Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też już po wizycie. Wszystko jest w porządku. Narzady wykształcone prawidłowo,serduszko ok. Płeć się potwierdziła czekamy na drugą córeczkę. Mała waży ok. 300g. Nie ma żadnych wad anatomicznych. Jesteśmy bardzo szczęśliwi. Lekarz mówi, że teraz pozostaje czekać na poród
Karola94c, ruda90, ej_est, MałaMała, Ewelcia85, malami91, Pau.Em, Jonesey, Straciatellaa, baranosia, Mila_85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiestety takie sytuacje są na porządku dziennym. Sama nie raz byłam świadkiem. Staram się zawsze jakoś zareagować, ale same sieci jak to jest...ludzie od razu reagują gniewem, wyzwiskami, przekleństwami i pewnie nie uczą się niczego.
Gdzieś kiedyś przeczytałam fajny komentarz pod jakimś reportażem na temat tego, ze za granica (Niemcy chyba) odebrano rodzicom (Polakom) dziecko bo ktoś zauważył czy zgłosił coś niepokojącego. Oczywiście od razu wywiązała się dyskusja na temat tego, ze w niektórych krajach to są władze przewrażliwione i nawet krzyknąć na dziecko nie można ani klpsa dać bo od razu strach, ze ci je odbiorą i wtedy ktoś fajnie skomentował, ze nas Polaków to szokuje bo to co dla nas jest „metoda wychowawcza” dla niektórych państw jest po prostu patologia.
Sama nieraz słyszę jak moje dziewczyny broją teksty typu „masz swoje bezstresowe wychowanie” albo „dałabys w dupę porządnie raz i by się nauczyła”...ciężki to jest temat -
Papapatka wrote:Wiecie co, naszły mnie przemyślenia... Patologia to nie rodziny co chcą mieć trojkę dzieci (jak wczesniej któras z Was napisała, ze tak jakis jej znajomy powiedział), ale patologia mieszka obok mnie... 2 dni temu słyszałam na korytarzu jak małe dziecko woła "Maaaama, maamamamamamama!!!" A na co matka "ZAMKNIJ MORDE!" a teraz ojciec do tego dziecka, jak wolało coś t on "nie drzyj sie!!!" Juz nie mowiąc o tym, ze mają dziecko mozne 1,5 r i z 5 lat, a muzyka u nich tak leci, ze my w mieszkaniu moglibysmy tanczyc
...
Az uszy wiedna
Przykre to jest ze sa takie rodziny i nie potrafia dac swojej milosci, nie kase czy rzeczy zabawki, ale cieplo rodzinne...
12/02/2019
SZYMEK
-
Jonesey nie zamartwiaj się tak! Najważniejsze że lekarka jest dokładna i kazała wrócić żeby wszystko było widać ładnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 19:27
Jonesey lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyPapapatka wrote:Wiecie co, naszły mnie przemyślenia... Patologia to nie rodziny co chcą mieć trojkę dzieci (jak wczesniej któras z Was napisała, ze tak jakis jej znajomy powiedział), ale patologia mieszka obok mnie... 2 dni temu słyszałam na korytarzu jak małe dziecko woła "Maaaama, maamamamamamama!!!" A na co matka "ZAMKNIJ MORDE!" a teraz ojciec do tego dziecka, jak wolało coś t on "nie drzyj sie!!!" Juz nie mowiąc o tym, ze mają dziecko mozne 1,5 r i z 5 lat, a muzyka u nich tak leci, ze my w mieszkaniu moglibysmy tanczyc
...
-
nick nieaktualny
-
Jonesey poczytaj artykuł mamyginekolog na temat kiedy najlepiej robić połówkowe. Wg niej powinno się robić od 21+0. Wcześniej właśnie słabo widać. Tzn mówi że można i po 20tyg ale właśnie u szczupłych dziewczyn.
Tak więc jak dla mnie po prostu poszłaś za szybko i tyle. Mamaginekolog też pisała że jak pojawiały się mamuśki za szybko to kazała przyjść drugi razJonesey lubi tę wiadomość
-
MałaMała wrote:No i ...? Godzina 20:25 a siedzi cala rodzina
smiechy itd no zesz ile mozna??? Pielegniarka nie reaguje tv rozwalony na caly glos... kur!!! Ile mozna...
MałaMała, Karola94c lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybaranosia wrote:Jonesey poczytaj artykuł mamyginekolog na temat kiedy najlepiej robić połówkowe. Wg niej powinno się robić od 21+0. Wcześniej właśnie słabo widać. Tzn mówi że można i po 20tyg ale właśnie u szczupłych dziewczyn.
Tak więc jak dla mnie po prostu poszłaś za szybko i tyle. Mamaginekolog też pisała że jak pojawiały się mamuśki za szybko to kazała przyjść drugi raz
Ona tam podaje 20+0 do 21+6 jako optymalny czas. To wszystko też pewnie zależy od sprzętu/lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 20:40
-
Straciatellaa wrote:A nie możesz powiedziec im albo pielegniarkom? Ja tak bym zrobiła
takie realia... nie dziwie sie ze taka opinia krazy po internecie i po mieszkancach...
12/02/2019
SZYMEK
-
Już po wizycie
wszytsko wporzadku, wszystkie parametry i pomiary w normie i okazało się że będziemy mieli córeczkę
ej_est, malami91, Jonesey, magdaaa88, KaroKaro, Pepper, Ewelcia85, Karola94c, Mila_85, Straciatellaa, Papapatka, kjt91, Black_Lilith, Mambella, Dorota3, bumbum lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mi też dr Roszkowski polecił przyjść na połówkowe dopiero po skończonym 22tc więc dopiero w połowie października. Jeszcze daleko. Dziś byłam na kontroli Ale dzieciątko schowało bioderka. Nic nie było widać
Na plec jeszcze poczekamy. Trzymam kciuki za Wasze polowkowe.
-
nick nieaktualny
-
baranosia wrote:Jonesey poczytaj artykuł mamyginekolog na temat kiedy najlepiej robić połówkowe. Wg niej powinno się robić od 21+0. Wcześniej właśnie słabo widać. Tzn mówi że można i po 20tyg ale właśnie u szczupłych dziewczyn.
Tak więc jak dla mnie po prostu poszłaś za szybko i tyle. Mamaginekolog też pisała że jak pojawiały się mamuśki za szybko to kazała przyjść drugi raz
w UK ogólnie zalecają zrobić polowkowe do 20t6d a ja poszłam w 20t5d.. no nic pozostaje mi czekać i być dobrej myśli że naprawdę wszystko jest dobrze.
czytam wasze wpisy i nie mam nawet głowy żeby się do nich też odnieść
dzisiaj mam dzień na dolowanie, ale od jutra już biorę się w garść.
gratuluję pozostałych udanych wizytruda gratuluję dziewuszki
:*
-
Super dziewczyny ze po wizytach ok, gratuluje:) Jonessey mysle ze Ty nie masz sie czym martwic, lekarz ma obowiazek powiedzieć gdy cos go zaniepokoi, to poprostu wazne badanie i lepiej go powtórzyć gdy dziecko jest lepiej widoczne. Ja odliczam czas do czwartku.
Jonesey lubi tę wiadomość