X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa w chwilach kryzysu włączała suszarkę do włosów albo odkurzacz...pare chwil i dziecko spało.

• Mambella Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam aplikacje w telefonie, ale syn nie reagowal.
    A propos prania to ja będę pewnie robić w grudniu po świętach żeby ubranka były świeże. Chyba że sytuacja zmusi żeby wszystko było wcześniej gotowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja usypial dźwięk suszarki i szum ż karuzeli - A miałam taka extra na pilota :D niestety pozyczalismy ja bratu męża i nie wiem czy oddadzą... też mają termin na luty z drugim bobasem więc pewnie nie;/ także może i szumisia kupię. Choć często wlaczalam szum na Youtube:D

Rzeczy dla dziecka mamy w większości - łóżeczko, przewijak, wanienka. Nie mamy wózka i fotelika do auta. Jak będzie dziewczynka to mam i wszystkie ubrania :) jak chłopak- wybiorę unisexy i resztę dokupie. Czekam do przyszłego piątku na usg :) A kupować zacznę dopiero po urodzinach córki bo robimy 2 imprezy i nie wiem jak wyjdzie finansowo :D ale drobne rzeczy typu body pewnie od razu pozamawiam.

Mi się super sprawdzaly body kopertowe ż HM. Miękkie i świetne w praniu:)

Jonesey lubi tę wiadomość

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie juz zglupialam, bo niby jest apliacja w telefonie ale stwierdzilam ze nie chce klasc telefonu tak blisko dziecka. duzo dziewczyn niby chwali te szumisie, ciezki wybor bo tanie to to nie jest

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Aleksa87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny moge sie dopisac?

mam Termin na 03.02.2019
    bedzie dziewczynka a ja jestem z Berlina.

Pozdrawiam :)

Jonesey, malami91, Sylllwus, Pau.Em, Nadzieja22, ej_est, Dorota3, Lady_E, kjt91, Ewelcia85, Karola94c lubią tę wiadomość

1) 16.01.18 crio ivf - 1 mrozaczek ;(,
    2) 27.03.18 transfer- 1 embrio ;(
    3) 18.05.18 Crio-transfer-2 mrozaczki 5-dni UDALO SIE!
    [*]14.02.19 Annabelle-Aniolek - cichy porod w 42tc
    4) 30.07.19 transfer- 1 embrio ;(
    5) 21.09.19 Crio-transfer- 1 embrio UDALO SIE!
    8599gov33b6h6gc5.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się po przedłużonym weekendzie na działce :-)

Co do szumisia, ja mam tego bez cry sensor. U nas się bardzo sprawdził, ale miał jedną wadę. Szum trwał 40 minut i tyle po jakimś czasie trwały też drzemki u małego. Al ogólnie polecam. Widziałam, że wersja bez cry sensor była ostatnio w Rossmannie na wyprzedaży za 79 zł. Na olx sporo jest też używanych,a jego spokojnie można wyprać, bo cała elektronika się wyjmuje.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 10:13

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam szumisia z cry sensor, miałam go już w szpitalu. I totalnie był olewany.

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    dzieki dziewczyny jeszcze raz za slowa otuchy :*
    wczoraj na wieczor maly sie tak wiercil i mnie smiesznie szturchal jakby chcial powiedziec 'mama nie martw sie nic mi nie jest!' ;)
    koniec z uzalaniem sie, biore sie w garsc, bo z tego dolowania nic nie wynika, a jak znam zycie to pewnie martwie sie na zapas i z malym jest wszystko ok :)

apropos zakupow co myslicie o Szumisiach? wczoraj zaczelam cos podczytywac i zastanawiam sie czy byloby warto kupic?

Moja starsza uwielbiała szum, ale że wtedy jakoś nie było mody na takie misie, albo były mega drogie, to puszczaliśmy z telefonu. Teraz myśle, żeby kupić, o na prawdę uspokojają fajnie dziecko. Sama często przy tym odpływałam nie wiem kiedy :D

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    My mieliśmy w uzyciu szumisia bez crya do 2rż, później zamiast 40min szumiał krócej i krócej i przeszłam na aplikacje w telefonie i szumi całą noc :P Do dziś a młoda ma 2,5roku :P
    Teraz tez kupię, ale musze poszukać czy nie ma takiego co całą noc szumi

troche nie na temat, ale wlasnie wczoraj jak przegladalam to trafilam na kroliczka nie pamietam nazwy cos tam Lionheart? i on ma ta zalete ze sie go laduje przez USB i nie trzeba zmieniac baterii. ale z kolei mial kiepskie recenzje wiec chyba zostane przy klasycznym Szumisiu.

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na początku, jak synek miał kilka dni, spaliśmy z nim w łóżku a przy łóżku leżał tablet z dwugodzinnym nagraniem szumu morza z you tube :-) Bardzo to było przyjemne, wszystkim nam się dobrze spało :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że teraz jest nawet w wersji 10-godzinnej :-)

Zobaczcie, jaki relaksujące https://www.youtube.com/watch?v=E29TkWp8PGI

MonisiaK lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny byłam na wizycie kontolnej u gina :)

Maluch ma już 12 cm, niestety leżał dupką do góry a buzią do dołu i za nic nie widziałam co miedzy nogami, zresztą lekarz też tylko tak zajrzał czy serduszko bije i czy wszystko ok :)

Znowu mam komplet badań i pobrał już drugi raz cytologię i czystość pochwy.
    Kazał się umawiać na połókowe mimo, że wcześniej kazał czekać :P

Ja już jestem taka niecierpliwa jeśli chodzi o płeć... :)

Nadzieja22, Lady_E, ej_est lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 08:58

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Widzę, że teraz jest nawet w wersji 10-godzinnej :-)

Zobaczcie, jaki relaksujące https://www.youtube.com/watch?v=E29TkWp8PGI

Mnie też to uspokaja hehe

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o to chodzi ;-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, mój syn teraz śpi w dzień więcej niż jak był niemowlaczkiem. Wtedy miał 3 drzemki po 30min, a teraz i do 2h dociagnie. Jak mi usypiał na spacerze to biegiem wracałam do domu żeby choć na chwilę w ciszy posiedzieć ;-)
    A że po synu mam wszystko, tylko pory roku nam się niezgrywaja to pewnie kupię szumisia, może coś pomoże w dłuższych drzemkach.

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jak juz jestesmy przy gadzetach to co myslicie o monitorach oddechu? :D
    koniecznie chce kupic i zastanawiam sie nad takim co jest w zestawie z elektroniczna niania tez. moze polecicie jakis model?

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    no wlasnie juz zglupialam, bo niby jest apliacja w telefonie ale stwierdzilam ze nie chce klasc telefonu tak blisko dziecka. duzo dziewczyn niby chwali te szumisie, ciezki wybor bo tanie to to nie jest
    Dlatego wlasnie kupiłam szumisia ;) nie wyobrażam sobie trzymać telefonu w łóżeczku.
    U nas miłość do szumisia była wielka! Kupiłam z cry sensorem więc włączył się sam jak młody zaczął się kręcić lub płakać i po 20min sam się wyłączył

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    My mieliśmy w uzyciu szumisia bez crya do 2rż, później zamiast 40min szumiał krócej i krócej i przeszłam na aplikacje w telefonie i szumi całą noc :P Do dziś a młoda ma 2,5roku :P
    Teraz tez kupię, ale musze poszukać czy nie ma takiego co całą noc szumi
    U nas też dalej używamy.

Ale po co chcesz żeby ciągle szumił? Nie lepiej z cry sensorem i włączy się sam na 20min jak wyczuje ruch lub płacz dziecka?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ