X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak z wagą u dzieci bardzo różnie :-D moja 8 latka waży ledwo 21 kg a 11 msc 12 kg :-D

Makowa skoro masz chorego męża w domu to gorzej niz jakbyś dziecko miała chore :-D dzieci są jednak mniej marudne od mężczyzn :-D

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wiem i tego się nie da przewidzieć. Łóżeczko i wózek to w miarę prosty wybór, ale nad fotelikiem musimy z mężem się dobrze zastanowić.

To muszę sobie chyba dziś strzelić meliskę na ukojenie nerwów.

Ewelcia chory chłop to temat rzeka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 13:31

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja woziłam synka do 11mcy w łupinie ale zaczął się wkurzać i jazda była masakrą i kupiliśmy britaxa max way od 9 do 25kg i jest bajka. Lubi jeździć, wszystko widzi. Wkurza mnie tylko to tłumaczenie ludziom "A czemu to on ma taki dziwny fotelik"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 13:36

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ja woziłam synka do 11mcy w łupinie ale zaczął się wkurzać i jazda była masakrą i kupiliśmy britaxa max way od 9 do 25kg i jest bajka. Lubi jeździć, wszystko widzi. Wkurza mnie tylko to tłumaczenie ludziom "A czemu to on ma taki dziwny fotelik"
    Ciekawy ten Britax :)
    A jaką polecacie najlepsza łupine?

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak szukam, czytam i znalazłam taki https://www.bociek.eu/7922-cybex-sirona-s-i-size-obrotowy-fotelik-samochodowy-do-105cm.html
    Może doświadczone mamy rzucą okiem.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma 4,4 lata i 18 kg ale duża jak na swój wiek, od rówieśników o głowę wieksza 115cm :-P

A wiecie że ja tej furii zakupowej kompletnie nie czuję. Po pierwszej córce stwierdziłam że to wszystko jest nie potrzebne, przewijak tylko na 3-4m nawilżacz zaszedł grzybem po pierwszej zimie a nie dało się go od srodka wyczyścić. Laktator użyłam 2 razy żeby zobaczyć ile dziecko zjada. Prześcieradło na przewijak.... osikane 3 x dziennie i tylko pranie, zostawałam i tak na podkladzie. I w ogóle nie myślę jeszcze o zakupach

ej_est, empiq lubią tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już bym chciała wszystko kupować ale się stopuje...niby już po połówkowych ale wydaje mi się że to jeszcze za wcześnie, oczywiście wszystko już sobie oglądam i dodaje do zakładek ale na zakupy jeszcze czas :)

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda no niby czas, ale później tak wszystko naraz kupić to też ciężko. Nawet pod względem finansowym. Dziś właśnie tak zaczęłam przegląda co ile kosztuje. Wózek 2500 zł (dziadkowie obiecali, że się dorzuca) fotelik z bazą jakieś 1500-1800, łóżeczko podoba mi się takie za 350zl plus materac 150, chcemy też dokupić mała komodę. I już się robi okrągła suma a gdzie tu reszta.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to odczuwam normalnie presję jak czytam wasze posty wyprawkowe dziewczyny o tym co kupilyscie, co macie w planach. Mi sie ciagle wydaje, ze jeszcze tyle czasu jest i jakos nawet myśleć mi sie o zakupach nie chce.
    Ale chcąc niechcąc za jakiś czas trzeba sie bedzie za to zabrać :)

Póki co szukam dla siebie zimowa kurtkę ciążowa. Na jesień jakiś płaszczyk sie znajdzie i licze, ze brzuch sie zmieści choc juz teraz jest dość duży, ale do swojej zimowej kurtki na pewno nie wejdę wiec chce coś upolować

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Ruda no niby czas, ale później tak wszystko naraz kupić to też ciężko. Nawet pod względem finansowym. Dziś właśnie tak zaczęłam przegląda co ile kosztuje. Wózek 2500 zł (dziadkowie obiecali, że się dorzuca) fotelik z bazą jakieś 1500-1800, łóżeczko podoba mi się takie za 350zl plus materac 150, chcemy też dokupić mała komodę. I już się robi okrągła suma a gdzie tu reszta.

Sporo zależy od tego kto ile planuje na wyprawkę wydać i ile rzeczy potrzebuje ;)

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est wiesz ja jeszcze tego wszystkiego nie kupuje, ale dobrze mieć wybrane to co się chce kupić.

Z racji, że u nas to pierwsze dziecko nie mamy totalnie nic. A w rodzine też nie mam malych dzieci po których mogłoby się coś skapnać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 15:20

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jesli mogę coś doradzić dziewczyny to polecam zakup wózka zostawić na jak najpóźniejszy etap zwłaszcza jesli kupujecie nowy. Bo szkoda zeby juz wam „leciała” gwarancja.

empiq, baranosia, Pau.Em, Mila_85 lubią tę wiadomość

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówcie mi proszę nic o chorym chłopie! Mój umiera! Tak twierdzi! Ja też jeszcze kiepska, syn też i do tego chory facet :/

Moja w styczniu skończy 5 lat a waży niecałe 16kg.

Ja też nie mam dla dziecka kompletnie nic. Ale mam już spore doświadczenie he he więc wiem co i jakie mi mniej więcej potrzeba. Wszystko prawie kupuje używane, bez jakiś wymyslatych rzeczy i całość wyszła mi z wyliczeń 4500zl. Także tak czy inaczej małe kwoty to nie są. :/

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak mówi ej_est w wielu sklepach jest możliwość zamówienia na konkretny termin żeby była pewność że będzie ten który nam się wymarzył :)

Ja na szczęście wszystko mam. Dokupię tylko potrzebne rzeczy z apteki. No i jeśli jednak będzie córka to będzie trzeba kupić ubranka. Mam grudniowego synka więc drugie dziecko zimowe będzie miało po nim wszystko

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 11:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Empiq ja mam parke ściąganą w pasie sciagaczem, więc mam nadzieję że się w nią będę mieścić, bo jak jest na maksa rozciagnieta to jest naprawdę szeroką w pasie:D jak nie, to wtedy będę kombinować:D

• baranosia Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kurtko-worek z pierwszej ciąży :D kupiłam na olx używaną, miałam sprzedać ale jakoś się nie mogłam zebrać więc będzie jak znalazł

Pau.Em lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 07:01

Ewelcia85, Papapatka, malami91, Pepper, Dorota3, baranosia, bumbum, Nadzieja22, ej_est lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    empiq wrote:
    Ja kombinuję, jak ominąć zakup takiej właśnie kurtki stricte ciążowej. Póki co wciąż noszę swoje ciuchy sprzed ciąży, ale na zimę to już brzuch będzie konkretny. I tak myślę, czy się znajdzie kurtka/płaszcz o takim fasonie, jak poniżej, bo może też fajnie się będzie układać na sylwetce bez brzucha. Ewentualnie coś odcinane pod biustem.
    90717p11_lopez_b-gr_01.jpg

Tez bym chciała właśnie coś co będzie ciążowe, ale jednak będzie nadawało się do noszenia po ciąży bo nie ukrywam, ze wydanie 300 zł na kurtkę na jakieś 4 miesiace mi się nie uśmiecha. Problem w tym, ze jak już coś jest fajnego to bardziej jesiennego, a ja chce zimowa...nie dogodzisz ;P

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau_Em ty chudzinko ja to juz mam pokaźny brzuchol ale zdjęcie zrobie jutro to wstawie :) co do czegos na zimę to dziewczyna od której kupiłam spodnie ciążowe ma płaszczyk ciążowy i wyśle mi zdjęcia, jak mi się spodoba to biorę a jak nie to ruszam na lumpy bo tam czasami tez jakies perełki znaleźć można :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ