X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę zdrowego dystansu. Mój stosunek do szczepien jest taki, że czuję, że to by było bardziej dla mojej psychiki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie planuje szczepienia na grype.
    Myślałam tylko o krztusciu. Ale póki co nie mogę bo przyjmuje antybiotyk. Może w 3 trymestrze :)

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    A mnie jakaś infekcja intymna chyba dopadła. Od wczoraj piecze mnie na dole :( Mogę zastosować jakąś maść? Piecze tyko na zewnątrz. Tyle czasu miałam spokój...

A wtych czasach tak się pomylić... Moja ciotka miała taka sytuacje ale to było 12 lat temu. Miała być dziewczynka a jest chłopak.
    No chyba że chłopczyk ma spodziectwo to można się pomylić nawet na najlepszym sprzęcie.
    Ja uzywam CLOTRIMAZONIUM ;)
    Na zewnatrz, i do tego wkladke higieniczna zakladam... 15-20 min i juz jest ulga, polecam ;)

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Na grypę szczepić się nie będę. Raz się zaszczepilam kilkanaście lat temu i właśnie wtedy raz w życiu miałam grupę.
    Wczoraj trochę pospacerowałam a dziś znowu mnie bolą pachwiny. Jak trochę posiedzę to później trudno mi się rozchodzić.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie przewiduje żadnych szczepień. Moja koleżanka z pracy co roku szczepi i zawsze jest chora. Twierdzi że lżej to przechodzi.

Mnie też podwozie boli. Boli spojenie, pachwiny, wew część ud jak bym w nocy szpagat robiła. Sypie się :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie całe szczęście nic nie boli. No poza gardłem:D czuje się, Jak młody Bóg a muszę leżeć;P następne usg mam mieć na początku listopada więc zobaczymy jak z tą szyjka:)

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przyplyw ciążowej energii, najchetniej wysprzatalabym caly dom ale domownicy mnie sprowadzaja na ziemie i we wszytkim chca wyreczac co nie ukrywam bardzo mnje zlosci bo czuje sie rewelacyjnie. Z negatywnych dolegliwosci to jestem bardzo nerwowa i humorzasta:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh ja wczoraj tez mialam niezla hustawke.. na wieczor nie wiem nawet czemu tak mi sie humor zepsul, bylam smutna i zla jednoczesnie i mowie do meza, ze plakac mi sie chce.. no i sie poryczalam, a jak zapytal ze czemu placze to go okrzyczalam ze NIE WIEM!!!!! hahaha.. nie wiem ile on to jeszcze ze mna wytrzyma :D

SiSi111, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepilam się na grypę przez ostatnie 3 lata. W tym roku jeszcze myślę. Za to pozostałe typu tezec, ksztusiec, wzwB załapałam w ciągu ostatnich kilku lat I mam dylemat z glowy.

Zapisałam się na warsztaty "Mama wie" :) Bardzo jestem ich ciekawa.

• Pepper Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie szczepię się jeśli nie muszę. Jestem zdrowa od kilku lat. W ciąży bałabym się zaszczepić. Ale wyrażam swoje zdanie.

Straciatellaa, Lutyska, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szczepiłam się dwa razy ale chyba 10 lat temu a i tak byłam chora jak co roku, teraz chodź przemknęła mi ta myśl to nie eksperymentuje ze szczepieniami.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a też tak macie po nocy, że macie taki ciężki pęcherz i tak bardzo wam się chce siku, a leci tak delikatnie ciurkiem? To macica mi uciska,czy czegoś się nabawiłam? :>

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Dziewczyny a też tak macie po nocy, że macie taki ciężki pęcherz i tak bardzo wam się chce siku, a leci tak delikatnie ciurkiem? To macica mi uciska,czy czegoś się nabawiłam? :>
    Ja tez tak mam... a w nocy,wstaje 4razy... i oczywiscie juz nie spie... maz wraca o 22:30 do domu , o 24:00 idziemy spac a o 3 w nocy juz nie spie... :/ i od nowa 4razy do lazienki... i tak do rana... a wszyscy z tekstem do mnie SPIJ I EYPOCZYWAJ POKI MOZESZ...
    hahaha dobre sobie :P

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:03

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Ja tez tak mam... a w nocy,wstaje 4razy... i oczywiscie juz nie spie... maz wraca o 22:30 do domu , o 24:00 idziemy spac a o 3 w nocy juz nie spie... :/ i od nowa 4razy do lazienki... i tak do rana... a wszyscy z tekstem do mnie SPIJ I EYPOCZYWAJ POKI MOZESZ...
    hahaha dobre sobie :P
    Ja też conajmniej raz w nocy wstaje, a rano i tak czuje taki ucisk na pęcherz jakbym miała eksplodować, a jak chce zrobić to sobie leci jakby nic nie było :)

W pierwszej ciąży tak nie miałam, dopiero w 3 trymestrze jak brzuch był większy, a tutaj o...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) ja szczepiłam sie na grypę przed ciążą ale teraz nie zamierzam .
    Sisi ja tez mam przypływ energii , dzisiaj pomyłam wszystkie szafki w kuchni , okap , zrobiłam zakupy , obiad i przesadziłam kwiatki :-P Ale coś czuje ze wieczorem ledwo dowlekę się do łóżka bo plecy coraz częściej mnie bolą az do pośladków i ciężko się nawet wtedy ruszyć :-| dobrze ze mąż namówił mnie zeby z okazji roczku Ali zaprosić rodzinę na obiad do restauracji bo chciałam sama wszystko przygotować a to jednak 14 osób :-D tylko na tort przyjdziemy do domu ale to juz zaden wysiłek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 17:02

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 09:06

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zwariuję!
    Najpierw infekcja intymna, ale jakoś dajemy z nią radę. Wczoraj zaczęły mnie boleć zaroki... Bola do teraz nic nie pomaga. Do tego wszystkiego biegunka!!!
    Co jeszcze nas czeka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 19:26

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska no raz zdarzyło mu się błysnac dobrym pomysłem :-P :-D w sumie juz sobie przyszłościowo pomyślałam ze na swięta tez gotowe miąska kupie w zaufanym miejscu i nie bede sie zarzynać jak co roku :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    No ja zwariuję!
    Najpierw infekcja intymna, ale jakoś dajemy z nią radę. Wczoraj zaczęły mnie boleć zaroki... Bola do teraz nic nie pomaga. Do tego wszystkiego biegunka!!!
    Co jeszcze nas czeka?
    Kochana jeszcze bolące kopniaki , bol pleców i spojenia lonowego , puchnące stopy , stawianie się macicy , hemoroidy :-D. Jeszcze sporo moze ( ale nie musi ) nas czekac :-P

Karola94c lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ