Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Jonesey spokojnie, pewnie jest wszystko w porządku i niepotrzebnie się stresujesz
Kjt, Ruda gratuluję poznania płci i zdrowych maluchówJonesey, kjt91 lubią tę wiadomość
-
powiem wam że zmiana lekarza w połowie ciąży nieco mnie przerażała - ale dobrze zrobiłam jest kompetentny i miły i co najważniejsze nie muszę do niego jeździć na drugi koniec miasta
z malutką wszystko ok - jedynie kość udową ma nieco dłuższą do tygodnia ciąży ale mam się tym nie martwićmoże ktoś coś o tym wie ?
Dorota3 lubi tę wiadomość
-
Ruda może będzie miała długie nogi
Zrobiłam przed chwilą pierwsze zakupy dla naszego synkaej_est, Dorota3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:gratulacje po udanych wizytach!
U nas szpital w domu, młoda nie spała prawie całą noc, a ja z nią. Ma taki mega katar, że ciągle się budziła z płaczem. Starsza to samo no i ja tez już mam.
Słyszały pogodę? od piątku mają być mega chłody. Czas wyjąć sweterki, tylko czy ja się w jakiś zmieszczę?
-
nick nieaktualnyNadzieja22 wrote:Ruda może będzie miała długie nogi
Zrobiłam przed chwilą pierwsze zakupy dla naszego synka
Pochwal sie co kupiłaś fajnego
Tez powoli musze zacząć myśleć o jakichś zakupach bo po dziewczynkach wydałam wszystko i nie mam dosłownie nic. Wiec czeka mnie kompletowanie całej wyprawki od zeraale najpierw chce zrobic przemeblowanie i mały remont u dzieciaków w pokoju...
-
Witamy się w 20 tygodniu z mega bólem zatok
Ale inhalator zaraz idzie w ruch...
Dziewczyny co myślicie o wózku Joolz Day 2? Napaliłam się i tak się zastanawiam. Mam okazję kupić taniej ale i tak drogo
I tak myśle że mi się nawet w nocy śnił :p Opinie sa super w internecie niby. No ale wiecie w necie można napisac wszystko...
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
nick nieaktualny
-
8 body długi rękaw, 4 body krótki rękaw (ale większe już na cieplejsze dni), pajaca i 2 półśpiochy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 10:19
malami91, KaroKaro, ej_est lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj w końcu poinformowałam szefa o ciąży. Najpierw myślał, że żartuje, ale ostatecznie przyjął pozytywnie co nawet mnie zaskoczyło. Poinformowałam go do kiedy zamierzam pracować. Nawet na koniec zapytał czy po macierzyńskim wrócę
Nadzieja22, Jonesey lubią tę wiadomość
-
dzieki dziewczyny jeszcze raz za slowa otuchy :*
wczoraj na wieczor maly sie tak wiercil i mnie smiesznie szturchal jakby chcial powiedziec 'mama nie martw sie nic mi nie jest!'
koniec z uzalaniem sie, biore sie w garsc, bo z tego dolowania nic nie wynika, a jak znam zycie to pewnie martwie sie na zapas i z malym jest wszystko ok
apropos zakupow co myslicie o Szumisiach? wczoraj zaczelam cos podczytywac i zastanawiam sie czy byloby warto kupic?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 10:50
-
Ja wczoraj poszukałam w pudle na strychu białych bodziakow z corci bo tylko to nie było rożowe:D wyprałam też ściągalne cześci gondoli i powoli zaczynam sie cieszyć przygotowaniami na przyjście na świat synka. Po pierwszym dziecku mamy wozek Edrema niebieski, żeby był w przyszłości też dla chłopca:D
Ja do inchalacji na zatoki dołożyłam płukanie zatok Irigasinem i dopiero po tym czuje, że puszcza- pierwsza noc bez zapchanego nosa. Bałam sie czy sie tym nie zachłysne, ale przy rownomiernym oddychaniu ustami, nie taki diabeł straszny jak go malują. Mąż miał od dawna problemy z nawracającym katarem, a po tym płukaniu od dawna ma spokoj z zatokami, to dałam sie na to namowić. Warto sprobować.Dorota3 lubi tę wiadomość
-
Jonesey wrote:dzieki dziewczyny jeszcze raz za slowa otuchy :*
wczoraj na wieczor maly sie tak wiercil i mnie smiesznie szturchal jakby chcial powiedziec 'mama nie martw sie nic mi nie jest!'
koniec z uzalaniem sie, biore sie w garsc, bo z tego dolowania nic nie wynika, a jak znam zycie to pewnie martwie sie na zapas i z malym jest wszystko ok
apropos zakupow co myslicie o Szumisiach? wczoraj zaczelam cos podczytywac i zastanawiam sie czy byloby warto kupic?
A kiedy będzieci prać ciuszki maluszka? Nie wiem czy odrazu prać i chowac czy poczekać na koniec.
Jonesey lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Hej dziewczyny. Gratuluję wczorajszych wizyt:-) fajnie że większość zna już płeć.
Ja wczoraj byłam na glukozie, fe fe fe ale dałam radę. Przeszłam zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży. Wyniki chyba ok na czczo 89, po 1h 82 a po 2h 79.
Kjt91 fajnie że szef dobrze zareagowal.
Mnie dziś strasznie głowa boli, siedzę w pracy i liczę godziny do końca.
Wczoraj miałam urlop i zaczęłam myśleć że pół dnia w pracy a resztę z synem jest mniej męczące niż cały dzień w domukjt91, Dorota3 lubią tę wiadomość
-
Hej!
Tak się cieszę, że na wizytach wszystko dobrze. A moja zbliża się wielkimi krokami...
Mąż obiecał, że po tej wizycie zaczniemy zbieranie wyprawki.
Jonesey też się zastanawiam nad Szumisiem.
Dużo zdrowia dla wszystkich zakatarzonych :*
Dziś idę do dantysty na kanałowe. Ogólnie nie mam problemu z wizyta u dentysty, ale cykor jak zawsze mały jest. -
Ja przy dziewczynach szumisia nie potrzebowałam bo trafiły mi się egzemplarze bezkolkowe ( na szczęście )
a teraz okaze się po porodzie jak maleństwo się zachowuje i w razie potrzeby kupimy
u mnie praktycznie wszystko jest
kombinezony , bodziaki , połśpiochy itd więc do kupienia mam na prawdę bardzo niewiele i trochę mi szkoda