X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • essentiel Ekspertka

Wysłany: 13 września 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, kwestia imienia to też u nas wkurzająca sprawa. Obydwie rodziny są bardzo sceptycznie nastawione. Samo imię im nie odpowiada, to, że jest to imię po naszym przyjacielu i uwaga, hit - zniszczymy mu tym magię świąt. Myślałam, że pękne jak to usłyszałam :D

Nadzieja22, popatrz, w takim razie Wy też bez serca i zabierzecie dziecku magię świąt. Żartuje oczywiście, imię piękne, a Mikołaje to super chłopaki :D

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
    m3sx6vgcf3jfk39f.png
    ❤ Hanna - 11.04.16 ❤
    klz9roeqis0tp9cs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila_85 wrote:
    Oczywiecie jeszcze jedno pytanie przy 3 dziecku czy było planowane. Jak mowie że tak to widzę często duże oczy i komentarz:podziwiam.

A jak już słyszę takie pytanie czy dziecko było planowane czy wpadka to mam ochotę od razu tenu komuś przyłożyć. Co to w ogóle ma być żeby pytać o takie rzeczy?! Co to kogo obchodzi! Rozumiem porozmawiać sobie o tym z najlepsza przyjaciółka czy z mama, ale żeby „obcy” ludzi o takie rzeczy pytali to już naprawdę brak kultury.

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku, że ktoś może tak komentować płeć dziecka.
    Ja zawsze chciałam mieć starszego brata, ale wiadomo, że to nie było możliwe :) I teraz też mi się marzył chłopiec, ale nie byłam rozczarowana że jest jednak dziewczynka. A mój mąż oszalał, bo będzie córeczka tatusia. Rodzina też super przyjęła informacje o dziewczynce, ale oni wiedzieli przez co przeszliśmy.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, dziewczyny, czytam i nie dowierzam jacy ludzie bywają beznadziejni. U nas póki co nie ma żadnych tego typu akcji.
    magdaaa88 wrote:
    Pytanie do dziewczyn które musza mierzyć i zapisywać ciśnienie- mierzycie o stałych godzinach? Czy po prostu rano, popołudniu i wieczorem? Z tego wszystkiego zapomniałam wczoraj zapytać ginekologa :(

Ja mierzę rano i wieczorem, wtedy kiedy akurat mam chwilę czasu.

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku aż się serce kraje jak czytam wasze wiadomości, ludzie są podli i zawsze znajdzie się jakieś ale... Nie rozumieją tego że dla matki najważniejsze jest to że ta Dzidzia poprostu JEST i każdego dnia martwi się o to żeby była zdrowa, a ludzie dokładają niepotrzebnie zmartwień jakby podczas ciąży było ich mało. .. Nigdy tego nie zrozumiem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 12:55

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 08:57

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane. Bardzo Was przepraszam ale po prostu nie mam czasu na forum :-( dlatego przeważnie odzywam się raz na miesiąc i zdaje relacje z moich wizyt. Ja chętnie bym odniosła się do każdej z Was i każdej życzę zdrówka, ale niestety no nie dam rady :-(
    Co do płci to mój facet bardzo pragnął syna. Znajomym i mi mówił to tak jakby to bylo najważniejsze. Syn i kropka. Nie ma innej opcji. Aż w końcu pękłam. Powiedziałam że czuję się pod presją, że jak będzie dziewczynka to co nie będzie kochał? Czy staraliśmy się o DZIECKO czy tylko o syna, i jak dziewczynka to co zrobi etc etc. I co? Wczoraj na wizycie się potwierdzilo. 12cm zdrowej dziewczynki. A przyszły tata? Cytuję 'no to będzie różowo!'. Znów uronil łze słysząc bicie serca swojej drugiej córeczki. A zdrowa? ZDROWA! I już ma imię także proszę o wpisanie ba 1 stronę: Martynka :-) Reakcja rodziny: super! Będzie babiniec bo babki są the best hehe.
    A to fura naszej maluszkiej:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22a34af8baaa.jpg

Jonesey, KaroKaro, Ewelcia85, Mamusiagusia, kjt91, MonisiaK, Dorota3, Pepper, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkim które znają płeć, a opiniami rodziny i znajomych się nie przejmujcie.

Z córką byłam pewna że chłopak, teraz w sumie też mam takie przeczucie, ale jak widać moje przypuszczenia się średnio sprawdzają :D

Mój sam mówi, że może nawet lepiej jakby była dziewczynka bo dużo ciuchów mamy i zabawek "babskich".
    Ale myślę, że po cichu liczy na siusiara :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście też troszkę marzę o synku ale tak jak u Monisi, jak będzie dziewczynka to ciuchy i wszystko już mam :-)

Te pytania a co będzie też są męczące i mąż ostatnio stwierdził że może fajnie by było nie wiedzieć do końca i w sumie gdyby nie zima to pewnie bym się zgodziła ale te kombinezony to albo typowa dziewczynka albo chłopak i jak chłopak to reszty ciuchów też brak ...
    A sasiadka ostatnio się mnie pyta na kiedy termin to mówię że na luty a ona "no jak się udało.." na co ja że chciałam trójkę i to nie był przypadek ;-P Za to przyjechał mój brat i mówię że jak już wiesz jestem w ciąży a on pieerwsze co "a wiesz już co" ponoć mój mąż miał być po 2 córce rozczarowany że nie syn :-P

MonisiaK lubi tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że dzisiaj mnie brzuch cały dzień pobolewa. Już zapomniał jak to jest gdy brzuch przeSzkodzą a tu jeszcze tyle miesięcy... Coś czuję że będę miała kulkę bo teraz mam wrażenie że rośnie z dnia na dzień :P

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo my będące w trzeciej ciąży to już PATOLOGIA ! I rzecz jasna z wpadki! A jeśli nie to po prostu kolejne 500+ nam potrzebne, bo pracować nam się nie chce! Nie zapominajcie Dziewczyny! :D

Powiem Wam, że mimo, że mam parkę to ile musiałam się teraz natlumaczyc na czym polega badanie Nifty i że mamy pewność co do płci... "No bo może jeszcze się zmieni" "byłaby taka fajna, malusia , czarnusia" ... No masakra

Lady ja właśnie kupiłam Buzza. Udało mi się mega zestaw kupić w super stanie za 600zl!
    Budka jest małą to fakt, ale ja i tak chcę sobie ładnie go przebrać z przedłużką. Nie kładzie się całkiem tylko w jednym kierunku jazdy. Gondola jest właściwie standardowa 78cm, a my w kombinezonach będziemy wozić zaraz na początku. A spacerówka wcale nie jest mała! Ona wygląda na małą i niewygodną, ale jak włożyłam tak moją 4,5 letnią córkę to zmieniłam zdanie. Długo się nad wózkiem zastanawiałam, a że znam już swoje potrzeby wózkowe bardzo dobrze to wybrałam właśnie ten.

Dorota3 lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No racja Kropeczko :) Patusy z nas jak nic -:-D :-D
    A ja ostatnio poczułam sie jak wielka krowa :-| tak się złożyło że w rodzinie mojego męża jest dziewczyna w ciąży aktualnie 14 tc . I będąc ostatnio u nich w gościach najbardziej mnie wkurzało porównywanie nas :( co z tego ze jestem w o 5 tyg starszej ciąży , co z tego ze to moja trzecia a jej pierwsza musiałam się nasłuchać jak to po niej nic nie widać a u mnie juz taaaaki brzuch .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5tyg to bardzo dużo. Poza tym w pierwszej ciąży mięśnie jeszcze dobrze trzymają macice więc nic dziwnego że może nie być widać a z drugiej strony po co porównywać pierwsza czy trzecia. Można być i w 5 z małym brzuchem ale przecież to nie zależne od nas :-)

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jakiegoś czasu coś dziwnego mi się dzieje z brzuchem. Nie wiem czy to dziecko się tak wypina (chyba jeszcze jest za male) czy to jakieś skurcze, ale czuje jakiś dziwny ucisk na dole brzucha i puszcza. Nie wiem do czego to porownac. W pierwszej ciąży tak nie miałam, ale miałam czas się nad sobą rozpieszczac a teraz w ciągłej pogoni za synem :-)

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Od jakiegoś czasu coś dziwnego mi się dzieje z brzuchem. Nie wiem czy to dziecko się tak wypina (chyba jeszcze jest za male) czy to jakieś skurcze, ale czuje jakiś dziwny ucisk na dole brzucha i puszcza. Nie wiem do czego to porownac. W pierwszej ciąży tak nie miałam, ale miałam czas się nad sobą rozpieszczac a teraz w ciągłej pogoni za synem :-)
    Tez tak mialam od 2dni , wczoraj lekarz powiedzial mi ze to maluszek, a dzis Go poczulam , poczulam ten slodki kop :D wiec sie nie martw:)

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 06:57

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór kochane, nawet nie mam czasu zajrzeć ostatnio tu do Was, u mnie po ostatniej wizycie 100% chłopak (25.08 była wizyta).. Teraz wizytka dopiero za 13 dni !! , oszaleje chyba z niecierpliwości, a to już będą połówkowe. No mam nadzieje, że synusiowi nie nic nie odpadnie, bo po córeczce prawie wszystko sprzedane :D Zostały mi na sprzedaż tylko ciuszki od rozmiaru 56 do 74 (Około 60 szt za 70 zł) ale wiecie, jak to jest, jak się wystawi na fejsie czy gdzieś to każdy woli za darmo :D :D

PS. troszkę poprawiłam posta, bo bez ładu i składu był :D !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 22:11

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze maluchy tez sie wypinaja do tego stopnia ze robia wam sie takie stozki w miejscu gdzie są, raz lewa strona brzucha raz prawa albo na dole, mega boli mnie wtedy brzuch ale super uczucie bo czuc ciałko pod ręką:) po chwili odplywa sobie... eh uwielbiam ten stan. Jeszcze tydzień i wizyta:)
    Co do tych komentarzy najbliższych to mega przykre że ludzie nadal zachowuja sie jaby żyli w sredniowieczu, ale chyba kazdy z nas mial do czynienia z takimi osobami.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Bo my będące w trzeciej ciąży to już PATOLOGIA ! I rzecz jasna z wpadki! A jeśli nie to po prostu kolejne 500+ nam potrzebne, bo pracować nam się nie chce! Nie zapominajcie Dziewczyny! :D

No wiadomo!
    Jak ktoś mi zaczyna nawijać o 500+ to ja wtedy mówię, ze planuje jeszcze czwarte dziecko urodzić bo maja dawać emerytury to już w ogóle nigdy nie będę musiała wracać do pracy ;D

Nadzieja22, Ewelcia85, Dorota3, Mambella lubią tę wiadomość

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    No wiadomo!
    Jak ktoś mi zaczyna nawijać o 500+ to ja wtedy mówię, ze planuje jeszcze czwarte dziecko urodzić bo maja dawać emerytury to już w ogóle nigdy nie będę musiała wracać do pracy ;D

Haha ja to nawet nie myślę o 500 + bo na córkę nigdy nie miałam. Ale tak to prawda... ludzie tak myślą.. niestety..

Ps. Też pomyślę nad emeryturą haha :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 22:17

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ