Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Dziewczyny macie kołatania serca w ciąży? Mi sie zdarzało przed ciąża wiadomo jak chyba każdemu czasem, ale w ciąży strasznie mi sie nasiliło. Nieraz mam takie akcje kilkunastominutowe, ze moje tętno wynosi 170, a uczucie mam jakby miało zaraz wyskoczyć z klatki piersiowej. A najlepsze jest, ze najczęściej łapie mnie w nocy kiedy śpię. Dwie noce wstecz budzę sie e w nocy czuje, ze znow serce mi wariuje...patrzę a tam tętno 205. Trawo to dobrych kilka nawet kilkanaście minut. Obudziłam od razu męża bo naprawdę czułam sie fatalnie. Czułam, ze za chwile stracę przytomność, zaczęła mi drętwiec szczeka, oblały mnie zimne poty. Paskudne uczucie,a najgorsze, ze zdarza sie to coraz częściej. Mówiłam lekarzowi, ale on twierdzi, ze w ciąży takie rzeczy sie zdarzają i są normalne. Naprawdę? Ma któraś z was tez tak? Dodam, ze przy tym mam niskie ciśnienie na codzien 80/60 to taki standard u mnie
    miałam tak do ok 16tc, ale u mnie kończyło się utratą przytomności. Gin mówił, że powinnam udać się do kardiologa jak najszybciej. Nic co powoduje taki dyskomfort nie jest normalne. Ba! Jest artymia ciążowa i tachykardia jak i inne poważniejsze schorzenia, które powodowane są ciążą. Trzeba to sprawdzić.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    To my podobnie zgubilismy pampersa 2 lata 3mce ale na dzien, na noc jeszcze ubieram młodemu bo powodz by byla chociaz ostatnio coraz mniej to moze do lutego uda się pozbyc calkowicie. A Ty Karola na noc malej tez juz nie zakładasz?
    Śluzu mam cala ciążę duzo, gin mowil ze to normalne u ciezarnych
    Dzieki za odp co do ubranek.teraz mam rozkmine bo nigdy nie przepadalam za tymi szerokimi i krotkimi tym bardziej ze syn ma konczyny bardzo długie i grubasem tez nie jest to zawsze szukam dla niego długich i waskich ubran

Właśnie to jest dziwne, bo ona w nocy normalnie się budzi i robi na kibelek, wtedy nawet kropeczka do majtek nie poleci.. ale w dzień jak biega to się zdarza, że się posiusia :/ .. Na noc od początku już nie zakładałam. Raz mieliśmy powódź (ale była wtedy przeziębiona to wybaczam :D ) - także i tak jest dobrze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 01:28

Lutyska lubi tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane :) witam się w rozpoczętym 27 tc :)
    Mąż rusza na grzyby a ja juz wyspana zaraz idę kawkę zrobic :)
    Śluzu mam skompe ilości , nie potrzebuje używać nawet wkładek ;)
    Moję dziecię tez z tych bardziej ruchliwych a swoją ulubioną porę na figle ma między 23 a 1 w nocy :)

magdaaa88, Lutyska, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 23:33

Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże mam za sobą nieprzespana noc. Córka 6 razy wstawala na siku w nocy... ehh. A o 4 obudziła mnie słowami "mama komary mnie gryzą w pupe" :D coś jej się przysnilo eh i od 4 nie śpię Bo już nie mogłam usnąć :D

Dziewczyny jadę na usg. Trzymajcie kciuki za moja szyjke. Za Kubę też, choć o niego się mniej martwię, bo tak kopie, że na pewno wszystko z nim w porządku :D

Kropeczka85, Jonesey, Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    empiq wrote:
    Też jeszcze nic nie kupiłam. To nie stan wojenny, kiedy nic w sklepach nie było i człowiek musiał polować, aż coś rzucą i stać w kolejkach albo iść do Pewexu...
    Mam listę zakupów, wystarczy poklikać i zakupy zrobione, a za kilka dni odbiorę wszystko, co potrzebne w drzwiach.
    Pewnie gdybym siedziała w domu i nie miała w nim nic do roboty tylko gapiła się w sufit, to z nudów bym kupiła już wszystko i jeszcze więcej, ale dzięki Bogu czuję się na tyle komfortowo fizycznie, że pracuję i łapię ten zdrowy dystans, a już popadanie w efekciarstwo pod publiczkę i kupowanie bez opamiętania za jakieś nieadekwatne do wartości kwoty rzeczy, które posłużą kilka miesięcy, żeby się tym potem nadymać jak kolcobrzuch i wrzucać na Instagrama jakby losy świata od tego zależały, jest dla mnie snobizmem bez klasy ;)

A nie pomyślałaś że większość kupuje już bo musi wydatki rozłożyć na raty? Nie wiem czy tylko ja tak odebrałam Twój post ale łączysz kupowanie ciuchów z nudą i brakiem zajęć co jest słabe i płytkie. Nie podoba mi się to bardzo.

Mój synuś też aktywny od rana, córcia też od 7 na nogach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 08:25

magdaaa88, Lady_E, Straciatellaa, malami91, Ciążowa_Gapsy, Ola-Ola lubią tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odpieluchowania -moja miała 2 lata i 3/4 miesiące jak zaprotestowała że już nie chce pampersa. To była jej decyzja. I od razu pampersa na noc wyeliminowalam. W pierwszym tygodniu były ż 3 wpadki w dzień. A jakoś w czerwcu (na pewno już byłam w ciazy) to była nocną wpadka. Także coś czego się bardzo bałam okazało się bardzo łatwe. Oby tak było i ż drugim :D

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Tobą MonisiaK. Empiq Twoj post jest pełen jadu... Po co tak pisać? Poza tym nie każdy jest na L4 bo tak chce, ale bo musi. Kolejna sprawa, o której wspomniała MonisiaK to nie każdego stać żeby te wszystkie rzeczy kupić naraz. Ja kupuje już od jakiegoś czasu bo zwyczajnie nie byłoby mnie stać żeby w jednym miesiącu kupić wszystko. Poza tym jest to moja pierwsza i długo wyczekiwana ciążą więc nie widzę w tym nic złego, że czerpię radość z kupowania rzeczy dla malutkiej.

malami91, MonisiaK, Ola-Ola lubią tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK magdaaa88 macie rację w 100%, myślę że większość z nas odebrała ten post w ten sposób. Nigdy nie zrozumiem tego dlaczego kobieta kobiecie jest wilkiem i to jeszcze tu jak wszystkie jesteśmy w ciąży i powinnyśmy się wspierać wzajemnie a nie sypać jadem... Co innego wyrazić swoje zdanie a co innego uderzać świadomie w te z nas które są na L4 albo te które mają już całą wyprawkę dla maluszka.
    Empiq mam nadzieję że ten post to jednak tylko wina szalejących hormonów

malami91 lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Empiq ja nie mam integrama ani nawet Facebooka ale nie zrezygnuje ze wstawiania zdjęć tutaj bo to radość z kupowania czegoś dziecku i milo ze dzielimy się tu nie tylko naszymi smutkami ale u radisciami. Co więcej ja na L 4 jestem od wczoraj i kupując wszystkie rzeczy nie patrzyłam się s sufit. Powiem więcej jestem na L4 a będę jeszcze wiele robić dla szefa kolejny miesiąc bo mamy kontrole. I jeszcze jedno każdy kupuje co mu się podoba za tyle na ile go stać i jeśli chcesz to oceniać ze jak coś kupi za więcej i jest snobem to to dopiero jest słabe.

Ja wcale tak nie uważam. Wręcz przeciwnie. Jeśli ktoś może sobie na to pozwolić to niech kupuje właśnie dla swojego dziecka nawet na te "kilka miesiecy" wszystko co najlepsze. Bo dla kogo w końcu ma wydać słusznie zarobione pieniądze.

Każdy niech robi co uważa za stosowne. Proszę nie oceniajmy się bo to nie jest to miejsce.

Lady_E, magdaaa88, Mambella, malami91 lubią tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Empiq Ojj mnie też to zirytowało... To że jestem na L4 nie oznacza że taki był mój wymysł... I nie leżę i nie patrzę w sufit tak jak piszesz. Mam o dziwo duzo do roboty. I to że wydałam 10 tys na wyprawke nie oznacza że jestem snobka tylko chce dla mojego dziecka wszystko co najlepsze. To że ty oszczędzasz na swoim dziecku to twoja sprawa nie masz prawa oceniać innych....

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z dobrymi wiadomościami:)

Szyjka ma 3.3 cm dokładnie tyle ile miała na poprzednim badaniu miesiąc temu :)

Kubuś waży 801 gramów :)

Pani mówiła że łożysko jest szczupłe ale na ścianie tylnej ciężko dokładnie je obejrzeć i jest do obserwacji. Ale jak dziecko i przepływy ok to znaczy że jest wszystko prawidłowe. Mam robić co ok 3 tyg usg teraz by to kontrolować (i szyjke i lozysko). Poza tym ok :) cieszę się bardzo bardzo bardzo :)

Co do kupowania ubranek i komentarza zacytowanego wyżej- nie będę się wypowiadać, staram się pomijać to co mnie drażni.

KaroKaro, Pepper, magdaaa88, Jonesey, Ewelcia85, Lady_E, Kropeczka85, ej_est, Nadzieja22, Straciatellaa, Mambella, Lutyska, Ciążowa_Gapsy, Black_Lilith, -Mamunia-, Ola-Ola, artemida27 lubią tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em super! Nastrszyli Cię z tą szyjką, a tu się okazuje że wszystko jest pod kontrolą :D

Pau.Em lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Pau.Em super! Nastrszyli Cię z tą szyjką, a tu się okazuje że wszystko jest pod kontrolą :D
    Dzisiaj też szłam ż dusza na ramieniu na to usg, ale niepotrzebnie się stresowalam:)

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em Super <3 Alez my sie najemy stresów w ciązy :) Byle do lutego :)

Pau.Em lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em super ze z szyjką jest lepiej i Kubuś już taki konkretny chłopak :)
    Ja z racji wczesnej pobudki mam całe mieszkanie posprzątane :-P teraz leże z Alą i próbuję ją uśpić :)
    Oliwka odpieluchowała sie jak miała 2 lata i 8 msc, była to niedziela 7 kwietnia :-P pamiętam dokładnie bo miałyśmy kilka prób ale zupełnie nie udanych a tego dnia sama wzięła nocnik , zdjęła pieluchę i się załatwila :) Co najlepsze od tego momentu nie zrobiła do pampersa ani razu nawet w nocy , byłam w mega szoku bo nawet jedna wpadka jej się nie przytrafiła :)
    Co do postu Empiq hm... niepotrzebny ten jad w stronę tych z nas na L4 , kazdy robi jak mu wygodnie i jaka jest potrzeba ;)
    Ja uważam ze ciąża to taki stan ze chce go maksymalnie przezywać a praca to tylko praca i żaden! szef nigdy poświęcenia nie doceni :)
    Kupowanie wyprawki to tez bardzo indywidualna sprawa , ja jestem minimalistką ale cieszę się z kazdą z dziewczyn która kupiła kolejny gadzet :) przede wszystkim rozumiem te z nas które latami starały się o maleństwo bo najchętniej pewnie wykupiłyby cały sklep z akcesoriami i super ! Cieszcie się tym stanem ! Ja przy dwojce mam juz tyle rzeczy ze kazdy kolejny zakup to dla mnie kolejny grat do kolekcji :-P

Pau.Em lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja tez mysle o tym, ze chyba muszę poczekac aż same „zechcą” się odpieluchowac. Teraz nie chcą siadać na nocnik, jest płacz, wyrywanie się, krzyki wiec nie widzę sensu żeby je do tego zmuszać. Nie chce nic na sile wole żeby same do tego dojrzały. Tylko żeby nie trwało do do piątego roku życia XD

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sądzę, że to efekt języka pisanego...tak to niestety często bywa, że to co napiszemy jest inaczej odbierane niż chciałyśmy to przekazać.
    Mam nadzieję, że Empiq wyraziła po prostu swoją opinię, nie chcąc przy tym żadnej konkretnie z nas urazić.
    Każda ma swoje zdanie, uczucia, pragnienia i robi dokładnie tak jak sama tego chce.
    W mocno mieszanej społeczności ( w sensie osobowościowym, żeby nikt źle nie odebrał :) ) naprawdę czasami jest ciężko przekazać swoje myśli tak żeby nikomu nie zaszły za skórę.
    Miłego dnia :)

Ewelcia85, ej_est, MonisiaK lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odzew w sprawie tego kolatania. Chyba będę musiała jednak pociągnąć ten temat z ginekologiem albo wybrać się do mojej lekarki rodzinnej i zobaczę co ona mi powie może coś poradzi. Lekarz mi niby mówił, ze mogłabym brać na to jakieś tabletki, ale one obniżają ciśnienie, a ja i tak mam już niskie wiec odpada. Powiedział tez, ze wątpi, ze jakiś internista zajmie się leczeniem tego w ciąży, ale muszę spróbować :\.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!! Jaki rozmiar pampersow noszą 4 miesięczne bobasy? Idziemy jutro do jednego w odwiedziny i nie wiem jaki kupić rozmiar. Już nie pamietam jak to było ;D

‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ