Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mambella wrote:Dziewczyny czy np. taki kombinezon nadaje się do nosidełka??
https://www.51015kids.eu/kombinezon-niemowlecy-na-zime-5a3514?cid=km0001&gclid=EAIaIQobChMI1PeHq8r23gIVhLHtCh0lKQwzEAQYESABEgLq-fD_BwE
Wpisz sobie w google "śpiwór do fotelika samochodowego" maxi cosi ma świetne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 10:25
Nadzieja22, Ola-Ola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paulaa25 wrote:Hej ja już polegująca od dobrych 3 tyg. ze względu na niskie ułożenie malutkiej(pcha się na sztjkę).Spokojnie będzie dobrze damy radę.U mnie sytuacja wygląda tak że lekarz do ktorego chodzę prywatnie nakazał leżenia, zero sexu,dzwigania , sprzatania.Dostałam luteinę i dodatkową dawkę magnezu.Niby szyjka ok ale nigdy nie wiem ile ma.Na połówkowych miała 4,5.Mogę wychodzić z psem na spacer,wyskoczyć na zakupy byle nie dzwigać i na szkołę też mogę.Mimo to mam unikać pozycji siedzącej.
Lekarz do którego chodzę na fundusz ostatnio zbadał mi szyjkę pow.że jest wysoko i do tyłu także ok.Zapytałam czy malutka nisko i dopiero wtedy stwierdził " no jest nisko zero seksu i oszczędny tryb życia, więcej leżeć.." wyglada na to że gdybym chodziła tylko na NFZ to nic bym nie wiedziała ...
Paula 25, dokładnie! Ja też się o tym dowiedziałam na wizycie prywatnej... Dodatkowo nie mierzył mnie jakimś specjalnym USG, tylko stwierdził to na fotelu, więc nie wiem, czemu nie mógł tego zrobić mój lekarz prowadzący z NFZ kilka tygodni wcześniej (bo on mnie nie tyka na fotelu już od pierwszego badania potwierdzającego ciążę). -
Dziewczyny , zrobiłam sobie listę - torby do szpitala , dla siebie i dla małego.. Spójrzcie czy wszystko zapisałam ...
Dla mnie :
- dowód, karta ciąży, grupa krwi + czynnik RH.
- koszula do karmienia x 2
- koszula do porodu
- szlafrok
- kapcie, klapki pod prysznic
- majtki poporodowe, podkłady po porodowe
- podkłady na łóżko 60x90.
- gumki do włosów, szczotka.
- skarpetki
- pomadka ochronna
- żel do mycia ciała, szampon, antyperspirant, żel do higieny intymnej
- papier toaletowy, ręczniki papierowe
- ręcznik x 2
- biustonosz do karmienia, wkładki laktacyjne
- ładowarka do tel.
- szczoteczka do zębów, pasta
- sztućce, kubek, talerz
- osłonki silikonowe na brodawki (bardzo mi się przydały przy córce)
- lano maść (Ziajka)
- mały octenisept.
Na Wyjście ze szpitala. :
- buty, leginsy, skarpety, bluzka, kurtka, czapka, szalik, sweterek, majty.
Dla bąbelka:
- pampersy (1) ok. 20szt
- pielucha tetrowa x 3
- czapeczka cienka x 2
- body dł. rękaw x5, śpiochy x5.
- skarpetki x 2
- niedrapki x 1
- rożek
- chusteczki nawilżane
- smoczek + etui
- linomag krem ochronny
- ręcznik x 2
Na wyjście - bąbelek. :
- fotelik, kombinezon, pajac, body, czapeczka gruba, skarpety, otulacz (do fotelika) + kocyk w razie coś , krem do buziaka, pielucha tetrowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 11:47
symbolica, Reni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lutyska wrote:o jeny Karola jaka Ty przygotowana
a co masz za otulacz? pomyśl na wyjście ze szpitala o czymś co zakryje całe nosidełko w drodze ze szpitala do auta i z auta do domu, bo to jednak luty i żeby zimne powietrze nie leciało na maluszka
ja miałam kocyk na nóżki a na górę pieluchę tetrową
lista super
Tak tak mam pieluszkę tetrową zapisaną. Już pokazuję jaki otulacz, dziewczyna mi szyje na zamówienie
Mniej więcej to coś takiego
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1cd8fc6c816a.png
Tylko środek minky miętowy z wypustkami, a wierzch czarny w białe owieczki ^^Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 11:48
malami91, Lutyska lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
https://www.youtube.com/watch?v=7hFUs8cxQcg
Podejrzewam że znacie ten filmik mamy ginekolog o porodzie przedwczesnym, ale podrzucam tutaj. To bardzo ciekawy punkt widzenia i zamierzam sobie go przypominać, gdyby włączyły mi się wyrzuty sumienia odnośnie wychodzenia na szkołę rodzenia, na uczelnię czy spacer -
Kochane mam dwa kombinezony zimowe z COOL CLUBA jeden szary, drugi granatowy, za sztukę chce 30 zł + kw. Obydwa na rozmiar 56 !
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fb3ab3b75ca.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09dd3f02d217.jpg
Obydwa używane przez moją córkę ^^ (na wyjście ze szpitala, miała ten granatowy, a potem szary miała na sobie z 4 razy.
Sprzedaje bo dostałam przed chwilką trzeci (taki sam jak ten granatowy). -
Papapatka klopsik nam już rosną
Karola super lista... A jak jestem tak bardzo w czarnej d z wyprawką. Właśnie szukam rożka i się zastanawiam czy kupić dwa czy wystarczy jeden?
Karola94c, Papapatka lubią tę wiadomość
-
Makowa_Panna wrote:Papapatka klopsik nam już rosną
Karola super lista... A jak jestem tak bardzo w czarnej d z wyprawką. Właśnie szukam rożka i się zastanawiam czy kupić dwa czy wystarczy jeden?
Ja mam jeden rożek do szpitala i jeden zostawiam w domu, w razie jakiejś wpadki (kupka, siusiu) to ktoś mi podrzuci drugi, a ten zabierze heheSylllwus lubi tę wiadomość
-
Ja mam dwa rożki, jeden po synku, drugi dokupiłam taki bardziej ocieplany. Dla starszego też miałam dwa, jeden się poplamił i wywaliłam. U nas były w użyciu około miesiąca, potem przeszliśmy na śpiworki.
Karola94c lubi tę wiadomość
-
Karola dzięki, że napisałaś o tej lano-maści z Ziaji... nie znałam tego a była gotowa zakupić te 3-4x droższe lanoliny do brodowek.
Ja mam jeden rożek, z Weroniką mi wystarczył. Mam mnóstwo kocyków które też mogą służyć za rożek
Jestem umówiona na usg prenatalne 15 grudnia do świetnego ginekologa na prenatalne (3D/4D i mam nadzieję, że też 2D)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 13:19
Karola94c, Ola-Ola lubią tę wiadomość
-
Baranosia też tak mam. Moja gin mówi, że to przez rozluźnienie się przełyku i wpust do żołądka przez to jest zgaga i uczucie takiej kluchy. Mi się tak robi jak naraz zjem za dużo.
To zamawiam dwa. Takie piękne wzory, że ciężko się zdecydować.
Karola świetny ten kocyk. Też kiedyś takie oglądałam.
Karola94c lubi tę wiadomość
-
symbolica wrote:Karola dzięki, że napisałaś o tej lano-maści z Ziaji... nie znałam tego a była gotowa zakupić te 3-4x droższe lanoliny do brodowek.
Ja mam jeden rożek, z Weroniką mi wystarczył. Mam mnóstwo kocyków które też mogą służyć za rożek
Czysta lanolina. Ja przy córce używałam Maltanu, ale to glukoza, ale wtedy jeszcze nie wiedziałam, że to z ziajki istnieje
.
-
Dziewczyny oddam za duża czekoladę lub ptasie mleczko termometr z Lidl SFT 75 zakupiony końcem października. Termometr działa ale ma jedną wadę, nie da się odkręcić śrubki do wymiany baterii. Ja tego nie ogarnęłam ale może jakaś złota rączka sobie z tym poradzi uśmiech