X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Dla dziewczyn większość ciuszków w rozmiarze 50/56 wiec tych na start miałam właśnie z lidla z tej serii ciuszków z bawełny bio i byłam meeega zadowolona. Głownie właśnie były to bodziaki i te spodnie z szerokim pasem, o których mówisz. Do dzis za każdy razem jak wrzuca coś z tej serii to kupuje bo naprawdę warto.

Tak, te z Lupilu są bardzo miękkie i w dobrej cenie. Tylko kupienie ich to już czasem wyczyn :-)
    H&M mniej się rozciągają i gatunkowo mi bardziej odpowiadały, ale też cena jest wyższa.
    Body z Lupilu u nas właśnie nie bardzo się sprawdziły, bo większość nie jest z guzikami przy szyi tylko z taką zakładką i syn miał taki dekolt, że aż mu ponętnie ramiona wystawały ;-) Ale on jest bardzo szczupły, więc może akurat u nas to nie zagrało.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei szukam dostawki do wózka dla starszaka. Czy któraś z Was używa i ma coś godnego polecenia? Myślałam o takiej dostawce z siodełkiem, ale nie wiem jak to się sprawdza w użyciu.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Ojej to ci ty tam nazbieralas? :D pochwal sie bo az jestem ciekawa co to za cuda :)

-Szumis
    -katarek na smarki :P
    -laktator medela swing (o ile bede miec pokarm)
    -termometr braun 6520
    -angelcare ac403
    -nebulizator omron
    -baby cook beaba
    -chusta

i maaasa innych pierdol typu spiworki rozki sliniaki itd :D i lista ciagle rosnie.. :O :D

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    -Szumis
    -termometr braun 6520
    -angelcare ac403
    -nebulizator omron
    -baby cook beaba
    -chusta

i maaasa innych pierdol typu spiworki rozki sliniaki itd :D i lista ciagle rosnie.. :O :D

Przemyśl też laktator medela mini electric, u mnie się bardzo sprawdził i u koleżanek też. Zawsze połowę tańszy ;-) I już masz kasę na inny gadżet :-)

Jonesey lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Przemyśl też laktator medela mini electric, u mnie się bardzo sprawdził i u koleżanek też. Zawsze połowę tańszy ;-) I już masz kasę na inny gadżet :-)

dzięki zapisze to sobie! :D

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Tak, te z Lupilu są bardzo miękkie i w dobrej cenie. Tylko kupienie ich to już czasem wyczyn :-)
    H&M mniej się rozciągają i gatunkowo mi bardziej odpowiadały, ale też cena jest wyższa.
    Body z Lupilu u nas właśnie nie bardzo się sprawdziły, bo większość nie jest z guzikami przy szyi tylko z taką zakładką i syn miał taki dekolt, że aż mu ponętnie ramiona wystawały ;-) Ale on jest bardzo szczupły, więc może akurat u nas to nie zagrało.

Faktycznie one u góry są dosyć szerokie, ale u nas nie było az takiego problemu. Miałam trochę ciuszków z h&m i tez byłam bardzo zadowolona. Faktycznie gatunkowo bardzo fajne, ale cena tez inna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    -Szumis
    -termometr braun 6520
    -angelcare ac403
    -nebulizator omron
    -baby cook beaba
    -chusta

No lista imponująca ;) a co na to twój ukochany hehe? :D

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej już po wszystkim :)

Wszystkie parametry w normie :)

Będziemy mieli córeczkę :) Dokładnie tak jak chcieliśmy :) W sumie od początku ciąży mówimy do niej Agatka :)

Trochę się bałam bo na ostatnim usg (w sierpniu) lekarz zwrócił uwagę, że mam za nisko łożysko.. Na szczęście teraz się podniosło i wszystko jest dobrze :)

Oczywiście przez ten czas naczytałam się o łożysku przodującym i wszystkich jego konsekwencjach ;)

malami91, ej_est, Jonesey, Nadzieja22, Ewelcia85, Pau.Em, kjt91, Kropeczka85, Papapatka, Black_Lilith, Lady_E, Dorota3, MonisiaK, -Mamunia- lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida, gratuluję córeczki :)

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po połówkowych. Wszystko z dzidziusiem dobrze i będzie dziewczynka lekarz mówił że nie ma cienia wątpliwości. Jedyne co to musze się oszczędzać bo mam łożysko bardzo nisko,mam zrobić kontrolę czy się podnosi.

Szumisia mam i przydał się przy jednym i drugim dziecku.

Foteliki polecam te z atestem. Kołyske mam maxi cosi pebble po chłopakach. Młodszy jeździ w rwr besafe a starszy maxi cosi tobi. Ogólnie to każdy z tych fotelików spełnia moje oczekiwania.

Chusta fajna sprawa chociaż ja nie korzystałam zdecydowałam się na nosidełko ergonomiczne, bo szybciej się zakłada. U mnie bardzo sprawdzało się nosidełko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 22:15

malami91, Jonesey, Nadzieja22, Ewelcia85, artemida27, kjt91, Kropeczka85, Black_Lilith, Lady_E, MonisiaK, -Mamunia- lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna nam przybywać dziewczynek :)

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    No lista imponująca ;) a co na to twój ukochany hehe? :D

mąż też jest gadzeciarzen i wszystko się mu podoba :D zobaczymy czy nie zmieni zdania jak zobaczy odplywajace pieniądze z konta :D

artemida, mila gratuluję dziewuszki!!! <3 w końcu wysyp dziewczynek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 22:40

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila_85 wrote:
    Ja też po połówkowych. Wszystko z dzidziusiem dobrze i będzie dziewczynka lekarz mówił że nie ma cienia wątpliwości. Jedyne co to musze się oszczędzać bo mam łożysko bardzo nisko,mam zrobić kontrolę czy się podnosi.

Szumisia mam i przydał się przy jednym i drugim dziecku.

Foteliki polecam te z atestem. Kołyske mam maxi cosi pebble po chłopakach. Młodszy jeździ w rwr besafe a starszy maxi cosi tobi. Ogólnie to każdy z tych fotelików spełnia moje oczekiwania.

Chusta fajna sprawa chociaż ja nie korzystałam zdecydowałam się na nosidełko ergonomiczne, bo szybciej się zakłada. U mnie bardzo sprawdzało się nosidełko.
    gratulacje! w nosidełku ergonomicznym nosi się dzieci, które same siadają. Młodszych się nie zaleca ze względu na kręgosłup, brak stabilizacji bocznej :)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey, z Twojej listy mam praktycznie wszystko oprócz monitora i tego baby Cooka.
    Monitora nie kupiłam choć długo się zastanawiałam nad zakupem. Do gotowania używam termomixa, ale na początku dawałam chłopakom słoiczki gerbera. Takich małych poracji nie chciało mi się robić. Jak juz jedli więcej to wtedy gotowała swoje. Poza tym długo byli na piersi.
    Laktatora bardzo dużo używałam siciągałam mleko i robiłam im kaszki. Polecam kaszki hip holle albo topfer. Przy początkach karmienia też był zbawieniem jak mnie synek mocno pogryzł.
    Inhalator też warto mieć w domu bo cała rodzina może korzystać. Sama korzystam i uważam że inhalacje z samej soli działają cuda

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa absolutnie racja zapomniałam dodać że nosidełko to dla dzieci tak od ok 6miesiaca. Dla mnie oczywiste a jak ktoś nie korzysta to mogłam wprowadzić w błąd.
    Laktatora tez mam canpol i super służył. Choć pod koniec przy drugim synku trochę jakby na mocy stracił. Dostałam od brata Laktatora avent jego żona kupiła i nie używałam także będę próbować ten. Oba elektryczne.

Straciatellaa lubi tę wiadomość

• Mila_85 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was z łożyskiem u mnie na wyniku z usg gin ndpisał 23mm od ujścia szyjki kazał sprawdzić za jakiś czas czy się podnosi. Teraz trochę czytam na ten temat i trochę się zaczynam martwić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 23:40

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila_85 wrote:
    A jak u Was z łożyskiem u mnie na wyniku z usg gin ndpisał 23mm od ujścia szyjki kazał sprawdzić za jakiś czas czy się podnosi. Teraz trochę czytam na ten temat i trochę się zaczynam martwić :/

Nie martw się, u mnie w połowie sierpnia biegun dolny dochodził do UW.. Przez te 4 tygodnie łożysko się podniosło i już jest w normie :) Też bardzo dużo czytałam na ten temat ale nie ma sensu niepotrzebnie się zadręczać.. Zobaczysz, że przy kolejnym usg się podniesie :)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nebulizator Microlife i bardzo polecam.
    Katarek do odkurzacza jest super, używam do tej pory:D wyciągnie wszystko, córka umie dmuchać nos, ale wiecie jak to jest, trzeba naprawdę mocno smarkac, żeby wyciągnąć cały katar. A tak ona wystarczy że lekko smarknie do "katarka" i wszystko wychodzi;)
    Termometry mam 3 - na czoło, elektroniczny pod pache i tradycyjny pod pache. Elektroniczny często zanizal, zawsze mierze 3 xd
    Z gadżetów na początek to chyba tyle, no monitor stoi pod znakiem zapytania. Jeśli będzie ok to chyba nie kupię.

Dobra wstaje i jadę do urzędu i zamówić torty :D

Edit:

Jeszcze nawilżacz powietrza. Kupiłam jakiś wypasiony za 2 stowki- jak wyczuje że za niskie nawilżenie to się sam uruchamia. Zbiornik 5l. Wystarczy by nawilzyc 60 m.kw. wyłącza się gdy poziom nawilżenia będzie jaki zadalismy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 07:02

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :) u mnie noc była przekichana , pękła rura pod blokiem i do 1 w nocy hałas niesamowity bo coś tam naprawiali więc ze spania nici :( na szczęście dziewczyny mają twardy sen i wyspały się. Ja zaraz ruszam do labolatorium zrobic wyniki przed poniedziałkową wizytą i do szpitala po wyniki przeciwciał ,eh nie chce mi sie .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:

Edit:

Jeszcze nawilżacz powietrza. Kupiłam jakiś wypasiony za 2 stowki- jak wyczuje że za niskie nawilżenie to się sam uruchamia. Zbiornik 5l. Wystarczy by nawilzyc 60 m.kw. wyłącza się gdy poziom nawilżenia będzie jaki zadalismy.

A mogłabyś dokładnie napisać jaki to nawilżacz? Chce kupić dziewczynom i rozglądam sie za czymś sensownym

‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ