Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Małami moja teściowa w Kiku upolowała kilka fajnych rzeczy za 2 zł. W tym fajne ogrodniczki na lato w kwiatki. Jak po praniu się zrobią szaty to nie będzie żal wyrzucić.
malami91 lubi tę wiadomość
-
MonisiaK wrote:Tak... było przez jakiś czas w ogóle zamknięte, teraz sale porodowe normalnie działają, ale odział położniczy jest remontowany.
Mimo to koleżanka mówi, że można normalnie u nich rodzić, ale i tak się chyba przejadę któregoś dnia zobaczyć jak ten remont dokładnie wygląda. Nie chciałabym z noworodkiem w pyle leżeć...
No to dobrze, że chociaż otwarte jest.
Przypuszczam, że oni ten remont zabezpieczają jakoś, na pewno nie jest tak, że matki z dziećmi w pyle leżą. Może się jednak do lutego wyrobią, Ty też masz termin mniej więcej w połowie lutego? -
nick nieaktualnyMoże faktycznie ta opłacona położna nie ma sensu skoro i tak mam tam lekarza? Nie wiem. Zobaczę jeszcze jak to wyglada. Idę tam na szkole rodzenia to pooglądam ten wystrój a la wczesny Gierek i sama się przekonam czy dam radę rodzićw takich warunkach
moja siostra rodziła na Karowej w jedynej niewyrekontowanej sali porodowej. Mówiła, że sala tragedia ale sam poród wspomina bardzo dobrze. Położne miłe (choć nie miała opłaconej) i cieszyla się, że były tam studentki położnictwa bo dzięki nim poród „szybciej” jej minął (cały czas coś się działo) i były bardzo pomocne.
-
nick nieaktualnyImagination wrote:No i może się przywitam, już kiedyś na początku się tu udzielałam, ale potem na długi czas opuściłam forum .
Także...
Jestem jak widać na suwaczku w 24 tygodniu ciąży, w brzuszku potwierdzony od usg w 12 tygodniu Mikołaj. Badanie połówkowe już za nami, było w 21+5 , Misiek miał 410g i według obliczeń trochę mniejszy niż sugeruje termin OM. Bo z OM 17 luty, a z badania połówkowego mniej więcej 21. Ale zdrowy
Ja biorę od początku ciąży leki na niedoczynność tarczycy, ostatnio przyplątała się lekka anemia która też leczymy lekami. Za dwa tygodnie krzywa cukrowa której się obawiam bo nie lubię słodkiego i tak częstego kłucia
To tyle, część wszystkimzamierzam kupić glukozę o smaku pomarańczowym (tak koleżanka mi doradziła) to po fakcie powiem czy coś pomogło. Słodkiego tez nie lubię. Blee
-
Kurcze jestem z siebie dumna
Od 2 tyg waga stoi w miejscu
Wzięłam się za zdrową dietę i aktywność. żadnych słodyczy i 2 l wody dziennie wypijane. I nawet obrączka wlazła z powrotem na palec
Wcześniej tyłam 1kg na tydzień
Przytyłam już 12 kg i nie chce dobić do 20 na koniec. Zobaczymy jak to dalej będzieNa razie jestem zadowolona
malami91, Ewelcia85, Ola-Ola, Nadzieja22, Reni lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
A ja mam dzisiaj takiego powera
Domek posprzatany, obiadek się gotuje nawet na zakupach bylam. A czemy? Mój najukochańszy małż dzisiaj wraca po 2 tyg w delegacji
Ale mamy nadzieje że to już ostatnia jak jestem w ciąży. Bo przez hormony tęskniłam 2 razy bardziej niż zawsze.
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Zaglądnęłam na listopadowe mamy 2018 i tam już dziewczyny zaczęły się "rozpakowywać". Dotarło do mnie że tak na prawdę jeszcze tylko 2 miesiące spokoju, a część z nas mamami zostanie już pewnie pod koniec stycznia
Kiedy to zleciało?
malami91, Ciążowa_Gapsy, Imagination lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykjt91 wrote:Zaglądnęłam na listopadowe mamy 2018 i tam już dziewczyny zaczęły się "rozpakowywać". Dotarło do mnie że tak na prawdę jeszcze tylko 2 miesiące spokoju, a część z nas mamami zostanie już pewnie pod koniec stycznia
Kiedy to zleciało?
Czas leci nieubłaganie...Ale ja już się nie mogę doczekać lutego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 14:58
Ciążowa_Gapsy, kjt91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybumbum wrote:Ja też nie mogę się doczekać - a z drugiej strony boję się co będzie :o
Wiadomo, obawy są naturalne. Jak pójdzie poród, czy dzieciaczek urodzi się zdrowy, czy sprawdzimy się w roli mamy...Ale tyle grunt to być dobrej myśli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 15:03
-
Kjt teraz z ciekawości zajrzałam i tak czytam a tam trojaczki i dwa razy bliźniaki. W tym jedna z dziewczyn drugi raz bliźniaki. Jakiś niesamowity ten wątek listopadowy.
-
Hej dziewczyny. Odkopuję arcystary wątek o fryzjerze w ciązy.
Co do farbowania, ufam mamie ginekolog i naprawdę się nie boję, i robię to.
Ale dziś byłam tylko się uczesać na wieczorną imprezę, i babeczka władowała tyle lakieru, ze zrobiło mi się słabo... a jeszcze słabiej, kiedy zdałam sobie sprawę, że te opary mogą być toksyczne. Nie mogę się teraz uspokoić, choć czuję się już fizycznie OK. -
nick nieaktualnyMakowa_Panna wrote:Kjt teraz z ciekawości zajrzałam i tak czytam a tam trojaczki i dwa razy bliźniaki. W tym jedna z dziewczyn drugi raz bliźniaki. Jakiś niesamowity ten wątek listopadowy.
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Lady_E wrote:A ja mam dzisiaj takiego powera
Domek posprzatany, obiadek się gotuje nawet na zakupach bylam. A czemy? Mój najukochańszy małż dzisiaj wraca po 2 tyg w delegacji
Ale mamy nadzieje że to już ostatnia jak jestem w ciąży. Bo przez hormony tęskniłam 2 razy bardziej niż zawsze.
Lady_E podziwiam! Ja dziś totalnie nie mam siły i średnio się czuję...
Dopiero co pisałaś że mąż wyjeżdża a już będzie wracał i właśnie przez to sobie uświadomiłam że ten czas tak ucieka że ani się obejrzymy i będziemy tulić nasze malutkie Szczęścia
Ciążowa_Gapsy, Karola94c, kjt91 lubią tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Ola była tutaj jedna dziewczyna z bliznaiakami, ale przeniosła się na inny wątek. Byłam w 8dc na USG i był jeden pęcherzyk 9mm na prawym jajniku i 10mm na lewym. Także u mnie też była jakaś szans na bliźniaki, ale jest jedną kluska
A ja krzywą idę jutro! Aaa...Karola94c lubi tę wiadomość
-
Jeju dziewczyny, ja sobie pozamawiałam nie które już rzeczy i wózek, łożeczko i tam biustonosz do karmienia i jakieś podkłady i inne... ale naprawdę nie mam zielonego pojęcia co ja tak naprawdę powinnam mieć, niby mam zapisane w internetowych koszykach ale jestem po prostu już zielona
Ps. Co wy myślicie o tych kateterach na gazy i kolki ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2018, 16:04
-
Lady_E wrote:Kurcze jestem z siebie dumna
Od 2 tyg waga stoi w miejscu
Wzięłam się za zdrową dietę i aktywność. żadnych słodyczy i 2 l wody dziennie wypijane. I nawet obrączka wlazła z powrotem na palec
Wcześniej tyłam 1kg na tydzień
Przytyłam już 12 kg i nie chce dobić do 20 na koniec. Zobaczymy jak to dalej będzieNa razie jestem zadowolona
u mnie niestety mknie w górę ale ja ostatnio mam mega apetyt
Lady_E lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny