Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
baranosia wrote:Co do zaparć mnie już męczą chyba z 2gi miesiąc. Nigdy nie miałam problemów z wypróżnieniem a teraz to jest jakaś masakra! Na dłuższą metę nie pomaga mi nic...
Nadzieja super że u Was te spotkania z położną są aż tak rozbudowane! Ja chodziłam z synkiem i to były spotkania sam na sam z położną i trwały max 15- 20min. Wywiad, ciśnienie, waga, tętno, pokaz jak karmić, kąpać itp, ulotki i nara. I na pewno nie miałam 1x w tyg tylko rzadziej
Łączę się w bólu. Próbowałaś czopków i lactulozy? (Mam wrażenie, że to mój tekst-klucz na ty forum.... spróbuj czopków glicerynowych!")
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, chciałyście info o promkach: W C&A, w czwartek, 8 listopada, w sklepach stacjonarnych i online będzie 25% rabatu na wszystko. Rabat nie łączy się z innymi rabatami. Z tego co rozumiem promka z automatu, bez kodu/kuponu.
Ja kupiłam tam trzy zestawy na ostatniej promce, przedwczoraj odebrałam i są na prawdę przesłodkie, jakościowo wyglądają ok. Natomiast nie wiem jeszcze jak się zachowują po praniuCiążowa_Gapsy, Straciatellaa lubią tę wiadomość
-
Baranosia, to my mamy te zajęcia przez godzinę. Nie wiem ile czasu jest na indywidualne spotkanie z położną, bo takie też możemy sobie wybrać zamiast zajęć, ale pewnie też godzina.
Póki co byłam na 2 zajęciach i jestem naprawdę zadowolonaFajnie, że u nich szkoła rodzenia to 6 spotkań, bo w szpitalu trwa miesiąc i jest chyba z 17 spotkań. Tutaj i tak dowiem się więcej z zajęć, bo mają naprawdę rozbudowaną tematykę, a jak czegoś nie będę wiedziała, to zawsze mogę spotkać się z położną.
Mamunia! Nic nie pisałaś, że założyli Ci krążek. Jesteś chociaż na l4?Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny-Mamunia- wrote:Dziewczyny ja od kiedy mam zalozony krazek mam problem z wyproznianiem, ginekolog wypisal mi duphalac jeszcze nie probowalam bo podobno moze niezle przeczyscic. Ale zaraz spróbuje poki nie jestem w pracy.
-
A my dzisiaj świętujemy studniówkę
We wtorek do lekarza a w środę lub czwartek glukoza. Może jakoś przeżyjęCiążowa_Gapsy, Ola-Ola, Pepper, Lutyska lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
hejka wszystkim, odkąd jestem w domu to ciężko mi was nadrabiać bo ciągle coś strach myśleć co będzie jak już całkiem na L4 przejdę.
Co do odpieluchowania u nas poszło szybko bo córka miała nie całe 2 lata ale przygodę z oswajaniem się z nocnikiem zaczęliśmy jak miała 7-8 miesięcy wtedy sadzaliśmy ją w ubraniu żeby przywykła do nowego sprzętu na 1,5 roku z niego korzystała, a tak jak wcześniej pisałam przed 2 urodzinami już nie korzystaliśmy w ogóle z pampersów.
Co do wyprawki to jak na razie mam kilka nowych ubranek część po córce kolejna część w wirtualnych koszykach powoli chyba będę zamawiać bo do porodu już coraz bliżej.
Super fury mają wasze dzieciaki my będziemy jeździć wózkiem po córve jedo fyn memo.
Powodzenia na najbliźszych wizytach zaraz zaczną się usg III trymestru. Ja mam już zaplanowane na 19.11. -
nick nieaktualnyJoolz day 2 to był mój pierwszy wybór jeśli chodzi o wózek. Jego design bardzo mi się podobał, ale niestety dla mnie miał za mała budkę i za mały kosz pod wózkiem. Dookoła mnie same młode mamy wiec miałam okazje sprawdzić w boju (pójść na spacer) Joolz day 2, bugaboo cameleon 3, mutsy i baby design husky. Ostatecznie wybór padł na bugaboo, choć jego wygląd początkowo do mnie nie przemawiał. Przekonała mnie funkcjonalność. Ma genialną ramę (bardzo łatwo się składa) i pałąk który można obracać, wiec jak idziesz na spacer i zaczyna świecić słońce (np. Przy zmianie kierunku jazdy) to możesz ją przekręcić i nie musisz ciągnąć wózka za sobą. Świetna jest tez całkowicie zakrywana letnia budka. Jedyny minus (poza ceną, dlatego kupiliśmy używany) to słaby dostęp do kosza ale tylko w przypadku gondoli.
-
ja mam standardową wizytę we wtorek i pewnie skierowanie na glukozę dostanę bo gin wspominał coś.
Usg III trym? dżizasss dopiero co na połówkowym byłamPewnie w styczniu pójdę na to trzecie
Kupiłam dziś 5sztuk pajacy w f&fjeszcze tyyyyyyle rzeczy muszę ogarnąć przed porodem, że masakra! a czas tak szybko leci..
-
Przypomniało mi się, że przed zajęciami muszę iść pobrać w dwóch miejscach krew i zostawić mocz do badania. Jedno pobranie na wizytę u gina, bo mam w czwartek, a drugie do hematologa (te na szczęście za darmo). Dobrze, że teraz mi się przypomniało
Kupiliśmy dzisiaj w biedronce Monopoly Polska i 5 sekund Polska. Graliśmy w 5 sekund na łatwiejszych kartach i na niektóre pytania nie wiedzieliśmy w ogóle jak odpowiedziećMąż wygrał jedną kartą
-
Ja usg prenatalne III trymestru mam 5grudnia
będę w 32 tyg ciąży. Jejku jak ten czas leci.. ja jeszcze sporo muszę zamówić dla malucha, dobrze, że najważniejsze rzeczy, takie jak wózek, łóżeczko, fotelik już są.. a jeszcze tyle kasy potrzeba, żeby zamówić rzeczy z apteki i inne :p .
Ciążowa_Gapsy, Ola-Ola lubią tę wiadomość