczulenia w ciąży, więc warto się wczesniej upewnić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 09:53
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:Poszłam po głupie bułki i znów zasłabłam
zaczynam się niepokoić, jutro idę na morfologię.
Niby bezpieczna, ale jest udowodnione, że dzieci których mamy brały no spe w ciąży mogą mieć większe problemy z napięciem mięśniowym
Ja brałam w tej ciąży dwa razy jak był mega kryzys i jestem za tym żeby wziąć jeśli bardzo boli.magdaaa88 lubi tę wiadomość
-
Co do nospy, to wiadomo, że jak ktoś łyka jak cukierki przy każdym skurczu to może to mieć wpływ na dziecko. Ale jeżeli skurcz jest dokuczliwy i ból brzucha nie przechodzi, mimo leżenia, to lepiej brać. Można też magnez, również działa rozkurczowo. Ja mam taki system - jak boli mnie brzuch to staram się położyć, jeżeli nie przechodzi to maksymalnie po godzinie łykam dwie tabletki magnezu, jeżeli nie przechodzi to nospę. Brałam w tej ciąży jakieś dwa razy może, magnez łykam codziennie.
Reni, Straciatellaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja jutro zaczynam 20 tydzien i tez ruchow nie czuje.. ale ja to chyba czekam na jakies kopniaki, bo jakies dziwne bulgotanie czasami juz czulam, chociaz rownie dobrze to mogla byc praca zoladka czy jelit
ale tak zeby miec 100% pewnosc ze to ruchy a nie nic innego to jeszcze nie mialam, wiec czekam nadal.
co do lekow ja czesto na zgage biore rennie, do tego w zeszlym tygodniu lyknelam sporo apapow i nie swirujewiem, ze te leki nie szkodza dziecku a ja tez biore jak juz naprawde musze i nie zjadam ich jak cukierki. wszystko trzeba robic z glowa
i Empiq nie wiem po co sie tak meczysz z tym bolem glowy, po prostu zazyj apap i juz. te 1 czy 2 tabletki naprawde NIC nie zrobia dziecku, a tobie przyniosa duza ulge
to moja pierwsza ciaza, wiec zadna ze mnie ekspertka, ale jestem po prostu za tym zeby wsluchiwac sie w swoj organizm i nie panikowac bez potrzeby (tak wiem, latwiej powiedziec niz zrobic)
-
nick nieaktualnyNo właśnie z tymi ruchami to zależy kto na co czeka. Konkretny kopniak to pewnie faktycznie grubo po 20tc i lekarze mówiąc o ruchach to wlasnie maja na myśli (tzn. mój lekarz np.
). Jakieś tam delikatne smyranie czy przelewanie może byc wcześniej, ale to odczucia, które można bardzo różnie interpretować.
Jonesey lubi tę wiadomość
-
Moja Mała czasem tak sie wypychaw strone brzucha ze czuje pod reka gdzie leży, i widac takie górki na brzuchu.
Karola ale bralas znieczulenie? Mnie zeby nie bola ale poprostu dawo nie bylam na kontroli.
Ja czasem biore apap na bol glowy ale stwierdzilam ze to nic mi nie pomaga. Niestety bol glowy mam co drugi dzien ostatnio. Ale i tak lepiej bo wczesniejmoalam np 4dni ciagiem.