Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ja tez jestem dzisiaj umeczona, juz druga noc meczy mnie kaszel i najpierw dlugo nie moge zasnac bo kaszle, a potem kilka razy sie budze bo mnie zrywa z kaszlu ehhhh..
oby jeszcze dzisiaj jakos przetrwac w pracy i nareszcie weekend -
Mambella wrote:Ja dziś też kiepsko spałam. O 4.30 juz dzień zaczelam bo tak mnie biodra bolały że tylko się przewracam z boku na bok.
Któraś z was ma/miała kołyskę? Polecacie?
Ja miałam taką zwykłą, drewnianą. Synek spał w niej przez 1,5 miesiąca, potem już spał w swoim pokoju w łóżeczku. Jeżeli kołyska ma dobry materac, moja nie miała, to jak najbardziej fajna sprawa. Teraz będziemy mieli dostawkę Chicco Next to me, wydaje mi się, że to będzie dużo lepsze. -
MonisiaK wrote:Dziewczyny pomóżcie, bo ciężko mi się śpi i budzę się pierdylion razy w nocy... Nie mogę się ułożyć...
Jakie macie poduchy do spania?
Zależy mi na takiej która potem będzie pomocna przy karmieniuNie jakiejś ogromnej... tylko raczej standardowe C.
Ja mam cebuszkę, już drugą ciążę jej używam. Do karmienia tez się nadawała. Ale ona mała nie jest. Natomiast bardzo wygodna -
Monisia, ja mam poduche z motherhood i jestem zadowolona. Ona też nie jest mała, ale jeśli ma być wygodnie, to musi być duża, żeby ciało dobrze ułożyć
Mambella, mam kołyskę taką jak Black Lilith, zwykłą drewnianą, dostałam od przyjaciółki. Tylko ja ją chcę ulokować u rodziców, bo często tam jestem.
Do domu zastanawiam się nad takim leżaczkiem (oprócz łóżeczka, które będzie na stałe w sypialni), bo mam dużą powierzchnię domu i może to będzie dla mnie wygodne
https://babyhit.pl/product-pol-7152-CHICCO-BABY-HUG-4w1-LEZACZEK-FOTEL-KRZESELKO-DO-KARMIENIA.html
Co myślicie? -
Chodzi mi o taką poduszkę, żeby później bez problemu opatulić się nią i nakarmić na niej maluszka. Z córką było mi to bardzo pomocne, ale wtedy miałam pożyczone i nie wiem jakiej firmy była. Ale fajnie się układała też naokoło brzucha.
Boje się że jak będzie za duża, to będę się ze dwa razy nią musiała opleść żeby nakarmić Kropka i będzie mi nie wygodnie po prostu -
nick nieaktualny
-
Monisia poszperaj w necie, a może znajdziesz taką o którą Ci chodzi. Sprawdź też te, które wymieniłyśmy, może akurat o takie chodzi.
-
kjt91 wrote:Ja w pierwszej ciąży miałam zgagę i żadnej bujnej fryzury córka nie miała. Znajoma rodziła w tym samym czasie i jej syn miał długie ciemne włoski, a ona na zgagę w ciąży nie narzekała więc raczej bym się nie nastawiała bo zgaga i bujna czupryna to jeden z ciążowych zabobonów
12/02/2019
SZYMEK
-
Dzień dobry! Ja byłam dziś na łowach w lumpeksie i okupiłam małą jak głupia, trafiłam na świeżą dostawę
póki co pierze się wszystko w pralce ale jak wyschnie to się pochwalę
Wczoraj też zamówiłam kilka rzeczy w H&M i teraz brakuje mi tylko kilku kaftaników i pajacyków żeby mieć wszystko z ubranek na sam początekPapapatka, malami91, Ewelcia85, Nadzieja22, Black_Lilith, Karola94c lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Cześć dziewczyny
U nas dziś 24 tygodnie na suwaczku. Jak ten czas leci...
Wczoraj byliśmy na kontroli nerek u dzidziusia (zalecenie z usg połówkowego sprzed 3 tygodni) i miedniczki, które wtedy miały 5 mm, teraz mają tych mm 6. Pani doktor powiedziała, że to różnica w granicach błędu pomiarowego i żeby się nie przejmować bo te 6 mm to granica normy. Moja doktor prowadząca w ogóle kazała się tym nie martwić - więc się nie martwię póki co
Mała jest już konkretną kobietą - waży 758 g, zdaje się, że będzie sporaTo podobno 56 centyl więc prawie środek populacji, nie jest mega gigantem (mąż ma ponad 190 cm, a ja ponad 170 cm), ale raczej z tych większych podobno.
Pierwsze co się rzuciło w oczy pani doktor na usg - duże stopyBędzie pływaczką
W ubiegłą sobotę zaczęłam wreszcie zakupy, po troszku ubranka gromadzę i rozglądam się w innych rzeczach. To całkiem przyjemne
Wszystkiego dobrego na weekend dla Was
Jonesey, malami91 lubią tę wiadomość
Córka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024 -
nick nieaktualny