Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 23:28

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 27tc i podobno 7 miesiącu (tak pokazuje BBF)
    Po wczorajszym objeżdzaniu grobów, byłam padnięta. Pachwiny do dziś mnie bolą i chodzę jak kaczka.
    Dziś piękna pogoda, a ja ledwo się do sklepu doczłapałam. Nie mam siły na spacer. Dziś regeneracja.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna porcja ciuszkow z ciucholandu :) mąż mnie zabije :D

url=https://naforum.zapodaj.net/60b6e4a78d6f.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60b6e4a78d6f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 14:16

malami91, KaroKaro lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Kolejna porcja ciuszkow z ciucholandu :) mąż mnie zabije :D

url=https://naforum.zapodaj.net/60b6e4a78d6f.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60b6e4a78d6f.jpg

Może będzie miał litość dla ciężarnej :D. Słodkie są te ciuszki dla maluszków :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie przyszła dziś paczka ciuszków z next. Są przepiękne i jakościowo biją na głowę inne, które kupiłam w hm czy pepco. Niestety nie umiem wklejać zdjęć.

• Mambella Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem kiedy zacząć coś kupować, już czy jeszcze się wstrzymać? Dylematy ciężarnej:-D

A w nocy śniły mi się moje zeby ż duża próchnica:-(

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    A ja nie wiem kiedy zacząć coś kupować, już czy jeszcze się wstrzymać? Dylematy ciężarnej:-D

To jeszcze nic nie masz ? Boziu ja mam juz prawie wszystko :p

Karola94c lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola wrote:
    Do mnie przyszła dziś paczka ciuszków z next. Są przepiękne i jakościowo biją na głowę inne, które kupiłam w hm czy pepco. Niestety nie umiem wklejać zdjęć.

https://naforum.zapodaj.net/

wrzucasz zdjęcia tutaj i potem w post wklejasz wygenerowany link BBCode - ten ostatni z trzech

Ola-Ola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:

Ja na Twoim miejscu coś tam bym już zaczęła kupować :). Zostały nam niewiele mniej lub więcej niż 3 miesiące, w dodatku zimowe, co nie sprzyja chodzeniu po sklepach, tym bardziej ze sporym brzuszkiem ;).

U mnie jeszcze wózek, wanienka, jakieś kosmetyki i w zasadzie będzie komplet :).

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nic nie kupilam :p Dziś kupiliśmy farbę do malowania pokoju. Więc początki początków :D Ale wczoraj rozpoczęłam zwolnienie to będzie czas się zabrać za to.

Lutyska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 23:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 23:29

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! My byliśmy dziś pooglądać wózki i wybraliśmy już taki jaki będziemy chcieli! Cieszę się jak małe dziecko normalnie! Chciałam początkowo Cybexa Miosa ale stwierdziliśmy że jednak cena jest za wysoka, później miałam fazę na Balios S i Pani w sklepie nam go pokazała ale powiedziała że ma jeszcze coś, totalna nowość i przepadłam! Wózek bardzo podobny do Baliosa ale z całym wyposażeniem kosztuje tyle samo co sam Balios. Lepiej się prowadzi, zgrabny, adaptery do fotelika w cenie i na dodatek lżejszy! Jeszcze nie kupiliśmy bo w najbliższym czasie maja targi i będzie troszkę tańszy. Jeśli któraś z Was nie wie jeszcze jaki chce wozek to polecam obejrzeć ten bo jest wg mnie MEGA!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2473e8373296.jpg

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro, fajny, bo lekki i spacerówka nie będzie zajmować dużo miejsca w bagażniku. Ja bym się jednak obawiała tego, że to jest nowość i nie ma za bardzo dostępnych opinii o nim. No ale z drugiej strony sprawdzone wózki też kiedyś ktoś kupił po raz pierwszy :).

KaroKaro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Pytanie do ciuszkow z next. Jak wychodza w porównaniu do np smyka albo do hm? Nigdy tam nie kupowalam a jak weszlam na strone to wszystko mi sie podoba. Tylko nie wiem jaki rozmiar
    Body z hm i next na długość są takie same, te z next mają tylko krótsze rękawki, za to są trochę szersze. Natomiast najszczuplejsze body (długość podobna) jest od mamyginekolog. Jeśli chodzi o pajace na 56 to najdłuższe są z hm, potem z next a najkrótsze od mamyginekolog.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, skopiuje to, co pisałam kilka dni temu i to tyle co mogę powiedzieć o porównaniu rzeczy z next, bo mam tylko pajace:

Pajace z next 56 i 56-62 niewielka różnica między nimi, ale zdecydowanie większe od 56 mamy ginekolog i 50 smyka.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po pierwszym synu dużo rzeczy, tylko on lipcowy a teraz zimowe dziecko. I musze sporo rzeczy dokupić. Jakoś zabrać się nie mogę do tego wszystkiego.

Lutyska, ale jaka frajdę będziesz miała z urządzania wszystkiego od początku, tylko najgorsza nerwowówka "czy zdarzymy".

Mam do was pytanie takie trochę prywatne ;-) ile wydajecie (tygodniowo,miesiecznie) kasy na zakupy domowe?
    Nas jest 3 + kot i ostatnio zaczęłam się stresować że tydzień w tydzień idzie 300-400 zł na zakupy. I już nie wiem, czy przesadzam czy wszystko zaczęło drożeć, czy wymyslamy ż ilością produktów.

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    KaroKaro, fajny, bo lekki i spacerówka nie będzie zajmować dużo miejsca w bagażniku. Ja bym się jednak obawiała tego, że to jest nowość i nie ma za bardzo dostępnych opinii o nim. No ale z drugiej strony sprawdzone wózki też kiedyś ktoś kupił po raz pierwszy :).
    Z tym masz rację, będę jedna z pierwszych testujących na rynku ;D dodatkowo przekonało mnie jeszcze to że jest to polska marka :)

malami91 lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:10

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 11:53

‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ