X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 23:28

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 27tc i podobno 7 miesiącu (tak pokazuje BBF)
    Po wczorajszym objeżdzaniu grobów, byłam padnięta. Pachwiny do dziś mnie bolą i chodzę jak kaczka.
    Dziś piękna pogoda, a ja ledwo się do sklepu doczłapałam. Nie mam siły na spacer. Dziś regeneracja.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna porcja ciuszkow z ciucholandu :) mąż mnie zabije :D

url=https://naforum.zapodaj.net/60b6e4a78d6f.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60b6e4a78d6f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 14:16

malami91, KaroKaro lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda90 wrote:
    Kolejna porcja ciuszkow z ciucholandu :) mąż mnie zabije :D

url=https://naforum.zapodaj.net/60b6e4a78d6f.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60b6e4a78d6f.jpg

Może będzie miał litość dla ciężarnej :D. Słodkie są te ciuszki dla maluszków :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie przyszła dziś paczka ciuszków z next. Są przepiękne i jakościowo biją na głowę inne, które kupiłam w hm czy pepco. Niestety nie umiem wklejać zdjęć.

• Mambella Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem kiedy zacząć coś kupować, już czy jeszcze się wstrzymać? Dylematy ciężarnej:-D

A w nocy śniły mi się moje zeby ż duża próchnica:-(

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    A ja nie wiem kiedy zacząć coś kupować, już czy jeszcze się wstrzymać? Dylematy ciężarnej:-D

To jeszcze nic nie masz ? Boziu ja mam juz prawie wszystko :p

Karola94c lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola wrote:
    Do mnie przyszła dziś paczka ciuszków z next. Są przepiękne i jakościowo biją na głowę inne, które kupiłam w hm czy pepco. Niestety nie umiem wklejać zdjęć.

https://naforum.zapodaj.net/

wrzucasz zdjęcia tutaj i potem w post wklejasz wygenerowany link BBCode - ten ostatni z trzech

Ola-Ola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:

Ja na Twoim miejscu coś tam bym już zaczęła kupować :). Zostały nam niewiele mniej lub więcej niż 3 miesiące, w dodatku zimowe, co nie sprzyja chodzeniu po sklepach, tym bardziej ze sporym brzuszkiem ;).

U mnie jeszcze wózek, wanienka, jakieś kosmetyki i w zasadzie będzie komplet :).

• Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nic nie kupilam :p Dziś kupiliśmy farbę do malowania pokoju. Więc początki początków :D Ale wczoraj rozpoczęłam zwolnienie to będzie czas się zabrać za to.

Lutyska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 23:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 23:29

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! My byliśmy dziś pooglądać wózki i wybraliśmy już taki jaki będziemy chcieli! Cieszę się jak małe dziecko normalnie! Chciałam początkowo Cybexa Miosa ale stwierdziliśmy że jednak cena jest za wysoka, później miałam fazę na Balios S i Pani w sklepie nam go pokazała ale powiedziała że ma jeszcze coś, totalna nowość i przepadłam! Wózek bardzo podobny do Baliosa ale z całym wyposażeniem kosztuje tyle samo co sam Balios. Lepiej się prowadzi, zgrabny, adaptery do fotelika w cenie i na dodatek lżejszy! Jeszcze nie kupiliśmy bo w najbliższym czasie maja targi i będzie troszkę tańszy. Jeśli któraś z Was nie wie jeszcze jaki chce wozek to polecam obejrzeć ten bo jest wg mnie MEGA!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2473e8373296.jpg

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro, fajny, bo lekki i spacerówka nie będzie zajmować dużo miejsca w bagażniku. Ja bym się jednak obawiała tego, że to jest nowość i nie ma za bardzo dostępnych opinii o nim. No ale z drugiej strony sprawdzone wózki też kiedyś ktoś kupił po raz pierwszy :).

KaroKaro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Pytanie do ciuszkow z next. Jak wychodza w porównaniu do np smyka albo do hm? Nigdy tam nie kupowalam a jak weszlam na strone to wszystko mi sie podoba. Tylko nie wiem jaki rozmiar
    Body z hm i next na długość są takie same, te z next mają tylko krótsze rękawki, za to są trochę szersze. Natomiast najszczuplejsze body (długość podobna) jest od mamyginekolog. Jeśli chodzi o pajace na 56 to najdłuższe są z hm, potem z next a najkrótsze od mamyginekolog.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska, skopiuje to, co pisałam kilka dni temu i to tyle co mogę powiedzieć o porównaniu rzeczy z next, bo mam tylko pajace:

Pajace z next 56 i 56-62 niewielka różnica między nimi, ale zdecydowanie większe od 56 mamy ginekolog i 50 smyka.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po pierwszym synu dużo rzeczy, tylko on lipcowy a teraz zimowe dziecko. I musze sporo rzeczy dokupić. Jakoś zabrać się nie mogę do tego wszystkiego.

Lutyska, ale jaka frajdę będziesz miała z urządzania wszystkiego od początku, tylko najgorsza nerwowówka "czy zdarzymy".

Mam do was pytanie takie trochę prywatne ;-) ile wydajecie (tygodniowo,miesiecznie) kasy na zakupy domowe?
    Nas jest 3 + kot i ostatnio zaczęłam się stresować że tydzień w tydzień idzie 300-400 zł na zakupy. I już nie wiem, czy przesadzam czy wszystko zaczęło drożeć, czy wymyslamy ż ilością produktów.

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    KaroKaro, fajny, bo lekki i spacerówka nie będzie zajmować dużo miejsca w bagażniku. Ja bym się jednak obawiała tego, że to jest nowość i nie ma za bardzo dostępnych opinii o nim. No ale z drugiej strony sprawdzone wózki też kiedyś ktoś kupił po raz pierwszy :).
    Z tym masz rację, będę jedna z pierwszych testujących na rynku ;D dodatkowo przekonało mnie jeszcze to że jest to polska marka :)

malami91 lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:10

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2018, 11:53

‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ