Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymalami91 wrote:Jestem przeciwniczką używania nosidełek jako zastępstwa dla gondoli. Na jakieś szybkie wyjścia do sklepu ok, ale na dłuższy spacer wg mnie odpada, a często widzę ludzi na spacerze po parku z dzieciakiem w nosidle.
Mam takie samo zdanie w tej kwestii.
Koleżanka córkę woziła TYLKO w nosidełku do szóstego miesiąca zycia bo twierdziła, ze jej córka nie lubi jeździć w gondoli bo ma w niej za duzo przestrzeni i płacze, a w nosidełku jest ściśnietą i jest jej dobrze, a ja na to patrzeć nie mogłam. Jestem zdecydowanie przewrażliwiona na tym punkcie.
-
Jeszcze mi się przypomniało, że nie używamy w ogóle tych rękawiczek niedrapek i pielęgnacja pępka jest teraz na sucho, czyli jeśli nic się nie dzieje to niczym go nie psikamy
ej_est lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:ja myślę, że na jakieś szybkie akcje może być. Mieszkałam na 4 piętrze bez windy, samochód brał małż do pracy więc w bagażniku nie mogłam zostawić wózka, z uwagi na "super" sąsiadów na dole na klatce też nie mogłam. Jak szłam na rynek, czy do lekarza to brałam małą w nosidło i przyczepiałam do wózka. Ba! na spacer też szłam z nosidłem
Nie zdarzało się to codziennie bo w chuście m.in nosiłam młodą, ale się zdarzało
Teraz całe szczęscie mieszkam gdzie indziej i problem się rozwiązał.
Nie wyraziłam sie wystarczająco jasno. Nie chodziło mi o szybkie wyjście z samochodu do sklepu czy przychodni, ale czesto widuje mamy spacerujące w parku lub po osiedlu albo włóczące sie kilka godzin po centrum handlowym z dzieckiem w nosidelku i takim sytuacjom jestem przeciwna. Sama mieszkam na czwartym pietrze bez windy i nigdy nie potrzebowałam użyć nosidelka poza samochodem, ale to jest moje zdanie i każda mama wie co dla jej dziecka jest najlepsze
Choc jak tak teraz myśle to jest nadużyciem z mojej strony stwierdzenie, ze nie używałam poza samochodem bo jednak zdarzało sie w domu do karmienia na początku jak jeszcze nie siedziały no i jak wychodziłam na spacer to znosiłam dziewczyny w nosidelkach na dół, wyciągałam wózek z piwnicy i przykładałam je do gondoli...wiec musze sie troche poprawić.
A powiedz coś więcej o chustach? Bo ja tez myśle o zakupie dla 3 dziecka właśnie chusty bo myśle, ze ułatwi mi to sporo życieale nigdy wcześniej nie miałam z tym do czynienia i nawet nie wiem jak sie za to zabrać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 17:05
-
Dsiewczyny kupiłam wózek
Joolz Day 2 gris. Nowy na gwarancji 1500 zł taniej niż wszędzie :p Juz się nie moge doczekać aż przyjdzie.
Dorota3 lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny
-
Ja z kolei nie jestem gadżeciarska więc ani szumiś ani monitor oddechu nie były przeze mnie używane
zgadzam się że dobry fotelik to podstawa anosidełko nie jest na dłuższe spacery
ogolnie takich maluszkow strasznie mi szkoda bo często rodzice chcac się pochwalić swoim dzieciątkiem ubierają np kilku tygodniowe bobasy w dżinsy , sukienki czy bluzy kapturem oczywiście podwiniętym pod szyją :(ja stawiam na wygodę nie na wygląd ,no dobra zdarzylo mi się wystroic do zdjęcia ale zaraz były rozbierane
malami91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:Najbezpieczniej jest wybrać się do certyfikowanego doradcy noszenia dzieci. Organizują oni spotkania grupowe lub indywidualne, czyli przyjadą do domu i nauczą wszystkiego. Dadzą pomacać różne chusty, blendy, długości - dzięki czemu będziecie wiedziały co dla Was jest najlepsze. Nie jestem za tym, żeby samemu się uczyć bo nawet z najlepszymi filmikami na youtube nie jesteś w stanie obiektywnie spojrzeć na swoje motanie.
Jonesey jestes z uk dobrze pamiętam? jest Polska grupa chustowa na facebooku dla mam z UK (zaraz wkleje link) . Doradca na pewno polski też jesthttps://www.facebook.com/groups/chusty.uk/
ej_est grupa śląska - https://www.facebook.com/chustyslask/?ref=br_rs
a tu lista z całej Polski certyfikowanych doradców noszenia dzieci w chustach i nosidłach miękkich http://clauwi.pl/doradcy
Dzisiaj rozmawiałam z koleżanka, która ma prawie 3 miesięcznego synka i tez chce kupić chustę bo mały uwielbia sie nosić i tak pomyślałysmy, ze moze by sie dało zrzucić na spotkanie z jakimś doradca, ale nie wiem czy taki doradca na to pójdzie...
Tez chyba wole spotkać sie z profesjonalistą bo sobie nie ufam na tyle zeby sie oprzeć tylko o filmiki w sieci. Niby wszyscy dookoła powtarzają, ze to takie łatwe i wszystko tłumacza i z filmikiem na pewno szybko załapie, ale jakos mnie to nie przekonuje.
Weszłam na stronę z ta lista wszystkich doradców bo grupa na fb mnie nie urządza bo nie mam juz konta i widzę, ze jest klasyfikacja na doradców z kursem podstawowym, zaawansowanym, a przy niektórych jest napisane certyfikat. Możesz powiedziec coś więcej o tym podziale? Co to oznacza? Rozumiem, ze kurs podstawowy to gorzej od zaawansowanego, ale czy lepiej od certyfikatu? Jak to jest?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lutyska mi po prostu szkoda takiego maleństwa jak kilka godzin lezy w ubranku którego ja sama bym do odpoczynku nie założyła. Jak raczkuje czy chodzi ok ale kilkutygodnkowe dzieciątko ma dla mnie prawo do wygodnego ubranka które nigdzie go nie uciska . Kazdy robi jak uważa ja po prostu w zyciu stawiam na wygode nie na wygląd
a juz najbardziej przerazaja mnie dzieci przebrane za dorosłych coś w stylku stara maleńka . Dzieciństwo to dla mnie czas na zabawę , kolory postacie z bajek
na dizajnerskie stroje przyjdzie jeszcze czas
-
Zgadzam się z tym, że te wszystkie eleganckie ubranka dla niemowląt to raczej tylko do zdjęć. Przyznaję się, ze miałam dla synka i malutkie dżinsy, koszule, ogrodniczki. Nawet buciki. Ale nie miałam sumienia mu tego zakładać...
U nas sprawdziły się body z długim i z krótkim rękawem, pajace, półśpiochy, rampersy. Miałam też sporo spodni dresowych, legginsów, rajstopek, skarpetek. Bluzy z kapturem też, rozpinane - do wózka z kapturem na głowie. Natomiast nie sprawdziły się żadne t-shirty, bluzy zakładane przez głowę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 20:44
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
I jeszcze co do spodenek czy półśpiochów to moim zdaniem najlepsze dla malucha są z takim jakby elastycznym pasem materiału na brzuszku, nie z gumką. Nie uciskają. Zawsze są w h&m i zawsze w kolekcjach Lupilu.
O coś takiego mi chodzi http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0642425004.htmlEwelcia85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jeju dziewczyny przepadlam.. zaczelam przegladac filmy YT z gadzetami dla dzieci i juz uzbieralam liste zakupow za kilka tysiecy zl
a w tym nawet nie ma wozka ani fotelika
i oczywiscie uwazam ze to wszystko bedzie po prostu NIEZBEDNE!!!
-
nick nieaktualnyJonesey wrote:jeju dziewczyny przepadlam.. zaczelam przegladac filmy YT z gadzetami dla dzieci i juz uzbieralam liste zakupow za kilka tysiecy zl
a w tym nawet nie ma wozka ani fotelika
i oczywiscie uwazam ze to wszystko bedzie po prostu NIEZBEDNE!!!
Ojej to ci ty tam nazbieralas?pochwal sie bo az jestem ciekawa co to za cuda
-
nick nieaktualnyBlack_Lilith wrote:I jeszcze co do spodenek czy półśpiochów to moim zdaniem najlepsze dla malucha są z takim jakby elastycznym pasem materiału na brzuszku, nie z gumką. Nie uciskają. Zawsze są w h&m i zawsze w kolekcjach Lupilu.
O coś takiego mi chodzi http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0642425004.html
Dla dziewczyn większość ciuszków w rozmiarze 50/56 wiec tych na start miałam właśnie z lidla z tej serii ciuszków z bawełny bio i byłam meeega zadowolona. Głownie właśnie były to bodziaki i te spodnie z szerokim pasem, o których mówisz. Do dzis za każdy razem jak wrzuca coś z tej serii to kupuje bo naprawdę warto. -
nick nieaktualny