Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Już po wizycie. Mała ma niecałe 1900g. Będzie chyba nie dużą dziewczynką. Zrobiła mi numer i odwróciła się główką w dół. Także jest szansa na poród sn. Chyba, że jeszcze coś wykombinuje.
Pau.Em, baranosia, Jonesey, bumbum, malami91, Papapatka, artemida27, Ewelcia85, Pepper, Nadzieja22, KaroKaro, Moniiiikaaaa, magdaaa88, Black_Lilith, Paulaa25, Dorota3, MonisiaK, Lady_E, Karola94c lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykjt91 wrote:Już po wizycie. Mała ma niecałe 1900g. Będzie chyba nie dużą dziewczynką. Zrobiła mi numer i odwróciła się główką w dół. Także jest szansa na poród sn. Chyba, że jeszcze coś wykombinuje.
Papapatka za dużo zdecydowanie. Ja też leżę i cierpię bo przesadzilam.kjt91 lubi tę wiadomość
-
symbolica wrote:Ja kupiłam chusteczki Dada sensitive i pampers sensitive które są hypoalergiczne.. Nie powinny uczulać.
My przerobiliśmy kilka hipoalergicznych płynów, żeli, kremów, które "nie powinny" uczulić a uczuliły. Wszystko to metoda prób.
p.s dada ma w swoim składzie brzydki konserwant, to samo pampers.
kj91 super wieści
Mi dziś też brzuch się spina,a wręcz boli. w ogóle jakas lipną no spe mi sprzedali w aptece bo ma jakis dodatkowy składnik, tak się spieszyłam że nie zauwazyłam. Dobrze, że jej nie wziełam. małża wysłałam bo zwykłą no spe.kjt91 lubi tę wiadomość
-
Ja też dziś za dużo zrobiłam, a już na pewno za długo stałam przy pierniczkach bo zachciało mi się z dwóch porcji robić... Leżę teraz z tyłkiem na poduszkach i nogami w górze bo wszystko mnie boli
Kjt91 super że na wizycie wszystko w porządkukjt91 lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Nadzieja22 wrote:
Black Lilith, czy ja dobrze pamiętam, że używasz orzechów do prania? Możesz coś więcej na ten temat napisać? Np jak z dopieraniem (mam mężowe ciuchy robocze i po nich zawsze muszę puścić pralkę pustą, żeby się wyczyściła)
Tak, dobrze pamiętaszZ dopieraniem to zależy od pochodzenia plam. Ja smaruję zawsze plamy mydełkiem odplamiającym dr Beckmann i większość się spiera, trzeba dać po prostu wyższą temperaturę, jeżeli coś jest bardzo zaplamione. A orzechy są na tyle uniwersalne, że warto wypróbować, bo pranie to tylko jedna z możliwości ich używania.
Tu masz dwa fajne artykuły co i jak:
https://dziecisawazne.pl/orzechy-piorace/
http://www.ekomama.pl/2015/06/13/wszystko-o-orzechach-pioracych/
Nadzieja22, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Kjt91 gratuluje udanej wizyty
U nas też w porządku. Długość szyjki bez zmian 3.4.
Franek waży 1400 (30.1tc) I też położenie glowkowe.
Mój doktor stwierdził że NoSpa nie ma wskazań na rozluźnienie mięśni macicy w ciazy I że to efekt placebo. Trochę mu nie wierzę. Aż z ciekawości przeczytam CHPL NoSpyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 18:33
Paulaa25, symbolica, Black_Lilith, malami91, Nadzieja22, KaroKaro, kjt91, Pepper, Kropeczka85 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny gratuluję udanych wizyt!
Ja też dziś wizytowałam.U mojej malutkiej wszystko ok :)ułożona główkowo, rączki i nóżki przy buźce stąd te smyrki w lewym boku
Waży 2100g i wg usg jest starsza o tydzień.Moja szyjka długa na 49mm i zamknięta.symbolica, Black_Lilith, Ewelcia85, Moniiiikaaaa, bumbum, malami91, Nadzieja22, KaroKaro, kjt91, Papapatka, Pepper, baranosia, artemida27, Kropeczka85 lubią tę wiadomość
-
Pau.Em nieduża dziewczynka? toż to prawie 90 centyl wagowy... czyli kluska
Franek na 10 centylu jak wpisałam, czyli poród powinnaś mieć luzik Moniiiikaaa
Paulaa twoja wychodzi na średniaczka wagowego - 50centyl
Mój też na 10 centylu wychodzi.. choć ja to w to przedpotopowe usg mojego gina i obliczenia w pamięci nie wierzę! ooo.... a rozmiarem brzucha tez się nie sugeruje bo moja mam miała mały do porodu a brat 4,5kg jak się chwile później okazało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:04
Moniiiikaaaa, Paulaa25 lubią tę wiadomość
-
Moniiiikaaaa wrote:Kjt91 gratuluje udanej wizyty
U nas też w porządku. Długość szyjki bez zmian 3.4.
Franek waży 1400 (30.1tc) I też położenie glowkowe.
Mój doktor stwierdził że NoSpa nie ma wskazań na rozluźnienie mięśni macicy w ciazy I że to efekt placebo. Trochę mu nie wierzę. Aż z ciekawości przeczytam CHPL NoSpy
macica jest zbudowana z mięśni gładkich, a drotaweryna je rozluźnia......
zmień lekarza.Nadzieja22, MonisiaK lubią tę wiadomość
-
Amir w tutaj na bellybestfriend dla tych co wykupili pakiet (wykupilam za pomoca ovufriend za długą bytność tutaj w promocji- na 3 miesiące za 3 zł + miesiąc dostalam gratis) jest możliwość wprowadzania wyników w siatki centylowe i ja sobie sprawdzam gdzie ja, gdzie młody.... tak to wygląda:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:42
-
nick nieaktualnysymbolica wrote:Pau.Em nieduża dziewczynka? toż to prawie 90 centyl wagowy... czyli kluska
Mój też na 10 centylu wychodzi.. choć ja to w to przedpotopowe usg mojego gina i obliczenia w pamięci nie wierzę! ooo.... a rozmiarem brzucha tez się nie sugeruje bo moja mam miała mały do porodu a brat 4,5kg jak się chwile później okazało. -
Straciatellaa wrote:macica jest zbudowana z mięśni gładkich, a drotaweryna je rozluźnia......
zmień lekarza.
Dziwne ma te poglądy czasem.
Na tym etapie chyba nie będę go już zmieniać bo jest ordynatorem w najbliższym szpitalu. Na genetyczne jeżdżę do Warszawy ale muszę mieć jakiś backup jak bym nagle zaczęła rodzic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:54
-
symbolica wrote:Pau.Em nieduża dziewczynka? toż to prawie 90 centyl wagowy... czyli kluska
Mój też na 10 centylu wychodzi.. choć ja to w to przedpotopowe usg mojego gina i obliczenia w pamięci nie wierzę! ooo.... a rozmiarem brzucha tez się nie sugeruje bo moja mam miała mały do porodu a brat 4,5kg jak się chwile później okazało.
Nawet nie sprawdzałam na siatcegrunt że zdrowo się rozwija