X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak u Was z kondycją włosów? Coś się zmieniło w ciąży pod tym kątem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 11:45

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Dziewczyny, jak u Was z kondycją włosów? Coś się zmieniło w ciąży pod tym kątem?

U mnie za to z włosami jest katastrofa.. co chwile kołtun na kołtunie... nie chciałabym obcinać bo mam długie do tyłka i mi szkoda :( . Ale coś czuję, że po ciąży czas zmienić troszkę wygląd, jeśli chodzi o włosy.. z córką jak byłam w ciąży to miałam śliczne włosy, wszystkie idealne, nie wypadały, zero dosłownie zero problemów. No ale po porodzie zaczęły wypadać itp ..

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny...
    Wczoraj o 16:00 przyjechal tesc.
    Uslyszalam tyle nieprzyjemnych zdan od niego ze cala sie trzeslam, naprawde jakbym wyszla z lodowatej wody, ! Jak mozna byc takim czlowiekiem! W tych nerwach mu wygarbelam ze nawet nie zapyta sie o corke syna -jak sie czuje a tym bardziej o wnuka w brzuchu a pozniej wielcy dziadkowie beda... ! A co uslyszalam? Kolejna mase niemilych zdan i krzykow! Co za burak! Serce myslalam ze z piersi mi wyskoczy.
    Bylam taka wsciekla ze go wygonilam z mieszkania! Bylama tak roztrzesiona ze wyszlam z mieszkania na reszte dnia. Jak mozna byc takim czlowiekiem???!!!?
    A lata ze swoja do kosciola co niedziele a tesciowka codziennie do ksiezy łazi, i wszyscy tylko wokol ze oni tacy przeciez wspaniali.. tylko czemu tylko takie zdanie na ich temat maja obcy ludzie a nie rodzina?
    Bo ich rodzina dobrze wie jacy sa!
    Nie maja kontaktu z nikim! Ledwo zmarl dziadek meza (bardzo kochany czlowiek) a oni sie rzucali do ciotki (siostra tescia) zeby im kase dala i spadek i dom po dziadku ... i ta wojna ich trwa juz 4lata ...
    Oni sa tacy TOKSYCZNI ze juz brakuje mi sil...

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    Czy wasze maluchy tez sie wypinaja do tego stopnia ze robia wam sie takie stozki w miejscu gdzie są, raz lewa strona brzucha raz prawa albo na dole, mega boli mnie wtedy brzuch ale super uczucie bo czuc ciałko pod ręką:) po chwili odplywa sobie... eh uwielbiam ten stan. Jeszcze tydzień i wizyta:)
    Co do tych komentarzy najbliższych to mega przykre że ludzie nadal zachowuja sie jaby żyli w sredniowieczu, ale chyba kazdy z nas mial do czynienia z takimi osobami.
    Ja w pierwszej ciąży miałam podobnie tylko przy pepku, ale u mnie się w ogóle okazało że to nie dziecko się wypina, tylko że to macica trenuje za bardzo,bo dzidziuś był mały i to było jakby "niewykonalne". Zbiegło się to z kolka nerkowa, szyjka się skrocila i dupa - zakaz chodzenia nawet mialam;/

Mała współczuję... :/ są okropni :/

Idę dziś do fryzjera ściąć włosy, bo strasznie szybko mi rosną. Już nie mam do nich cierpliwości;p

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje włosy też szału nie robią ;) może szczególnie już nie wypadają ale za to nie chcą się układać .
    Mała nie wpuszczaj teściow do mieszkania i tyle a jak reaguje twoj mąż ? Dlaczego pozwala im na Ciebie krzyczeć ?
    Kochane moje mam nockę z głowy bo moja Ala się rozchorowała :( podpowiedzcie moze coś skutecznego na katar dla malucha 11 msc . Na razie woda morska , maść majerankowa bo to mam tylko w domu .Strasznie się męczy biedactwo .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Moje włosy też szału nie robią ;) może szczególnie już nie wypadają ale za to nie chcą się układać .
    Mała nie wpuszczaj teściow do mieszkania i tyle a jak reaguje twoj mąż ? Dlaczego pozwala im na Ciebie krzyczeć ?
    Kochane moje mam nockę z głowy bo moja Ala się rozchorowała :( podpowiedzcie moze coś skutecznego na katar dla malucha 11 msc . Na razie woda morska , maść majerankowa bo to mam tylko w domu .Strasznie się męczy biedactwo .
    Ojej bardzo współczuję choroby :(
    Masz inhalator? Może inhalacje ż soli fizjologicznej nebu dose tej niebieskiej?
    Nasivin Soft jeszcze można. Aromactiv.
    Syrop z miodu i cebuli? Albo ja teraz stososowalam u mojej syrop z czarnego bzu i pomagal (nie wiem od jakiego wieku można, lekarz nam zalecił taki syrop). Eh zdrowka;*

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 20:39

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży miałam piękne włosy, po porodzie leciały jak głupie. Teraz mam siano i wypadają jak po porodzie znowu zaczną to będę łysa :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:

A nebulizacji próbowałaś? U nas to się sprawdzało najbardziej jak synek był malutki. Witamina C i nebulizacja minimum trzy razy dziennie. W większości nebulizatorów jest taka końcówka jakby do nosa, tego używaliśmy. Maseczki jak był mały za nic nie chciał zakładać.

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jestem zombie... Kolejna noc, kiedy obudziłam się i już było po spaniu. Od 1.30 do 5.00 nie spałam. Ledwo żyję.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 4 nie śpię.. tak mnie zaczął ząb boleć. W którym 3 dni temu miałam wymieniany opatrunek.. no szału dostanę.. dzwoniłam do swojej dentystki ale nie odbiera .. :( :( wykończę się..

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o włosy, to ja nie zauważyłam, ale przyjechała szwagierka z niemiec nie widziała mnie 2 miesiące i mówi ''Boziu jak ci włosy zgęstniały i urosły! I masz baby hair. Ja tam nic nie widze :)

A co do spania kupiliśmy w tamtym tyg nawilżacz powietrza w końcu i to był strzał w dziesiątkę! Nocne katary mi przeszły. Śpię jak suseł! Mąż też mówi że jest o niebo lepiej :)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Hej!

Też dostałyście zlecenie od ginekologa, żeby odwiedzić interniste, okuliste i stomatologa? Muszą wpisać się do książeczki ciążowej, że byłam. Pierwszy raz gin mi kazał aż tak szaleć z lekarzami :P Nie narzekam, bo to dobrze że tak dba, ale zdziwiło mnie to ;)

Ja nie dostałam takiego zalecenia. Ale miejsce na to w książeczce jest, więc pewnie jeden lekarz zaleca, inny nie.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella, faktycznie w karcie ciąży jest na to miejsce, ale mój lekarz nic nie mówił. Nawet wczoraj byłam u stomatologa na przeglądzie i nie poprosiłam o wpis :/

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Hej!

Też dostałyście zlecenie od ginekologa, żeby odwiedzić interniste, okuliste i stomatologa? Muszą wpisać się do książeczki ciążowej, że byłam. Pierwszy raz gin mi kazał aż tak szaleć z lekarzami :P Nie narzekam, bo to dobrze że tak dba, ale zdziwiło mnie to ;)
    Niee mi nic takiego nie mówił...

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Hej!

Tak ja dostałam, ale mam tylko zaliczyć internistę i dentystę. W pierwszej ciąży miałam takie samo zalecenie ;)

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie a dlaczego to takie wazne zeby jeszcze w ciazy zeby wyleczyc?

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 14 września 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c gratuluję synka! :D ja po córce NIC z ubranek nie sprzedałam, bo tak mi było szkoda i miałam gdzieś z tyłu głowy "a co jak kiedyś bede miała druga córeczke?". No i tak mamy na strychu w pudłach ubranka w rozmiarze 44-86.. teraz nie wiem co z nimi zrobić :D

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    wlasnie a dlaczego to takie wazne zeby jeszcze w ciazy zeby wyleczyc?
    Ciaza sprzyja próchnicy, beztlenowce mogła przeniesc sie z krwia i moga byc niebezpueczne dla ciazy. Do tego prochnica jest zarazliwa. Nawet mozna na Male dziecko przeniesc, stad mowi sie zeby nie lizac smoczkow, nie dawac jedzenia ze swojej lyzeczki. Czego nie moze zrozumiec moja tesciowa:-/

Jonesey, Pau.Em, Reni lubią tę wiadomość

‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ