Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Makowa_Panna wrote:Lady.E a to cena z bazą? Jeśli Was stać i to i to nie będzie jakimś wyzeczeniem z Waszej strony to można kupić. Chociaż ja bym jeszcze porownała kilka, bo może jest inny o takich samych parametrach a tańszy
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Pau.Em wrote:Ja mam nebulizator Microlife i bardzo polecam.
Katarek do odkurzacza jest super, używam do tej pory:D wyciągnie wszystko, córka umie dmuchać nos, ale wiecie jak to jest, trzeba naprawdę mocno smarkac, żeby wyciągnąć cały katar. A tak ona wystarczy że lekko smarknie do "katarka" i wszystko wychodzi;)
Termometry mam 3 - na czoło, elektroniczny pod pache i tradycyjny pod pache. Elektroniczny często zanizal, zawsze mierze 3 xd
Z gadżetów na początek to chyba tyle, no monitor stoi pod znakiem zapytania. Jeśli będzie ok to chyba nie kupię.
Dobra wstaje i jadę do urzędu i zamówić torty
Edit:
Jeszcze nawilżacz powietrza. Kupiłam jakiś wypasiony za 2 stowki- jak wyczuje że za niskie nawilżenie to się sam uruchamia. Zbiornik 5l. Wystarczy by nawilzyc 60 m.kw. wyłącza się gdy poziom nawilżenia będzie jaki zadalismy.
Edit: Już doczytałam i zapisałam sobie do listy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 11:42
Pau.Em lubi tę wiadomość
-
Ciuszki z 5.10.15 moje dziewczyny dostawaly okazyjnie na jakieś urodziny i nawet ok. Sama osobiście nigdy nie miałam tam po drodze ale myślę że wszędzie można trafić na coś lepszego lub gorszego jakościowo.
KaroKaro lubi tę wiadomość
25.01.2019 cc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLady_E wrote:Tak z bazą. I wiesz stać nas ale żeby aż tak szaleć :p W sumie wózek chciałam kupić za 4,5 tys (udało sie za 3tys) wiec mąż mówi żebym nie marudziła że fotelik taki drogi :p Ale poszukam i może go przekonam na coś tańszego:)
-
nick nieaktualnyLutyska wrote:Gratuluję udanych wizyt i poznania płci!
)
Dziś i ja się doczekam wizyty i mam nadzieję, że dzieciątko się w końcu ujawni... Trzymajcie kciuki po południu
Też mam dziś wizytę po południu i liczę na poznanie płci. Co prawda to jeszcze nie połówkowe, ale mam nadzieję, że jakieś szybkie usg będzie.
ej_est, kjt91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyruda90 wrote:dziewczyny jakie witaminy przyjmujecie w 2 trymestrze ? bierzecie już magnez ?
Ja cały czas biorę doppel herz aktiv mama premium, magnezu jeszcze nie biorę. Pytałam ostatnio lekarza czy może by nie zacząć bo łapią mnie czasami skurcze brzucha głównie jak za szybko wstanę lub się przekręcę albo kichane, ale lekarz stwierdził, ze nie ma takiej potrzeby bo to normalne jest -
nick nieaktualnymalami91 wrote:Też mam dziś wizytę po południu i liczę na poznanie płci. Co prawda to jeszcze nie połówkowe, ale mam nadzieję, że jakieś szybkie usg będzie
.
Ja mam wizytę jutro i mam obiecane, ze będziemy sprawdzać płeć wiec tez mam nadzieje już się dowiedzieć
Trzymam kciuki za wizytę i poznanie płci
Mambella, malami91, Dorota3 lubią tę wiadomość
-
Też biorę Prenatal Duo.
Coś mi wlazło w krzyż i ledwo dziś chodzę. Dobrze, że jutro wizyta. Myślicie, że mogę wypić melisę?
Pau.Em ale foteliki też są do tej wagi, wiec i tak i tak trzeba wtedy wymienić. A 18 kg to gdzieś w wielku 4 lat. To trochę dziecko pojeździ w jednym.
-
Makowa_Panna wrote:Też biorę Prenatal Duo.
Coś mi wlazło w krzyż i ledwo dziś chodzę. Dobrze, że jutro wizyta. Myślicie, że mogę wypić melisę?
Pau.Em ale foteliki też są do tej wagi, wiec i tak i tak trzeba wtedy wymienić. A 18 kg to gdzieś w wielku 4 lat. To trochę dziecko pojeździ w jednym.
Mój 2 latek waży ponad 15 kg -
Mambella wrote:Mój 2 latek waży ponad 15 kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 13:17
-
ale dziś kiepsko spałam, obudziłam się o 3 na siku i zasnęłam dopiero o 4.40... mąż solidarnie ze mną nie mógł spać. a rano do roboty, ale jeszcze tylko 8 dni, jupi!
mój mały ma niecałe 2,5 i waży ok 14.5ale on lubi jeść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 13:19
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMakowa_Panna wrote:Też biorę Prenatal Duo.
Pau.Em ale foteliki też są do tej wagi, wiec i tak i tak trzeba wtedy wymienić. A 18 kg to gdzieś w wielku 4 lat. To trochę dziecko pojeździ w jednym.waga tak jak i wzrost to sprawa indywidualna, dzieci są różne
moja ma 3 lata i 14.2 kg. Więc jeszcze brakuje nam do 18 kg do których mogę ją wozić w naszym foteliku tyłem, a nie jest on na isofix. Natomiast wiele foteli 9-36 kg ma isofix za który się dopłaca mimo, że będzie używany tylko do określonej wagi.
W ogóle np nasz fotelik Joie Stages jest dobry tyłem, ale kompletnie nie nadaje się do jazdy przodem mimo, że taka opcję ma - na to też trzeba patrzeć.
Melise można w ciąży
A co do witamin to ja biorę pregna plus