Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJonesey wrote:wlasnie a dlaczego to takie wazne zeby jeszcze w ciazy zeby wyleczyc?
Próchnica u matki to czynnik ryzyka próchnicy u dziecka, a stany zapalne w obrębie jamy ustnej mogą doprowadzić nawet do przedwczesnego porodu.Jonesey lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJonesey wrote:wlasnie a dlaczego to takie wazne zeby jeszcze w ciazy zeby wyleczyc?
Ja mam następną wizytę u dentysty 19 września, miałam 2 żeby do leczenia, jeden zrobiony i teraz drugi:)
Moja pani gin kazała odwiedzić tylko dentysteale ja i tak chodzę regularnie
Byłam dzisiaj u fryzjera i scielam wlosy;DJonesey lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pau.Em wrote:Moja teściowa też tego nie czai. Sama ma protezę bo jej po 2 ciazach wypadły wszystkie żeby (nie leczyla, później było za późno nawet na kanałowe i w wieku 20 paru lat usunęli jej). No w każdym razie często chce dawać mojemu dziecku jedzenie ż własnego talerza swoim widelcem!!! Zawsze jej mówię że moje dziecko ma swój talerz, swój widelec i sobie poradzi. No nikt mnie tak nie wkurza jak moja teściowa naprawdę. Na samą myśl o niej zaczynam się denerwowac;p
witam w klubiemoja tesciowa doprowadza mnie do szalu w 4 sekundy, szybciej niz moja wlasna mama
Pau.Em lubi tę wiadomość
-
Moja ginekolog nic nie mówiła o wizycie u dentysty ale od dawna już się wybieram i jakoś mi schodzi ale chyba mnie dziś zmotywowałyście i już dzwoniłam tyle że dentystka nie odebrała ale będę próbować
A tak przy okazji tematu, co sądzicie o oblizywaniu dziecku rączek np po jedzeniu? Moja mama tak robi mojemu bratankowi i to czasami bez powodu, wcale wtedy nie jest brudny, a mnie szlag trafia jak to widzę...
Tyle razy jej zwracałam uwagę a ona dalej swoje... Wg mnie to jest obrzydliwe a ona ma jakiś fetysz chyba. Rozumiem że kocha wnuka ale bez przesady!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 13:51
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
malami91 wrote:Dziewczyny, jak u Was z kondycją włosów? Coś się zmieniło w ciąży pod tym kątem?
tak, mimo rozjaśniania mam piękne, gęste, takie mięsiste włosy. Mniej wypadają. Pięknie się rozjaśniają. I rosną jak szalone. Co 2 miesiące mam odrost jakieś 3-4 cm
Niestety pewnie po porodzie polecąWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 13:59
-
MałaMała wrote:Jak mozna byc takim czlowiekiem???!!!?
A lata ze swoja do kosciola co niedziele a tesciowka codziennie do ksiezy łazi, i wszyscy tylko wokol ze oni tacy przeciez wspaniali.. tylko czemu tylko takie zdanie na ich temat maja obcy ludzie a nie rodzina?
Bo ich rodzina dobrze wie jacy sa!
Nie maja kontaktu z nikim! Ledwo zmarl dziadek meza (bardzo kochany czlowiek) a oni sie rzucali do ciotki (siostra tescia) zeby im kase dala i spadek i dom po dziadku ... i ta wojna ich trwa juz 4lata ...
Oni sa tacy TOKSYCZNI ze juz brakuje mi sil...
a może pogadaj z księdzem? Niech im przemówi do rozumu. Wcześniej nagraj teściów i puść księdzu, bo może nie uwierzyć, że tacy bogobojni ludzie są zwykłymi kanaliami.
A jak to nie pomoże, to pogadaj z mężem, że nie będziesz ich wpuszczać do domu, a on jak chce spotkać się z rodzicami, to niech to robi u nich. I tyle. Nie możesz wiecznie się z nimi szarpać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 13:59
MonisiaK, MałaMała lubią tę wiadomość
-
Jonesey wrote:wlasnie a dlaczego to takie wazne zeby jeszcze w ciazy zeby wyleczyc?
dlatego, że przez chore zęby może dojść do zatrucia organizmu. Poprzez dziury z pruchnicą dostają się do organizmu obcy.
Poza tym niewyleczona próchnica u matki gwarantuje próchnicę u jeszcze nienarodzonego malucha. Z tego co u dentysty wyczytałam czekając na swoją kolej, pierwsze ząbki już będą zainfekowane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 14:00
-
KaroKaro wrote:Moja ginekolog nic nie mówiła o wizycie u dentysty ale od dawna już się wybieram i jakoś mi schodzi ale chyba mnie dziś zmotywowałyście i już dzwoniłam tyle że dentystka nie odebrała ale będę próbować
A tak przy okazji tematu, co sądzicie o oblizywaniu dziecku rączek np po jedzeniu? Moja mama tak robi mojemu bratankowi i to czasami bez powodu, wcale wtedy nie jest brudny, a mnie szlag trafia jak to widzę...
Tyle razy jej zwracałam uwagę a ona dalej swoje... Wg mnie to jest obrzydliwe a ona ma jakiś fetysz chyba. Rozumiem że kocha wnuka ale bez przesady!
O nieee. A dziecko zaraz wklada rączke do buzi!
Tak jak nie lubie buziakow w usta. I nigdy nie pozwolilam tak pocalowac swojego dziecka. Są jakies granice.Reni, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Mój ginekolog tylko pytał na początku o dentyste i okuliste, ale do dentysty chodzę regularnie i niedługo też muszę się znów zapisać, żeby sprawdzić jak tam zęby, a okuliste odwiedzę gdzieś za 1,5 miesiąca, bo wtedy wypadnie rok od poprzedniej wizyty.
Karo, o matko, to na prawdę obrzydliwe i tak samo może się młody zarazić próchnica niestety. Ja nigdy nie byłam świadkiem takich zachowań jak oblizywanie rączek, ale smoczka/łyżeczki już tak i to jest też mega fuj! -
Jonesey wrote:witam w klubie
moja tesciowa doprowadza mnie do szalu w 4 sekundy, szybciej niz moja wlasna mama
Moja niby nic złego nie robi, ale wiecznie narzeka i tak mnie męczy nawet krótkie spotkanie z nią, że szok...
Jak wampir energetyczny... Jestem zmęczona tym, że muszę trzymać język za zębami, żeby jej nie powiedzieć, żeby się puknęła w łeb ze swoimi teoriami...
Np sąsiedzi specjalnie łóżko rozkładają dopiero wtedy jak ona już chce iść spać, albo pukają specjalnie miarowo w kaloryfer, albo zostawiają kapiącą wodę, albo rzucają czymś specjalnie... No cyrk, czasem nie wiem czy się śmiać czy płakać.
Mieszka w bloku ze starej płyty, wiadomo, że sąsiadów słychać i nie da się tego uniknąć, ale robić z tego spisek?
Z moim W. się śmiejemy czasem,że ciekawe co by powiedziała jak by pod nami mieszkała, jak Blani co chwila coś albo spadnie albo się głośno bawi, biega, wygłupy, a to płacze jak czegoś nie dostaje. itp
-
Straciatellaa wrote:To taka anegdotka
Moja córka jak np dam jej kostkę czekolady i ma palec brudny to mówię jej żeby sama palucha oblizała. Musiałam jej pokazać jak to się robito był jedyny raz.
Jakiś czas temu do mnie przyszła, miała też paluchy brudne i mówi "bludne mama, bludne!" Od razu sobie pomyślałam, że znalazła w szafce czekoladę i ją wszamała. Okazało się, że to nie byla czekolada hahacałe szczęście nie oblizała palców, a do mnie przyszła
P.S
Od tamtego czasu jak młoda zrobi kupkę to mówi, że zrobiła cekoladedobrze że się nie skończyło paluszkami w buźce
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyPau.Em wrote:No nikt mnie tak nie wkurza jak moja teściowa naprawdę. Na samą myśl o niej zaczynam się denerwowac;p
Przybij piątkę!
Ja o swojej tez nawet myśleć nie mogę bo zaraz mi sie ciśnienie dźwiga.
Ja mam straszny problem z dentysta bo panicznie sie go boje. Za dziecka trafiałam na okropnych stomatologów, którzy leczyli na sile, zadawali ból, a jak trzeba było to to wołali pielęgniarki i innych lekarzy zeby mnie trzymali za ręce i nogi, a oni wiercili. W dodatku za każda taka „sytuacje” jak sie dentystka na mnie do mamy poskarżyła to dostawałam jeszcze dodatkowo lanie...wiec mam straszny uraz do dentystów. Do dzis (a mam 26 lat) siedzę w poczekalni i płacze. Na fotelu mam straszny problem sie uspokoić. Ale wiem, ze musze sie zebrać w sobie i pójść do dentysty bo w ciąży to bardzo ważne.Pau.Em lubi tę wiadomość
-
ej_est wrote:Przybij piątkę!
Ja o swojej tez nawet myśleć nie mogę bo zaraz mi sie ciśnienie dźwiga.
Ja mam straszny problem z dentysta bo panicznie sie go boje. Za dziecka trafiałam na okropnych stomatologów, którzy leczyli na sile, zadawali ból, a jak trzeba było to to wołali pielęgniarki i innych lekarzy zeby mnie trzymali za ręce i nogi, a oni wiercili. W dodatku za każda taka „sytuacje” jak sie dentystka na mnie do mamy poskarżyła to dostawałam jeszcze dodatkowo lanie...wiec mam straszny uraz do dentystów. Do dzis (a mam 26 lat) siedzę w poczekalni i płacze. Na fotelu mam straszny problem sie uspokoić. Ale wiem, ze musze sie zebrać w sobie i pójść do dentysty bo w ciąży to bardzo ważne. -
nick nieaktualnyMoja jak ma brudne ręce to leci do łazienki myć... mamy taki stopień ż Ikei do łazienki i sama się ogarnia, co prawda mokra po łokcie, A woda się leeeeeejeeeeee i leeeeejeeeee...
ma też taki mini stoleczek i sobie staje na nim i zapala swiatlo;D także przez to moje rzyganie do końca 4 miesiąca mam dziecko samoobsługowe.
Ja chodzę do mojej stomatolog od małego. Leczy całą moją rodzinęjest super. Ostatnio dała mojemu mężowi 7 mini past sensodyne i 5 wymiennych końcówek do oral-b elektrycznych
A teściowe no cóż... ja nie odbieram telefonów już nawet, to mi na messenger pisze xD -
Hej!
Wiatam się w 20 tc, albo jak kto woli w 19 skończonym
Się pochwalę jaka dziś miła niespodzianka mnie spotkała w dzień 30 urodzinyTaki piękny bukiet mi mąż wręczył
url=https://naforum.zapodaj.net/55b766639d95.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55b766639d95.jpg[/url
Jutro cały dom gości, więc cały dzień kwitnę w kuchni... Padam z nóg.
A do dentysty też się wybieram we wtorek akurat. Mam kanałowe leczenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 17:15
Jonesey, Nadzieja22, malami91, Mambella, Lady_E, Straciatellaa, Dorota3, MałaMała, Pepper, iwona01 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, o 20 mam wizyte u dentysty na wyrwanie zęba.. bo z bólu nie mogę wytrzymać.. Dzidziusiowi nic nie zaszkodzi prawda? !
Ps. Miałam go leczonego kanałowo itp itd.. i za każdym razem to samo.. zdecydowałam się więc na usunięcie, bo co chwile mam w nim stan zapalny..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 19:12