X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Lady.E a to cena z bazą? Jeśli Was stać i to i to nie będzie jakimś wyzeczeniem z Waszej strony to można kupić. Chociaż ja bym jeszcze porownała kilka, bo może jest inny o takich samych parametrach a tańszy
    Tak z bazą. I wiesz stać nas ale żeby aż tak szaleć :p W sumie wózek chciałam kupić za 4,5 tys (udało sie za 3tys) wiec mąż mówi żebym nie marudziła że fotelik taki drogi :p Ale poszukam i może go przekonam na coś tańszego:)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ja mam nebulizator Microlife i bardzo polecam.
    Katarek do odkurzacza jest super, używam do tej pory:D wyciągnie wszystko, córka umie dmuchać nos, ale wiecie jak to jest, trzeba naprawdę mocno smarkac, żeby wyciągnąć cały katar. A tak ona wystarczy że lekko smarknie do "katarka" i wszystko wychodzi;)
    Termometry mam 3 - na czoło, elektroniczny pod pache i tradycyjny pod pache. Elektroniczny często zanizal, zawsze mierze 3 xd
    Z gadżetów na początek to chyba tyle, no monitor stoi pod znakiem zapytania. Jeśli będzie ok to chyba nie kupię.

Dobra wstaje i jadę do urzędu i zamówić torty :D

Edit:

Jeszcze nawilżacz powietrza. Kupiłam jakiś wypasiony za 2 stowki- jak wyczuje że za niskie nawilżenie to się sam uruchamia. Zbiornik 5l. Wystarczy by nawilzyc 60 m.kw. wyłącza się gdy poziom nawilżenia będzie jaki zadalismy.
    Dasz linka do tego nawilżacza? Szukam właśnie czegoś ... :)
    Edit: Już doczytałam i zapisałam sobie do listy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 11:42

Pau.Em lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszki z 5.10.15 moje dziewczyny dostawaly okazyjnie na jakieś urodziny i nawet ok. Sama osobiście nigdy nie miałam tam po drodze ale myślę że wszędzie można trafić na coś lepszego lub gorszego jakościowo.

KaroKaro lubi tę wiadomość

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakie witaminy przyjmujecie w 2 trymestrze ? bierzecie już magnez ?

• Mambella Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubranka z 51015 jakościowa są nawet ok, wymiarami różnie, raz kupię odpowiedni rozmiar i jest za mały a inna rzecz w sam raz albo za duża. Dzięki za informacje o promocji, muszę obkupic starszaka na jesień :-)

KaroKaro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 10:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Tak z bazą. I wiesz stać nas ale żeby aż tak szaleć :p W sumie wózek chciałam kupić za 4,5 tys (udało sie za 3tys) wiec mąż mówi żebym nie marudziła że fotelik taki drogi :p Ale poszukam i może go przekonam na coś tańszego:)
    A macie gdzieś sklep osiem gwiazdek w pobliżu? Oni dobierają fotel do samochodu. Poza tym często jest problem z pasami, bo za krótkie lub zły kąt siedzenia co dyskwalifikuje fotel bo głowa dziecku opada. Trzeba pamiętać też o tym, że isofix jest tylko do 18 kg. Więc dziecko w takim fotelu pojeździ tylko do tej wagi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Gratuluję udanych wizyt i poznania płci! :))
    Dziś i ja się doczekam wizyty i mam nadzieję, że dzieciątko się w końcu ujawni... Trzymajcie kciuki po południu :)

Też mam dziś wizytę po południu i liczę na poznanie płci. Co prawda to jeszcze nie połówkowe, ale mam nadzieję, że jakieś szybkie usg będzie :).

ej_est, kjt91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    dziewczyny jakie witaminy przyjmujecie w 2 trymestrze ? bierzecie już magnez ?

Ja cały czas biorę doppel herz aktiv mama premium, magnezu jeszcze nie biorę. Pytałam ostatnio lekarza czy może by nie zacząć bo łapią mnie czasami skurcze brzucha głównie jak za szybko wstanę lub się przekręcę albo kichane, ale lekarz stwierdził, ze nie ma takiej potrzeby bo to normalne jest ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też właśnie ginekolog polecił Prenatal Duo :) od dziś zacznę brać bo z dostępnością tego w aptekach różnie a i cena wysoka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Też mam dziś wizytę po południu i liczę na poznanie płci. Co prawda to jeszcze nie połówkowe, ale mam nadzieję, że jakieś szybkie usg będzie :).

Ja mam wizytę jutro i mam obiecane, ze będziemy sprawdzać płeć wiec tez mam nadzieje już się dowiedzieć :)
    Trzymam kciuki za wizytę i poznanie płci

Mambella, malami91, Dorota3 lubią tę wiadomość

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też biorę Prenatal Duo.
    Coś mi wlazło w krzyż i ledwo dziś chodzę. Dobrze, że jutro wizyta. Myślicie, że mogę wypić melisę?
    Pau.Em ale foteliki też są do tej wagi, wiec i tak i tak trzeba wtedy wymienić. A 18 kg to gdzieś w wielku 4 lat. To trochę dziecko pojeździ w jednym.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej_est o której masz? Ja o 16.20.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Też biorę Prenatal Duo.
    Coś mi wlazło w krzyż i ledwo dziś chodzę. Dobrze, że jutro wizyta. Myślicie, że mogę wypić melisę?
    Pau.Em ale foteliki też są do tej wagi, wiec i tak i tak trzeba wtedy wymienić. A 18 kg to gdzieś w wielku 4 lat. To trochę dziecko pojeździ w jednym.

Mój 2 latek waży ponad 15 kg :-)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czasem jak nie mam witamin to przez kilka dni biorę kwas foliowy - bo np czekam na dostawę z apteki :)

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Moja prawie 4 latka może już dobiła do 15... :D Może ;)

Ale ona od początku z tych drobniejszych...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Córeczka mojej przyjaciółki ma 3.5 roku i waży 17 kg. Tylko ona jest jak na swój wiek niska, a to za rodzicami. Więc to różnie z tą wagą. Jak młoda będzie za mną to będzie klopsik a jak za tata to długi szypiorek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 13:17

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • paprot.ka Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dziś kiepsko spałam, obudziłam się o 3 na siku i zasnęłam dopiero o 4.40... mąż solidarnie ze mną nie mógł spać. a rano do roboty, ale jeszcze tylko 8 dni, jupi!

mój mały ma niecałe 2,5 i waży ok 14.5 :D ale on lubi jeść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 13:19

9f7j2n0alxnirebz.png
    yuudsek2vq53xpo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Ej_est o której masz? Ja o 16.20.

17.55, ale pewnie bedzie lekki poślizg jak zawsze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Też biorę Prenatal Duo.
    Oj nie każde dziecko uwierz mi ;) waga tak jak i wzrost to sprawa indywidualna, dzieci są różne :) moja ma 3 lata i 14.2 kg. Więc jeszcze brakuje nam do 18 kg do których mogę ją wozić w naszym foteliku tyłem, a nie jest on na isofix. Natomiast wiele foteli 9-36 kg ma isofix za który się dopłaca mimo, że będzie używany tylko do określonej wagi.
    W ogóle np nasz fotelik Joie Stages jest dobry tyłem, ale kompletnie nie nadaje się do jazdy przodem mimo, że taka opcję ma - na to też trzeba patrzeć.

Melise można w ciąży :)

A co do witamin to ja biorę pregna plus :)

‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ