Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie, nawet nie wiedziałam, że mamy takie prawo od 21 tc!

Wysłany: 4 listopada 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Co do zaparć mnie już męczą chyba z 2gi miesiąc. Nigdy nie miałam problemów z wypróżnieniem a teraz to jest jakaś masakra! Na dłuższą metę nie pomaga mi nic...

Nadzieja super że u Was te spotkania z położną są aż tak rozbudowane! Ja chodziłam z synkiem i to były spotkania sam na sam z położną i trwały max 15- 20min. Wywiad, ciśnienie, waga, tętno, pokaz jak karmić, kąpać itp, ulotki i nara. I na pewno nie miałam 1x w tyg tylko rzadziej

Łączę się w bólu. Próbowałaś czopków i lactulozy? (Mam wrażenie, że to mój tekst-klucz na ty forum :D.... spróbuj czopków glicerynowych!")

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) my juz po spacerku i wyborach a teraz biorę się za obrubkę grzybów ;)
    Wózki wszystkie piękne <3

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja od kiedy mam zalozony krazek mam problem z wyproznianiem, ginekolog wypisal mi duphalac jeszcze nie probowalam bo podobno moze niezle przeczyscic. Ale zaraz spróbuje poki nie jestem w pracy.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałyście info o promkach: W C&A, w czwartek, 8 listopada, w sklepach stacjonarnych i online będzie 25% rabatu na wszystko. Rabat nie łączy się z innymi rabatami. Z tego co rozumiem promka z automatu, bez kodu/kuponu.
    Ja kupiłam tam trzy zestawy na ostatniej promce, przedwczoraj odebrałam i są na prawdę przesłodkie, jakościowo wyglądają ok. Natomiast nie wiem jeszcze jak się zachowują po praniu :)

Ciążowa_Gapsy, Straciatellaa lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, to my mamy te zajęcia przez godzinę. Nie wiem ile czasu jest na indywidualne spotkanie z położną, bo takie też możemy sobie wybrać zamiast zajęć, ale pewnie też godzina.

Póki co byłam na 2 zajęciach i jestem naprawdę zadowolona ;) Fajnie, że u nich szkoła rodzenia to 6 spotkań, bo w szpitalu trwa miesiąc i jest chyba z 17 spotkań. Tutaj i tak dowiem się więcej z zajęć, bo mają naprawdę rozbudowaną tematykę, a jak czegoś nie będę wiedziała, to zawsze mogę spotkać się z położną.

Mamunia! Nic nie pisałaś, że założyli Ci krążek. Jesteś chociaż na l4?

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa_Gapsy wrote:
    Łączę się w bólu. Próbowałaś czopków i lactulozy? (Mam wrażenie, że to mój tekst-klucz na ty forum :D.... spróbuj czopków glicerynowych!")
    Czopków jeszcze nie, lactulozę kończę już drugą butelkę :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png

Wysłany: 4 listopada 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem... nie są takie złe, u mnie na przykład teraz impas nawet po nich, więc już się szczerze niepokoję. Prócz owoców próbuję jeszcze pomóc sobie kawą z mlekiem, na które mam lekką nietolerancję ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Dziewczyny ja od kiedy mam zalozony krazek mam problem z wyproznianiem, ginekolog wypisal mi duphalac jeszcze nie probowalam bo podobno moze niezle przeczyscic. Ale zaraz spróbuje poki nie jestem w pracy.
    Nic nie mówiłaś,że zakładają Ci pessar, mam nadzieję, że szyjka już nie będzie się skracać.

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj świętujemy studniówkę <3

We wtorek do lekarza a w środę lub czwartek glukoza. Może jakoś przeżyję :)

Ciążowa_Gapsy, Ola-Ola, Pepper, Lutyska lubią tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka wszystkim, odkąd jestem w domu to ciężko mi was nadrabiać bo ciągle coś strach myśleć co będzie jak już całkiem na L4 przejdę.

Co do odpieluchowania u nas poszło szybko bo córka miała nie całe 2 lata ale przygodę z oswajaniem się z nocnikiem zaczęliśmy jak miała 7-8 miesięcy wtedy sadzaliśmy ją w ubraniu żeby przywykła do nowego sprzętu na 1,5 roku z niego korzystała, a tak jak wcześniej pisałam przed 2 urodzinami już nie korzystaliśmy w ogóle z pampersów.

Co do wyprawki to jak na razie mam kilka nowych ubranek część po córce kolejna część w wirtualnych koszykach powoli chyba będę zamawiać bo do porodu już coraz bliżej.

Super fury mają wasze dzieciaki my będziemy jeździć wózkiem po córve jedo fyn memo.

Powodzenia na najbliźszych wizytach zaraz zaczną się usg III trymestru. Ja mam już zaplanowane na 19.11.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joolz day 2 to był mój pierwszy wybór jeśli chodzi o wózek. Jego design bardzo mi się podobał, ale niestety dla mnie miał za mała budkę i za mały kosz pod wózkiem. Dookoła mnie same młode mamy wiec miałam okazje sprawdzić w boju (pójść na spacer) Joolz day 2, bugaboo cameleon 3, mutsy i baby design husky. Ostatecznie wybór padł na bugaboo, choć jego wygląd początkowo do mnie nie przemawiał. Przekonała mnie funkcjonalność. Ma genialną ramę (bardzo łatwo się składa) i pałąk który można obracać, wiec jak idziesz na spacer i zaczyna świecić słońce (np. Przy zmianie kierunku jazdy) to możesz ją przekręcić i nie musisz ciągnąć wózka za sobą. Świetna jest tez całkowicie zakrywana letnia budka. Jedyny minus (poza ceną, dlatego kupiliśmy używany) to słaby dostęp do kosza ale tylko w przypadku gondoli.

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też we wtorek USG połówkowe ( dodatkowe bo nie wszystko dało się zmierzyć...) więc zobaczę synka i może córka i tatuś że mną pojadą :) No i trzeba glukozę zrobić bo za tydzień wizyta i już mam z wynikami być...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro na glukozę...

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg prenatalne III trymestru 4 grudnia :)

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam standardową wizytę we wtorek i pewnie skierowanie na glukozę dostanę bo gin wspominał coś.
    Usg III trym? dżizasss dopiero co na połówkowym byłam :P Pewnie w styczniu pójdę na to trzecie ;)
    Kupiłam dziś 5sztuk pajacy w f&f :D jeszcze tyyyyyyle rzeczy muszę ogarnąć przed porodem, że masakra! a czas tak szybko leci..

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się, że przed zajęciami muszę iść pobrać w dwóch miejscach krew i zostawić mocz do badania. Jedno pobranie na wizytę u gina, bo mam w czwartek, a drugie do hematologa (te na szczęście za darmo). Dobrze, że teraz mi się przypomniało ;)

Kupiliśmy dzisiaj w biedronce Monopoly Polska i 5 sekund Polska. Graliśmy w 5 sekund na łatwiejszych kartach i na niektóre pytania nie wiedzieliśmy w ogóle jak odpowiedzieć :D Mąż wygrał jedną kartą :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja usg prenatalne III trymestru mam 5grudnia :D będę w 32 tyg ciąży. Jejku jak ten czas leci.. ja jeszcze sporo muszę zamówić dla malucha, dobrze, że najważniejsze rzeczy, takie jak wózek, łóżeczko, fotelik już są.. a jeszcze tyle kasy potrzeba, żeby zamówić rzeczy z apteki i inne :p .

Ciążowa_Gapsy, Ola-Ola lubią tę wiadomość

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png

Wysłany: 4 listopada 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie III trymestru dokładnie w 30 tygodniu (29t + 1 d), będzie to 13 grudnia... To już naprawdę niedługo. Dzieci nadchodzą!

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w 5 10 15 Extra poniedziałek -50 % cała nowa kolekcja :)

Ola-Ola, Pau.Em, bumbum lubią tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ