Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj po kolejnej wizycie, wpadłam aby Wam powiedzieć, że lekarka kazała się nie przejmować podwyższonym urobilinogenem w moczu.
Zasilam od dzisiaj grupę na L4, ale tylko na dwa tygodnie dla odpoczynku przerwa konserwacyjna, później wracam jeszcze na jakiś czas do pracy.
Z nami wszystko ok, dostałyśmy skierowania na kolejne badania krwi, moczu i usg trzeciego trymestru już (do zrobienia po 30 tygodniu). Kolejna wizyta za miesiąc.Pepper, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość
Córka, ciąża naturalna, 02.2019
Aniołek, ciąża naturalna, 04.2021 13 tc
Córka, in-vitro, urodzona 09.2024 -
nick nieaktualnyBlack_Lilith wrote:Zrobisz w wolnej chwili zdjęcie z bliska? Chodzi mi o grubość splotu. Wydają się bardzo w porządku.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6abd9fafbb44.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/41546b03ee73.jpgBlack_Lilith lubi tę wiadomość
-
malami91 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6abd9fafbb44.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/41546b03ee73.jpg
Dziękuję za fotkę. To taki materiał, jaki lubię. Bo bywają takie jak gaza. Chyba mnie namówiłaś
Ja się nawet zastanawiam czy sobie z czterech jednego kocyka nie zrobić, to na upały jest rewelacyjne do przykrycia. -
Mambella wrote:Dziewczyny jesteście już zdecydowane gdzie będziecie rodzić?
Ja rodzilam na Inflanckiej w Wawie, ale teraz mam jakiś strach. Z jednej strony chciałabym naturalnie, a ż drugiej cc.
Ja rodziłam na Inflanckiej. Gdybym mogła uridzilabym tam jeszcze raz. Teraz mieszkam 2,5 h od Wawy i musiałam znaleźć inny szpital który proponuje zzo i rodze w Brodnicy.
-
Mambella wrote:Dziewczyny jesteście już zdecydowane gdzie będziecie rodzić?
Ja rodzilam na Inflanckiej w Wawie, ale teraz mam jakiś strach. Z jednej strony chciałabym naturalnie, a ż drugiej cc.
Ja jestem zdecydowana na ten sam szpital, w którym rodziłam synka - Szpital im. Witolda Orłowskiego w Warszawie. Ma III stopień referencyjności, nie ma żadnego problemu ze znieczuleniem, położne są fantastyczne, sprzęt na najwyższym poziomie. Jedyny minus to sam oddział - trochę późny Gierek,sale wieloosobowe, minimum trójki, ale też większe, zaledwie dwie łazienki. Ale to do przeżycia. No i najważniejsze - 10 minut od domu pieszo
A czemu się boisz Inflanckiej? Ma bardzo dobre opinie. Sama się w tym szpitalu urodziłamMonisiaK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelcia85 wrote:No ja wielkiego wyboru nie mam bo we Włocławku jest tylko jeden szpital
Problem z głowy. Ja planuję rodzić w ICZMP w Łodzi. Mój lekarz tam pracuje, no i w razie czego maluch będzie miał najlepszą opiekę. Mam też najbliżej do tego szpitala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2018, 20:44
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Nie Inflanckiej, ale samego porodu.
Syn byl spory 3900, rozwarcie nie postepowalo, w trakcie spadło jemu tętno i w końcu zrobili mi cc, w sumie jak zarządalam, bo mijala 17 godzina od odejścia wód. I tego scenariusza znów się boję, tym bardziej że ten okruszek, okruszkiem nie będzie.
A sam szpital wspominam bardzo dobrze -
Mambella wrote:Nie Inflanckiej, ale samego porodu.
Syn byl spory 3900, rozwarcie nie postepowalo, w trakcie spadło jemu tętno i w końcu zrobili mi cc, w sumie jak zarządalam, bo mijala 17 godzina od odejścia wód. I tego scenariusza znów się boję, tym bardziej że ten okruszek, okruszkiem nie będzie.
A sam szpital wspominam bardzo dobrze
Porodu to i ja się bojęTeraz zdecydowanie bardziej niż z synkiem, bo już wiem, co mnie czeka. U nas też tętno spadało kilka razy, w końcu zrobiło się poważnie i na szybko go wyciągali próżnociągiem. Ten strach o niego pamiętam do dziś.
-
nick nieaktualnyKaroKaro wrote:Ola-Ola zapraszamy
opowiedz nam o sobie jeśli oczywiście chcesz
na kiedy masz termin porodu, macie już imię dla córeczki?
Co do Twojego pytania to ja niestety nie pomogęjest to wystarana i wyczekana ciąża po leczeniu w klinice, ale na szczęście obyło się bez IVF.
baranosia, Ciążowa_Gapsy, Pau.Em, Dorota3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny ja powoli zaczynam myśleć o wyprawce, nie mam totalnie nic i nie mam tez pojęcia co jest niezbędne a co nie, skopiowałam liste z pierwszej strony ale jeśli ktoś ma swoja to jak najbardziej tez skorzystam. czy możecie np doradzić jaki polecacie termometr? czy laktator warto kopic i jeśli tak to jaki?
-
nick nieaktualny