Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Aneczka86 wrote:Na wychowawczy przeszłam w 2016 dlatego się zastanawiam na jakiej podstawie wylicza wysokość.
-
Cześć Mamuśki, ja też już chyba podchodzę pod dinozaurów
33 lata, Krakow.
Jestem po dwoch wizytach u gonekologa. Serduszko pyka ladnie Po pierwszej wizycie dostalam skierowanie do poradni specjalistycznej patologii ciąży (3 poronienia). W poradni po prawie trzech godzinach oczekiwania lekarka popatrzyla tylko na skierowanie i powiedziala mi przyjsc w połowie lipca.
Jutro mam usg i wtedy zmierzą i zobaczą czy wszystko okKolorowaola, Ewelcia85, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
Oczywiście nie potrzebnie zrobiłam beta hcg i wyskoczyło mi na kalkulatorze przyrost poniżej normy i się martwię
18.07 godz 15 beta 826
20.06 godz 13 beta 1749
22.06 godz 7 beta 3406
25.06 godz 8 beta 6143
Przyrost nie podwoił się a minęło 72godz
-
Paulina9191 wrote:Oczywiście nie potrzebnie zrobiłam beta hcg i wyskoczyło mi na kalkulatorze przyrost poniżej normy i się martwię
18.07 godz 15 beta 826
20.06 godz 13 beta 1749
22.06 godz 7 beta 3406
25.06 godz 8 beta 6143
ale masz przyrost , jak by go nie było to bym się martwiła Jutro masz wizytę u lekarza, poczekaj spokojnie, zobaczysz, że wszystko będzie dobrze Ta beta to zło... ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 13:27
14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
-
Dziewczyny darujcie już sobie tą betę naprawdę nie rozumiem po co na tym etapie ją robić i się schizować zamiast Wam pomóc to tylko narażacie się na niepotrzebne nerwy, a one dziecku do niczego nie są potrzebne
Karola94c, Ewelcia85, MonisiaK, Grzechotka2, nati1992, lenka.m lubią tę wiadomość
-
Paulina9191 wrote:Oczywiście nie potrzebnie zrobiłam beta hcg i wyskoczyło mi na kalkulatorze przyrost poniżej normy i się martwię
18.07 godz 15 beta 826
20.06 godz 13 beta 1749
22.06 godz 7 beta 3406
25.06 godz 8 beta 6143
Przyrost nie podwoił się a minęło 72godzKarola94c lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulina9191 wrote:Oczywiście nie potrzebnie zrobiłam beta hcg i wyskoczyło mi na kalkulatorze przyrost poniżej normy i się martwię
18.07 godz 15 beta 826
20.06 godz 13 beta 1749
22.06 godz 7 beta 3406
25.06 godz 8 beta 6143
Według tego co pisze Straciatella to wszystko jest ok. Nie denerwuj się -
nati1992 wrote:Musiałam się przemęczyć do egzaminu. Teraz mam wakacje więc nie ma sensu brać L4, tylko 4 dni pracy mnie czeka, ale mam nadzieję, że ta inna ginekolog nie będzie miała problemu wypisać mi zwolnienie.
Sama mam dość stresującą prace i się zastanawiam kiedy iść na l4.
Z Blanką poszłam dopiero w 8 mcu ciąży, ale teraz chyba wolałabym wcześniej odpocząć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 13:52
-
Lady_E wrote:Dziewczyny co mam zrobić żeby się tak nie bać?
Mam ciagle czarne myśli. Cały czas myslę czy będzie ok czy nie poronię. Muszę sie chyba czymś zająć żeby nie myśleć.
Po latach starań gdy już mamy ten cud nie potrafię się tym cieszyć...
Mam tak samo, tylko my nie planowaliśmy dziecka całe życie się zabezpieczaliśmy.W połowie maja przestaliśmy poprostu co ma być to będzie i przy pierwszym cyklu się udało.Ale cały czas myślę że coś jest nie tak -
Dziękuje już jestem spokojniejsza wiem ze nie ma sensu robić i nie wiem czemu poszłam ale już na szczęście jutro idę dół skarżą toście uspokoję jak sama zobaczę ze wszystko ok a o tym ze ma się podwoić 48-72h przeczytałam w internecie chyba tutaj na belly
-
Lady_E wrote:Dziewczyny co mam zrobić żeby się tak nie bać?
Mam ciagle czarne myśli. Cały czas myslę czy będzie ok czy nie poronię. Muszę sie chyba czymś zająć żeby nie myśleć.
Po latach starań gdy już mamy ten cud nie potrafię się tym cieszyć...Kropeczka85 lubi tę wiadomość
-
Ja też tak miałam - cały czas rozmyślanie i stres i przez to nic nie mogłam robić i cały czas chodziłam w złym humorze.
W tej ciąży postanowiłam, że już dużo przeżyłam i będzie tak, jak ma być, staram się nie dopuszczać złych myśli. Najważniejsze było dla mnie zobaczenie serduszka - i jestem spokojna.
Betę zrobiłam raz na zlecenie lekarza.
Uśmiechajcie się częściej! Myślcie pozytywnie o maluszkachbaranosia lubi tę wiadomość
-
Ewelcia85 wrote:Na to chyba nie ma złotej rady . Ja jestem w 3 ciąży i teoretycznie powinnam być spokojna bo już to przechodziłam a w praktyce jak szłam na USG to byłam tak zdenerwowana że ręce mi się trzęsły myślę że taka rola matki żyć z wiecznym strachem o dzieci ,te w brzuszku i te urodzone
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:ja też w trzeciej i mam wrażenie, że w tej ciąży boję się najbardziej. Wydaje mi się, że to wpływ internetu, natłoku informacji i większej wiedzy - niestety.
-
Właśnie tak apropo martwienia się zanim jeszcze dowiedziałam się o ciąży zarejestrowałam się do mojej gin na 2.07. Tylko jak policzyłam, że braknie mi leków to zarejestrowałam się do niej ale do innej przychodni na 21.06. Tamtej wizyty jeszcze nie odwołałam i tak kusi mnie żeby pójść. Kolejną mam 19.07. Co myślicie?! Mam prywatny abonament, więc nie płacę za wizytę.