Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
symbolica wrote:
Hmmm u lekarza jakaś inna ta siatka centylowa i wg niej jest zaraz pod gorną kreska zaznaczony x.Ja się generalnie na tym nie znam lekarz pow.że malutka raczej z tych większych dzieciaczków. -
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Hmmm u lekarza jakaś inna ta siatka centylowa i wg niej jest zaraz pod gorną kreska zaznaczony x.Ja się generalnie na tym nie znam lekarz pow.że malutka raczej z tych większych dzieciaczków.
Paulaa25 lubi tę wiadomość
-
Ja dziewczyny nie mam w ogóle twardnień brzucha ani bóli brzucha. Nospy nawet w domu nie mam.
Dzisiaj miałam na szkole rodzenia kąpiel noworodka i np położna twierdziła, że po każdej kąpieli powinno się smarować dziecko emulsją, mleczkiem nawilżającym. Ogólnie, że powinno się smarować dziecko codziennie, nawet w dni bez kąpieli. Powiem szczerze, że ostatnio czytałam, że jak nie ma potrzeby to w ogole nie smarować i teraz mam mętlik w głowie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 21:27
-
magdaaa88 moja córka miała po porodzie rumień (cała w suchych czerwonych plamach plus schodząca skóra) mimo to neonatolodzy (2 konkretnie) mówili ,że niczym nie smarować tylko kąpać w ... krochmalu! Ja z tych co w homeopatie i jakieś domowe wynalazki nie wierzą za bardzo, a serio pomogło. To zmieniło nieco mój światopogląd
z małżem przeszukaliśmy cały internet bo nie zapamiętałam jak mi mówili jak rozrabiać ten krochmal. I teraz znam to na pamięć
a rumień - tydzień i po sprawie.
Niczym smarować nie planuję.magdaaa88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMamunia, tutaj moje zakupy:
Chusteczki babydream extra sensitive i callendula, HiPP płyn do kąpieli i oliwka, Nivea kream na każdą pogodę i babydream krem przeciw odparzeniom.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1524205c3a71.jpg[/url
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 22:02
-Mamunia-, KaroKaro lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAneczka86 wrote:Cześć dziewczyny, można jeszcze do Was dołączyć?
Na samym początku się troszkę udzielałam A potem brak czasu. Podczytywalam jedynie
Jasne, że tak. Ciągle jesteś na pierwszej stronie nawet
. Będzie chłopiec czy dziewczynka?
Karola94c lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam glównie chusteczki z myślą o starszaku i maluszki i płyn hippa.
Mnie strasznie męczą skurcze stóp i łydek, przez co w nocy spaceruje po domu.
Potwierdzam, krochmalu działa cuda
Dziewczyny, jak odpieluchowac mojego uparciucha? Robi świadomie w pieluszek, bo mówi co kiedy, ale jak proponuje nocnik to nie, i pokazuje że woli w pieluche.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 22:06
-
malami91 wrote:Jasne, że tak
. Ciągle jesteś na pierwszej stronie nawet
. Będzie chłopiec czy dziewczynka?
Będzie druga dziewczynka - Laura.
Ciąża narazie bezproblemowa.
Doskwieraja mi jedynie twardnienia brzucha, więc zaczęłam brać codziennie magnez i jest lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 22:16
malami91, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Niedawno któraś z Was pytała o imię Lena. Kiedy chciałam dac córce to imię każdy mi powtarzał.. zastanów się, bo to niezły charakterek. Nie sluchalam. Teraz mam w domu mega charakterna 3-latke
Nawet Panie w przedszkolu to potwierdzają.
Przy wyborze imienia dla drugiego dziecka już zaczęłam się sugerować opinią innych
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny-Mamunia- wrote:Muszę się wybrać, te chusteczki z babydream sa dobre? I produkty z hipp? Ja myslalam zeby kupic oliatum Ale cena przeraza. A promocja super.
Ja myslalam ze tylko jeden raz mozna z niej skorzystać..
Ja przejrzałam blog srokao i tam są polecane chusteczki babydream i produkty z hippa jako te o dobrym składzie. Można skorzystać raz - wybrać 4 produkty, kolejne 4 wzięłam na konto męża.
Karola94c lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStraciatellaa wrote:jak już bierzecie nospe to jaką? forte(80) ? czy zwykłą (40)?
Mam drotafemme forte i w razie potrzeby biorę połowę tabletki, bo już taka dawka mi pomaga. Ale do tej pory to tylko 1 tabletkę zużyłam.
Dziewczyny, od 20.12 w Lidlu znowu ubranka dla maluszków. Będzie też pościel, ręczniki, śpiworki, laktator ręczny. -
magdaaa88 wrote:Ja dziewczyny nie mam w ogóle twardnień brzucha ani bóli brzucha. Nospy nawet w domu nie mam.
Ja tak samo, oby do końca się obyło bez
Co do moich zakupów to kupiłam:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ce41423792d.png
-Mamunia- lubi tę wiadomość