Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ej est różne
Zależy ile dziecko waży, bo np dziecko bratowej ma 5 miesięcy i waży ponad 8 kg, a przyjaciółki córka zaraz kończy rok i też tyle waży
Z tym, że lepiej wziąć rozmiar większy niż za mały. Myślę, że bezpiecznie 4, ale chyba 3 też mogłaby być ok
ej_est lubi tę wiadomość
-
Co do postu Empiq, to go po prostu pominęłam tak samo jak Pau Em, bo jest on kompletnie nie na miejscu i nie ma co go ciągnąć.
Lady E, dobrze pamiętam, że kupiłaś Joolza? Przyjaciółka mi go ostatnio bardzo chwaliła
Byłam w tym tygodniu na zajęciach ze stymulacji zmysłów dziecka, jak będę miała chwilę na napisanie, to mogę Wam napisać na co prowadząca zwróciła szczególną uwagę. W poniedziałek mamy kołysankiCiążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Kropeczka85 wrote:Ej Est ja osobiście kupiłabym 4 to rozmiar , który dziecko nosi najdłużej, więc na pewno zostaną zużyte jeśli nie teraz to za chwilę
Co do odpieluchowania to u nas w grudniu 2lata ale czekam na wiosnę bo póki co mały za groma nie kuma że sika. Usiądzie czasem na nocnik napina się żeby zrobić ale nic. Wstaje i za minutę sika pod siebie
-
a ja jestem na L4 od początku ciązy, BA!!! byłam na L4 w drugiej ciąży od 5tc, plus później macierzyński i wychowawczy, czyli jestem w domu z dziećmi od 2015r,czyli 3 lata i bardzo dobrze mi z tym.
Nie mam czasu gapić się w sufit bo wszystkie obowiązki domowe jak i odprowadzanie/przyprowadzanie dzieci, zakupy itp są na mojej głowiePracowałam za 20ludzi w firmie przez 5lat, nikt nie miał na uwadze tego że mam najmniejsze dziecko, zostawałam po godzinach, pod telefonem całe noce - dużo by pisać
Teraz dom, rodzina - to dla mnie najważniejsze.
A zakupy zaczęłam od tego miesiąca częściowo, żeby naraz nie wydać milionów
Amen
już chcę śnieg!!! zimę i miliony światełek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 12:03
Jonesey, KaroKaro, Mambella, Ola-Ola lubią tę wiadomość
-
Straciatellaa ja też mam już fazę na święta
wczoraj kupiłam foremki na ciasteczka i w poniedziałek biorę się do roboty
Straciatellaa lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
nick nieaktualnyJa też chcę święta. Będziemy z córka piec pierniczki ❤ i będzie Mikołaj w przedszkolu
czekam na święta jak dziecko
albo jak całą gromadka dzieci
Dziś albo jutro odbieram wózek,kupujemy używany od znajomej,jak tylko co odbiorę to Wam wrzucę foto
No i miałam dziś po usg jechać kupić sobie kilka ciuchow ciazowych i o-nie wyszło. Mąż musiał jechać do pracy do Garwolina, więc na usg jechałam sama i już samej mi się nie chciało chodzić po sklepach:P innym razem pojadę,choć jak tak dalej pójdzie to zdążę urodzić hahaLutyska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLutyska wrote:Pau.Em gratuluję udanej wizyty
a zakupy nadrobisz jeszcze, nawet jak będzie to po porodzie to też będzie cieszyć
ja to mam wyjątkową niechęć do zakupów w tej ciąży i jak już coś potrzebuje to zamawiam z neta
takze to wole zdecydowanie przrd porodem:D a dla dziecka mam duuuzo - dostałam w spadku i mały na początek chyba ma wszystko. No może jakieś śpiochy dokupię, ale to już na wyprzedazach;D
Lutyska lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o zakupy to ja nie lubię chodzić po sklepach (zawsze uważałam to za konieczność). A w ciąży to już podwójnie mi się nie chce
Teraz też kupuję przez neta (wyjątkiem był Lidl, wiadomo). Dodatkowo lubię to, że rzeczy, które przychodzą są oryginalnie zapakowane i takie nowiuśkie
Co do zakupów wyprawki to jest to moje pierwsze dzidzi, więc przyjemność z wybierania/oglądania/dotykania jest taka cudowna, że nie dziwie się, że chce się jak najszybciej kupować. Gdyby nie to, że za miesiąc się przeprowadzamy i nie mam gdzie trzymać rzeczy na pewno miałabym tego więcej
Zakup rzeczy dla maluszka to nie dla wszystkich jest zakup jak kupno chleba. Ja na przykład bardzo to celebruję i nie mogę się na ciuszki napatrzeć wyobrażając sobie już naszą Małą
Co do wysokości wydatków, wyboru sklepów każda z nas decyduje sama/z partnerem ile chce wydać, na ile może sobie pozwolić i nawet jeśli ktoś chce wydać 50.000 to nikomu nic do tego i jeśli ma na to kasę to dlaczego nie? Zgadzam się z dziewczynami, że wcześniejsze kupowanie wyprawki to rozłożenie wydatków. Po za tym można skorzystać z fajnych promek, które nie tak często się powtarzająKarola94c, Mambella lubią tę wiadomość
-
Bumbum mam tak samo z tym celebrowaniem każdego ciuszka, zanim włóże do szafy to muszę się nacieszyć jak dziecko zabawką
Wczoraj udało mi się wyrwać na akcji rabatowej w Lullalove kocyk bambusowy i rożek 40% taniej więc tak jak piszesz, warto śledzić promocje bo się opłaca
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Nadzieja22 wrote:Co do postu Empiq, to go po prostu pominęłam tak samo jak Pau Em, bo jest on kompletnie nie na miejscu i nie ma co go ciągnąć.
Lady E, dobrze pamiętam, że kupiłaś Joolza? Przyjaciółka mi go ostatnio bardzo chwaliła
Byłam w tym tygodniu na zajęciach ze stymulacji zmysłów dziecka, jak będę miała chwilę na napisanie, to mogę Wam napisać na co prowadząca zwróciła szczególną uwagę. W poniedziałek mamy kołysankiSłyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii
Sama go prowadziłam nie raz i jak dla mnie jest świetny
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
ja z kolei byłam rano na krzywej cukrowej, nie było najgorzej i na szczescie wynik dobry,obawialam sie tego po przed ciaza moja glukoza zawsze byla na granicy
morfologia tez wzorcowa także oby tak dalejEwelcia85, Pepper, Lutyska, Nadzieja22, Ciążowa_Gapsy, ej_est lubią tę wiadomość
-
Pau.Em wrote:Miałam kupić sobie jakieś spodnie ciążowe;D bo polowalam ostatnio na te w Lidlu ale nie było rozmiarów. No nic,może jakoś jutro albo w przyszłym tyg
takze to wole zdecydowanie przrd porodem:D a dla dziecka mam duuuzo - dostałam w spadku i mały na początek chyba ma wszystko. No może jakieś śpiochy dokupię, ale to już na wyprzedazach;D
jestem z nich mega zadowolona
Pau.Em lubi tę wiadomość