WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Jestem przeciwniczką używania nosidełek jako zastępstwa dla gondoli. Na jakieś szybkie wyjścia do sklepu ok, ale na dłuższy spacer wg mnie odpada, a często widzę ludzi na spacerze po parku z dzieciakiem w nosidle.

Mam takie samo zdanie w tej kwestii.
    Koleżanka córkę woziła TYLKO w nosidełku do szóstego miesiąca zycia bo twierdziła, ze jej córka nie lubi jeździć w gondoli bo ma w niej za duzo przestrzeni i płacze, a w nosidełku jest ściśnietą i jest jej dobrze, a ja na to patrzeć nie mogłam. Jestem zdecydowanie przewrażliwiona na tym punkcie.

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mi się przypomniało, że nie używamy w ogóle tych rękawiczek niedrapek i pielęgnacja pępka jest teraz na sucho, czyli jeśli nic się nie dzieje to niczym go nie psikamy :)

ej_est lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    ja myślę, że na jakieś szybkie akcje może być. Mieszkałam na 4 piętrze bez windy, samochód brał małż do pracy więc w bagażniku nie mogłam zostawić wózka, z uwagi na "super" sąsiadów na dole na klatce też nie mogłam. Jak szłam na rynek, czy do lekarza to brałam małą w nosidło i przyczepiałam do wózka. Ba! na spacer też szłam z nosidłem :) Nie zdarzało się to codziennie bo w chuście m.in nosiłam młodą, ale się zdarzało ;) Teraz całe szczęscie mieszkam gdzie indziej i problem się rozwiązał.

Nie wyraziłam sie wystarczająco jasno. Nie chodziło mi o szybkie wyjście z samochodu do sklepu czy przychodni, ale czesto widuje mamy spacerujące w parku lub po osiedlu albo włóczące sie kilka godzin po centrum handlowym z dzieckiem w nosidelku i takim sytuacjom jestem przeciwna. Sama mieszkam na czwartym pietrze bez windy i nigdy nie potrzebowałam użyć nosidelka poza samochodem, ale to jest moje zdanie i każda mama wie co dla jej dziecka jest najlepsze ;)

Choc jak tak teraz myśle to jest nadużyciem z mojej strony stwierdzenie, ze nie używałam poza samochodem bo jednak zdarzało sie w domu do karmienia na początku jak jeszcze nie siedziały no i jak wychodziłam na spacer to znosiłam dziewczyny w nosidelkach na dół, wyciągałam wózek z piwnicy i przykładałam je do gondoli...wiec musze sie troche poprawić.

A powiedz coś więcej o chustach? Bo ja tez myśle o zakupie dla 3 dziecka właśnie chusty bo myśle, ze ułatwi mi to sporo życie ;) ale nigdy wcześniej nie miałam z tym do czynienia i nawet nie wiem jak sie za to zabrać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 17:05

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CHUSTY! dokladnie, tez chetnie bym sie czegos dowiedziala ;)

ej_est lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dsiewczyny kupiłam wózek :) Joolz Day 2 gris. Nowy na gwarancji 1500 zł taniej niż wszędzie :p Juz się nie moge doczekać aż przyjdzie.

Dorota3 lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Sylllwus Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa u mnie tez bedzie chłopczyk, pisałam kilka dni temu, ale nie jest zapisane na liście. Prosze o dopisanie mojego Przemusia:)

Straciatellaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni gratulacje !!! ❤
    Nawet nie widziałam że jestem wpisana 2 razy :D dobrze że wylapalas:)

Co do chusty-bardzo chce :)

Lady Ę jak przyjdzie wozek to pokaż:D

Lady_E lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei nie jestem gadżeciarska więc ani szumiś ani monitor oddechu nie były przeze mnie używane ;) zgadzam się że dobry fotelik to podstawa anosidełko nie jest na dłuższe spacery :) ogolnie takich maluszkow strasznie mi szkoda bo często rodzice chcac się pochwalić swoim dzieciątkiem ubierają np kilku tygodniowe bobasy w dżinsy , sukienki czy bluzy kapturem oczywiście podwiniętym pod szyją :(ja stawiam na wygodę nie na wygląd ,no dobra zdarzylo mi się wystroic do zdjęcia ale zaraz były rozbierane :-D

malami91 lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Najbezpieczniej jest wybrać się do certyfikowanego doradcy noszenia dzieci. Organizują oni spotkania grupowe lub indywidualne, czyli przyjadą do domu i nauczą wszystkiego. Dadzą pomacać różne chusty, blendy, długości - dzięki czemu będziecie wiedziały co dla Was jest najlepsze. Nie jestem za tym, żeby samemu się uczyć bo nawet z najlepszymi filmikami na youtube nie jesteś w stanie obiektywnie spojrzeć na swoje motanie.

Jonesey jestes z uk dobrze pamiętam? jest Polska grupa chustowa na facebooku dla mam z UK (zaraz wkleje link) . Doradca na pewno polski też jest ;) https://www.facebook.com/groups/chusty.uk/

ej_est grupa śląska - https://www.facebook.com/chustyslask/?ref=br_rs

a tu lista z całej Polski certyfikowanych doradców noszenia dzieci w chustach i nosidłach miękkich http://clauwi.pl/doradcy ;)

Dzisiaj rozmawiałam z koleżanka, która ma prawie 3 miesięcznego synka i tez chce kupić chustę bo mały uwielbia sie nosić i tak pomyślałysmy, ze moze by sie dało zrzucić na spotkanie z jakimś doradca, ale nie wiem czy taki doradca na to pójdzie...
    Tez chyba wole spotkać sie z profesjonalistą bo sobie nie ufam na tyle zeby sie oprzeć tylko o filmiki w sieci. Niby wszyscy dookoła powtarzają, ze to takie łatwe i wszystko tłumacza i z filmikiem na pewno szybko załapie, ale jakos mnie to nie przekonuje.

Weszłam na stronę z ta lista wszystkich doradców bo grupa na fb mnie nie urządza bo nie mam juz konta i widzę, ze jest klasyfikacja na doradców z kursem podstawowym, zaawansowanym, a przy niektórych jest napisane certyfikat. Możesz powiedziec coś więcej o tym podziale? Co to oznacza? Rozumiem, ze kurs podstawowy to gorzej od zaawansowanego, ale czy lepiej od certyfikatu? Jak to jest? :)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dopiero poczułam ruchy :) myślałam że w drugiej ciąży będzie szybciej

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 10:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 10:19

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska mi po prostu szkoda takiego maleństwa jak kilka godzin lezy w ubranku którego ja sama bym do odpoczynku nie założyła. Jak raczkuje czy chodzi ok ale kilkutygodnkowe dzieciątko ma dla mnie prawo do wygodnego ubranka które nigdzie go nie uciska . Kazdy robi jak uważa ja po prostu w zyciu stawiam na wygode nie na wygląd :) a juz najbardziej przerazaja mnie dzieci przebrane za dorosłych coś w stylku stara maleńka . Dzieciństwo to dla mnie czas na zabawę , kolory postacie z bajek :-D na dizajnerskie stroje przyjdzie jeszcze czas :-D

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z tym, że te wszystkie eleganckie ubranka dla niemowląt to raczej tylko do zdjęć. Przyznaję się, ze miałam dla synka i malutkie dżinsy, koszule, ogrodniczki. Nawet buciki. Ale nie miałam sumienia mu tego zakładać...

U nas sprawdziły się body z długim i z krótkim rękawem, pajace, półśpiochy, rampersy. Miałam też sporo spodni dresowych, legginsów, rajstopek, skarpetek. Bluzy z kapturem też, rozpinane - do wózka z kapturem na głowie. Natomiast nie sprawdziły się żadne t-shirty, bluzy zakładane przez głowę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 20:44

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze co do spodenek czy półśpiochów to moim zdaniem najlepsze dla malucha są z takim jakby elastycznym pasem materiału na brzuszku, nie z gumką. Nie uciskają. Zawsze są w h&m i zawsze w kolekcjach Lupilu.

O coś takiego mi chodzi http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0642425004.html

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 10:19

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju dziewczyny przepadlam.. zaczelam przegladac filmy YT z gadzetami dla dzieci i juz uzbieralam liste zakupow za kilka tysiecy zl :O a w tym nawet nie ma wozka ani fotelika :D i oczywiscie uwazam ze to wszystko bedzie po prostu NIEZBEDNE!!! :D

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    jeju dziewczyny przepadlam.. zaczelam przegladac filmy YT z gadzetami dla dzieci i juz uzbieralam liste zakupow za kilka tysiecy zl :O a w tym nawet nie ma wozka ani fotelika :D i oczywiscie uwazam ze to wszystko bedzie po prostu NIEZBEDNE!!! :D

Ojej to ci ty tam nazbieralas? :D pochwal sie bo az jestem ciekawa co to za cuda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    I jeszcze co do spodenek czy półśpiochów to moim zdaniem najlepsze dla malucha są z takim jakby elastycznym pasem materiału na brzuszku, nie z gumką. Nie uciskają. Zawsze są w h&m i zawsze w kolekcjach Lupilu.

O coś takiego mi chodzi http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0642425004.html

Dla dziewczyn większość ciuszków w rozmiarze 50/56 wiec tych na start miałam właśnie z lidla z tej serii ciuszków z bawełny bio i byłam meeega zadowolona. Głownie właśnie były to bodziaki i te spodnie z szerokim pasem, o których mówisz. Do dzis za każdy razem jak wrzuca coś z tej serii to kupuje bo naprawdę warto.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey, poszalałaś :). Ja mam zamiar niezbędne minimum kupić, bo nie mam gdzie trzymać tych wszystkich rzeczy. Nasze mieszkanie musi przejść rewolucję, żeby łóżeczko upchnąć ;).

ej_est lubi tę wiadomość

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ