X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej est różne :P Zależy ile dziecko waży, bo np dziecko bratowej ma 5 miesięcy i waży ponad 8 kg, a przyjaciółki córka zaraz kończy rok i też tyle waży :D Z tym, że lepiej wziąć rozmiar większy niż za mały. Myślę, że bezpiecznie 4, ale chyba 3 też mogłaby być ok :)

ej_est lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej_est wrote:
    Dziewczyny!! Jaki rozmiar pampersow noszą 4 miesięczne bobasy? Idziemy jutro do jednego w odwiedziny i nie wiem jaki kupić rozmiar. Już nie pamietam jak to było ;D
    Pewnie rozm 3 czyli od 4-9 kg :)

ej_est lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do postu Empiq, to go po prostu pominęłam tak samo jak Pau Em, bo jest on kompletnie nie na miejscu i nie ma co go ciągnąć.

Lady E, dobrze pamiętam, że kupiłaś Joolza? Przyjaciółka mi go ostatnio bardzo chwaliła :)

Byłam w tym tygodniu na zajęciach ze stymulacji zmysłów dziecka, jak będę miała chwilę na napisanie, to mogę Wam napisać na co prowadząca zwróciła szczególną uwagę. W poniedziałek mamy kołysanki :)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Est ja osobiście kupiłabym 4 to rozmiar , który dziecko nosi najdłużej, więc na pewno zostaną zużyte jeśli nie teraz to za chwilę :)

baranosia, Lutyska, ej_est lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Ej Est ja osobiście kupiłabym 4 to rozmiar , który dziecko nosi najdłużej, więc na pewno zostaną zużyte jeśli nie teraz to za chwilę :)
    Też bym wzięła 4. Jeśli mają zapas 3 to mogą nie zdarzyć zużyć, więc lepiej kupić coś na zaś :)

Co do odpieluchowania to u nas w grudniu 2lata ale czekam na wiosnę bo póki co mały za groma nie kuma że sika. Usiądzie czasem na nocnik napina się żeby zrobić ale nic. Wstaje i za minutę sika pod siebie ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Lady E, dobrze pamiętam, że kupiłaś Joolza? Przyjaciółka mi go ostatnio bardzo chwaliła :)

Ja też się poważnie zastanawiam nad JOOLZ DAY 2 QUADRO, także jeśli macie jakieś opinie znajomych to chętnie się zapoznam :)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem na L4 od początku ciązy, BA!!! byłam na L4 w drugiej ciąży od 5tc, plus później macierzyński i wychowawczy, czyli jestem w domu z dziećmi od 2015r,czyli 3 lata i bardzo dobrze mi z tym.
    Nie mam czasu gapić się w sufit bo wszystkie obowiązki domowe jak i odprowadzanie/przyprowadzanie dzieci, zakupy itp są na mojej głowie ;) Pracowałam za 20ludzi w firmie przez 5lat, nikt nie miał na uwadze tego że mam najmniejsze dziecko, zostawałam po godzinach, pod telefonem całe noce - dużo by pisać :)
    Teraz dom, rodzina - to dla mnie najważniejsze.
    A zakupy zaczęłam od tego miesiąca częściowo, żeby naraz nie wydać milionów ;)
    Amen :D

już chcę śnieg!!! zimę i miliony światełek <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 12:03

Jonesey, KaroKaro, Mambella, Ola-Ola lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa ja też mam już fazę na święta :D wczoraj kupiłam foremki na ciasteczka i w poniedziałek biorę się do roboty :)

Straciatellaa lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, też chcę święta, tą atmosferę, piosenki świąteczne, ozdoby w sklepach i wieczorki w grubych skarpetach :D Zwłaszcza, że w tym roku będę mieć taryfę ulgową przy przygotowaniach, nic tylko korzystać <3

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta o tak! Codziennie wieczorem zapalam świeczki ale nic nie zastąpi klimatu lampek na choince

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę święta. Będziemy z córka piec pierniczki ❤ i będzie Mikołaj w przedszkolu ;) czekam na święta jak dziecko :D albo jak całą gromadka dzieci :D

Dziś albo jutro odbieram wózek,kupujemy używany od znajomej,jak tylko co odbiorę to Wam wrzucę foto :D
    No i miałam dziś po usg jechać kupić sobie kilka ciuchow ciazowych i o-nie wyszło. Mąż musiał jechać do pracy do Garwolina, więc na usg jechałam sama i już samej mi się nie chciało chodzić po sklepach:P innym razem pojadę,choć jak tak dalej pójdzie to zdążę urodzić haha :D

Lutyska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 23:37

Karola94c lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 23:37

Pau.Em lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Pau.Em gratuluję udanej wizyty :) a zakupy nadrobisz jeszcze, nawet jak będzie to po porodzie to też będzie cieszyć :) ja to mam wyjątkową niechęć do zakupów w tej ciąży i jak już coś potrzebuje to zamawiam z neta :)
    Miałam kupić sobie jakieś spodnie ciążowe;D bo polowalam ostatnio na te w Lidlu ale nie było rozmiarów. No nic,może jakoś jutro albo w przyszłym tyg :) takze to wole zdecydowanie przrd porodem:D a dla dziecka mam duuuzo - dostałam w spadku i mały na początek chyba ma wszystko. No może jakieś śpiochy dokupię, ale to już na wyprzedazach;D

Lutyska lubi tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:10

bumbum, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o zakupy to ja nie lubię chodzić po sklepach (zawsze uważałam to za konieczność). A w ciąży to już podwójnie mi się nie chce :P Teraz też kupuję przez neta (wyjątkiem był Lidl, wiadomo). Dodatkowo lubię to, że rzeczy, które przychodzą są oryginalnie zapakowane i takie nowiuśkie :D Co do zakupów wyprawki to jest to moje pierwsze dzidzi, więc przyjemność z wybierania/oglądania/dotykania jest taka cudowna, że nie dziwie się, że chce się jak najszybciej kupować. Gdyby nie to, że za miesiąc się przeprowadzamy i nie mam gdzie trzymać rzeczy na pewno miałabym tego więcej :) Zakup rzeczy dla maluszka to nie dla wszystkich jest zakup jak kupno chleba. Ja na przykład bardzo to celebruję i nie mogę się na ciuszki napatrzeć wyobrażając sobie już naszą Małą :)
    Co do wysokości wydatków, wyboru sklepów każda z nas decyduje sama/z partnerem ile chce wydać, na ile może sobie pozwolić i nawet jeśli ktoś chce wydać 50.000 to nikomu nic do tego i jeśli ma na to kasę to dlaczego nie? Zgadzam się z dziewczynami, że wcześniejsze kupowanie wyprawki to rozłożenie wydatków. Po za tym można skorzystać z fajnych promek, które nie tak często się powtarzają :)

Karola94c, Mambella lubią tę wiadomość

• KaroKaro Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bumbum mam tak samo z tym celebrowaniem każdego ciuszka, zanim włóże do szafy to muszę się nacieszyć jak dziecko zabawką :D
    Wczoraj udało mi się wyrwać na akcji rabatowej w Lullalove kocyk bambusowy i rożek 40% taniej więc tak jak piszesz, warto śledzić promocje bo się opłaca :D

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Co do postu Empiq, to go po prostu pominęłam tak samo jak Pau Em, bo jest on kompletnie nie na miejscu i nie ma co go ciągnąć.

Byłam w tym tygodniu na zajęciach ze stymulacji zmysłów dziecka, jak będę miała chwilę na napisanie, to mogę Wam napisać na co prowadząca zwróciła szczególną uwagę. W poniedziałek mamy kołysanki :)
    Tak kupiliśmy joolz day 2 :) Słyszałam bardzo dużo pozytywnych opinii :) Sama go prowadziłam nie raz i jak dla mnie jest świetny :)

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • amir Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z kolei byłam rano na krzywej cukrowej, nie było najgorzej i na szczescie wynik dobry,obawialam sie tego po przed ciaza moja glukoza zawsze byla na granicy
    morfologia tez wzorcowa także oby tak dalej :)

Ewelcia85, Pepper, Lutyska, Nadzieja22, Ciążowa_Gapsy, ej_est lubią tę wiadomość

• Pepper Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Miałam kupić sobie jakieś spodnie ciążowe;D bo polowalam ostatnio na te w Lidlu ale nie było rozmiarów. No nic,może jakoś jutro albo w przyszłym tyg :) takze to wole zdecydowanie przrd porodem:D a dla dziecka mam duuuzo - dostałam w spadku i mały na początek chyba ma wszystko. No może jakieś śpiochy dokupię, ale to już na wyprzedazach;D
    PauEm idź koniecznie do lidla. Ja kupiłam juz drugie spodnie ciążowe stamtąd l. Mam też z innych sklepów. Ale te z lidla są takie wygodne i milutkie i je noszę najczęściej :) jestem z nich mega zadowolona :)

Pau.Em lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ