Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
ej_est wrote:Dla dziewczyn większość ciuszków w rozmiarze 50/56 wiec tych na start miałam właśnie z lidla z tej serii ciuszków z bawełny bio i byłam meeega zadowolona. Głownie właśnie były to bodziaki i te spodnie z szerokim pasem, o których mówisz. Do dzis za każdy razem jak wrzuca coś z tej serii to kupuje bo naprawdę warto.
Tak, te z Lupilu są bardzo miękkie i w dobrej cenie. Tylko kupienie ich to już czasem wyczyn
H&M mniej się rozciągają i gatunkowo mi bardziej odpowiadały, ale też cena jest wyższa.
Body z Lupilu u nas właśnie nie bardzo się sprawdziły, bo większość nie jest z guzikami przy szyi tylko z taką zakładką i syn miał taki dekolt, że aż mu ponętnie ramiona wystawałyAle on jest bardzo szczupły, więc może akurat u nas to nie zagrało.
-
ej_est wrote:Ojej to ci ty tam nazbieralas?
pochwal sie bo az jestem ciekawa co to za cuda
-Szumis
-katarek na smarki
-laktator medela swing (o ile bede miec pokarm)
-termometr braun 6520
-angelcare ac403
-nebulizator omron
-baby cook beaba
-chusta
i maaasa innych pierdol typu spiworki rozki sliniaki itdi lista ciagle rosnie..
-
Jonesey wrote:-Szumis
-katarek na smarki
-termometr braun 6520
-angelcare ac403
-nebulizator omron
-baby cook beaba
-chusta
Przemyśl też laktator medela mini electric, u mnie się bardzo sprawdził i u koleżanek też. Zawsze połowę tańszyI już masz kasę na inny gadżet
Jonesey lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlack_Lilith wrote:Tak, te z Lupilu są bardzo miękkie i w dobrej cenie. Tylko kupienie ich to już czasem wyczyn
H&M mniej się rozciągają i gatunkowo mi bardziej odpowiadały, ale też cena jest wyższa.
Body z Lupilu u nas właśnie nie bardzo się sprawdziły, bo większość nie jest z guzikami przy szyi tylko z taką zakładką i syn miał taki dekolt, że aż mu ponętnie ramiona wystawałyAle on jest bardzo szczupły, więc może akurat u nas to nie zagrało.
Faktycznie one u góry są dosyć szerokie, ale u nas nie było az takiego problemu. Miałam trochę ciuszków z h&m i tez byłam bardzo zadowolona. Faktycznie gatunkowo bardzo fajne, ale cena tez inna. -
nick nieaktualnyJonesey wrote:-Szumis
-katarek na smarki
-termometr braun 6520
-angelcare ac403
-nebulizator omron
-baby cook beaba
-chusta
No lista imponującaa co na to twój ukochany hehe?
Jonesey lubi tę wiadomość
-
Hej już po wszystkim
Wszystkie parametry w normie
Będziemy mieli córeczkęDokładnie tak jak chcieliśmy
W sumie od początku ciąży mówimy do niej Agatka
Trochę się bałam bo na ostatnim usg (w sierpniu) lekarz zwrócił uwagę, że mam za nisko łożysko.. Na szczęście teraz się podniosło i wszystko jest dobrze
Oczywiście przez ten czas naczytałam się o łożysku przodującym i wszystkich jego konsekwencjachmalami91, ej_est, Jonesey, Nadzieja22, Ewelcia85, Pau.Em, kjt91, Kropeczka85, Papapatka, Black_Lilith, Lady_E, Dorota3, MonisiaK, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też po połówkowych. Wszystko z dzidziusiem dobrze i będzie dziewczynka lekarz mówił że nie ma cienia wątpliwości. Jedyne co to musze się oszczędzać bo mam łożysko bardzo nisko,mam zrobić kontrolę czy się podnosi.
Szumisia mam i przydał się przy jednym i drugim dziecku.
Foteliki polecam te z atestem. Kołyske mam maxi cosi pebble po chłopakach. Młodszy jeździ w rwr besafe a starszy maxi cosi tobi. Ogólnie to każdy z tych fotelików spełnia moje oczekiwania.
Chusta fajna sprawa chociaż ja nie korzystałam zdecydowałam się na nosidełko ergonomiczne, bo szybciej się zakłada. U mnie bardzo sprawdzało się nosidełko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 22:15
malami91, Jonesey, Nadzieja22, Ewelcia85, artemida27, kjt91, Kropeczka85, Black_Lilith, Lady_E, MonisiaK, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ej_est wrote:No lista imponująca
a co na to twój ukochany hehe?
mąż też jest gadzeciarzen i wszystko się mu podobazobaczymy czy nie zmieni zdania jak zobaczy odplywajace pieniądze z konta
artemida, mila gratuluję dziewuszki!!!w końcu wysyp dziewczynek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 22:40
-
Mila_85 wrote:Ja też po połówkowych. Wszystko z dzidziusiem dobrze i będzie dziewczynka lekarz mówił że nie ma cienia wątpliwości. Jedyne co to musze się oszczędzać bo mam łożysko bardzo nisko,mam zrobić kontrolę czy się podnosi.
Szumisia mam i przydał się przy jednym i drugim dziecku.
Foteliki polecam te z atestem. Kołyske mam maxi cosi pebble po chłopakach. Młodszy jeździ w rwr besafe a starszy maxi cosi tobi. Ogólnie to każdy z tych fotelików spełnia moje oczekiwania.
Chusta fajna sprawa chociaż ja nie korzystałam zdecydowałam się na nosidełko ergonomiczne, bo szybciej się zakłada. U mnie bardzo sprawdzało się nosidełko. -
Jonesey, z Twojej listy mam praktycznie wszystko oprócz monitora i tego baby Cooka.
Monitora nie kupiłam choć długo się zastanawiałam nad zakupem. Do gotowania używam termomixa, ale na początku dawałam chłopakom słoiczki gerbera. Takich małych poracji nie chciało mi się robić. Jak juz jedli więcej to wtedy gotowała swoje. Poza tym długo byli na piersi.
Laktatora bardzo dużo używałam siciągałam mleko i robiłam im kaszki. Polecam kaszki hip holle albo topfer. Przy początkach karmienia też był zbawieniem jak mnie synek mocno pogryzł.
Inhalator też warto mieć w domu bo cała rodzina może korzystać. Sama korzystam i uważam że inhalacje z samej soli działają cudaJonesey lubi tę wiadomość
-
Straciatellaa absolutnie racja zapomniałam dodać że nosidełko to dla dzieci tak od ok 6miesiaca. Dla mnie oczywiste a jak ktoś nie korzysta to mogłam wprowadzić w błąd.
Laktatora tez mam canpol i super służył. Choć pod koniec przy drugim synku trochę jakby na mocy stracił. Dostałam od brata Laktatora avent jego żona kupiła i nie używałam także będę próbować ten. Oba elektryczne.Straciatellaa lubi tę wiadomość
-
A jak u Was z łożyskiem u mnie na wyniku z usg gin ndpisał 23mm od ujścia szyjki kazał sprawdzić za jakiś czas czy się podnosi. Teraz trochę czytam na ten temat i trochę się zaczynam martwić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 23:40
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Mila_85 wrote:A jak u Was z łożyskiem u mnie na wyniku z usg gin ndpisał 23mm od ujścia szyjki kazał sprawdzić za jakiś czas czy się podnosi. Teraz trochę czytam na ten temat i trochę się zaczynam martwić
Nie martw się, u mnie w połowie sierpnia biegun dolny dochodził do UW.. Przez te 4 tygodnie łożysko się podniosło i już jest w normieTeż bardzo dużo czytałam na ten temat ale nie ma sensu niepotrzebnie się zadręczać.. Zobaczysz, że przy kolejnym usg się podniesie
-
nick nieaktualnyJa mam nebulizator Microlife i bardzo polecam.
Katarek do odkurzacza jest super, używam do tej pory:D wyciągnie wszystko, córka umie dmuchać nos, ale wiecie jak to jest, trzeba naprawdę mocno smarkac, żeby wyciągnąć cały katar. A tak ona wystarczy że lekko smarknie do "katarka" i wszystko wychodzi;)
Termometry mam 3 - na czoło, elektroniczny pod pache i tradycyjny pod pache. Elektroniczny często zanizal, zawsze mierze 3 xd
Z gadżetów na początek to chyba tyle, no monitor stoi pod znakiem zapytania. Jeśli będzie ok to chyba nie kupię.
Dobra wstaje i jadę do urzędu i zamówić torty
Edit:
Jeszcze nawilżacz powietrza. Kupiłam jakiś wypasiony za 2 stowki- jak wyczuje że za niskie nawilżenie to się sam uruchamia. Zbiornik 5l. Wystarczy by nawilzyc 60 m.kw. wyłącza się gdy poziom nawilżenia będzie jaki zadalismy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 07:02
-
Dzień dobry kochane
u mnie noc była przekichana , pękła rura pod blokiem i do 1 w nocy hałas niesamowity bo coś tam naprawiali więc ze spania nici
na szczęście dziewczyny mają twardy sen i wyspały się. Ja zaraz ruszam do labolatorium zrobic wyniki przed poniedziałkową wizytą i do szpitala po wyniki przeciwciał ,eh nie chce mi sie .
-
nick nieaktualnyPau.Em wrote:
Edit:
Jeszcze nawilżacz powietrza. Kupiłam jakiś wypasiony za 2 stowki- jak wyczuje że za niskie nawilżenie to się sam uruchamia. Zbiornik 5l. Wystarczy by nawilzyc 60 m.kw. wyłącza się gdy poziom nawilżenia będzie jaki zadalismy.
A mogłabyś dokładnie napisać jaki to nawilżacz? Chce kupić dziewczynom i rozglądam sie za czymś sensownym