X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Imagination Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i może się przywitam, już kiedyś na początku się tu udzielałam, ale potem na długi czas opuściłam forum .
    Także...
    Jestem jak widać na suwaczku w 24 tygodniu ciąży, w brzuszku potwierdzony od usg w 12 tygodniu Mikołaj. Badanie połówkowe już za nami, było w 21+5 , Misiek miał 410g i według obliczeń trochę mniejszy niż sugeruje termin OM. Bo z OM 17 luty, a z badania połówkowego mniej więcej 21. Ale zdrowy :)
    Ja biorę od początku ciąży leki na niedoczynność tarczycy, ostatnio przyplątała się lekka anemia która też leczymy lekami. Za dwa tygodnie krzywa cukrowa której się obawiam bo nie lubię słodkiego i tak częstego kłucia :(
    To tyle, część wszystkim

Lutyska, Ewelcia85, artemida27, Dorota3, Ciążowa_Gapsy, Nadzieja22, Sylllwus lubią tę wiadomość

mhsv3e5ei02s4p3v.png

3jgx3e3kwvu3blbn.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Bródnie. III stopień referencyjności.
    Tam prowadzę ciążę, tam mam diabetologia.
    Porodówka wyremontowana i blisko mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 11:40

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SiSi111 wrote:
    dziewczyny ja powoli zaczynam myśleć o wyprawce, nie mam totalnie nic i nie mam tez pojęcia co jest niezbędne a co nie, skopiowałam liste z pierwszej strony ale jeśli ktoś ma swoja to jak najbardziej tez skorzystam. czy możecie np doradzić jaki polecacie termometr? czy laktator warto kopic i jeśli tak to jaki?

Ja polecam termometr Breurer, używamy od ponad trzech lat i jesteśmy zadowoleni. Bardzo dobre opinie ma też Microlife i jest tańszy.
    Moim zdaniem laktator warto kupić, ale ja nie używałam w szpitalu, dopiero po kilku dniach się przydał. Polecam Medelę Mini Electric, niezawodny. Kilka dni temu wrzucałam też link do laktatora z Aliexpress - nie mam z nim doświadczenia, ale ma bardzo dobre opinie i jest taniutki. Ja rozważam zakup wersji na dwie piersi, zwłaszcza że jak ściągałam mleko z jednej to z drugiej też leciało.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Ja jestem zdecydowana na ten sam szpital, w którym rodziłam synka - Szpital im. Witolda Orłowskiego w Warszawie. Ma III stopień referencyjności, nie ma żadnego problemu ze znieczuleniem, położne są fantastyczne, sprzęt na najwyższym poziomie. Jedyny minus to sam oddział - trochę późny Gierek,sale wieloosobowe, minimum trójki, ale też większe, zaledwie dwie łazienki. Ale to do przeżycia. No i najważniejsze - 10 minut od domu pieszo :-)

A czemu się boisz Inflanckiej? Ma bardzo dobre opinie. Sama się w tym szpitalu urodziłam :-)

Ja tak samo. Też tam rodziłam i jestem bardzo zadowolona. Do tego mam tam swojego człowieka - koleżankę więc czuję się dodatkowo bezpieczniej. Gdyby nie ona i jej telefon do lekarza to może bym urodziła na korytarzu, czekając na sale, bo już miałam parte :D

Black_Lilith teraz w Orlowskim cały czas remont wiec może do lutego będzie zrobiony ;) Choć koleżanka w to wątpi hehe...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dużo nas z Warszawy
    Trzeba jakieś brzuchate spotkanie zorganizować :)

Black_Lilith lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Warszawa widać rządzi! ;) może będziecie razem z wózkami spacerować ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Ja tak samo. Też tam rodziłam i jestem bardzo zadowolona. Do tego mam tam swojego człowieka - koleżankę więc czuję się dodatkowo bezpieczniej. Gdyby nie ona i jej telefon do lekarza to może bym urodziła na korytarzu, czekając na sale, bo już miałam parte :D

Black_Lilith teraz w Orlowskim cały czas remont wiec może do lutego będzie zrobiony ;) Choć koleżanka w to wątpi hehe...

Ale z uwagi na remont jest porodówka w ogóle zamknięta? To by było straszne...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje rodzić w UCZKIN na Starynkiewicza. Tam pracuje mój lekarz. Tylko zastanawiam się czy warto mieć „swoją” (w sensie opłaconą) położną? Planujecie podpisać umowę z położną?

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola wrote:
    Ja planuje rodzić w UCZKIN na Starynkiewicza. Tam pracuje mój lekarz. Tylko zastanawiam się czy warto mieć „swoją” (w sensie opłaconą) położną? Planujecie podpisać umowę z położną?

Moja przyjaciółka tam rodziła trzy lata temu i była w miarę zadowolona. Tylko, o ile nie było remontu, to warunki są jeszcze gorsze niż w Orłowskim. Wtedy też była bardzo słaba opieka laktacyjna, położne nie były w zasadzie pomocne.

Co do położnej to ja nie planuję podpisywać umowy, nie czułam się w jakiś sposób pozbawiona opieki przy położnych z oddziału. Wszystko zależy od szpitala. Przyjaciółka, która rodziła na Starynkiewicza, mówiła z kolei, że w przez jakaś godzinę, już w trakcie akcji porodowej, ale jeszcze przed skurczami partymi, nikt do niej nie zajrzał i była sama z mężem.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja juz po odprowadzeniu Oliwki do szkoły i małych zakupach :) Teraz próbuje uśpić Alę i będe miała chwilę na spokojna kawkę :-P
    Ja połoznej nie wykupuję , mam nadzieję ze trafię na takie pomocne jak przy poprzednich porodach :) przy Ali miałam cudowną kobietkę która tak mną pokierowała ze tylko delikatnie pękłam i tak na prawdę to nawt szwow nie czułam :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny jaki mi się śnił koszmar, że wstałam w nocy siku i mocz był z krwią. Wszystko było takie realne, że jak się obudziłam to chwilę mi zajęło zanim dotarło do mnie, że to sen...

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja podczas snu wmawialam sobie że to nie sen :-D

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa w ciąży sny mogą byc mega realne ;) ale fakt czasami trzeba się zastanowić po przebudzeniu czy to sen czy nie :)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym śnie byłam przekonana, że to już koniec... Masakra. A teraz Mała od rana ledwo trzy razy kopnęła. Zwarjuję dziś. Dawno już nie miałam takiej schizy. No nic trzeba zjeść coś słodkiego i zobaczymy.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie :) zjedz batonika , połóż się na lewym boku i zobaczysz jak da czadu :-D

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadziałało. Panna trochę się rozhulała aż brzuch nawet podskakiwał.

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola wrote:

nie, bo mimo opłacenia nie masz pewności, że ona będzie
    Może w czasie porodu być na urlopie, zwolnieniu lekarskim czy gdzieś indziej przy porodzie. A taka z zewnątrz może tylko towarzyszyć, nie może wykonywać żadnych zabiegów.

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po glukozie, było znośnie, nie miałam żadnego kłopotu z wypiciem. Jeszcze trafiła mi się druga laseczka w tym czasie z glukozą, więc było raźniej :) Czas zleciał szybko na gadce szmatce, także książka, którą wzięłam się nie przydała :)

Ewelcia85, malami91, Dorota3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej nie planuję opłacać położnej. Byłam dziś w Kiku i kupiłam małemu dwa wyprzedażowe bodziaki rozpinane na całej długości za 4zł za sztukę :). Ogólnie ten sklep kojarzył mi się z niezłym badziewiem, ale te ubranka są fajne, w dotyku wg mnie lepsze niż te z pepco.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 26 października 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black_Lilith wrote:
    Ale z uwagi na remont jest porodówka w ogóle zamknięta? To by było straszne...

Tak... było przez jakiś czas w ogóle zamknięte, teraz sale porodowe normalnie działają, ale odział położniczy jest remontowany.
    Mimo to koleżanka mówi, że można normalnie u nich rodzić, ale i tak się chyba przejadę któregoś dnia zobaczyć jak ten remont dokładnie wygląda. Nie chciałabym z noworodkiem w pyle leżeć...

Black_Lilith lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ