X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z wami dziewczyny - nic na siłę ! :) Dziecko musi dojrzeć do tego kroku i absolutnie najgorsze co może byc to presja otoczenia . Moja córka była sadzana na nocnik jak miała skończone 2 lata i nic to nie dawało więc odpuściłam a jak mia£a 2 lata 8 miesięcy sama wyciągnęła nocnik i na niego usiadła :) od tego momentu nawet w nocy nie potrzebowała pieluchy :) Pamiętam ten dzień dokladnie ( 7 kwiecień) czyli dzień przed moimi urodzinami :-P taki mi piękny prezent zrobiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 09:05

Lutyska lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne też są takie majtki treningowe, np Zoocchini, bo nie jest od razu wszystko mokre. Tylko to też raczej na lato.
    Co do nocnego sikania, u nas jest zawsze siusiu przed snem (około 20.00) i potem 23.00-0.00 jeszcze bierzemy go na siusiu, idzie za rączkę, chociaż z zamkniętymi oczami :-) Sadzam go na kibelku, puszczam wodę z kranu i siusia. To zazwyczaj wystarcza do rana, ale bywa różnie. Mamy zawsze pod ręką zestaw pościeli na zmianę i suchą piżamkę.
    Ja się staram zawsze podchodzić do tematu bardzo delikatnie, jak synkowi się zdarzy posiusiać to mówię, ze nic nie szkodzi, nic się nie stało. Pomocne były też książeczki dla dzieci o pożegnaniu z pieluszką.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ll

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawitkowski w ddtvn dzisiaj - obejrzyjcie bo na pewno warto :)

malami91, Ewelcia85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:11

• symbolica Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na nocne nieświadome moczenie polecam alarm wyburzeniowy. Odpieluchowałam nocą córę krótko przed,d czwartymi urodzinami.

da8300b52b.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Jaki miałam koszmarny sen w nocy...
    Jutro wizyta i już się nie mogę doczekać.
    Dziś jadę po wyniki krwi i do Rossmanna.
    Wczoraj ubraliśmy już choinkę :)
    10592e.jpg

Dorota3, KaroKaro, Pau.Em, malami91, Pepper, Lady_E, Lutyska, bumbum, Black_Lilith, Ewelcia85, Kamkakamila, Papapatka, Jonesey, Paulaa25, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy głośno to piszczy? Dziewczynki mają wspólny pokój i pewnie obie by się budziły

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się z udanych wizyt. Widzę, że nasza dzieciaczki już zaczynają dobijać do 2kg :D

kjt91 lubi tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Makowa jaka piękna choinka :)
    Ja też muszę się dziś ruszyć do sklepu kupić córce skrzydła na jasełka :D

Makowa_Panna lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Dzień dobry :)
    Makowa jaka piękna choinka :)
    Ja też muszę się dziś ruszyć do sklepu kupić córce skrzydła na jasełka :D
    Korzystam póki mogę. Później w tym miejscu stanie komoda i łóżeczko dla małej.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Dorota3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale i tak najbardziej zdenerwowała mnie bratowa jak byłam w 2 ciąży i mówi do mojej Pati "a wiesz że jak będziesz miała młodsze rodzeństwo to mama i tata nie będą mieli już dla ciebie tyle czasu i będziesz się musiała wszystkim dzielić" Nie chcąc się denerwować zerwalismy z nimi kontakt i widujemy się tylko na urodzinach dzieci. Widzę po moim bracie że chciałby mieć chociaż 2 dzieci ale jego żona nigdy się nie zgodzi a jak ktoś zapyta kiedy drugie to bratowa odpowiada że nigdy bo Nikolka nie chce a jakby było to musiałaby ją z depresji leczyć.

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:21

KaroKaro, Ewelcia85, Papapatka, Pepper, Dorota3, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My choinkę ogarniemy w weekend. Jak co roku, będziemy mieć taką niedużą, w doniczce, na większą póki co brak nam miejsca. Dziś chyba upiekę piernik świąteczny, ciasto od kilku tygodni dojrzewa w lodówce, myślę, że mu już wystarczy, a po upieczeniu też powinien swoje odstać. Muszę jeszcze obmyślić jakie inne ciasta upiec. Umówiłam się z bratową, że słodkości są na mojej głowie ;).

W ogóle to chciałbym, żeby już było po świętach. Zawsze się cieszyłam na ten czas, ale w tym roku kilku ważnych osób będzie brakować przy stole (siostra mieszka za granicą i część osób leci do niej) i jakoś tak źle mi z tą myślą. Może w normalnym stanie jakoś lepiej bym to przyjęła, ale teraz hormony robią swoje.

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My lubimy tak wcześnie ubrać choinkę, bo można się nia nacieszyć i stworzyć fajny klimat w oczekiwabiu na święta. W święta jesteśmy w rozjazdach a po świętach już choinka nie ma tego klimatu.
    Córcia naszych przyjaciół wie, że ciocia ma w brzuszku Zuzię i mowi, że nauczy ją jak się bawić <3

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak się zastanawiam, po co kupować chusteczki nasączone wodą? Dla wygody? Bo jaka jest różnica między nimi a tym, że nasączę sama chusteczkę w przegotowanej wodzie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:14

Ewelcia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    A ja tak się zastanawiam, po co kupować chusteczki nasączone wodą? Dla wygody? Bo jaka jest różnica między nimi a tym, że nasączę sama chusteczkę w przegotowanej wodzie?

Ja co prawda takich nie brałam, ale może na jakieś wyjazdy np.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 10:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Hehe ja też się nad tym zastanawialam:D

‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ