Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na wyniku z wczorajszego USG mam napisane pod waga dzidziusia który to centyl, ale jak spojrzalam do wyników polowkowego to tam tych centyli nie było - pewnie lekarz nie zaznaczył tej opcji w opisie. Są jakieś wykresy (siatki) na te centyle, w zaleznosci od tygodnia ciąży i wagi dziecka się je odczytuje. Można je pewnie gdzieś w internecie znaleźć, chociaż sama nie probowalam.Córka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024 -
Bylam wczoraj na szkole rodzenia. Położna mówiła, zeby nie kupować 56 dużo. Bo to z miesiac ponosi albo i nie.
Najdłużej dziecko nosi rozmiar 62 i 74
I teraz sama nie wiem ile czegoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 23:42
-
nick nieaktualny
-
magdaaa88 wrote:Dziewczyny ile planujecie kupić takich podstawowych ubrań z każdego rozmiaru? Np bodziaków?
Sama nie wiem, ostatnio się zastanawiałam i dalej nie wiem. Ale trzeba wziąć pod uwagę że dziecko może ulewac, obsiusia się. Chyba ze 3 komplety na dzień trzeba mieć.
Dla synka miałam bardzo mało bo chyba że 3 body a resztę na 62 i mimo że urodził się 3900 56cm to trochę pochodził w tym 56, a 62 było poprostu za duże.
Tak jak nie wiem jaki kombinezon, czy taki typowo zimowy, czy jakiś lżejszy bo dojdzie śpiworek/kocyk.
Pierwszy jest typowo letni to wystarczyło mieć jakąś bluze.
Nie ma to jak w sobotę obudzic się o 4.30 -
Hejka ja dziś cała noc nie mogłam spać, chyba też będę musiała kupić poduche do spania...
Co do ubranek to z każdej strony słyszę żebym nie kupowała dużo 56 bo zaraz wyrośnie a prawda jest taka że około miesiąca jak nie dłużej dzidzia w nim pochodzi i tak jak piszecie czasami jest awaria, kupa po pachy albo się uleje i trzeba się przebierać nawet 3 x na dzień więc ja z 56 mam sporo jeszcze ze 2 pajace i 4 kaftaniki mi brakuje żeby mieć po min 5 sztuk z każdego rodzaju ubranka
Mambella też zastanawiam się co z kombinezonem ja mam termin na koniec lutego. Bardziej skłaniam się ku takiemu nie typowo zimowemu bo tak jak piszesz są spiworki, kocyki itp. a te wszystkie typowo zimowe wydają mi się strasznie niewygodne dla maluszka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 07:42
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Witam się w rozpoczętym 24 tc
Ja ubranek typowo w rozm 56 planuje kupić po 5 szt tzn :
5× body kopertowe dl rękaw
5× body kopertowe krutki rękaw
5x półśpiochy
5× pajace
A potem juz rozm 62 i z tego rozm zdecydowanie większe ilości .
magdaaa88, empiq, Papapatka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie pamiętam dokładnie, Ale ubranek miałam sporo, każdy mówił, że za dużo, a czasem bywało że ledwo ż praniem się wyrabialam
bo właśnie dziecko ulewa, pampers przecieknie itp. Także mam z rozmiarów 56 to z 20 body z długim rękawem (córka z października więc 0 z krotkim), kilka śpiochów ż kaftanikami (ż 5) I kilka pajacow (też z 5). Najwięcej body, bo moje dziecko generalnie było ubieranie tylko w body i skarpetki - wiadomo, że ubranka niestety mogą krepowac ruchy i rehabilitantka polecala właśnie tak robić:p
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Karo ja mam kombinezon po siostrzeńcu na 62, taki misiowy i nie zamierzam póki co nic cieplejszego kupować. Zawsze są kocyki lub można coś dokupić, przecież tyle tego wszędzie online. Wiesz o co mi chodzi z tym misiem?
Też chcę mieć trochę tych ubranek, bo nie będę prać co 2 dni wszystkiego. Ciuchy teraz nie są drogie, a niedługo wyprzedaże jesienne i zimowe , więc warto skorzystać
Lady E kupiłaś leniwca?
Pau Em, 6 miesiąc to chyba jest od od 22t3d lub 22t4dWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 11:28
Pau.Em, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Cześć, witam sie w 25 tygodniu
Nie spałam za dobrze. Na początku nie mogłam zasnąć, myślałam o tej szwagierce i że jej się dziecko z zębami śniło itd. Oczywiście jak zasnelam to też mi się śniło dziecko mulat z kreconymi włosami i na końcu usmiech z zębami..... pewnie za dużo myślałam o tym. Obudziłam się oczywiście zestresowana, odwiedziłam toalete i do rana prawie nie spałam
Dobrze że dzisiaj ładna pogoda to ogarniam dom i nie mam czasu myślećWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 11:47
25.01.2019 cc
-
Nadzieja. Nie kupiłam stwierdziłam że szkoda miwydawac te 300 zł na gadżet który nie wiem nawet czy się przyda.
Byliśmy wczoraj na targach i kupiliśmy fotelik. Cybex Cloud z:) No to prawie wszystko mamy. Jeszcze kosmetyki, leżaczek itp. Wanienka też już do nas idzie.
No i wracam do żywych. Zatoki puściły, infekcja intymna też. Lekarz pozwolił używać clotrimazolum to ulga.Dorota3 lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Nadzieja22 wrote:Karo ja mam kombinezon po siostrzeńcu na 62, taki misiowy i nie zamierzam póki co nic cieplejszego kupować. Zawsze są kocyki lub można coś dokupić, przecież tyle tego wszędzie online. Wiesz o co mi chodzi z tym misiem?
Wiem o co Ci chodzioglądałam ostatnio takie i wydają się całkiem spoko, są idealne na końcówkę zimy
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Hej dziewczyny, u Was też dziś tak pięknie?
Co do ubranek w rozmiarze 56 to u nas służyły długo, natomiast na gwałt musiałam dokupić 50, bo 56 na początku były za duże. Trzeba też pamiętać, że każda firma ma trochę inną rozmiarówkę. Z moich doświadczeń to tak w miarę trzymają się rozmiaru body z F&F, Pinokio, Cocodrillo. Nie pamiętam jak było z 5,10,15, ale chyba też nie były jakieś duże. Podobnie Next, też normalna rozmiarówka. Zara ma moim zdaniem ubranka z kolei z zawyżoną rozmiarówką i 56 akurat od razu były dobre. Smyk i h&m mają jak dla mnie rozmiarówkę zaniżoną i 56 to spokojnie 62.
Co do kombinezonu, ja zdecydowałam, ze nie kupuję typowo zimowego, chyba że gdzieś jakiś super okazjonalnie trafię. Szkoda kasy na 1,5 miesiąca.
Ja mam po synku dwa miśki plus jeden taki trochę watowany jakby na polarze. Jednego miśka nawet ostatnio znalazłam w szafie, to 56 z h&m. Myślę, że do wełnianego śpiworka będzie wystarczający.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/db3e99294323.jpgPapapatka, Karola94c, KaroKaro lubią tę wiadomość
-
Lady_E wrote:Zatoki puściły, infekcja intymna też. Lekarz pozwolił używać clotrimazolum to ulga.
Lady jak leczyłaś zatoki ? ... Bo ja mam katastrofe ze swoimi.. oddychać juz nie mogę..
Dorota3 mi za to dziś się śniło, że mam raka piersi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2018, 16:34
MonisiaK lubi tę wiadomość
-
Sory nie chcący ki się polubiło...
Ja w pierwszej ciąży ba zatoki dostałam sinupret i inhalacjeSinupret podobno ziołowy i bezpieczny w ciąży. A inhalator do tej pory uważam za najlepszy zakup ciażowo/ noworodkowy
Mnie też zatoki zaczynają dokuczać, czuję się jak po mocno zakrapianej imprezie...Karola94c lubi tę wiadomość