Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety przykre komentarze zdarzają się dość często
u mnie jest porównywanie z żoną kuzyna męża , która jest w o 4 tyg młodszej ciąży
tez juz słyszałam ze brzuch mam juz taaaaaaki duzy ( jakbym lustra w domu nie miała ) a po niej prawie nie widac . No cóż ja w ciążach wygłądam jak wieloryb a ona jest z tych szczę$ciar z małym brzuszkiem
Odpowiadam ze w ciąży jestem 9 msc a zadbać o ciało i wagę mogę przez resztę życia
Karola daj znać jak po wizycie
Lady a coś na wzdęcia brałas ?
Ciążowa_Gapsy, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Na szczęście przeszło. Jednak zaparcia... Wypiłem dwie kawki zbożowe i poszło. Ale masakra była...
Ewelcia85 nie brałam nic. A co można?Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Lady_E wrote:Dziewczyny help. Od rana boli mnie nie wiem w sumie co. Promieniuje od pleców całe boki po brzuch. Brzuch napięty. Może to zaparcia? Siedzieć nie mogę leżeć nie mogę. Łaże z kata w kąt. Wzięłam nospe Ale guzik dała... jakieś rady?
Miałam tak w pierwszym trymestrze i rzeczywiście miało to związek z zaparciami. Może spróbuj czopek glicerynowy eva/qu lub inny z apteki. Według mojego ginekologa i endokrynologa nie ma przeciwskazań, więc mam nadzieję, że i u Ciebie też nie ma. -
nick nieaktualny
-
Black_Lilith wrote:Dziewczyny, przyszedł mi dziś elektryczny aspirator do nosa z ali. Wypróbowałam na starszaku, który co prawda w miarę dmucha, ale akurat ma katar i zabawa w odciąganie go bardzo rozbawiła
Jak był mały używaliśmy nose fridy i ciągle nas zarażał, poza tym nie było prosto te gluty wyciągnąć. Katarek do odkurzacza mnie nie przekonuje.
Natomiast to bardzo polecam, w Polsce najtaniej za 80 zł znalazłam, tu 11.11 będzie 10$, więc taniutko, my płaciliśmy chyba 14$. Ma regulację mocy odciągania.
https://pl.aliexpress.com/item/Baby-Aspirator-do-nosa-Elektryczny-Bezpieczne-Higieniczne-Nos-Cleaner-Z-2-Rozmiary-Nos-Porady-I-Jamy/32860784054.html?spm=a2g17.search0104.3.11.49e013faHunGP6&ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_4_10065_10068_5726815_10843_10059_10884_10887_312_10696_100031_10084_10083_5726915_10103_10618_10304_10307_10820_10301_10821_528%2Csearchweb201603_1%2CppcSwitch_0&algo_pvid=885d1199-c5aa-4378-b93a-2bfab98644ce&priceBeautifyAB=0&algo_expid=885d1199-c5aa-4378-b93a-2bfab98644ce-1
Bóg Ci w dzieciach wynagrodzi. U nas katarek sie mega sprawdzał, ale jesteśmy dupy i przy wymianie odkurzacza na pionowy nie pomyśleliśmy, że nie będzie do czego go podpiąć. Kupuję.Black_Lilith lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie kochane
. Młody już waży ponad kilogram (nie podał lekarz dokładnie - powiedział, że na genetycznych za 5 tyg poda wszystkie wymiary) . Ułożony jeszcze nie jest głową w dół - ale ma czas
. Lekarz stwierdził, że serduszko ma jak z obrazka - piękne. Jeśli chodzi o moją kość ogonową to mam sobie kupić poduszkę taką jak koło, ona jest poporodowa, ale teraz mi się bardzo przyda i dostałam lek - wapno jakieś, jutro skoczę do apteki z receptą - mam brać tydzień, jak nie przejdą bóle kości ogonowej to odstawić, a jeśli przejdą to brać dalej
. No cóż Synek rośnie i ma się dobrze !!!
Cień pępowinki na nosku
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8f102c94cdc.jpg
Ps. jakieś te zdjęcia nie wyraźne mi wychodzą..Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2018, 21:38
KaroKaro, Kropeczka85, Ciążowa_Gapsy, Pepper, malami91, Ewelcia85, Black_Lilith, Jonesey, Nadzieja22, Mambella, ej_est, bumbum, kjt91, MonisiaK lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Grzechotka2, jesteś pewna, że to dobry pomysł oglądać?
Nie, ale jestem mocno w tej historii. I dużo większy strach mam teraz jak właściwie nie wiadomo co się stało, liczę, że jak się wyjaśni to się uspokoję. Fakt, że ryczałam na samej zapowiedzi nie wróży najlepiej, ale muszę obejrzeć ten reportaż.
-
A mi się wydaje, że każda z nas powinna to obejrzeć. Powinniśmy walczyć o swoje prawa, grozić telewizją, nagrywać telefonem, krzyczeć, wrzeszczeć, dzwonić po mediach jeśli dzieją się takie rzeczy. Często jeszcze w szpitalu traktują nas ciężarne jako panikujące mamuśki co z wujka google wszystko wyczytały i teraz wymagają wszystkiego. Jeśli nie będziemy walczyć, mówić o takich strasznych rzeczach to w jaki sposób ma się to zmienić?
Bardzo przykra historia.
baranosia, Ola-Ola lubią tę wiadomość
-
Paulaa25 wrote:Pepper piękny kącik!!!❤
Gdzie kupiłaś mebelki???
Dziękuję Kochana:*
Mebelki razem z zestawem pościeli i itp. Kupiłam przez internet w KRAK-WIT.
Łóżeczko materac i 18 el akcesoriów mają wystawione na allegro za ok 570 zł a komoda z pmontowany przewijakiem mają wystawiona oddzielnie. Nam się podoba.
Za materac doplacilam bo nie chciałam gryka pianka kokos tylko lateks a te są juz droższe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2018, 10:11
Paulaa25 lubi tę wiadomość
-
u mnie równe 90
miałam dzisiaj wizytę ale bez usg, posluchalismy tylko bicia serduszka i takie tam pierdu pierduwszystko w najlepszym porządku w każdym razie
aaa i fun fact: pamiętacie ta akcję co Durczok opierdzielał Rurka za upie*dolony stół?no więc ja już od dłuższego czasu sobie do mojego Arturka wołam Rurkuuuu i ostatnio się uśmiałam bo za każdym razem jak powiedziałam Rurku to mnie kopnął
także ewidentnie reaguje na ta ksywke
będę za nim chodzić i i wołać Rurkuuu dlaczego ta pielucha jest taka upie*dolona?!
Ewelcia85, Pepper, Kropeczka85, Nadzieja22, Ciążowa_Gapsy, Reni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny