Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Black_Lilith wrote:Ja biorę nospę przy napinaniu, ale moim zdaniem ból jak na okres to też skurcz, więc nospę bym wzięła jak najbardziej, plus magnez.
Porozmawialam z siostra I powiedziała mi to samo. Że bóle jak na okres to skurcze. I teraz uświadomiłam sobie że sama się doprawiłam. Byliśmy w sobotę u znajomych. I nie wiedziałam że oni aż na 3 piętrze bez windy mieszkają. I potem bolało mnie w krzyżu. Siostra mówi że to też skurcze. Więc przesadziłam. Mam tylko nadzieję że nic dalej się nie wydarzy. -
Dziewczyny od wczoraj rana mam twardnienie brzucha i ból w dole brzucha. Tak jakby mi ktoś szpilkę wbijał mniej więcej na wysokości gdzie były kiedyś jajniki :p Nie wiem czy się martwić czy poprostu tak bywa... Jak do wieczora nie przejdzie pojadę na IP chyba. Jeszcze mała tam się kręci i bardziej boli
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Dzień dobry dziewczyny
ja się dziś w końcu wyspałam!
Potrzebuje porady doświadczonych mam bo zastanawiam się które chusteczki nawilżane kupić w Rossmannie, mam takie typy : Hipp, Velvet Pure, Babydream te zielone albo różowe. O tych z babydream już dwie z Was pisały że kupują więc raczej skłaniam się ku tym bo cena najlepszaWszystkie mają fajny i krótki skład wg srakao, ale może macie jakieś doświadczenia?
W ogóle to jestem w szoku ze chusteczki Pampers mają taki beznadziejny skład, dopiero jak zaczęłam czytać to się zdziwiłam🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Lady_E wrote:Dziewczyny od wczoraj rana mam twardnienie brzucha i ból w dole brzucha. Tak jakby mi ktoś szpilkę wbijał mniej więcej na wysokości gdzie były kiedyś jajniki :p Nie wiem czy się martwić czy poprostu tak bywa... Jak do wieczora nie przejdzie pojadę na IP chyba. Jeszcze mała tam się kręci i bardziej boli
Lady_E mnie też tak czasem boli ale gin mówi że wszystko jest w porządku i to rozciąganie macicy i w ogóle wszystkiego dookoła. Ale jak Cię to będzie martwić to oczywiście jedź na IP bo każda z nas jest inna🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
mi brzuch pół nocy twardniał. W końcu zasnęłam.
Moniiiikaaaa nie wydaje mi się, że to przez schody. Miliony mam w ciazy mieszka na 4p bez windy (np ja tak mieszkałam w drugiej ciąży)może to po prostu zbieżność. w końcu 3pietro to nie tak wysoko
a teraz macica będzie coraz częściej się odzywać bo prężnie ćwiczy przed porodem.
Lady na wysokości jajników są między innymi więzadła tzw maciczne i można odczuwać właśnie ból raz z prawej raz z lewej strony. Takie rozrywanie/kłucie, ale oczywiście jeśli to trwa bardzo długo i bardzo boli to jedz sprawdzić bo różnie to bywa.Karola94c lubi tę wiadomość
-
KaroKaro wrote:Dzień dobry dziewczyny
ja się dziś w końcu wyspałam!
Potrzebuje porady doświadczonych mam bo zastanawiam się które chusteczki nawilżane kupić w Rossmannie, mam takie typy : Hipp, Velvet Pure, Babydream te zielone albo różowe. O tych z babydream już dwie z Was pisały że kupują więc raczej skłaniam się ku tym bo cena najlepszaWszystkie mają fajny i krótki skład wg srakao, ale może macie jakieś doświadczenia?
W ogóle to jestem w szoku ze chusteczki Pampers mają taki beznadziejny skład, dopiero jak zaczęłam czytać to się zdziwiłamKaroKaro, baranosia lubią tę wiadomość
-
Moniiiikaaaa wrote:Dzięki Straciatella za dobre słowo bo siostra mnie już porządnie ochrzanila że mogłam tam urodzić. A termin dopiero na 20 lutego więc jeszcze 2 miesiace. Bo raczej nie przyzwyczajona do schodów. Mieszkam w domku A wszędzie gdzie się jeżdżę to są windy.
-
nick nieaktualny
-
Ja tak rozwalilam samochód w pierwszą zimę z prawkiem, wracałam z pracy 23:30 samochód nowy (używany kupiliśmy) zatankowany na full 1 stopień ulice suche a na zakręcie szklanka. Koleś niedaleko ma tiry i pewnie splynelo z niego jak skrecal. Koła nawet nie zareagowały na skręt tylko pojechał prosto. Automatycznie przy zderzeniu wybuchła poduszka od pasażera i wybiła przednią szybę, z przodu zderzak, maska, chłodnica itp wszystko do wymiany. I w przeciągu miesiąca poplynelismy z 20tys. Ale oczywiście grunt że nic mi się nie stało a teraz mąż ma frajdę jak pokazuje znajomym jak umie jeździć na zdjęciach z rozwalonym samochodem
ale to było 7 lat temu. Teraz ten zakręt na 1 w zimie pokonuje
25.01.2019 cc
-
Hej!
Ale się rozpisałyście przez weekend.
Ochraniaczy nie chce do łóżeczka. Mam za to dwa rożki. Kupiła m. in. taki https://allegro.pl/jukki-bawelniany-rozek-minky-75x75-becik-otulacz-i7604829222.html
I widzę, że już o 5 zł droższy.
W sobotę kupiliśmy łóżeczko, komodę i materacyk. Także już pomału się zbiera wyprawka.
Pau.Em to dobrze, że nic się nie stało mężowi. My kiedyś znak zaliczyliśmy. Pół dnia nie mogłam dojść do siebie...
Mi też wieczorem brzuch twardnieje a rano mam uczucie jakby miała zakwasy. W środę wizyta to zobaczymy czy nic się nie skraca. No spa i magnez to już stali bywalcy. No spę biorę tylko wieczorem.
-
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi. Mi przeszło po 20 sek. jak tylko się położyłam. Przy wstawaniu po śniadanie już nic się nie działo. Na razie nie panikuje. Odpoczywam. Zaczekam do 16 na wizytę I kupię zapas No-Spy. Na razie wzięłam 2 magnezy.
Makowa: u mnie Też coś A la zakwasy od 3 dni. Nogi, pupa I pachwiny.
Pau.Em całe szczęście że nic poważnego. I że nie jechałaś z mężem. Stres niepotrzebny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 10:34
-
nick nieaktualny
-
Monikoo
. Ja mieszkam całe życie na 3 - cim piętrze bez windy ^^ . Ogólnie to mnie ciągle boli spojenie, mam nadzieje, że do tego początku lutego będę w dwupaku !
Jutro zaczynam 33 tydzień.. ale ten czas leci
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też czasami wchodzę na 3 piętro do siostry, ale nic mi sie nie dzieje.
Dzisiaj zaczęłam powoli prać rzeczy dla małej - zaczęłam od śpiworków i rożków. Jak tak teraz na to patrze to trochę tego prania będzie...
W promocji rosmann kupiłam żel do mycia hipp babysanft, oliwkę, krem na niepogodę nivea i jeszcze dla siebie żel do mycia z babydream (przez całą ciążę go używam). Muszę jeszcze kupić pieluchy i chusteckzi mokre ale to myslę, że w styczniu. -
Oj dziewczyny ale macie przygody samochodowe... My raz mieliśmy stłuczkę, na szczęście nie groźną z pancernym samochodem Poczty. Jeszcze na wakacjach - żadna lampa czy szyba nie poszła, lewy bok wgnieciony ale dało się nim wrócić.
Ja mam ten otulacz - dwustronny bawełna/minky za niecałe 25zł- coś dołożyłam do 40zł więc z allegro Smart wysyłka gratis:
https://allegro.pl/oferta/babyboom-becik-rozek-minky-dwustronny-duzy-otulacz-6754861851 -
A ja mam cały czas dylemat bo kupiłam pake ciuchów od jakiejś kobietki i tam spiworki i Wy o tych otulaczach a pamiętam że moje dziewczyny spały jak żaby - rozkrok i zgiete kolana i ręce do góry a w takim spiworku czy otulaczu się tak nie da.25.01.2019 cc