Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lutyska wrote:Karola mój synek też tak zaczął robić, tzn popuścić mu się zdarzyło parę razy póki co ale bawi się i nie chce iść do toalety i potrafi tak z 6 godz albo i dłużej wytrzymać a potem mówi że go boli siusiak... więc uznałam to za dobrą "motywację" i jak wiem że długo nie robił to mówię że musi szybko bo siusiak będzie znowu bolał albo sadzam na siłę, trudno.. a czemu tak zaczął robić to nie wiem ale może za pewnie się już czuje, nie ma czasu bo zabawa ważniejsza, nie mam pojęcia ale znów muszę pilnować.
z wyprawki ciuszków mam kilka reszta u siostry leży na strychu, wózek, łóżeczko do odświeżenia, materac do łóżeczka muszę nowy kupić i już kiedyś wybierałam ale nic nie zamówiłam, koszulę do karmienia mam jedną więc muszę dokupić wcześniej miałam od siostry jakieś, nowy szlafrok muszę kupić, kosmetyki i wszystko co z apteki, dla dzidzi kosmetyki, butelki, smoczki
a poza tym to jeszcze łóżko dla nas, łóżko dla synka, kanapa,, jakąś komodę dla małej i nie wiem już co jeszczezamówiłam już stół i krzesła do salonu
także ja mam dużo więcej do wybierania
a i jeszcze pracujęw pracy mam więcej odpoczynku niż w domu z dzieckiem
Nie wiem, co się z tymi dzieciakami dzieje .. ;( Jeszcze mnie ten brzuch boli, ja też w pracy odpoczywałam psychicznie, ale od początku na zwolnieniu, bo fizyczna bardziej praca ^^ -
nick nieaktualnyCiążowa_Gapsy wrote:Pau.Em, to będziemy się wspierać. U mnie będzie dobrze, jak wybije 6 lutego - ciąża donoszona.
Dziękuję za słowa wsparcia, zobaczymy jeszcze po USG 13 grudnia, jaka jest dokładna długość. Aczkolwiek konsystencja już dużo mówi.
Karola A może córka ma infekcje?Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Straciatellaa wrote:tantum rosa wam sie przydalo? mam straszne wspomnienia z tym środkiem. Dostalam zakażenia i po drugim porodzie nie używałam wcale, wszystko sie zregenerowalo duzo szybciej.
tak samo majtki poporodowe, mówiłam położnym nołłł łeeej żebym takie gacie załozyła i kupiłam większe zwykłe bawełniane, mówili że są ok i moge miec po porodzie, a jak leże wietrzyć krocze -
Ja też dostałam straszny katar w nocy i najpierw zgaga a później ból gardła
Z tym sikaniem u dzieci to temat rzeka. Moja 4latka od urodzenia nie miała suchej pieluchy w nocy a pediatra twierdzi że do 5 roku życia nic nie robić bo samo przejdzie, inny lekarz rodzinny to samo ale uprosilam o skierowanie do urolog dziecięcego tyle że terminy NFZ na kwiecień i pójdziemy prywatnie do jakiejś bardzo dobrej babki i termin mamy na styczeń....25.01.2019 cc
-
Mambella wrote:Dziewczyny czy np. taki kombinezon nadaje się do nosidełka??
https://www.51015kids.eu/kombinezon-niemowlecy-na-zime-5a3514?cid=km0001&gclid=EAIaIQobChMI1PeHq8r23gIVhLHtCh0lKQwzEAQYESABEgLq-fD_BwE
Jak ma rozdzielane nóżki, a tak wygląda na zdjeciu, to jak najbardziej się nadaje. Miałam tego typu dla starszaka, bardzo wygodna jest ta opcja śpiworka. -
Dziewczyny, ja tez polecam tantum rosa. Ja miałam taki patent i w domu, i w szpitalu, że wsypywałam proszek do małej butelki z dziubkiem z wodą. Wygodnie się polewało. Tylko broń boże irygator.
Z przydatnych rzeczy u mnie to jeszcze - nakładki na kibelek, takie z rossmanna jednorazowe, mokry papier toaletowy i mokre chusteczki do higieny intymnej. Przydały się też wkładki laktacyjne.
-
Lady_E wrote:Co do wózka nie pomogę bo my mamy joolz day 2 a to nie jest przystęna cena :p
A fotelik polecam Cybex qloud z
No i jak gardło mi odpuszcza tak katar przyszedł... Ale czuję sie lepiej już nie jak wrak człowieka :p
Też się przymierzam do joolz day 2, polecasz? Ja mieszkam na parterze więc może być trochę cięższy, ale powinien być wygodny i fajnie się składać -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:17
Nadzieja22, Straciatellaa, Black_Lilith, Paulaa25, baranosia, Moniiiikaaaa, MonisiaK, malami91, Dorota3, Karola94c, Kropeczka85, bumbum, magdaaa88, Ciążowa_Gapsy, Pepper, Ewelcia85, artemida27, Pau.Em, symbolica, KaroKaro, Ola-Ola lubią tę wiadomość
-
Papapatka wrote:A my po USG III trym. Zosia jest nadal Zosią
. Jedyne co, to po 15 min leżenia prawie zemdlałam, zaczęłam mieć zimne poty i poprosiłam o chwilkę przerwy żeby zmienic na chwilę pozycję na bok. Lekarz powiedział, ze może mi coś tam żyłę/tętnicę uciskać i stąd taki stan.
A Zosia miała rączki przy buzi, a miedzy rączkami trzymała... nóżkęMoja akrobatka
Termin na 2.02
Poniżej szczegóły:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86e7e848fed5.jpgPapapatka, Karola94c, symbolica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mambella, ja uważam, że do nosidła się nie nadaje niestety. Co najwyżej do gondoli tylko. Nie ma wycięcia na pasy, a dziecko zapinamy w fotelu na jak najmniejszej ilości ubrań. Przy ewentualnym wypadku (czego oczywiście nikomu nie życzę), dziecko po prostu wysunie się z pasów.
Pisałyście ostatnio o liście wyprawkowej i zaczęłam pisać swoją, bo w głowie coś tam miałam, ale nie zapisane nigdzieJak skończę, to wrzucę (większość pozycji mam już z firmami).
Ola-Ola, Reni lubią tę wiadomość
-
bumbum wrote:Też się przymierzam do joolz day 2, polecasz? Ja mieszkam na parterze więc może być trochę cięższy, ale powinien być wygodny i fajnie się składać
Koleżanka miała i super się prowadzi. Ja tez mieszkam na parterze więc waga nie bedzie mi przeszkadzać. Chociaż nie jest strasznie ciężki raczej taki przeciętny
Składa sie bardzo szybko. Dwa ruchy i złożony.
bumbum lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Pau.Em wrote:Będzie dobrze, Nie ma innej opcji :* mamy leki,będziemy leżeć i wszystko będzie,jak trzeba. Ja mam teraz wizytę bez usg 6 grudnia. Ciekawe na kiedy powie mi, żebym zapisała się na usg.
Karola A może córka ma infekcje?
Robiłam badania moczu i wszystko, dziś od rana jak narazie chodzimy regularnie bez krzyku i jest okejPepper, Pau.Em lubią tę wiadomość