Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgnessa wrote:My szumisia już dostaliśmy w prezencie, sama bym pewnie nie kupiła, ale jak już jest, to przetestujemy
A przy okazji, wczoraj bobas pokazał siusiaka, trochę zaskoczenie, bo miała być dziewczynka
Jeszcze pytanie do bardziej doświadczonych - kupujecie fotelik 0-9/13 będący też nosidlem czy może 0-18, który posłuży dłużej?
Czytałam, ze w tych w typie nosidel, dzieci już niechętnie leżą jak zaczynają same siedzieć. Czy takie nosidełko faktycznie często się przydaje poza samochodem? I jeszcze, czy jak się montuje fotelik pasami, to czy te pasy faktycznie nie uciskaja nóżek ?
To wam dzidziol zrobil niespodziankę
Szczerze? Ja nosidelka poza samochodem nie używalam w ogóle wiec z czasem pozalowalam, ze nie kupiliśmy od razu takiego 0-18 i chyba teraz sie w taki zaopatrzymy.
Czy niechętnie leżą jak zaczynaja siedzieć to nie wiem bo moje w ogóle nie chciały w nich siedzieć. Każda jazda samochodem to był placz, ale one w ogóle jakos za tym nie przepadają nawet po zmianie fotelika na większy był placz i wyrywanie sie wiec to chyba kwestia moich dzieci a nie fotelika -
nick nieaktualnyBlack_Lilith wrote:Ja kupiłam nianię Tommee Tippee z monitorem i o ile niani używamy cały czas, teraz to już głównie na wyjazdach, o tyle monitor nam się nie sprawdził. A nie był to tani zestaw. Włączał się kilka razy zupełnie bez powodu. Ale teraz sobie myślę,że mogło to być spowodowane kołyską, która miała dość cienki materacyk. W łóżeczku nie próbowałam. Ale będziemy robić kolejne podejście, to jednak jest bardzo przydatne urządzenie.
Podobno najlepsze są właśnie monitory Angelcare.
Myślałam też nad kamerką, bo jednak kolejnej niani z kamerką nie będziemy kupować i widziałam bardzo fajne i niedrogie na aliexpress. Mają dobre opinie. -
A ja nigdy nie miałam nic szumiacego przy dziewczynkach, dostalismy takiego konika morskiego który gra spokojne melodie przez 5min. I świeci mu brzuszek. Jak urodziła się druga córka to starsza w wieku 2L oddała go siostrzyczce bo już jest duża i go nie potrzebuje
Teraz będzie kolej młodszej na oddanie i z nią chyba już tak łatwo nie będzie
25.01.2019 cc
-
U nas mały leżał chętnie w foteliku-nosidle, nawet jak już sam siedział. On ogólnie uwielbia jazdę samochodem. Natomiast wymieniliśmy go jak miał rok, chociaż mógł jeszcze trochę pojeździć, bo już mu nie pasowało to, że nic nie widzi. Sporo używaliśmy fotelika w wersji z wózkiem.
Agnessa lubi tę wiadomość
-
Ogólnie opinia o jeździe tyłem jest najlepsza ale my w foteliku jeździliśmy krótko chyba ten do 9kg a później przodem do kierunku jazdy z opcją rozłożenia (zasypialy czesto podczas podróży) żeby głowa nie leciała
Agnessa lubi tę wiadomość
25.01.2019 cc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o fotelik to byliśmy juz zdecydowani na Recaro Zero.1 Elite i-size. To fotelik 0-18. Ale teraz się zastanawiamy. Czy nie kupić łupinę lepszą do 13 kg i potem odrazu Recaro Monza Nova. Trudne wybory :p
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Ja wszystkimi członkami podpisuję się pod tym co napisała Pau.Em.
Ja wprawdzie praktycznego doświadczenia nie mam, ale od zawsze wiedziałam, że tylko tyłem i w porządnym fotelu! I oby jak najdłużej.Lady_E, Jonesey, baranosia, Pau.Em lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy chyba kupimy fotelik Cybex Sirona M2 i-Size. Do około 4 roku życia dziecko powinno w nim pojeździć. Montaż isofix, jakoś mocowanie pasami do mnie nie przemawia. Na stelaż wózka wpiąć się tego nie da, ale u nas nie będzie takiej potrzeby. Jestem przeciwniczką używania nosidełek jako zastępstwa dla gondoli. Na jakieś szybkie wyjścia do sklepu ok, ale na dłuższy spacer wg mnie odpada, a często widzę ludzi na spacerze po parku z dzieciakiem w nosidle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 15:15
-
Jonesey, malami91, Straciatellaa, paprot.ka, ej_est, Nadzieja22, Papapatka, baranosia, ruda90, -Mamunia-, Lady_E, kjt91, Pau.Em, Ewelcia85, Dorota3, Black_Lilith, Pepper, MonisiaK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:nie wiem dlaczego, ale nie ma Cie na liście :o podaj proszę date przewidywanego porodu to dopiszę i chłopczyka wpiszę
Straciatella, jeśli będziesz edytować listę to widzę, że Pau.Em jest na niej 2x - 14i16.02, a Pionerka straciła swoje dzieciątko podczas Twojej dłuższej nieobecności na forum, tzn. to było puste jajo płodowe z tego co pamiętam.Straciatellaa lubi tę wiadomość
-
Straciatellaa wrote:nie wiem dlaczego, ale nie ma Cie na liście :o podaj proszę date przewidywanego porodu to dopiszę i chłopczyka wpiszę
poród przesunął mi się na 29.01.2019Straciatellaa lubi tę wiadomość
-
My zdecydowaliśmy się na foteliki Besafe
byłam ostatnio na warsztatach "Bezpieczny maluch" i te z zestawów 3 w 1 to lipa
sprawdziłam w testach ADAC i skandynawskich plus i te Besafe mają dobre noty.
Teraz do końca lutego jest zestaw z bazą za 1 zł. Nosidełko dla noworodka i fotelik do 4 lat.