X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w grudniu mega kumulacja prezentów. 6 Mikołajki, 12 urodziny i 24 wigilia

Ewelcia85, Lutyska lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja córka ma 7lat i chce żeby wierzyła jak najdłużej <3 to piękny czas.
    U nas w Mikołaja przede wszystkim słodycze, ale zawsze coś dokupuje zabawkowego. W tym roku jedna i druga dostały te maskotki cekinsy czy jakos tak :P co sie zmieniają kolory, plus starsza zestaw 50kredek bo uwielbia rysować. Radości mnóstwo :D

Ewelcia85, Pau.Em lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podczytuje styczniowe i grudniowe mamusie... Niedługo nas zaczną podczytywac :-)

Ja na Mikołaja kupiłam dla starszej tor kulkowy, kostkę Rubika 2x2,rybę nie na żarty, przeplatanke do nauki wiązania butów a dla młodszej spadające małpki, koraliki do nawlekania, piłkę rozkładana (jak na odpuście) i od teściowej kotki i słodycze a od mojej mamy ciuchy - i zdziwiona że nie skaczą z radości na co ja że to dzieci i patrzą na zabawki a nie jak się ubrać bo to akurat jedno z ich najgorszych zadań rano :-P

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie ze szkoły i jakbym w tym momencie dorwała katechetkę to bym jej kudły powyrywała . Pisałam ostatnio ze Oliwka źle się czuła i wymiotowała i dzisiaj dowiedziałam się czemu :( otoz jaśnie wielmożna święta krowa katechetka nakrzyczała przy całej klasie na moją córkę ze nie nauczyła się aktów wiary ( oczywiście je umie ) , nie miała tylko odwagi stanąć przed całą klasą i uch wyrecytować . Przez tego kurwiszona moje dziecko w nocy budziło się z płaczem a od 3 dni prawie nie je ! Mąż jak o tym usłyszał to az się zagotował i powiedział ze jak będzie trzeba to zgłosi to wszędzie a ją jak tylko spotka to zjebie na czym świat stoi . Nosz kurde jestem taka zła bo tak mi szkoda córki :(

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nocy to też nie mogę zasnąć i pół nocy oglądam internety :-P znalazłam sobie krem po ciąży z eveline wyszczuplający i stwierdziłam że kupię dla młodszej dostawę stojącą do wózka i będziemy śmigać na plac zabaw od kwietnia bo mamy nowy ze sprzetami do ćwiczeń.

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 jestem w szoku! Jak tak można wrzeszczec na niewinne zestresowane dziecko...
    Oliwka sama Ci o tym powiedziała czy ktoś w szkole się tym zajął?

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia nie dziwię Ci się też bym się wqrzyla.

Mnie dorwala na korytarzu w szkole znajoma i mówi że jej syn już po raz kolejny skarżył się na moją Pati że go kopie na stołówce i nawet Pani z kuchni zwracała jej uwagę (ciotka tego młodego). Na co ja że pogadam z Pati ale od pilnowania na stołówce są Panie i one powinny zareagować a poza tym nie znam sytuacji i nie chcę oskarżać dziecka po tygodniu. Po południu jak pojechałam po Pati zapytałam Panią o jej zachowanie i się okazało że wychwalila mi ją strasznie że pomaga młodszym, jak płaczą to przytula, ciągnie do zabawy itp. A jak zapytałam o stołówkę to tylko odpowiedziała że Pati się broniła bo ten młody to taki placzliwy i Pati często mu pomagała i on się teraz do niej strasznie przykleil "zakochał" i nie daje jej spokoju bo non stop wisi jej na szyi i ją całuję a ona nie może spokojnie zjeść i się bawić więc go kopnela a ciotka zobaczyła i afera. Powiedziała mi jeszcze że jak byłaby niegrzeczna to one by mi powiedziały i żeby tamtej matki nie słuchać bo w starszej grupie też robi afery o nic.

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroKaro wrote:
    Ewelcia85 jestem w szoku! Jak tak można wrzeszczec na niewinne zestresowane dziecko...
    Oliwka sama Ci o tym powiedziała czy ktoś w szkole się tym zajął?
    No niestety z Oliwki coś wyciągnąć to chyba tylko na torturach . Mama jej koleżanki z klasy mi powiedziała .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Wróciłam właśnie ze szkoły i jakbym w tym momencie dorwała katechetkę to bym jej kudły powyrywała . Pisałam ostatnio ze Oliwka źle się czuła i wymiotowała i dzisiaj dowiedziałam się czemu :( otoz jaśnie wielmożna święta krowa katechetka nakrzyczała przy całej klasie na moją córkę ze nie nauczyła się aktów wiary ( oczywiście je umie ) , nie miała tylko odwagi stanąć przed całą klasą i uch wyrecytować . Przez tego kurwiszona moje dziecko w nocy budziło się z płaczem a od 3 dni prawie nie je ! Mąż jak o tym usłyszał to az się zagotował i powiedział ze jak będzie trzeba to zgłosi to wszędzie a ją jak tylko spotka to zjebie na czym świat stoi . Nosz kurde jestem taka zła bo tak mi szkoda córki :(
    Oczywiście nie zostawiać tak tego. Ja bym poszła do wychowawczyni, dyrektorki i do katechetki. Jeśli dalej córka będzie tak przezywać to umówiłabym ją do psychologa. Wystarczy jeden impuls, żeby dziecko się zamknęło w sobie. Tacy ludzie nie powinni być nauczycielami :/ Boje się takich akcji, bo moja starsza to straszny wrażliwiec.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota no widzisz nic dziwnego ze twoja córeczka ma dosyc jak ten chłopiec jej nie daje spokoju . Fajnie ze umie się obronić . Moja za to jest bardzo wstydliwa i nie umie odpowiednio zareagować . Dzisiaj wróci ze szkoły to z nią porozmawiam ze nikt nie moze na nią krzyczec i ma reagowac a jak się pani nie spodoba to ja chętnie z nią porozmawiam. Jedno jest pewne ten stary kurwiszon mnie popamięta na długo .

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Oczywiście nie zostawiać tak tego. Ja bym poszła do wychowawczyni, dyrektorki i do katechetki. Jeśli dalej córka będzie tak przezywać to umówiłabym ją do psychologa. Wystarczy jeden impuls, żeby dziecko się zamknęło w sobie. Tacy ludzie nie powinni być nauczycielami :/ Boje się takich akcji, bo moja starsza to straszny wrażliwiec.
    No widzisz mi juz mieliśmy sesje z psychologiem jak miała 5 lat i poszła do zerówki w tej szkole . Oliwka po pierwsze jest bardzo wrażliwa a po drugie z racji tego że późno zaczęła mówić nie ma odwagi publicznie się wypowiadać . Chociaż mówi już calkiem poprawnie cały czas boi się tego ze ktoś ją wyśmieje a tu taka sytuacja . Z doświadczenia wiem że długa droga teraz przed nami żeby przestała to przeżywać :(

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• bumbum Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Ja tez planuje kp a u tesciowej to dziecka samego nie zostawie bo moja z kolei juz niemowlakowi by dala uwaga! Mleko krowie bo przeciez jest zdrowe, a 2-miesiecznemu pierwszemu wnukowi dawala czekolade po okruszkach.i jeszcze jaki ubaw miala ze mu smakuje.

O dżizaz :o

• bumbum Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj nie mogłam też zasnąć, bolało mnie miejsce nad brzuszkiem (tam gdzie się zaczyna góra brzuszka) i zaczęłam się bać czy to nie jakieś skurcze i że zaraz zacznę rodzić a tu dopiero 31 tydzień... Masakra

Ewelcia85 współczuje sytuacji, biedna Mała, najgorzej gdy nauczycielami, czyli osobami, które mają być autorytetami są jakieś niespełnione osoby :/ Bo na pewno musi być to osoba nieszczęśliwa i podła odbijając swoje niepowodzenia na małych dzieciach :/

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to się katechetką zwie ? ... ja to bym zastrzelila na miejscu .. nie rozumiem tego jak można traktować tak dzieci ...

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia85 wrote:
    Nie dziwię się. Rób aferę. Nienawidzę takiego traktowania.

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia nie dziwię się, że jesteś wzburzona. Nogi z tyłka bym babie powyrywała!
    Nie wiem czy to pogoda czy co, ale sił mi dziś brak, ale tak totalnie. Byłam na zakupach typu chleb, masło a czuję się jakbym przekonała ogródek.
    Dziś przyjeżdża nasz nowy narożnik :D Idealnie nie Mikołajki.

Karola94c lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 23:29

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Ewelcia nie dziwię się, że jesteś wzburzona. Nogi z tyłka bym babie powyrywała!
    Nie wiem czy to pogoda czy co, ale sił mi dziś brak, ale tak totalnie. Byłam na zakupach typu chleb, masło a czuję się jakbym przekonała ogródek.
    Dziś przyjeżdża nasz nowy narożnik :D Idealnie nie Mikołajki.
    Makowa chyba pogoda dzisiaj dobija bo ja tez tylko krupnik ugotowałam i padam na ryj ;) mojego męża namówiłam na narożnik ale kupimy go pewnie luty-marzec :)
    Lutyska z tymi słodyczami tez cię rozumiem , u nas niby dzieci małe ale jak dostaną to leżą i potem my musimy zjeść .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 12:43

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia teraz przebieram nogami kiedy mąż z pracy wróci i go poskłada. A wczoraj mnie olśniło, że mam nadzieję, że go nie ochrzczę wodami jak mi odejdą wodospadem.

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Karola94c Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju.. dziewczyny, też wam się tak kręci w głowie dzisiaj ? no katastrofa jakaś .. normalnie siedzę i mi się kręci .. :/

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ