X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O szumisiu się nie wypowiem bo nie próbowałam. Teraz nie wiem czy zaplanuję, ale wiem, że przy kółkach szum suszarki był nieoceniony. Potem nagrałam na telefon i puszczałam żeby tyle prądu nie zużywać, a głośność mogła być regulowana :)

Monitor oddechu miałam zawsze i nie wyobrażam sobie spania bez niego. Niektóre matki mają zupełnie inne zdanie , które szanuję. Z synem miałam taki przyczepiany do pieluszki. Nie polecam bo odpinał się i alarmował kiedy dziecko już było ruchliwe. Potem miałam angelcare ac401 teraz kupiłam
    okazyjnie godnego następcę ac403. Wszystkie kupiłam używane i sprzedałam potem za taką samą cenę. Nigdy nic się nie zepsuło i działało jak należy. Ja bez tego bym nie usnęła, a plus był także taki , że dziecko zawsze sypialo w swoim łóżeczku :D. Zastanawiam się tylko jak się teraz sprawdzi w łóżeczku dostawnym kiedy będzie przystawione do naszego. W drewnianym i turystycznym na drewnianej dykcie bez zastrzeżeń. Potestuje po nowym roku jak już łóżeczko będę miała.

Jonesey lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile mierzyły ostatnio wasze maluchy? Bo mój się taki malutki wydaje, choć lekarz nie miał normalnej końcówki, tylko przyłożył to berło dopochwowe ;) do brzucha i tak tylko zerknęliśmy, ale się zaczynam martwić, czy dobrze rośnie...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    O szumisiu się nie wypowiem bo nie próbowałam. Teraz nie wiem czy zaplanuję, ale wiem, że przy kółkach szum suszarki był nieoceniony. Potem nagrałam na telefon i puszczałam żeby tyle prądu nie zużywać, a głośność mogła być regulowana :)

Monitor oddechu miałam zawsze i nie wyobrażam sobie spania bez niego. Niektóre matki mają zupełnie inne zdanie , które szanuję. Z synem miałam taki przyczepiany do pieluszki. Nie polecam bo odpinał się i alarmował kiedy dziecko już było ruchliwe. Potem miałam angelcare ac401 teraz kupiłam
    okazyjnie godnego następcę ac403. Wszystkie kupiłam używane i sprzedałam potem za taką samą cenę. Nigdy nic się nie zepsuło i działało jak należy. Ja bez tego bym nie usnęła, a plus był także taki , że dziecko zawsze sypialo w swoim łóżeczku :D. Zastanawiam się tylko jak się teraz sprawdzi w łóżeczku dostawnym kiedy będzie przystawione do naszego. W drewnianym i turystycznym na drewnianej dykcie bez zastrzeżeń. Potestuje po nowym roku jak już łóżeczko będę miała.

wow zaczelam czytac opinie o tym ac403 i sa naprawde zachecajace! wlasnie nie bylam pewna czy lepsza jest mata czy taki doczepiany do ubranka? teoretycznie ten odczepiany jest o tyle fajniejszy ze mozesz go wszedzie zabrac a mata raczej tylko w lozeczku?

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Dziewczyny a czy któraś ma dzisiaj polowkowe?

Ja mam jutro na 18.20 i juz chodzę w te i wewte po mieszkaniu i noc juz była kiepska :/ i to podświadomość działa po prostu...

Ja mam dziś o 18;15 :)

Już nie mogę się doczekać! :)

malami91, Jonesey, ej_est, Dorota3, kjt91 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z TV puszczalam suszarkę. A jest jeszcze super szum deszczu. To jest mega uspokajające. Sprawdźcie: https://youtu.be/YZiF_PY8mmA
    To też fajnie działało na moja córkę:)

Ja miałam monitor oddechu Babysense 5. I teraz też taki kupię. Choć mąż mówi, że nie ma co, bo to dziecko na pewno będzie bez takich przejść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    Ja mam dziś o 18;15 :)

Już nie mogę się doczekać! :)

Zdaj nam relację wieczorem :)

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo ja wyszłam z założenia, że w wózku czy aucie cały czas widzę dziecko, więc nie było mi wtedy potrzebne. Najważniejszy dla mnie był sen kiedy mnie nie było , albo spałam. To odpadanie od pieluszki w pewnym momencie było bardzo uciazliwe. A z płytkami córka spała do prawie dwóch lat. Była ładna lampeczka nad łóżeczkiem i niania kiedy byłam daleko, także ja bardzo sobie chwalę.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dlatego wlasnie kupiłam szumisia ;) nie wyobrażam sobie trzymać telefonu w łóżeczku.
    U nas miłość do szumisia była wielka! Kupiłam z cry sensorem więc włączył się sam jak młody zaczął się kręcić lub płakać i po 20min sam się wyłączył

Ale przecież nie trzeba tego telefonu wcale trzymać w łóżeczku. My puszczamy dziewczynom białe szumy na tablecie czy telefonie, który lezy sobie potem na komodzie po drugiej stronie pokoju i nie ma żadnego problemu.
    Od samego początku lubią spać przy szumach, a jak były malutkie to zasypiały kiedy ja odkurzalam mieszkanie ;D u nas zawsze sie sprawdzał szum puszczony na tablecie czy telefonie wiec nie planuje zakupu szumisia ani innych tego typu gadżetów. Pół roku temu zrzucilysmy sie z koleżanka na takiego szumisia dla córeczki innej koleżanki i niestety jej sie nie sprawdził mała woli jednak szumy z youtuba :)

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mówicie o Szumisiu czy Whisbear? Bo ja się właśnie zastanawiam czy jest jakaś różnica między nimi.

Monitor oddechu planujemy kupić i właśnie myślałam o tym do pieluszki, będę musiała o nim poczytać w takim razie.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ja z TV puszczalam suszarkę. A jest jeszcze super szum deszczu. To jest mega uspokajające. Sprawdźcie: https://youtu.be/YZiF_PY8mmA
    To też fajnie działało na moja córkę:)

Ja miałam monitor oddechu Babysense 5. I teraz też taki kupię. Choć mąż mówi, że nie ma co, bo to dziecko na pewno będzie bez takich przejść.

U nas w szpitalu tez lekarze zalecali zakup monitora oddechu tylko dla dzieciaczków, które miały jakieś przejścia lub po prostu wcześniaczków. Koleżanka z sali urodziła bliźniaki w 35/36 tygodniu i choc wszystko było ok, praktycznie od razu je miała przy sobie to na wypisie dostała zalecenie zakupu monitora oddechu właśnie, a my nie mieliśmy bo dziewczyny z 38 tc

Pau.Em lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    no wlasnie juz zglupialam, bo niby jest apliacja w telefonie ale stwierdzilam ze nie chce klasc telefonu tak blisko dziecka. duzo dziewczyn niby chwali te szumisie, ciezki wybor bo tanie to to nie jest

Nie wiem jak do tego podchodzisz, ale zawsze możesz poprosić takiego szumisia jak ktos bedzie pytał w kwestii prezentu dla małego. Wiem, ze to nie mały wydatek, ale mogą sie goście zrzucić w kilka osób np. Jak pisałam wcześniej pare miesięcy temu zrobiłyśmy tak z koleżanka dla innej znajomej i takie rozwiązanie wydaje mi sie całkiem fajne bo można sie zrzucić w 2 czy 3 osoby i kupić coś fajnego, konkretnego na co świeżo upieczonej mamie byłoby szkoda pieniędzy bo ma ważniejsze wydatki :)

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam nianię Tommee Tippee z monitorem i o ile niani używamy cały czas, teraz to już głównie na wyjazdach, o tyle monitor nam się nie sprawdził. A nie był to tani zestaw. Włączał się kilka razy zupełnie bez powodu. Ale teraz sobie myślę,że mogło to być spowodowane kołyską, która miała dość cienki materacyk. W łóżeczku nie próbowałam. Ale będziemy robić kolejne podejście, to jednak jest bardzo przydatne urządzenie.

Podobno najlepsze są właśnie monitory Angelcare.

Myślałam też nad kamerką, bo jednak kolejnej niani z kamerką nie będziemy kupować i widziałam bardzo fajne i niedrogie na aliexpress. Mają dobre opinie.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Ale mówicie o Szumisiu czy Whisbear? Bo ja się właśnie zastanawiam czy jest jakaś różnica między nimi.

Monitor oddechu planujemy kupić i właśnie myślałam o tym do pieluszki, będę musiała o nim poczytać w takim razie.

o Szumisiu. wydaje mi sie lepszy bo ma wiecej opcji szumu no i z wygladu mi sie bardziej podoba :D Whishbear mi sie wydaje straszny :D

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    My na początku, jak synek miał kilka dni, spaliśmy z nim w łóżku a przy łóżku leżał tablet z dwugodzinnym nagraniem szumu morza z you tube :-) Bardzo to było przyjemne, wszystkim nam się dobrze spało :-)

Tak, nieraz jak mam problem z zaśnięciem to tez sobie odpalamy z mężem jakieś szumy i od razu lepiej sie śpi :D

Black_Lilith lubi tę wiadomość

• Agnessa Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szumisia już dostaliśmy w prezencie, sama bym pewnie nie kupiła, ale jak już jest, to przetestujemy :-)
    A przy okazji, wczoraj bobas pokazał siusiaka, trochę zaskoczenie, bo miała być dziewczynka :-P

Jeszcze pytanie do bardziej doświadczonych - kupujecie fotelik 0-9/13 będący też nosidlem czy może 0-18, który posłuży dłużej?
    Czytałam, ze w tych w typie nosidel, dzieci już niechętnie leżą jak zaczynają same siedzieć. Czy takie nosidełko faktycznie często się przydaje poza samochodem? I jeszcze, czy jak się montuje fotelik pasami, to czy te pasy faktycznie nie uciskaja nóżek ?

Jonesey, Pepper lubią tę wiadomość

8p3os65geldj0vib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa87 wrote:
    Hej Dziewczyny moge sie dopisac?

mam Termin na 03.02.2019
    bedzie dziewczynka a ja jestem z Berlina.

Pozdrawiam :)

Hej! Witamy :)

Aleksa87 lubi tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    to jak juz jestesmy przy gadzetach to co myslicie o monitorach oddechu? :D
    koniecznie chce kupic i zastanawiam sie nad takim co jest w zestawie z elektroniczna niania tez. moze polecicie jakis model?
    Jak dla mnie monitor jest niezbedny :) Bedziemy kupwać Babysense 7 lub Angelcare jeszcze nie wiem musze poczytac opinie który lepszy...

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei pisałam o Whisbear. Mi się akurat one podobają. I mają praktyczne magnesy, można je do wszystkiego je przyczepić - do łóżeczka, wózka, lampki. Mają na łapkach trochę szeleszczących elementów, kolory łapek też przyciągają wzrok dziecka - dużo czarnego i białego. Synek bardzo go lubił i chętnie się bawił właśnie łapkami, bo czymś można było poruszać.
    Teraz jest jeszcze jakiś ptaszek i leniwiec z tej firmy

baranosia, Jonesey lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po dentyści... Prawie godzinę siedziałam na fotelu. Masakra. Myślałam, że juz buzi nie zamknę tak mi wszystko scierpło.
    Nad monitorem tętna też się zastanawiam. Zawsze człowiek spokojniejszy. Tymbradziej przy pierwszym dziecku jak się nie ma pojęcia jak to wszystko będzie.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam whisbear :) można zabrać i zaczepić do wózka itp.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 282 283 284 285 286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ