X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj fajnie widać http://1.bp.blogspot.com/-8jEtjP9nWnk/UdRpbvCPDsI/AAAAAAAAAHc/B1g-WMmANPQ/s925/siatka+centylowa.jpg. Dla mnie ta siatka z BBF to taka mało czytelna jest.

bumbum lubi tę wiadomość

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Amir w tutaj na bellybestfriend dla tych co wykupili pakiet (wykupilam za pomoca ovufriend za długą bytność tutaj w promocji- na 3 miesiące za 3 zł + miesiąc dostalam gratis) jest możliwość wprowadzania wyników w siatki centylowe i ja sobie sprawdzam gdzie ja, gdzie młody.... tak to wygląda:

714028ff618d6743gen.png

Hmmm u lekarza jakaś inna ta siatka centylowa i wg niej jest zaraz pod gorną kreska zaznaczony x.Ja się generalnie na tym nie znam lekarz pow.że malutka raczej z tych większych dzieciaczków.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Hmmm u lekarza jakaś inna ta siatka centylowa i wg niej jest zaraz pod gorną kreska zaznaczony x.Ja się generalnie na tym nie znam lekarz pow.że malutka raczej z tych większych dzieciaczków.
    Ale z tej siatki wychodzi i tak 90 centyl u Ciebie:) Więc lekarz dobrze Ci mówi, że duży dzidziuś:)

Paulaa25 lubi tę wiadomość

• magdaaa88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny nie mam w ogóle twardnień brzucha ani bóli brzucha. Nospy nawet w domu nie mam.

Dzisiaj miałam na szkole rodzenia kąpiel noworodka i np położna twierdziła, że po każdej kąpieli powinno się smarować dziecko emulsją, mleczkiem nawilżającym. Ogólnie, że powinno się smarować dziecko codziennie, nawet w dni bez kąpieli. Powiem szczerze, że ostatnio czytałam, że jak nie ma potrzeby to w ogole nie smarować i teraz mam mętlik w głowie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 21:27

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:
    Ja dziewczyny nie mam w ogóle twardnień brzucha ani bóli brzucha. Nospy nawet w domu nie mam.
    to nic tylko się cieszyć ;) w poprzedniej ciąży też tak miałam, a teraz zdwojona siła hyhyh

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 10 grudnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 moja córka miała po porodzie rumień (cała w suchych czerwonych plamach plus schodząca skóra) mimo to neonatolodzy (2 konkretnie) mówili ,że niczym nie smarować tylko kąpać w ... krochmalu! Ja z tych co w homeopatie i jakieś domowe wynalazki nie wierzą za bardzo, a serio pomogło. To zmieniło nieco mój światopogląd :P z małżem przeszukaliśmy cały internet bo nie zapamiętałam jak mi mówili jak rozrabiać ten krochmal. I teraz znam to na pamięć ;) a rumień - tydzień i po sprawie.
    Niczym smarować nie planuję.

magdaaa88 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 10 grudnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak już bierzecie nospe to jaką? forte(80) ? czy zwykłą (40)?

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ale z tej siatki wychodzi i tak 90 centyl u Ciebie:) Więc lekarz dobrze Ci mówi, że duży dzidziuś:)

Noo faktycznie Pau.Em jakoś nie zauważyłam bo patrzę w telefonie.No to w takim razie wszystko się zgadza :)

Pau.Em lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo się cieszę że wizyty udane!

co kupilisciw bądź co zamierzacie kupić w rosmanie w promocji 2i2?

kjt91 lubi tę wiadomość

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, można jeszcze do Was dołączyć?
    Na samym początku się troszkę udzielałam A potem brak czasu. Podczytywalam jedynie :)

Karola94c, Pau.Em lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia, tutaj moje zakupy:

Chusteczki babydream extra sensitive i callendula, HiPP płyn do kąpieli i oliwka, Nivea kream na każdą pogodę i babydream krem przeciw odparzeniom.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1524205c3a71.jpg[/url

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 22:02

-Mamunia-, KaroKaro lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Cześć dziewczyny, można jeszcze do Was dołączyć?
    Na samym początku się troszkę udzielałam A potem brak czasu. Podczytywalam jedynie :)

Jasne, że tak :-). Ciągle jesteś na pierwszej stronie nawet :-). Będzie chłopiec czy dziewczynka?

Karola94c lubi tę wiadomość

• Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ja biorę zwykłą :-)

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam glównie chusteczki z myślą o starszaku i maluszki i płyn hippa.
    Mnie strasznie męczą skurcze stóp i łydek, przez co w nocy spaceruje po domu.

Potwierdzam, krochmalu działa cuda :-)

Dziewczyny, jak odpieluchowac mojego uparciucha? Robi świadomie w pieluszek, bo mówi co kiedy, ale jak proponuje nocnik to nie, i pokazuje że woli w pieluche.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 22:06

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Jasne, że tak :-). Ciągle jesteś na pierwszej stronie nawet :-). Będzie chłopiec czy dziewczynka?
    Super :)
    Będzie druga dziewczynka - Laura.
    Ciąża narazie bezproblemowa.
    Doskwieraja mi jedynie twardnienia brzucha, więc zaczęłam brać codziennie magnez i jest lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 22:16

malami91, Karola94c lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedawno któraś z Was pytała o imię Lena. Kiedy chciałam dac córce to imię każdy mi powtarzał.. zastanów się, bo to niezły charakterek. Nie sluchalam. Teraz mam w domu mega charakterna 3-latke ;) Nawet Panie w przedszkolu to potwierdzają.
    Przy wyborze imienia dla drugiego dziecka już zaczęłam się sugerować opinią innych ;)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wybrać, te chusteczki z babydream sa dobre? I produkty z hipp? Ja myslalam zeby kupic oliatum Ale cena przeraza. A promocja super.

Ja myslalam ze tylko jeden raz mozna z niej skorzystać..

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Muszę się wybrać, te chusteczki z babydream sa dobre? I produkty z hipp? Ja myslalam zeby kupic oliatum Ale cena przeraza. A promocja super.

Ja myslalam ze tylko jeden raz mozna z niej skorzystać..

Ja przejrzałam blog srokao i tam są polecane chusteczki babydream i produkty z hippa jako te o dobrym składzie. Można skorzystać raz - wybrać 4 produkty, kolejne 4 wzięłam na konto męża :-).

Karola94c lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:

Mam drotafemme forte i w razie potrzeby biorę połowę tabletki, bo już taka dawka mi pomaga. Ale do tej pory to tylko 1 tabletkę zużyłam ;-).

Dziewczyny, od 20.12 w Lidlu znowu ubranka dla maluszków. Będzie też pościel, ręczniki, śpiworki, laktator ręczny.

• bumbum Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaa88 wrote:

Ja tak samo, oby do końca się obyło bez :)

Co do moich zakupów to kupiłam:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ce41423792d.png

-Mamunia- lubi tę wiadomość

‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ