X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamała, zgodzę się z Tobą, nie bez powodu to kobiety zachodzą w ciążę i rodzą dzieci :) damy radę, bo drzemie w nas ogromna siła. ja trzymam za nas wszystkie mocno kciuki!

kolejną wizytę mam ustaloną na 13.06 w piątek :D i pewnie wtedy założy mi kartę

MałaMała lubi tę wiadomość

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Chyba przy kolejnym dziecku jest łatwiej z emocjami (ale pewnie nie u wszystkich) Ja o ciążę starałam się 3 lata, trochę przeszłam, łatwo nie było. Tą ciążę traktuję jak cud który mi się przytrafił. Dlatego pojawia się strach, że coś się może się stać, chociaż staram się nastawić jak najbardziej pozytywnie.
    Rozumiem cię doskonale o drugą córkę staraliśmy sie 3 lata ...

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, my już po wizycie. Pani ginekolog rewelacyjna, od razu zapytała się mnie czy potrzebuję L4. 7t3d, maluszek ma 11,9mm, pięknie bije serduszko, termin porodu na 13 lutego :)

Pau.Em, Grzechotka2, baranosia, Mila_85, Kropeczka85, -Mamunia- lubią tę wiadomość

felkdcimq0ye506j.png[/url]
    oar83e3k8h9orfzf.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Rozumiem cię doskonale o drugą córkę staraliśmy sie 3 lata ...
    Ja też chciałabym mieć 2-3 dzieci, chociaż teraz to modliłam się żeby to jedno było. Ale najważniejsze, że są już z nami te maluszki i żeby zostały do końca :-) <3

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkie jestesmy bohaterkami, a za pare m-cy zwycięzcami. Troche sie martwie jak bedzie przebiegala ciaza, w pierwszej ciazy mialam nadcisnienie indukowane ciaza, po okresie pologu wrocilo. Ta ciaze zaczynam juz z nadcisnieniem pierwotnym, na razie uregulowanym, ale co bedzie dalej, staram sie nie myslec chociaz czasem nie wychodzi. Nie plamie, nic mnie nie boli, w piatek slucham serduszka.

• Vivanillka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprotka ja też 13.07 :-) hihi.
    Moja beta z dziś 6774,0. Przyrost w normie... Jestem troszkę spokojniejsza...

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki

10dpo 5.41
    12dpo 39.93
    14dpo 129
    21dpo 2722 - dziś

progesteron 32ng
    TSH 2,28 - i tu trochę mnie martwi, ostatnio było 2.17. Nigdy nie miałam problemów z tarczycą. Zawsze TSH jak i wszystkie ft, atpo,usg było w normie.

Vivanillka lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tak źle czuje że nie mam czasu zbytnio rozmyślać i się martwić. Poza tym moje chłopaki pochłaniają większość mojej uwagi.
    Wiadomo że wyczekuje się tych wizyt, ale taki wiekszy spokój przychodzi w 2 trymestrze kiedy czuć ruchy.
    W pierwszym trymestrze wiele może się zdarzyć a poza tym tylko usg potwierdza że mały człowiek żyje i ma się dobrze. Także od 2trymestru będzie mniej stresu i liczę że mniej dolegliwości :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 18:17

Lilka® lubi tę wiadomość

• Lilka® Debiutantka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila_85 wrote:
    Ja się tak źle czuje że nie mam czasu zbytnio rozmyślać i się martwić. Poza tym moje chłopaki pochłaniają większość mojej uwagi.
    Wiadomo że wyczekuje się tych wizyt, ale taki wiekszy spokój przychodzi w 2 trymestrze kiedy czuć ruchy.
    W pierwszym trymestrze wiele może się zdarzyć a poza tym tylko usg potwierdza że mały człowiek żyje i ma się dobrze. Także od 2trymestru będzie mniej stresu i liczę że mniej dolegliwości :)

Jak mnie sie myslenica czepia to czytam ksiazke, albo bawie sie z synkiem :)

7j5wm03.png
    xlywlvr.png
  • milllusia88 Znajoma

Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze wy coś szybko te serduszka i zarodki macie w sensie tc a ja 6tc i nawet zarodka nie ma eh

f2w3s65g7edvmdou.png

f2w33e5eegywedjr.png

f2w3jt3j8y2jkw5p.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milllusia88 wrote:
    kurcze wy coś szybko te serduszka i zarodki macie w sensie tc a ja 6tc i nawet zarodka nie ma eh
    Wszystko zalezy od tego kiedy była owu. ja nie liczę na zbyt wiele bo miałam późno owulacje. Idę w środę w 5t3d ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • milllusia88 Znajoma

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja miałam o odpowiedniej porze tj koło 15dc poźniej napewno nie bo ja w tym cyklu co sie udało to w dni płodne raz seks bo jechalismy ze znajomymi na weekend a potem infekcje złapałam

f2w3s65g7edvmdou.png

f2w33e5eegywedjr.png

f2w3jt3j8y2jkw5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamała
    Nawet nie wiesz jak kamień spadł mi z serca <3 strasznie się cieszę że jest wszystko dobrze, a możesz napisać na co miałaś operację? Chodzi tutaj o laparoskopie?

Nati pochwal się zdjęciem z USG

Milusia może miałaś późniejszą owulację,aj tym bym się nie przejmowała, daj czas Maluszkowi, uwierz mi że wszystko będzie dobrze ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milllusia88 wrote:
    no właśnie ja miałam o odpowiedniej porze tj koło 15dc poźniej napewno nie bo ja w tym cyklu co sie udało to w dni płodne raz seks bo jechalismy ze znajomymi na weekend a potem infekcje złapałam
    Może to też kwestia sprzętu:) spokojnie, na następnym usg już na pewno będzie serducho:)

• nati1992 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nasz maluch
    https://zapodaj.net/c40841bebf5ad.png.html

Straciatella możesz na 1 stronie zmienić mi datę porodu z 8 lutego na 13-tego.

ej_est lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milllusia88 wrote:

W pierwszej ciąży cokolwiek poza pęcherzykiem zobaczyłam dopiero w 8 tc i jakos teraz tez sie na taki scenariusz nastawiam.
    Ale liczę, ze w czwartek bedzie widać przynajmniej pęcherzyk, o ile w ogóle bede mieć robione USG

Z tym denerwowanie sie i stresowaniem tak juz po prostu jest. Jak na czymś nam zależy to sie martwimy to naturalne :)
    Jak okazało sie, ze jestem w drugiej ciąży to obiecałam sobie, ze tym razem żadnych badań beta, a na pierwsza wizytę pójdę dopiero w 8 tygodniu i co? I psinco :D beta zrobiona, nawet dwie, a do lekarza zamiast w 8 idę w 5...taki juz los matki ;)

Pepper lubi tę wiadomość

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    W pierwszej ciąży cokolwiek poza pęcherzykiem zobaczyłam dopiero w 8 tc i jakos teraz tez sie na taki scenariusz nastawiam.
    Ale liczę, ze w czwartek bedzie widać przynajmniej pęcherzyk, o ile w ogóle bede mieć robione USG

Z tym denerwowanie sie i stresowaniem tak juz po prostu jest. Jak na czymś nam zależy to sie martwimy to naturalne :)
    Jak okazało sie, ze jestem w drugiej ciąży to obiecałam sobie, ze tym razem żadnych badań beta, a na pierwsza wizytę pójdę dopiero w 8 tygodniu i co? I psinco :D beta zrobiona, nawet dwie, a do lekarza zamiast w 8 idę w 5...taki juz los matki ;)

Co prawda, to prawda :) . Ach te losy, ja wizytę mam 27.06, a dostaję szału :D , stres mnie zjada... Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze..

Lilka® lubi tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    3i498u69dg9tllfw.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    iv096iye2fv87y8o.png
    6qw2egz2dy2t6mxw.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała zwolnienie lekarskie ze względu na torbiel?

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Lilka® Debiutantka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Was, Dziewczyny, z piciem wody? Bo u mnie teraz kiepsko jest. Jeszcze jak bylo goraco to chętnie się piło, a teraz, jeszcze przy nudnosciach, to ciężko woda wchodzi... :(

7j5wm03.png
    xlywlvr.png
  • nati1992 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka® wrote:
    Jak u Was, Dziewczyny, z piciem wody? Bo u mnie teraz kiepsko jest. Jeszcze jak bylo goraco to chętnie się piło, a teraz, jeszcze przy nudnosciach, to ciężko woda wchodzi... :(

Mi gazowana nieźle wchodzi

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ