Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Aaaaa 99 dni do porodu !!!
    Mi tez zostało 99 dni:)

Kropeczka85, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta historia przedstawiona w Uwadze jest straszna :( ale niestety.. To jest rutynowe podejście lekarzy do rodzącej. Przeżyliśmy to na własnej skórze :( uważajcie dziewczyny na siebie.

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ta historia przedstawiona w Uwadze jest straszna :( ale niestety.. To jest rutynowe podejście lekarzy do rodzącej. Przeżyliśmy to na własnej skórze :( uważajcie dziewczyny na siebie.
    Kurcze miałam oglądać i zapomniałam :(

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Mambella Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:

Dokładnie! Tragedia. Nie dałam rady obejrzeć do końca.

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    A mi się wydaje, że każda z nas powinna to obejrzeć. Powinniśmy walczyć o swoje prawa, grozić telewizją, nagrywać telefonem, krzyczeć, wrzeszczeć, dzwonić po mediach jeśli dzieją się takie rzeczy. Często jeszcze w szpitalu traktują nas ciężarne jako panikujące mamuśki co z wujka google wszystko wyczytały i teraz wymagają wszystkiego. Jeśli nie będziemy walczyć, mówić o takich strasznych rzeczach to w jaki sposób ma się to zmienić?
    Bardzo przykra historia.

Masz rację, to podejście mnie przekonuje. Ja się nie podjęłam, bo to nie na moje nerwy, ale faktem jest, że trzeba być swiadomym swoich praw i ewentualnych zagrożeń.

Ja pod tym kątem myślę o płaceniu za indywidualną opiekę położnej. To brzmi strasznie, ale boję się, że jesli nie zapłacę, to mogę być gorzej potraktowana. Wiem, że to robienie z siebie klienta, ale strach, że inaczej ktoś może mnie nie uszanować, jest niestety większy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po historii, którą opowiedziała mi znajoma niestety nie chce słuchać o porodzie z innych źródeł niż położna w szkole rodzenia. Nastraszyła mnie jak nie wiem. Moim zdaniem faktycznie trzeba być świadomym swoich praw i przygotować się do tego najlepiej jak się da, sprawdzić miejsce gdzie będzie się rodziło, ale tez myśleć pozytywnie. Ja jestem typem zadaniowca, idę z nastawieniem „dam radę i wszystko będzie dobrze”.

Ciążowa_Gapsy, malami91 lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 listopada 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak najlepiej. My teraz cierpimy na nadmiar źródeł. Moja mama jak mnie miała w brzuchu to miała jedną książkę o ciąży i noworodku. Teraz cały internet, ksiązki i oczywiście złote rady, a każda inna. Ja na przykład nie umiem nie czytać pampers.pl, sosrodzice i nie słuchać Czubówny, jak mówi o kolejnych tygodniach ciąży na mamazone. Ale kiedyś trzeba zadecydować :) Tak to piszę trochę do samej siebie ;)

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale jestem wściekła ... Okazało się że w Lidlu nie można zwracać termometrów...a mój jest chyba uszkodzony bo śrubka od wymiany baterii kręci się w kółko i nie da się tego otworzyć....

Kamkakamila lubi tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Dziewczyny ale jestem wściekła ... Okazało się że w Lidlu nie można zwracać termometrów...a mój jest chyba uszkodzony bo śrubka od wymiany baterii kręci się w kółko i nie da się tego otworzyć....
    A czemu nie można ? Kazdy wadliwy towar mozna zwrócic . Napisz do rzecznika praw konsumenta moze będzie ci potrafił pomóc

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle witam się w piękny piątkowy poranek :) dzisiaj mamy dzień leniucha :) wszyscy jesteśmy w domu i nic absolutnie nic nie musimy więc błogie lenistwo :)

Ciążowa_Gapsy, Lutyska lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Kamkakamila Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:

Przepraszam za polubienie niechcący :/ na termometr jest gwarancja Wiec jak nie można oddać to daj na gwarancje albo Ci wymienia na nowy albo naparwia :)

malami91 lubi tę wiadomość

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obejrzałam teraz Uwagę, bo wczoraj padłam, po oddaniu małej do babci. I wiecie co? Mój poród wyglądał identycznie. Tętno małej skakało, połozna tylko wyłączała alarmy. Płynęły ze mnie zielone wody. Tyle, że ja nie miałam rozwarcia (po maksymalnej dawce oxy). Ale mój poród było od początku źle prowadzony. Na szczęście zrobili nam CC i obie żyjemy w zdrowiu. I wydaje mi się niestety, że wiekszość porodów tak wygląda. I niefart , że akurat sprawy się potoczyły tak a nie inaczej. Trochę loteria według mnie.

Ja chcę rodzić sn po cc. W tym samym szpitalu co za pierwszym razem. ALE ten szpital ma oddział intensywnej terapii. Jestem mądrzejsza o doświadczenie. Mam swojego lekarza w tym szpitalu. Mam wykupioną położną. Mam wykupioną doulę. Bo nic mnie nie przeraża tak, jak znowu to, że zostanę sama sobie z dzieckiem któremu od kilku godzin włącza się tętno ponad 200, nikt mi nic nie tłumaczy i jedyne co czuję to strach.

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 23:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 23:28

KaroKaro, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju wczoraj miałam ciężki dzień :( Najpierw na cmentarzu zrobiło mi się słabo. Ledwo do samochodu doszłam. Dopiero jak zjadłam to mi przeszło. Potem po gołąbkach u teściowej dostałam ataku kolki jelitowej :( Ból straszny. Mieliśmy jechać już na IP ale przeszło. Mój mąż oczywiście wystraszony. Dzisiaj nie odstępuje mnie na krok. Co to będzie jak zacznę rodzić :p

Dzisiaj mam nadzieje bedzie lepiej...

Zdjęcie w wczoraj jak jeszcze się czułam dobrze :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef067d71850f.jpg

Papapatka, Ciążowa_Gapsy, KaroKaro, Ewelcia85, Nadzieja22, Black_Lilith, Pepper lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:

Niestety jest pewna lista rzeczy, których w lidlu zwracać nie można i są na niej między innymi termometry, ale wiem, ze nie każdy Lidl tego tak bardzo przestrzega. Ponadto kasjerka powinna cię poinformować przy zakupie, ze tego zwracać nie wolno. Zadzwoń na infolinie oni zawsze rozwiązują takie problemy na korzyść klienta. Najlepiej zrob to będąc w sklepie, spróbuj porozmawiać z prowadzącym zmianę, a jak dalej to nie zadziała zadzwoń na infolinie. No i tak jak dziewczyny piszą zawsze możesz oddać go na gwarancje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Jeju wczoraj miałam ciężki dzień :( Najpierw na cmentarzu zrobiło mi się słabo. Ledwo do samochodu doszłam. Dopiero jak zjadłam to mi przeszło. Potem po gołąbkach u teściowej dostałam ataku kolki jelitowej :( Ból straszny. Mieliśmy jechać już na IP ale przeszło. Mój mąż oczywiście wystraszony. Dzisiaj nie odstępuje mnie na krok. Co to będzie jak zacznę rodzić :p

Dobrze, że przeszło. Pięknie wyglądasz!

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, mnie od rana boli głowa, coś w nocy musiało być bo moja córka około 24 sie obudziła, a około 3 znowu poszła spać. Dziś cieplutko na dworku więc wyruszamy na spacerek :) . Kość ogonowa nadal boli + spojenie.. ja to jakaś pechowa jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 11:30

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:

Jejku, nieźle, miałam wczoraj dokładnie to samo, i też po gołąbkach! Zastanawiałam się, czy to jelitowe, czy to skurcze przepowiadające, i miałam wrażenie, że jedno i drugie. Położyłam się i po espumisanie przeszło.

Super wyglądasz!

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Jejku, nieźle, miałam wczoraj dokładnie to samo, i też po gołąbkach! Zastanawiałam się, czy to jelitowe, czy to skurcze przepowiadające, i miałam wrażenie, że jedno i drugie. Położyłam się i po espumisanie przeszło.

Super wyglądasz!
    Też myślałam że to skurcze. Ale że miałam już nie raz atak kolki to wiem że to było to. No nic zostało mi jeść sam farsz z gołąbków do porodu :)

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ