X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjt no dokładnie jedno dziecko uczulało ale drugiego nie musi :) dlatego na początek lepiej nie robić dużych zapasów jednych pampersów i chusteczek bo można się zdziwić ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam chusteczki Dada sensitive i pampers sensitive które są hypoalergiczne.. Nie powinny uczulać.

da8300b52b.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:20

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Mi dzisiaj brzuch tak twardnial jak kamień aż wzięłam nospe- pierwsza odkąd jestem w ciąży... I już lepiej na szczęście... może za dużo dzisiaj robilam? Pranie prasowanie sprzątanie i pierniczki?

Brzmi jak za dużo ;)

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Mała ma niecałe 1900g. Będzie chyba nie dużą dziewczynką. Zrobiła mi numer i odwróciła się główką w dół. Także jest szansa na poród sn. Chyba, że jeszcze coś wykombinuje. :)

Pau.Em, baranosia, Jonesey, bumbum, malami91, Papapatka, artemida27, Ewelcia85, Pepper, Nadzieja22, KaroKaro, Moniiiikaaaa, magdaaa88, Black_Lilith, Paulaa25, Dorota3, MonisiaK, Lady_E, Karola94c lubią tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kjt91 wrote:
    Już po wizycie. Mała ma niecałe 1900g. Będzie chyba nie dużą dziewczynką. Zrobiła mi numer i odwróciła się główką w dół. Także jest szansa na poród sn. Chyba, że jeszcze coś wykombinuje. :)
    Super cieszę się że wszystko ok ❤

Papapatka za dużo zdecydowanie. Ja też leżę i cierpię bo przesadzilam.

kjt91 lubi tę wiadomość

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:
    Ja kupiłam chusteczki Dada sensitive i pampers sensitive które są hypoalergiczne.. Nie powinny uczulać.
    To, że coś jest hipoalergiczne to nie znaczy, że nie będzie uczulać ;) My przerobiliśmy kilka hipoalergicznych płynów, żeli, kremów, które "nie powinny" uczulić a uczuliły. Wszystko to metoda prób.
    p.s dada ma w swoim składzie brzydki konserwant, to samo pampers.

kj91 super wieści ;)

Mi dziś też brzuch się spina,a wręcz boli. w ogóle jakas lipną no spe mi sprzedali w aptece bo ma jakis dodatkowy składnik, tak się spieszyłam że nie zauwazyłam. Dobrze, że jej nie wziełam. małża wysłałam bo zwykłą no spe.

kjt91 lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś za dużo zrobiłam, a już na pewno za długo stałam przy pierniczkach bo zachciało mi się z dwóch porcji robić... Leżę teraz z tyłkiem na poduszkach i nogami w górze bo wszystko mnie boli :(

Kjt91 super że na wizycie wszystko w porządku :)

kjt91 lubi tę wiadomość

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Black_Lilith Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:

Black Lilith, czy ja dobrze pamiętam, że używasz orzechów do prania? Możesz coś więcej na ten temat napisać? Np jak z dopieraniem (mam mężowe ciuchy robocze i po nich zawsze muszę puścić pralkę pustą, żeby się wyczyściła)

Tak, dobrze pamiętasz :-) Z dopieraniem to zależy od pochodzenia plam. Ja smaruję zawsze plamy mydełkiem odplamiającym dr Beckmann i większość się spiera, trzeba dać po prostu wyższą temperaturę, jeżeli coś jest bardzo zaplamione. A orzechy są na tyle uniwersalne, że warto wypróbować, bo pranie to tylko jedna z możliwości ich używania.
    Tu masz dwa fajne artykuły co i jak:
    https://dziecisawazne.pl/orzechy-piorace/
    http://www.ekomama.pl/2015/06/13/wszystko-o-orzechach-pioracych/

Nadzieja22, Karola94c lubią tę wiadomość

gg64qtkfqgxaoe0h.png

5j6nu7i.png

CB - 10.2017, 1.2018
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjt91 gratuluje udanej wizyty :)
    U nas też w porządku. Długość szyjki bez zmian 3.4.
    Franek waży 1400 (30.1tc) I też położenie glowkowe.
    Mój doktor stwierdził że NoSpa nie ma wskazań na rozluźnienie mięśni macicy w ciazy I że to efekt placebo. Trochę mu nie wierzę. Aż z ciekawości przeczytam CHPL NoSpy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 18:33

Paulaa25, symbolica, Black_Lilith, malami91, Nadzieja22, KaroKaro, kjt91, Pepper, Kropeczka85 lubią tę wiadomość

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny gratuluję udanych wizyt!

Ja też dziś wizytowałam.U mojej malutkiej wszystko ok :)ułożona główkowo, rączki i nóżki przy buźce stąd te smyrki w lewym boku :)
    Waży 2100g i wg usg jest starsza o tydzień.Moja szyjka długa na 49mm i zamknięta.

symbolica, Black_Lilith, Ewelcia85, Moniiiikaaaa, bumbum, malami91, Nadzieja22, KaroKaro, kjt91, Papapatka, Pepper, baranosia, artemida27, Kropeczka85 lubią tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em nieduża dziewczynka? toż to prawie 90 centyl wagowy... czyli kluska :-)

Franek na 10 centylu jak wpisałam, czyli poród powinnaś mieć luzik Moniiiikaaa :-)

Paulaa twoja wychodzi na średniaczka wagowego - 50centyl :-)

Mój też na 10 centylu wychodzi.. choć ja to w to przedpotopowe usg mojego gina i obliczenia w pamięci nie wierzę! ooo.... a rozmiarem brzucha tez się nie sugeruje bo moja mam miała mały do porodu a brat 4,5kg jak się chwile później okazało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:04

Moniiiikaaaa, Paulaa25 lubią tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby oby. :) Ja też drobnej budowy to z dużym dzieckiem mógłoby być ciężko. Najważniejsze żeby zdrowo rósł I mieścił się w normach.

symbolica lubi tę wiadomość

• amir Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symbolica gdzie sprawdzasz te centyle?

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniiiikaaaa wrote:
    Kjt91 gratuluje udanej wizyty :)
    U nas też w porządku. Długość szyjki bez zmian 3.4.
    Franek waży 1400 (30.1tc) I też położenie glowkowe.
    Mój doktor stwierdził że NoSpa nie ma wskazań na rozluźnienie mięśni macicy w ciazy I że to efekt placebo. Trochę mu nie wierzę. Aż z ciekawości przeczytam CHPL NoSpy

macica jest zbudowana z mięśni gładkich, a drotaweryna je rozluźnia......
    zmień lekarza.

Nadzieja22, MonisiaK lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amir w tutaj na bellybestfriend dla tych co wykupili pakiet (wykupilam za pomoca ovufriend za długą bytność tutaj w promocji- na 3 miesiące za 3 zł + miesiąc dostalam gratis) jest możliwość wprowadzania wyników w siatki centylowe i ja sobie sprawdzam gdzie ja, gdzie młody.... tak to wygląda:

714028ff618d6743gen.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:42

da8300b52b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:

Franek na 10 centylu jak wpisałam, czyli poród powinnaś mieć luzik Moniiiikaaa :-)

Mój też na 10 centylu wychodzi.. choć ja to w to przedpotopowe usg mojego gina i obliczenia w pamięci nie wierzę! ooo.... a rozmiarem brzucha tez się nie sugeruje bo moja mam miała mały do porodu a brat 4,5kg jak się chwile później okazało.
    Ale to nie ja pisałam kochana;D tylko.kjt91 :D

• symbolica Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Ale to nie ja pisałam kochana;D tylko.kjt91 :D

A to przepraszam bardzo... ups..

Pau.Em, kjt91 lubią tę wiadomość

da8300b52b.png
  • Moniiiikaaaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    macica jest zbudowana z mięśni gładkich, a drotaweryna je rozluźnia......
    zmień lekarza.
    Dokładnie. Poza tym pierwsze promowane wskazanie to bóle mentruacyjne. Czyli rozluźnienie tych samych mięśni. Tlumaczyl mi ze co prawda macica zbudowana z mięśni gładkich Ale NoSpa nie ma rejestracji w tym wskazaniu
    Dziwne ma te poglądy czasem.
    Na tym etapie chyba nie będę go już zmieniać bo jest ordynatorem w najbliższym szpitalu. Na genetyczne jeżdżę do Warszawy ale muszę mieć jakiś backup jak bym nagle zaczęła rodzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 19:54

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    symbolica wrote:

Nawet nie sprawdzałam na siatce ;) grunt że zdrowo się rozwija :)

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ