X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivanillka wrote:
    Wiadomo co z malamala?
    Heeeeej Dziewczyny !!!!
    Wrocilam
    Boze jaka ulgaaaa !
    Wszystko jest ok!!!!
    Mam dalej jeszcze wiecej lezec i lezec i lezec do znudzenia, 5tydz. a dzieki tej wizycie widzialam ze nawet serduszko bije !!! Ale jestem szczesliwa z Mezem!!!! Ze wszystko ok jest, dzieki Dziewczyny za dobre slowa !!! :* kochane jestescie!!!

Pau.Em, empiq, Vivanillka, Kolorowaola, baranosia, kjt91, Agnessa, ej_est, Ewelcia85, nati1992, Ewka89, Mila_85, Karola94c, Kropeczka85, -Mamunia- lubią tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne wieści:)

MałaMała lubi tę wiadomość

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina9191 wrote:
    Oczywiście nie potrzebnie zrobiłam beta hcg i wyskoczyło mi na kalkulatorze przyrost poniżej normy i się martwię

18.07 godz 15 beta 826
    20.06 godz 13 beta 1749
    22.06 godz 7 beta 3406
    25.06 godz 8 beta 6143

Przyrost nie podwoił się a minęło 72godz
    Nie martw sie na zapas, kazda z nas ma troszke inny przyrost ;) bedzie dobrze !!! :*

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Pionerka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Według tego co pisze Straciatella to wszystko jest ok. Nie denerwuj się :)
    nie badaj więcej ja byłam u gina a u mnie przyrost ledwo 36% wyszedł po tygodniu a pierwszy był 82,5% i powiedział że jest ok bo przerasta i zakazał więcej robić betę ;-) a tak na marginesie znalazłam artykuł medyczny o beta hcg a nie jakąś stronę po prostu i tam było napisane że seryjne oznaczenie bety jest przy podejrzeniu ciąży pozamacicznej ( niski przyrost) bądź przy obumierajscej (spadek) jedno i drugie wyklucza usg i tym trzeba się sugerować

Cs kto by liczył ;-)
    Niepłodność idiopatyczna
    Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle) :-(
    06.2018 Udało się! :-) -->02.07 puste jajo :-(
    Wracamy do walki !!!!
    IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta :-(
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Heeeeej Dziewczyny !!!!
    Wrocilam
    Boze jaka ulgaaaa !
    Wszystko jest ok!!!!
    Mam dalej jeszcze wiecej lezec i lezec i lezec do znudzenia, 5tydz. a dzieki tej wizycie widzialam ze nawet serduszko bije !!! Ale jestem szczesliwa z Mezem!!!! Ze wszystko ok jest, dzieki Dziewczyny za dobre slowa !!! :* kochane jestescie!!!
    super wieści! <3 a wiadomo co było powodem krwawienia?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    super wieści! <3 a wiadomo co było powodem krwawienia?
    Tak sie stalo ot tak bo, za duzo wysilku a i tak leze tylko toaleta i jedzenie :P

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• KiKi24 Debiutantka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam betę:

13.06-44
    25.06-8915

czy to jest ok?

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia napisałam na priv.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała super wieści! Kamień z serca.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też do tej pory podczytywałam i obiecałam sobie, że odezwę się i ujawnię dopiero po wizycie, która była w piątek :) był to wg usg 5w5d i biło już serduszko. Termin mam na 18.02 :)

Kolorowaola, MałaMała, Ewelcia85, Aliq lubią tę wiadomość

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tylko naszlo mnie pytanie...
    Czy takie krwawienie z szyjki macicy nie ma wplywu na dziecko?????? I kolejna mysl sie kłebi :/

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprot.ka wrote:
    Hej dziewczyny, ja też do tej pory podczytywałam i obiecałam sobie, że odezwę się i ujawnię dopiero po wizycie, która była w piątek :) był to wg usg 5w5d i biło już serduszko. Termin mam na 18.02 :)
    Super wiadomosc !!! Ja mam termin na 15/02 ;)

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Teraz tylko naszlo mnie pytanie...
    Czy takie krwawienie z szyjki macicy nie ma wplywu na dziecko?????? I kolejna mysl sie kłebi :/

Mała, nie ma. Są różne przyczyny krwawienia, nie ma to wpływu na dzidziusia. Lekarz powiedział, że wszystko jest ok, to tej myśli się trzymaj i się oszczędzaj :)

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawiorek wrote:
    Mała, nie ma. Są różne przyczyny krwawienia, nie ma to wpływu na dzidziusia. Lekarz powiedział, że wszystko jest ok, to tej myśli się trzymaj i się oszczędzaj :)
    Dziekuje :)
    Wiecie same jak to jest jak czlowiek swiruje :P tym bardziej ze troche czekalismy na Fasolke i jeszcze od razu po operacji sie udalo ;)
    Termin mam teraz na 11lipca ;)

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Dziewczyny co mam zrobić żeby się tak nie bać?
    Mam ciagle czarne myśli. Cały czas myslę czy będzie ok czy nie poronię. Muszę sie chyba czymś zająć żeby nie myśleć.
    Po latach starań gdy już mamy ten cud nie potrafię się tym cieszyć...
    Kochana mam tak samo, ale staram się wierzyć, że wszytko będzie dobrze. Jestem pod stałą opieką lekarza, biorę wszystkie zlecone leki i witaminki oraz prowadzę bardzo spokojny tryb życia. A też się naczekałam na swoje maleństwo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Heeeeej Dziewczyny !!!!
    Wrocilam
    Boze jaka ulgaaaa !
    Wszystko jest ok!!!!
    U mnie też wystąpiło krwawienie przez krwiaka jak się okazało. Poleciałam jak szalona do mojego gin i okazało się, że nic złego się nie dzieje, to był 5tydz i 3 dzień. I też było serducho. Powiedział mi, że wiele kobie ma na początku krwawienia ale one nie muszą oznaczać noc złego, ale oczywiście trzeba być pod opieką lekarską :-) Trzymam kciuki, żeby wszytko było u Was dobrze. <3
    Dziewczyny widziałam, że pisałyście o karcie ciąży, jak byłam właśnie u lekarza 5tyg3dnia to powiedział, że kartę założy mi dopiero na kolejnej wizycie czyli u mnie to będzie jakoś 8tydz i parę dni. Mam nadzieje, że wszystko będzie OK bo też się sporo naczekałam na to moje maleństwo :-)

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam znowu inaczej. W drugiej ciąży jestem spokojniejsza. Jak nachodzą mnie gorsze myśli to się przytulam do pierworodnej i wszystko mija. Musi być dobrze. Musi :)

baranosia lubi tę wiadomość

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    A ja mam znowu inaczej. W drugiej ciąży jestem spokojniejsza. Jak nachodzą mnie gorsze myśli to się przytulam do pierworodnej i wszystko mija. Musi być dobrze. Musi :)
    Chyba przy kolejnym dziecku jest łatwiej z emocjami (ale pewnie nie u wszystkich) Ja o ciążę starałam się 3 lata, trochę przeszłam, łatwo nie było. Tą ciążę traktuję jak cud który mi się przytrafił. Dlatego pojawia się strach, że coś się może się stać, chociaż staram się nastawić jak najbardziej pozytywnie.

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    U mnie też wystąpiło krwawienie przez krwiaka jak się okazało. Poleciałam jak szalona do mojego gin i okazało się, że nic złego się nie dzieje, to był 5tydz i 3 dzień. I też było serducho. Powiedział mi, że wiele kobie ma na początku krwawienia ale one nie muszą oznaczać noc złego, ale oczywiście trzeba być pod opieką lekarską :-) Trzymam kciuki, żeby wszytko było u Was dobrze. <3
    Dziewczyny widziałam, że pisałyście o karcie ciąży, jak byłam właśnie u lekarza 5tyg3dnia to powiedział, że kartę założy mi dopiero na kolejnej wizycie czyli u mnie to będzie jakoś 8tydz i parę dni. Mam nadzieje, że wszystko będzie OK bo też się sporo naczekałam na to moje maleństwo :-)
    Mi gin zalozyl w 4tc
    Bedzie wszystko ok, ja mam zawsze wyzsze cisnienie nana badaniu :P bo zawsze sie stresuje czy usg wyjdzie dobre :) Mysimy wszystkie byc dobrej mysli !!! Jak to moj ginekolog powiedzial - kobiety sa twarde dlatego to kobiety zachodza w ciaze :P tak mi odpowiedzial jak na zadane pytanie CZY MA PANI MDLOSCI MOCNE odpowiedzialam mu ze tak mam okropne mdlosci ale najwazniejsze zeby bylo z dzieckiem ok a mdlosci przezyje :P hehehe :) (migdaly najlepsze jak cos -polecam) :))) mi pomagaja ;)

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Mi gin zalozyl w 4tc
    Bedzie wszystko ok, ja mam zawsze wyzsze cisnienie nana badaniu :P bo zawsze sie stresuje czy usg wyjdzie dobre :) Mysimy wszystkie byc dobrej mysli !!! Jak to moj ginekolog powiedzial - kobiety sa twarde dlatego to kobiety zachodza w ciaze :P tak mi odpowiedzial jak na zadane pytanie CZY MA PANI MDLOSCI MOCNE odpowiedzialam mu ze tak mam okropne mdlosci ale najwazniejsze zeby bylo z dzieckiem ok a mdlosci przezyje :P hehehe :) (migdaly najlepsze jak cos -polecam) :))) mi pomagaja ;)
    Zdecydowanie jesteśmy twardsze ;-) Mój gin zlecił mi całą masę badań i powiedział, ze dopiero wtedy założymy kartę ciąży. Kolejna wizyta w nast wtorek więc jeszcze tydzień, ciężko wytrzymać ;-)

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ