X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Imagination Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i może się przywitam, już kiedyś na początku się tu udzielałam, ale potem na długi czas opuściłam forum .
    Także...
    Jestem jak widać na suwaczku w 24 tygodniu ciąży, w brzuszku potwierdzony od usg w 12 tygodniu Mikołaj. Badanie połówkowe już za nami, było w 21+5 , Misiek miał 410g i według obliczeń trochę mniejszy niż sugeruje termin OM. Bo z OM 17 luty, a z badania połówkowego mniej więcej 21. Ale zdrowy :)
    Ja biorę od początku ciąży leki na niedoczynność tarczycy, ostatnio przyplątała się lekka anemia która też leczymy lekami. Za dwa tygodnie krzywa cukrowa której się obawiam bo nie lubię słodkiego i tak częstego kłucia :(
    To tyle, część wszystkim

Lutyska, Ewelcia85, artemida27, Dorota3, Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22, Sylllwus lubią tę wiadomość

mhsv3e5ei02s4p3v.png

3jgx3e3kwvu3blbn.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Bródnie. III stopień referencyjności.
    Tam prowadzę ciążę, tam mam diabetologia.
    Porodówka wyremontowana i blisko mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 11:40

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    dziewczyny ja powoli zaczynam myśleć o wyprawce, nie mam totalnie nic i nie mam tez pojęcia co jest niezbędne a co nie, skopiowałam liste z pierwszej strony ale jeśli ktoś ma swoja to jak najbardziej tez skorzystam. czy możecie np doradzić jaki polecacie termometr? czy laktator warto kopic i jeśli tak to jaki?

Ja polecam termometr Breurer, używamy od ponad trzech lat i jesteśmy zadowoleni. Bardzo dobre opinie ma też Microlife i jest tańszy.
    Moim zdaniem laktator warto kupić, ale ja nie używałam w szpitalu, dopiero po kilku dniach się przydał. Polecam Medelę Mini Electric, niezawodny. Kilka dni temu wrzucałam też link do laktatora z Aliexpress - nie mam z nim doświadczenia, ale ma bardzo dobre opinie i jest taniutki. Ja rozważam zakup wersji na dwie piersi, zwłaszcza że jak ściągałam mleko z jednej to z drugiej też leciało.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Ja jestem zdecydowana na ten sam szpital, w którym rodziłam synka - Szpital im. Witolda Orłowskiego w Warszawie. Ma III stopień referencyjności, nie ma żadnego problemu ze znieczuleniem, położne są fantastyczne, sprzęt na najwyższym poziomie. Jedyny minus to sam oddział - trochę późny Gierek,sale wieloosobowe, minimum trójki, ale też większe, zaledwie dwie łazienki. Ale to do przeżycia. No i najważniejsze - 10 minut od domu pieszo :-)

A czemu się boisz Inflanckiej? Ma bardzo dobre opinie. Sama się w tym szpitalu urodziłam :-)

Ja tak samo. Też tam rodziłam i jestem bardzo zadowolona. Do tego mam tam swojego człowieka - koleżankę więc czuję się dodatkowo bezpieczniej. Gdyby nie ona i jej telefon do lekarza to może bym urodziła na korytarzu, czekając na sale, bo już miałam parte :D

Black_Lilith teraz w Orlowskim cały czas remont wiec może do lutego będzie zrobiony ;) Choć koleżanka w to wątpi hehe...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dużo nas z Warszawy
    Trzeba jakieś brzuchate spotkanie zorganizować :)

Black_Lilith lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Warszawa widać rządzi! ;) może będziecie razem z wózkami spacerować ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Ja tak samo. Też tam rodziłam i jestem bardzo zadowolona. Do tego mam tam swojego człowieka - koleżankę więc czuję się dodatkowo bezpieczniej. Gdyby nie ona i jej telefon do lekarza to może bym urodziła na korytarzu, czekając na sale, bo już miałam parte :D

Black_Lilith teraz w Orlowskim cały czas remont wiec może do lutego będzie zrobiony ;) Choć koleżanka w to wątpi hehe...

Ale z uwagi na remont jest porodówka w ogóle zamknięta? To by było straszne...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje rodzić w UCZKIN na Starynkiewicza. Tam pracuje mój lekarz. Tylko zastanawiam się czy warto mieć „swoją” (w sensie opłaconą) położną? Planujecie podpisać umowę z położną?

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola wrote:
    Ja planuje rodzić w UCZKIN na Starynkiewicza. Tam pracuje mój lekarz. Tylko zastanawiam się czy warto mieć „swoją” (w sensie opłaconą) położną? Planujecie podpisać umowę z położną?

Moja przyjaciółka tam rodziła trzy lata temu i była w miarę zadowolona. Tylko, o ile nie było remontu, to warunki są jeszcze gorsze niż w Orłowskim. Wtedy też była bardzo słaba opieka laktacyjna, położne nie były w zasadzie pomocne.

Co do położnej to ja nie planuję podpisywać umowy, nie czułam się w jakiś sposób pozbawiona opieki przy położnych z oddziału. Wszystko zależy od szpitala. Przyjaciółka, która rodziła na Starynkiewicza, mówiła z kolei, że w przez jakaś godzinę, już w trakcie akcji porodowej, ale jeszcze przed skurczami partymi, nikt do niej nie zajrzał i była sama z mężem.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja juz po odprowadzeniu Oliwki do szkoły i małych zakupach :) Teraz próbuje uśpić Alę i będe miała chwilę na spokojna kawkę :-P
    Ja połoznej nie wykupuję , mam nadzieję ze trafię na takie pomocne jak przy poprzednich porodach :) przy Ali miałam cudowną kobietkę która tak mną pokierowała ze tylko delikatnie pękłam i tak na prawdę to nawt szwow nie czułam :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny jaki mi się śnił koszmar, że wstałam w nocy siku i mocz był z krwią. Wszystko było takie realne, że jak się obudziłam to chwilę mi zajęło zanim dotarło do mnie, że to sen...

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja podczas snu wmawialam sobie że to nie sen :-D

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa w ciąży sny mogą byc mega realne ;) ale fakt czasami trzeba się zastanowić po przebudzeniu czy to sen czy nie :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym śnie byłam przekonana, że to już koniec... Masakra. A teraz Mała od rana ledwo trzy razy kopnęła. Zwarjuję dziś. Dawno już nie miałam takiej schizy. No nic trzeba zjeść coś słodkiego i zobaczymy.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie :) zjedz batonika , połóż się na lewym boku i zobaczysz jak da czadu :-D

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadziałało. Panna trochę się rozhulała aż brzuch nawet podskakiwał.

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola wrote:

nie, bo mimo opłacenia nie masz pewności, że ona będzie
    Może w czasie porodu być na urlopie, zwolnieniu lekarskim czy gdzieś indziej przy porodzie. A taka z zewnątrz może tylko towarzyszyć, nie może wykonywać żadnych zabiegów.

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po glukozie, było znośnie, nie miałam żadnego kłopotu z wypiciem. Jeszcze trafiła mi się druga laseczka w tym czasie z glukozą, więc było raźniej :) Czas zleciał szybko na gadce szmatce, także książka, którą wzięłam się nie przydała :)

Ewelcia85, malami91, Dorota3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej nie planuję opłacać położnej. Byłam dziś w Kiku i kupiłam małemu dwa wyprzedażowe bodziaki rozpinane na całej długości za 4zł za sztukę :). Ogólnie ten sklep kojarzył mi się z niezłym badziewiem, ale te ubranka są fajne, w dotyku wg mnie lepsze niż te z pepco.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Ale z uwagi na remont jest porodówka w ogóle zamknięta? To by było straszne...

Tak... było przez jakiś czas w ogóle zamknięte, teraz sale porodowe normalnie działają, ale odział położniczy jest remontowany.
    Mimo to koleżanka mówi, że można normalnie u nich rodzić, ale i tak się chyba przejadę któregoś dnia zobaczyć jak ten remont dokładnie wygląda. Nie chciałabym z noworodkiem w pyle leżeć...

Black_Lilith lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ