X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zrobiłam sobie próby wątrobowe i czekam na wyniki, większość powinna być dzisiaj :)
    Ogólnie jestem zaskoczona jak wartko to poszło w medicover, w sobotę pogadałam z internistą na czacie i wystawił skierowanie w systemie, także nie musiałam osobiście tam się fatygować. Mimo, że ciąży tam nie prowadzę to ominął mnie koszt tych badań czyli jakieś 100 zł :)
    No i dzisiaj po raz pierwszy upomniałam się o swoje, bo weszłam i 10 osób czekało do rejestracji i kilka już z numerkami. Było tam tak duszno, że nie dało rady ustać a nikt nic nie mówił mimo, że zerkali na mnie co rusz :P Więc poszłam na początek kolejki i zapytałam czy mogę w ciąży bez kolejki do rejestracji, koleś się zgodził. Usłyszała to babeczka z labo i kazała mi bezpośrednio pójść do pobrania, zarejestrowała mnie w trakcie pobierania krwi :)

• Lady_E Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszyscy mnie pytają co chcę na święta dostać. A ja już o sobie nie myslę tylko o tym co bym chciała dla Blanki :p No ale dla niej prezentu robić nie będziemy.. Może zażczę sobie torebke do wózka z lamillou. To i dla mnie i dla niej :p Macie jeszcze jakieś pomysły co by mogło być teoretycznie dla mnie ale Blanka tez skorzysta :p
    Od męża dostałam już zegarek Korsa to jedyne co chciałam dla siebie. Kocham to coroczne wymyślanie prezentów:p

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:20

Lady_E, Lutyska lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 09:14

Lady_E lubi tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Dziewczyny wszyscy mnie pytają co chcę na święta dostać. A ja już o sobie nie myslę tylko o tym co bym chciała dla Blanki :p No ale dla niej prezentu robić nie będziemy.. Może zażczę sobie torebke do wózka z lamillou. To i dla mnie i dla niej :p Macie jeszcze jakieś pomysły co by mogło być teoretycznie dla mnie ale Blanka tez skorzysta :p
    Od męża dostałam już zegarek Korsa to jedyne co chciałam dla siebie. Kocham to coroczne wymyślanie prezentów:p

Jeżeli zamierzasz nosić w chuście to np. polar dla dwojga czy kurtka dla dwojga - taka, w której będziecie we dwie :-)

Lady_E lubi tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, u mnie nie ma mówienia co kto chce :) Prezenty to niespodzianki :)

• Jonesey Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusteczki te "wodne" tylko na wyjścia z domu :) w domu zamierzam podmywac dziecko pod kranem albo wacikiem i woda :)

A tak z innej beczki to rozglądam się za jakąś fajną Torba do wózka. Słyszałam dużo dobrego o skip hopie ale może wy byście coś poleciły? :)

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bumbum wrote:
    Hehe, u mnie nie ma mówienia co kto chce :) Prezenty to niespodzianki :)
    Niee to nie dla mnie. Wolę żeby ktoś się ucieszył z prezentu niż udawał że no ok :P

Jonesey ja mam obaga mini i bede go stosowac do wózka. Ale myślę jeszcze nad torebką z la millou albo Lanila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 12:05

Mambella lubi tę wiadomość

iv09df9h3jajy138.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te torby z lanila <3
    Myślisz że są pakowne?

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj kryzys motywacyjny... Nic mi się nie chce... ;)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro impreza urodzinowa, a synek ma 37.5 :( mam nadzieję że jak wstanie z drzemki będzie się dobrze czuł. Ja dziś ogarnęłam trochę dom i umyłam część okien już na święta.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
    Syn ma 2 lata i 4 m-ce.
    Tłumacze że fajnie robić na nocnik albo toaletę, że pupa czysta będzie itp.
    W wakacje trochę przegapiłam sprawę bo latał bez pieluszki z goła pupa i robił na nocnik. Ale ze pracowałam to był w domu z nami, u babci i za chwilę regres. Nocnik be, pieluszka super.
    Teraz chce zrobić drugie podejście, właśnie zanim urodzę. Uda się to ok a jak nie to trudno.

Jeszcze nie mamy prezentu dla synka. Wszystko co wymyśliłam to mają inni kupić a ja sama nie wiem czym się zainteresuje.

Dziewczyny a macie może taki uniwersalny pomysł na prezent dla Pana 60lat? Bo w tym roku robi wigilię mój brat, będzie też rodzina bratowej i zrobili losowanie. Prezenty do 30zl czyli takie drobnostki, ja wylosowaliśmy jej tatę i za cholerke nie mam pomysłu co kupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2018, 13:05

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella u nas jutro 2latka. Na odpieluchowanie póki co nie widzę nadziei. Chociaż coraz częściej uda się zrobić siku na kibelek np przed kąpielą. Pozwalam potem spuścić wodę i ma mega radochę. Ale wiem że to jest kwestia przypadku, a nie świadome siku. Dużo rozmawiamy o nocniku, obserwuje zawsze starszego kuzyna i liczę że na wiosnę się uda :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    Śliczne te torby z lanila <3
    Myślisz że są pakowne?
    No na takie wygladają :) Dla mnie lepsze niż z la millou bo na zamek no i tańsze :)

Dziewczyny jak podchodzicie do odwiedzin po porodzie?

Ja postanowiłam że nie chce żadnych odwiedzin w szpitalu. A pierwsze odwiedziny w domu po tygodniu najwcześniej. Nawet teściową itp.
    Tylko teraz muszę pogadac o tym z mężem no i ogólnie z każdym kto już się zadeklarował że wpadnie do szpitala.

iv09df9h3jajy138.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mambella wrote:
    Dziewczyny a macie może taki uniwersalny pomysł na prezent dla Pana 60lat?

Jeśli lubi wino to może karafkę?

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonesey wrote:
    Chusteczki te "wodne" tylko na wyjścia z domu :) w domu zamierzam podmywac dziecko pod kranem albo wacikiem i woda :)

A tak z innej beczki to rozglądam się za jakąś fajną Torba do wózka. Słyszałam dużo dobrego o skip hopie ale może wy byście coś poleciły? :)

Co do toreb wózkowych, ja z całego serca polecam plecak do wózka Skip Hop. Używamy do teraz. Jest zdecydowani bardziej praktyczny niż torba, którą też mieliśmy. Masz wolne ręce, genialny też przy nosidle czy chuście. Synek już nie jeździ wózkiem a plecak cały czas w użyciu. Ma dodatkowo przewijak, kosmetyczkę i torbę termoizolacyjną, masę kieszonek. Modeli jest cała masa, w różnych cenach. Jak my kupowaliśmy to kosztował prawie 400 zł i były dwa modele na krzyż, teraz spokojnie do kupienia poniżej 200 zł.

My mamy taki, tylko czarny https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_rodzicow/skip_hop_-_plecak_forma_peacock.html Szukaliśmy czegoś uniwersalnego dla mnie i dla męża. Ale są też modele typowo babskie, bardziej eleganckie.
    W każdym razie ja nie żałuję ani jednej złotówki na niego wydanej, nie wspomnę o jakości. Przeżył z nami wiele podróży i jest jak nowy.

malami91, Jonesey lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Grzechotka2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ani od strony meżą nie ma czegoś takiego, ze ktoś mówi co by chciał. To test z tego jak znamy członków rodziny i co im sprawi przyjemność :)

Ja kupuję mokre chusteczki nasączane wodą bo mi dużo bardzie wygodnie niż moczyć za każdym razem. Przy starszej używałam babydream nie tylko tych z wodą 99% i było okej.

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Black_Lilith Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    Mam dzisiaj kryzys motywacyjny... Nic mi się nie chce... ;)

Mam to samo...

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_E wrote:
    Dziewczyny jak podchodzicie do odwiedzin po porodzie?

Ja postanowiłam że nie chce żadnych odwiedzin w szpitalu. A pierwsze odwiedziny w domu po tygodniu najwcześniej. Nawet teściową itp.
    Tylko teraz muszę pogadac o tym z mężem no i ogólnie z każdym kto już się zadeklarował że wpadnie do szpitala.

To zależy czy boisz się zarazków, czy po prostu chcesz mieć święty spokój.

Jak leżałam z synkiem w szpitalu to było tylu odwiedzających do dwóch pozostałych mam na sali i ogólnie do wszystkich, że nie widziałam problemu w odwiedzinach. Od razu zastrzegłam, że oprócz męża nie chcę żadnych facetów,łącznie z moim tatą. Teściowie byli akurat na urlopie. Przychodziła codziennie moja mama,były dwie przyjaciółki i cały czas praktycznie mój mąż. Inni tatusiowie też siedzieli cały dzień, nie przeszkadzało mi to. Było wesoło,czas płynął szybciej,a ja aż tak bardzo nie odczułam tych pięciu dni, które tam spędziłam.

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odwiedzin w domu to chcemy wprowadzić dość restrykcyjne zasady, żeby ewentualnie później zluzować. Wiem, że będę potrzebowała przede wszystkim spokoju i czucia się panią sytuacji (przynajmniej w kwestii wizyt, bo kto jest panią sytuacji w połogu?).

Macie czasem taką "dychawicę"? Ja cały dzień leżałam, wstałam pokroić warzywa do obiadu i złapała mnie taka zadyszka jakbym wbiegła na 3 piętro! Położyłam się i trochę lepiej, ale reakcja organizmu przedziwna.

‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ