X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie. Wszystko jest w porządku. Narzady wykształcone prawidłowo,serduszko ok. Płeć się potwierdziła czekamy na drugą córeczkę. Mała waży ok. 300g. Nie ma żadnych wad anatomicznych. Jesteśmy bardzo szczęśliwi. Lekarz mówi, że teraz pozostaje czekać na poród

Karola94c, ruda90, ej_est, MałaMała, Ewelcia85, malami91, Pau.Em, Jonesey, Straciatellaa, baranosia, Mila_85 lubią tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety takie sytuacje są na porządku dziennym. Sama nie raz byłam świadkiem. Staram się zawsze jakoś zareagować, ale same sieci jak to jest...ludzie od razu reagują gniewem, wyzwiskami, przekleństwami i pewnie nie uczą się niczego.
    Gdzieś kiedyś przeczytałam fajny komentarz pod jakimś reportażem na temat tego, ze za granica (Niemcy chyba) odebrano rodzicom (Polakom) dziecko bo ktoś zauważył czy zgłosił coś niepokojącego. Oczywiście od razu wywiązała się dyskusja na temat tego, ze w niektórych krajach to są władze przewrażliwione i nawet krzyknąć na dziecko nie można ani klpsa dać bo od razu strach, ze ci je odbiorą i wtedy ktoś fajnie skomentował, ze nas Polaków to szokuje bo to co dla nas jest „metoda wychowawcza” dla niektórych państw jest po prostu patologia.
    Sama nieraz słyszę jak moje dziewczyny broją teksty typu „masz swoje bezstresowe wychowanie” albo „dałabys w dupę porządnie raz i by się nauczyła”...ciężki to jest temat

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Wiecie co, naszły mnie przemyślenia... Patologia to nie rodziny co chcą mieć trojkę dzieci (jak wczesniej któras z Was napisała, ze tak jakis jej znajomy powiedział), ale patologia mieszka obok mnie... 2 dni temu słyszałam na korytarzu jak małe dziecko woła "Maaaama, maamamamamamama!!!" A na co matka "ZAMKNIJ MORDE!" a teraz ojciec do tego dziecka, jak wolało coś t on "nie drzyj sie!!!" Juz nie mowiąc o tym, ze mają dziecko mozne 1,5 r i z 5 lat, a muzyka u nich tak leci, ze my w mieszkaniu moglibysmy tanczyc :/...
    Masz racje !!!
    Az uszy wiedna :(
    Przykre to jest ze sa takie rodziny i nie potrafia dac swojej milosci, nie kase czy rzeczy zabawki, ale cieplo rodzinne...

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey na pewno wszystko jest dobrze :) kjt91 super ze pleć się potwierdziła i z twoją księżniczką wszystko dobrze :) co do patologii to często niestety widać takich pseudo rodziców :(

Jonesey, Straciatellaa, kjt91 lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey nie zamartwiaj się tak! Najważniejsze że lekarka jest dokładna i kazała wrócić żeby wszystko było widać ładnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 19:27

Jonesey lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Wiecie co, naszły mnie przemyślenia... Patologia to nie rodziny co chcą mieć trojkę dzieci (jak wczesniej któras z Was napisała, ze tak jakis jej znajomy powiedział), ale patologia mieszka obok mnie... 2 dni temu słyszałam na korytarzu jak małe dziecko woła "Maaaama, maamamamamamama!!!" A na co matka "ZAMKNIJ MORDE!" a teraz ojciec do tego dziecka, jak wolało coś t on "nie drzyj sie!!!" Juz nie mowiąc o tym, ze mają dziecko mozne 1,5 r i z 5 lat, a muzyka u nich tak leci, ze my w mieszkaniu moglibysmy tanczyc :/...
    Chyba mamy wspólnych sąsiadów:D nad nami też taka patologia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonessey na pewno jest wszystko Dobrze! Nie martw się.

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 08:58

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ...? Godzina 20:25 a siedzi cala rodzina :/ smiechy itd no zesz ile mozna??? Pielegniarka nie reaguje tv rozwalony na caly glos... kur!!! Ile mozna...

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• baranosia Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey poczytaj artykuł mamyginekolog na temat kiedy najlepiej robić połówkowe. Wg niej powinno się robić od 21+0. Wcześniej właśnie słabo widać. Tzn mówi że można i po 20tyg ale właśnie u szczupłych dziewczyn.

Tak więc jak dla mnie po prostu poszłaś za szybko i tyle. Mamaginekolog też pisała że jak pojawiały się mamuśki za szybko to kazała przyjść drugi raz

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    No i ...? Godzina 20:25 a siedzi cala rodzina :/ smiechy itd no zesz ile mozna??? Pielegniarka nie reaguje tv rozwalony na caly glos... kur!!! Ile mozna...
    A nie możesz powiedziec im albo pielegniarkom? Ja tak bym zrobiła :)

MałaMała, Karola94c lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym zwróciła uwagę że jest już późno i chce odpocząć.

MałaMała, Karola94c lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Jonesey poczytaj artykuł mamyginekolog na temat kiedy najlepiej robić połówkowe. Wg niej powinno się robić od 21+0. Wcześniej właśnie słabo widać. Tzn mówi że można i po 20tyg ale właśnie u szczupłych dziewczyn.

Tak więc jak dla mnie po prostu poszłaś za szybko i tyle. Mamaginekolog też pisała że jak pojawiały się mamuśki za szybko to kazała przyjść drugi raz

Ona tam podaje 20+0 do 21+6 jako optymalny czas. To wszystko też pewnie zależy od sprzętu/lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 20:40

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    A nie możesz powiedziec im albo pielegniarkom? Ja tak bym zrobiła :)
    Mowilam pielegniarkom to nie racza pojsc i zwrocic uwage :/ takie realia... nie dziwie sie ze taka opinia krazy po internecie i po mieszkancach...

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie :) wszytsko wporzadku, wszystkie parametry i pomiary w normie i okazało się że będziemy mieli córeczkę :)

ej_est, malami91, Jonesey, magdaaa88, KaroKaro, Pepper, Ewelcia85, Karola94c, Mila_85, Straciatellaa, Papapatka, kjt91, Black_Lilith, Mambella, Dorota3, bumbum lubią tę wiadomość

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mi też dr Roszkowski polecił przyjść na połówkowe dopiero po skończonym 22tc więc dopiero w połowie października. Jeszcze daleko. Dziś byłam na kontroli Ale dzieciątko schowało bioderka. Nic nie było widać :) Na plec jeszcze poczekamy. Trzymam kciuki za Wasze polowkowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda super :)
    Gratuluje córki

ruda90 lubi tę wiadomość

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:

w UK ogólnie zalecają zrobić polowkowe do 20t6d a ja poszłam w 20t5d.. no nic pozostaje mi czekać i być dobrej myśli że naprawdę wszystko jest dobrze.

czytam wasze wpisy i nie mam nawet głowy żeby się do nich też odnieść :/
    dzisiaj mam dzień na dolowanie, ale od jutra już biorę się w garść.

gratuluję pozostałych udanych wizyt :) ruda gratuluję dziewuszki :) :*

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczucie mnie nie zawiodło że będzie córka:)

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny ze po wizytach ok, gratuluje:) Jonessey mysle ze Ty nie masz sie czym martwic, lekarz ma obowiazek powiedzieć gdy cos go zaniepokoi, to poprostu wazne badanie i lepiej go powtórzyć gdy dziecko jest lepiej widoczne. Ja odliczam czas do czwartku.

❤❤❤
    m5kxvau.png
‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ