Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Black_Lilith wrote:Czy ta glukoza, którą masz to coś takiego? https://www.aptekagemini.pl/gluco-test-glukoza-o-smaku-pomaranczowym-300ml.html
Chciałam zamówić na gemini, bo i tak robię tam jak co miesiąc zamówienie, i nie widzę tych w proszku smakowych.
Tak to ta:)Black_Lilith lubi tę wiadomość
-
Drogie dziewczyny, a co myślicie o szczepieniach na grypę? Chcę jeszcze wychodzić z domu, a ponoć epidemia szaleje... Powiem Wam, że jeżdżenie na uczelnię powoduje u mnie stres, ale zamknięcie w domu byłoby jeszcze gorsze! Poza tym rezygnując ze studiów nie mam gwarancji złapania czegoś na poczcie... WPadam już trochę w panikę... Farmaceuta (u którego chciałam kupić maseczkę antygrypową) twierdzi, że to bujda i trzeba się szczepić i że jest jakaś plaga zachorowań. Mój lekarz prowadzący nic o tym nie mówił.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dziś urodziła moja koleżanka z pracy !! , przez całą ciąże mówili jej na usg , że synusia będzie miała. Urodziła zdrową śliczną dziewczynkę !
Ps. Cała wyprawka zrobiona dla chłopca, a tu psikusWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 23:52
Nadzieja22, Ewelcia85, malami91, Dorota3, Lutyska lubią tę wiadomość
-
Straciatella my już 2 lata mamy auto 7 osobowe
Mega wygoda, zdecydowanie lepiej mi się prowadzi niż mniejsze auta, no i ta pojemność
My mamy Renault Espace.
Lutyska, a Wy jakie auto macie? -
Karola94c wrote:Dziewczyny dziś urodziła moja koleżanka z pracy !! , przez całą ciąże mówili jej na usg , że synusia będzie miała. Urodziła zdrową śliczną dziewczynkę !
Ps. Cała wyprawka zrobiona dla chłopca, a tu psikusi weź tu wierz lekarzom
-
Karola94c wrote:Dziewczyny dziś urodziła moja koleżanka z pracy !! , przez całą ciąże mówili jej na usg , że synusia będzie miała. Urodziła zdrową śliczną dziewczynkę !
Ps. Cała wyprawka zrobiona dla chłopca, a tu psikus
To na jakim sprzęcie ten lekarz jej sprawdzał. Ja mam potwierdzona dziewczynkę u 3 ginow a ostatni sprzęt bardzo wyraźnie pokazał nam dziewczynkę. Może ra koleżanka miała na NFZ tylko 3 usg się wtedy robi i to tak średnio dobry sprzęt.
-
Ps. Cała wyprawka zrobiona dla chłopca, a tu psikus
Niesamowite, bo pomyłki w te stronę, że z chłopca robi się dziewczynka, bardzo rzadko się teraz zdarzają. Chyba że właśnie usg przedpotopowe. O ile jeszcze na usg I trymestru może dojść do pomyłki to potem już wszystko, o ile dzidziuś się nie zasłania, jest widoczne. W mojej pierwszej ciąży na połówkowych mały miał pępowinę między nogami i lekarz nie był pewien. Ale na usg III trymestru było widać jajka jak na tacy
Dobrze, że jej tylko płeć pomylili, bo aż strach pomyśleć, co jeszcze mogliby na takim sprzęcie przeoczyć... -
nick nieaktualnyPamiętajmy że usg to tylko sprzęt- jak u mnie na jednym ta szyjka 2.5 cm i panika bo szew, bo do szpitala. A w szpitalu 3.29 (3.5 najwyżej złapało, wpisany najniższy pomiar).
Gość mówił, że no można się pomylić o 2-3 mm. No ale nie o 1 cm. Więc... sprzęt? Wina lekarza? Nie wiem,podobno byłam u "najlepszej" od diagnostyki usg. Ale nie będę już do niej chodzić
-
nick nieaktualnyW ogóle, to w szpitalu zlapalam infekcje gardła,crp wysokie,badania krwi,moczu ok - więc na 100% infekcja gardła i oczywiście bałam się że mnie nie wypuszcza. Jednak dali mi do domu antybiotyk. No ale - jakbym robiła gdzie indziej usg to uniknelabym zapewne i szpitala i infekcji. Eh
-
Pau.Em wrote:W ogóle, to w szpitalu zlapalam infekcje gardła,crp wysokie,badania krwi,moczu ok - więc na 100% infekcja gardła i oczywiście bałam się że mnie nie wypuszcza. Jednak dali mi do domu antybiotyk. No ale - jakbym robiła gdzie indziej usg to uniknelabym zapewne i szpitala i infekcji. Eh
Teraz niestety jest sezon chorobowy, więc o infekcję łatwo. A jeszcze my jesteśmy teraz dość podatne na wszelkie choroby.
Co do szpitala, to przecież nie mogłaś wiedzieć, chciałaś jak najlepiej.
Mnie też dziś gardło boli, młodego wysłałam już dziś do przedszkola, bo ma tylko lekki katar, a ja już go dość miałam. Chory facet, nawet jeśli to tylko np. katar czy 37 stopni, ból głowy, to tragedia - mój mąż i syn są wtedy nie do zniesienie. Jak mi się kiedyś trzech jednocześnie pochoruje to jadę do spa, niech się sami ze sobą męczą -
Nadzieja22 wrote:Straciatella my już 2 lata mamy auto 7 osobowe
Mega wygoda, zdecydowanie lepiej mi się prowadzi niż mniejsze auta, no i ta pojemność
My mamy Renault Espace.
Lutyska, a Wy jakie auto macie? -
nick nieaktualny