Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej est różne :P Zależy ile dziecko waży, bo np dziecko bratowej ma 5 miesięcy i waży ponad 8 kg, a przyjaciółki córka zaraz kończy rok i też tyle waży :D Z tym, że lepiej wziąć rozmiar większy niż za mały. Myślę, że bezpiecznie 4, ale chyba 3 też mogłaby być ok :)

ej_est lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Dziewczyny!! Jaki rozmiar pampersow noszą 4 miesięczne bobasy? Idziemy jutro do jednego w odwiedziny i nie wiem jaki kupić rozmiar. Już nie pamietam jak to było ;D
    Pewnie rozm 3 czyli od 4-9 kg :)

ej_est lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do postu Empiq, to go po prostu pominęłam tak samo jak Pau Em, bo jest on kompletnie nie na miejscu i nie ma co go ciągnąć.

Lady E, dobrze pamiętam, że kupiłaś Joolza? Przyjaciółka mi go ostatnio bardzo chwaliła :)

Byłam w tym tygodniu na zajęciach ze stymulacji zmysłów dziecka, jak będę miała chwilę na napisanie, to mogę Wam napisać na co prowadząca zwróciła szczególną uwagę. W poniedziałek mamy kołysanki :)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Est ja osobiście kupiłabym 4 to rozmiar , który dziecko nosi najdłużej, więc na pewno zostaną zużyte jeśli nie teraz to za chwilę :)

baranosia, Lutyska, ej_est lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Ej Est ja osobiście kupiłabym 4 to rozmiar , który dziecko nosi najdłużej, więc na pewno zostaną zużyte jeśli nie teraz to za chwilę :)
    Też bym wzięła 4. Jeśli mają zapas 3 to mogą nie zdarzyć zużyć, więc lepiej kupić coś na zaś :)

Co do odpieluchowania to u nas w grudniu 2lata ale czekam na wiosnę bo póki co mały za groma nie kuma że sika. Usiądzie czasem na nocnik napina się żeby zrobić ale nic. Wstaje i za minutę sika pod siebie ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Lady E, dobrze pamiętam, że kupiłaś Joolza? Przyjaciółka mi go ostatnio bardzo chwaliła :)

Ja też się poważnie zastanawiam nad JOOLZ DAY 2 QUADRO, także jeśli macie jakieś opinie znajomych to chętnie się zapoznam :)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem na L4 od początku ciązy, BA!!! byłam na L4 w drugiej ciąży od 5tc, plus później macierzyński i wychowawczy, czyli jestem w domu z dziećmi od 2015r,czyli 3 lata i bardzo dobrze mi z tym.
    Nie mam czasu gapić się w sufit bo wszystkie obowiązki domowe jak i odprowadzanie/przyprowadzanie dzieci, zakupy itp są na mojej głowie ;) Pracowałam za 20ludzi w firmie przez 5lat, nikt nie miał na uwadze tego że mam najmniejsze dziecko, zostawałam po godzinach, pod telefonem całe noce - dużo by pisać :)
    Teraz dom, rodzina - to dla mnie najważniejsze.
    A zakupy zaczęłam od tego miesiąca częściowo, żeby naraz nie wydać milionów ;)
    Amen :D

już chcę śnieg!!! zimę i miliony światełek <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 12:03

Jonesey, KaroKaro, Mambella, Ola-Ola lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa ja też mam już fazę na święta :D wczoraj kupiłam foremki na ciasteczka i w poniedziałek biorę się do roboty :)

Straciatellaa lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, też chcę święta, tą atmosferę, piosenki świąteczne, ozdoby w sklepach i wieczorki w grubych skarpetach :D Zwłaszcza, że w tym roku będę mieć taryfę ulgową przy przygotowaniach, nic tylko korzystać <3

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta o tak! Codziennie wieczorem zapalam świeczki ale nic nie zastąpi klimatu lampek na choince

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę święta. Będziemy z córka piec pierniczki ❤ i będzie Mikołaj w przedszkolu ;) czekam na święta jak dziecko :D albo jak całą gromadka dzieci :D

Dziś albo jutro odbieram wózek,kupujemy używany od znajomej,jak tylko co odbiorę to Wam wrzucę foto :D
    No i miałam dziś po usg jechać kupić sobie kilka ciuchow ciazowych i o-nie wyszło. Mąż musiał jechać do pracy do Garwolina, więc na usg jechałam sama i już samej mi się nie chciało chodzić po sklepach:P innym razem pojadę,choć jak tak dalej pójdzie to zdążę urodzić haha :D

Lutyska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 23:37

Karola94c lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 23:37

Pau.Em lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Pau.Em gratuluję udanej wizyty :) a zakupy nadrobisz jeszcze, nawet jak będzie to po porodzie to też będzie cieszyć :) ja to mam wyjątkową niechęć do zakupów w tej ciąży i jak już coś potrzebuje to zamawiam z neta :)
    Miałam kupić sobie jakieś spodnie ciążowe;D bo polowalam ostatnio na te w Lidlu ale nie było rozmiarów. No nic,może jakoś jutro albo w przyszłym tyg :) takze to wole zdecydowanie przrd porodem:D a dla dziecka mam duuuzo - dostałam w spadku i mały na początek chyba ma wszystko. No może jakieś śpiochy dokupię, ale to już na wyprzedazach;D

Lutyska lubi tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:10

bumbum, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zakupy to ja nie lubię chodzić po sklepach (zawsze uważałam to za konieczność). A w ciąży to już podwójnie mi się nie chce :P Teraz też kupuję przez neta (wyjątkiem był Lidl, wiadomo). Dodatkowo lubię to, że rzeczy, które przychodzą są oryginalnie zapakowane i takie nowiuśkie :D Co do zakupów wyprawki to jest to moje pierwsze dzidzi, więc przyjemność z wybierania/oglądania/dotykania jest taka cudowna, że nie dziwie się, że chce się jak najszybciej kupować. Gdyby nie to, że za miesiąc się przeprowadzamy i nie mam gdzie trzymać rzeczy na pewno miałabym tego więcej :) Zakup rzeczy dla maluszka to nie dla wszystkich jest zakup jak kupno chleba. Ja na przykład bardzo to celebruję i nie mogę się na ciuszki napatrzeć wyobrażając sobie już naszą Małą :)
    Co do wysokości wydatków, wyboru sklepów każda z nas decyduje sama/z partnerem ile chce wydać, na ile może sobie pozwolić i nawet jeśli ktoś chce wydać 50.000 to nikomu nic do tego i jeśli ma na to kasę to dlaczego nie? Zgadzam się z dziewczynami, że wcześniejsze kupowanie wyprawki to rozłożenie wydatków. Po za tym można skorzystać z fajnych promek, które nie tak często się powtarzają :)

Karola94c, Mambella lubią tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum mam tak samo z tym celebrowaniem każdego ciuszka, zanim włóże do szafy to muszę się nacieszyć jak dziecko zabawką :D
    Wczoraj udało mi się wyrwać na akcji rabatowej w Lullalove kocyk bambusowy i rożek 40% taniej więc tak jak piszesz, warto śledzić promocje bo się opłaca :D

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Co do postu Empiq, to go po prostu pominęłam tak samo jak Pau Em, bo jest on kompletnie nie na miejscu i nie ma co go ciągnąć.

Byłam w tym tygodniu na zajęciach ze stymulacji zmysłów dziecka, jak będę miała chwilę na napisanie, to mogę Wam napisać na co prowadząca zwróciła szczególną uwagę. W poniedziałek mamy kołysanki :)
    Tak kupiliśmy joolz day 2 :) Słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii :) Sama go prowadziłam nie raz i jak dla mnie jest świetny :)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • amir Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z kolei byłam rano na krzywej cukrowej, nie było najgorzej i na szczescie wynik dobry,obawialam sie tego po przed ciaza moja glukoza zawsze byla na granicy
    morfologia tez wzorcowa także oby tak dalej :)

Ewelcia85, Pepper, Lutyska, Nadzieja22, Ciążowa_Gapsy, ej_est lubią tę wiadomość

• Pepper Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Miałam kupić sobie jakieś spodnie ciążowe;D bo polowalam ostatnio na te w Lidlu ale nie było rozmiarów. No nic,może jakoś jutro albo w przyszłym tyg :) takze to wole zdecydowanie przrd porodem:D a dla dziecka mam duuuzo - dostałam w spadku i mały na początek chyba ma wszystko. No może jakieś śpiochy dokupię, ale to już na wyprzedazach;D
    PauEm idź koniecznie do lidla. Ja kupiłam juz drugie spodnie ciążowe stamtąd l. Mam też z innych sklepów. Ale te z lidla są takie wygodne i milutkie i je noszę najczęściej :) jestem z nich mega zadowolona :)

Pau.Em lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ