X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę zdrowego dystansu. Mój stosunek do szczepien jest taki, że czuję, że to by było bardziej dla mojej psychiki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie planuje szczepienia na grype.
    Myślałam tylko o krztusciu. Ale póki co nie mogę bo przyjmuje antybiotyk. Może w 3 trymestrze :)

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    A mnie jakaś infekcja intymna chyba dopadła. Od wczoraj piecze mnie na dole :( Mogę zastosować jakąś maść? Piecze tyko na zewnątrz. Tyle czasu miałam spokój...

A wtych czasach tak się pomylić... Moja ciotka miała taka sytuacje ale to było 12 lat temu. Miała być dziewczynka a jest chłopak.
    No chyba że chłopczyk ma spodziectwo to można się pomylić nawet na najlepszym sprzęcie.
    Ja uzywam CLOTRIMAZONIUM ;)
    Na zewnatrz, i do tego wkladke higieniczna zakladam... 15-20 min i juz jest ulga, polecam ;)

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Na grypę szczepić się nie będę. Raz się zaszczepilam kilkanaście lat temu i właśnie wtedy raz w życiu miałam grupę.
    Wczoraj trochę pospacerowałam a dziś znowu mnie bolą pachwiny. Jak trochę posiedzę to później trudno mi się rozchodzić.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie przewiduje żadnych szczepień. Moja koleżanka z pracy co roku szczepi i zawsze jest chora. Twierdzi że lżej to przechodzi.

Mnie też podwozie boli. Boli spojenie, pachwiny, wew część ud jak bym w nocy szpagat robiła. Sypie się :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie całe szczęście nic nie boli. No poza gardłem:D czuje się, Jak młody Bóg a muszę leżeć;P następne usg mam mieć na początku listopada więc zobaczymy jak z tą szyjka:)

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przyplyw ciążowej energii, najchetniej wysprzatalabym caly dom ale domownicy mnie sprowadzaja na ziemie i we wszytkim chca wyreczac co nie ukrywam bardzo mnje zlosci bo czuje sie rewelacyjnie. Z negatywnych dolegliwosci to jestem bardzo nerwowa i humorzasta:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh ja wczoraj tez mialam niezla hustawke.. na wieczor nie wiem nawet czemu tak mi sie humor zepsul, bylam smutna i zla jednoczesnie i mowie do meza, ze plakac mi sie chce.. no i sie poryczalam, a jak zapytal ze czemu placze to go okrzyczalam ze NIE WIEM!!!!! hahaha.. nie wiem ile on to jeszcze ze mna wytrzyma :D

SiSi111, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepilam się na grypę przez ostatnie 3 lata. W tym roku jeszcze myślę. Za to pozostałe typu tezec, ksztusiec, wzwB załapałam w ciągu ostatnich kilku lat I mam dylemat z glowy.

Zapisałam się na warsztaty "Mama wie" :) Bardzo jestem ich ciekawa.

• Pepper Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie szczepię się jeśli nie muszę. Jestem zdrowa od kilku lat. W ciąży bałabym się zaszczepić. Ale wyrażam swoje zdanie.

Straciatellaa, Lutyska, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szczepiłam się dwa razy ale chyba 10 lat temu a i tak byłam chora jak co roku, teraz chodź przemknęła mi ta myśl to nie eksperymentuje ze szczepieniami.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a też tak macie po nocy, że macie taki ciężki pęcherz i tak bardzo wam się chce siku, a leci tak delikatnie ciurkiem? To macica mi uciska,czy czegoś się nabawiłam? :>

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • MałaMała Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Dziewczyny a też tak macie po nocy, że macie taki ciężki pęcherz i tak bardzo wam się chce siku, a leci tak delikatnie ciurkiem? To macica mi uciska,czy czegoś się nabawiłam? :>
    Ja tez tak mam... a w nocy,wstaje 4razy... i oczywiscie juz nie spie... maz wraca o 22:30 do domu , o 24:00 idziemy spac a o 3 w nocy juz nie spie... :/ i od nowa 4razy do lazienki... i tak do rana... a wszyscy z tekstem do mnie SPIJ I EYPOCZYWAJ POKI MOZESZ...
    hahaha dobre sobie :P

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:03

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Ja tez tak mam... a w nocy,wstaje 4razy... i oczywiscie juz nie spie... maz wraca o 22:30 do domu , o 24:00 idziemy spac a o 3 w nocy juz nie spie... :/ i od nowa 4razy do lazienki... i tak do rana... a wszyscy z tekstem do mnie SPIJ I EYPOCZYWAJ POKI MOZESZ...
    hahaha dobre sobie :P
    Ja też conajmniej raz w nocy wstaje, a rano i tak czuje taki ucisk na pęcherz jakbym miała eksplodować, a jak chce zrobić to sobie leci jakby nic nie było :)

W pierwszej ciąży tak nie miałam, dopiero w 3 trymestrze jak brzuch był większy, a tutaj o...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) ja szczepiłam sie na grypę przed ciążą ale teraz nie zamierzam .
    Sisi ja tez mam przypływ energii , dzisiaj pomyłam wszystkie szafki w kuchni , okap , zrobiłam zakupy , obiad i przesadziłam kwiatki :-P Ale coś czuje ze wieczorem ledwo dowlekę się do łóżka bo plecy coraz częściej mnie bolą az do pośladków i ciężko się nawet wtedy ruszyć :-| dobrze ze mąż namówił mnie zeby z okazji roczku Ali zaprosić rodzinę na obiad do restauracji bo chciałam sama wszystko przygotować a to jednak 14 osób :-D tylko na tort przyjdziemy do domu ale to juz zaden wysiłek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 17:02

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 09:06

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja zwariuję!
    Najpierw infekcja intymna, ale jakoś dajemy z nią radę. Wczoraj zaczęły mnie boleć zaroki... Bola do teraz nic nie pomaga. Do tego wszystkiego biegunka!!!
    Co jeszcze nas czeka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 19:26

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska no raz zdarzyło mu się błysnac dobrym pomysłem :-P :-D w sumie juz sobie przyszłościowo pomyślałam ze na swięta tez gotowe miąska kupie w zaufanym miejscu i nie bede sie zarzynać jak co roku :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    No ja zwariuję!
    Najpierw infekcja intymna, ale jakoś dajemy z nią radę. Wczoraj zaczęły mnie boleć zaroki... Bola do teraz nic nie pomaga. Do tego wszystkiego biegunka!!!
    Co jeszcze nas czeka?
    Kochana jeszcze bolące kopniaki , bol pleców i spojenia lonowego , puchnące stopy , stawianie się macicy , hemoroidy :-D. Jeszcze sporo moze ( ale nie musi ) nas czekac :-P

Karola94c lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ