X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj fajnie widać http://1.bp.blogspot.com/-8jEtjP9nWnk/UdRpbvCPDsI/AAAAAAAAAHc/B1g-WMmANPQ/s925/siatka+centylowa.jpg. Dla mnie ta siatka z BBF to taka mało czytelna jest.

bumbum lubi tę wiadomość

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Amir w tutaj na bellybestfriend dla tych co wykupili pakiet (wykupilam za pomoca ovufriend za długą bytność tutaj w promocji- na 3 miesiące za 3 zł + miesiąc dostalam gratis) jest możliwość wprowadzania wyników w siatki centylowe i ja sobie sprawdzam gdzie ja, gdzie młody.... tak to wygląda:

714028ff618d6743gen.png

Hmmm u lekarza jakaś inna ta siatka centylowa i wg niej jest zaraz pod gorną kreska zaznaczony x.Ja się generalnie na tym nie znam lekarz pow.że malutka raczej z tych większych dzieciaczków.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Hmmm u lekarza jakaś inna ta siatka centylowa i wg niej jest zaraz pod gorną kreska zaznaczony x.Ja się generalnie na tym nie znam lekarz pow.że malutka raczej z tych większych dzieciaczków.
    Ale z tej siatki wychodzi i tak 90 centyl u Ciebie:) Więc lekarz dobrze Ci mówi, że duży dzidziuś:)

Paulaa25 lubi tę wiadomość

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny nie mam w ogóle twardnień brzucha ani bóli brzucha. Nospy nawet w domu nie mam.

Dzisiaj miałam na szkole rodzenia kąpiel noworodka i np położna twierdziła, że po każdej kąpieli powinno się smarować dziecko emulsją, mleczkiem nawilżającym. Ogólnie, że powinno się smarować dziecko codziennie, nawet w dni bez kąpieli. Powiem szczerze, że ostatnio czytałam, że jak nie ma potrzeby to w ogole nie smarować i teraz mam mętlik w głowie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 21:27

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    Ja dziewczyny nie mam w ogóle twardnień brzucha ani bóli brzucha. Nospy nawet w domu nie mam.
    to nic tylko się cieszyć ;) w poprzedniej ciąży też tak miałam, a teraz zdwojona siła hyhyh

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 10 grudnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 moja córka miała po porodzie rumień (cała w suchych czerwonych plamach plus schodząca skóra) mimo to neonatolodzy (2 konkretnie) mówili ,że niczym nie smarować tylko kąpać w ... krochmalu! Ja z tych co w homeopatie i jakieś domowe wynalazki nie wierzą za bardzo, a serio pomogło. To zmieniło nieco mój światopogląd :P z małżem przeszukaliśmy cały internet bo nie zapamiętałam jak mi mówili jak rozrabiać ten krochmal. I teraz znam to na pamięć ;) a rumień - tydzień i po sprawie.
    Niczym smarować nie planuję.

magdaaa88 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 10 grudnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak już bierzecie nospe to jaką? forte(80) ? czy zwykłą (40)?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ale z tej siatki wychodzi i tak 90 centyl u Ciebie:) Więc lekarz dobrze Ci mówi, że duży dzidziuś:)

Noo faktycznie Pau.Em jakoś nie zauważyłam bo patrzę w telefonie.No to w takim razie wszystko się zgadza :)

Pau.Em lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo się cieszę że wizyty udane!

co kupilisciw bądź co zamierzacie kupić w rosmanie w promocji 2i2?

kjt91 lubi tę wiadomość

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, można jeszcze do Was dołączyć?
    Na samym początku się troszkę udzielałam A potem brak czasu. Podczytywalam jedynie :)

Karola94c, Pau.Em lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, tutaj moje zakupy:

Chusteczki babydream extra sensitive i callendula, HiPP płyn do kąpieli i oliwka, Nivea kream na każdą pogodę i babydream krem przeciw odparzeniom.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1524205c3a71.jpg[/url

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 22:02

-Mamunia-, KaroKaro lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Cześć dziewczyny, można jeszcze do Was dołączyć?
    Na samym początku się troszkę udzielałam A potem brak czasu. Podczytywalam jedynie :)

Jasne, że tak :-). Ciągle jesteś na pierwszej stronie nawet :-). Będzie chłopiec czy dziewczynka?

Karola94c lubi tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ja biorę zwykłą :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam glównie chusteczki z myślą o starszaku i maluszki i płyn hippa.
    Mnie strasznie męczą skurcze stóp i łydek, przez co w nocy spaceruje po domu.

Potwierdzam, krochmalu działa cuda :-)

Dziewczyny, jak odpieluchowac mojego uparciucha? Robi świadomie w pieluszek, bo mówi co kiedy, ale jak proponuje nocnik to nie, i pokazuje że woli w pieluche.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 22:06

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Jasne, że tak :-). Ciągle jesteś na pierwszej stronie nawet :-). Będzie chłopiec czy dziewczynka?
    Super :)
    Będzie druga dziewczynka - Laura.
    Ciąża narazie bezproblemowa.
    Doskwieraja mi jedynie twardnienia brzucha, więc zaczęłam brać codziennie magnez i jest lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 22:16

malami91, Karola94c lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno któraś z Was pytała o imię Lena. Kiedy chciałam dac córce to imię każdy mi powtarzał.. zastanów się, bo to niezły charakterek. Nie sluchalam. Teraz mam w domu mega charakterna 3-latke ;) Nawet Panie w przedszkolu to potwierdzają.
    Przy wyborze imienia dla drugiego dziecka już zaczęłam się sugerować opinią innych ;)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wybrać, te chusteczki z babydream sa dobre? I produkty z hipp? Ja myslalam zeby kupic oliatum Ale cena przeraza. A promocja super.

Ja myslalam ze tylko jeden raz mozna z niej skorzystać..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Muszę się wybrać, te chusteczki z babydream sa dobre? I produkty z hipp? Ja myslalam zeby kupic oliatum Ale cena przeraza. A promocja super.

Ja myslalam ze tylko jeden raz mozna z niej skorzystać..

Ja przejrzałam blog srokao i tam są polecane chusteczki babydream i produkty z hippa jako te o dobrym składzie. Można skorzystać raz - wybrać 4 produkty, kolejne 4 wzięłam na konto męża :-).

Karola94c lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:

Mam drotafemme forte i w razie potrzeby biorę połowę tabletki, bo już taka dawka mi pomaga. Ale do tej pory to tylko 1 tabletkę zużyłam ;-).

Dziewczyny, od 20.12 w Lidlu znowu ubranka dla maluszków. Będzie też pościel, ręczniki, śpiworki, laktator ręczny.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:

Ja tak samo, oby do końca się obyło bez :)

Co do moich zakupów to kupiłam:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ce41423792d.png

-Mamunia- lubi tę wiadomość

‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ