Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
amir wrote:Dziewczyny a tak z innej beczki często wam twardnieje brzuch? bo u mnie w ten weekend jakiś armagedon napina się co chwilę mimo nospy i magnezu
Tak, ostatnio bardzo. Zwłaszcza w drugiej połowie dnia, bez nospy i magnezu nie daję rady... -
Dziewczyny, wiem, że temat już pewnie był, ale nie będziecie złe, jak się powtórzę? Polećcie proszę sklep internetowy, w którym mogę kupić szlafrok, koszule do porodu,
majtki poporodowe siateczkowe, wkładki laktacyjne? Te ostatnie to najbardziej chyba się oplaca w gemini, prawda? Ale ciuchy? Rzeczywiście nie szastamy kasą, więc szukam czegoś bardzo taniego, a że dużo leżę, to chcę to załatwić przez Internet, nie wychodząc z domu. Dziękuję z góry -
Gapsy ja niestety nie pomogę. Majtki mam jeszcze z pierwszego porodu ale kupowałam w jakiejś hurtowni dla dzieci w Markach tak jak większość rzeczy...
Ja się podepne. Potrzebuje rożek i komplet pościeli w dobrej ceniea dajecie na lozko ochraniacz? Córka miała od początku i przynajmniej nie waliła się w szczebelki jak się kręciła...
Mam śpiworek dla młodego ale pamiętam że cora lubiła rożek jak była owinięta. A jak miała okres co ten efekt moro jest który ja wzbudzał to było jak zbawienieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 16:31
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Ja podkłady, majtki poporodowe, wkładki laktacyjne zamawiam na allegro sklep babyboom.
Ochraniacza też nie planuje bo jak na razie mała będzie spała w koszu Mojżesza więc nawet nie było by miejsca na takie rzeczy.Ciążowa_Gapsy, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Ciążowa Gapsy, ja kupowałam koszule Dolce Sonno na slodkisen.com.pl
Higieniczne rzeczy na gemini mam w koszyku.
Monisia, rożek mam jeden, dostałam od przyjaciółki zestaw mamy ginekolog. Pościeli i ochraniacza w ogóle nie kupuję. Będziemy próbować z tulikiem, mam nadzieję, że synek zaakceptuje
Ponoć za dużo w rożku nie powinno dziecko przebywać, bo może się coś z bioderkami zrobić.
Ostatnio w artykule czytałam o tym tu http://mamafizjoterapeuta.plCiążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
bumbum wrote:A czy któraś z Was praktykowała cosleeping, czyli dzidzia między rodzicami?
Dziewczyny jaką znalazłam zabawę dla Ali postawiłam stroik z świeczką ledową i moje dziecie już pół godziny próbuje ją zdmuchnąćJestem złą matką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 17:09
bumbum, MonisiaK, KaroKaro, baranosia lubią tę wiadomość
-
Wszystkie rzeczy typu majty poporodowe i inne kupuje na gemini. Koszule nocne - jest mnóstwo na allegro
my nigdy nie mieliśmy ochraniaczateraz też nie kupujemy.
Co do rożków, zależy jak dziecko się "wiążę" w rożek. Teraz są te zapinane na rzep które nie krępują ruchów, ale są też takie (i rożki i przekonania) że im ciaśniej tym lepiej co faktycznie nie jest dobre na stawy biodrowe.Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Ewelcia85 wrote:O tak u nas jak Ala skończyła 6 msc a teraz próbuje oduczyć
Dziewczyny jaką znalazłam zabawę dla Ali postawiłam stroik z świeczką ledową i moje dziecie już pół godziny próbuje ją zdmuchnąćJestem złą matką
mnie tak zmuliło strasznie, że potrzebowałam chociaż 10minut drzemki. Zawołałam młodą i mówiłam, że jestem chora, a ona to doktor. ja drzemałam, a ona mnie wycierała chusteczkami mokrymi i robiła "pik" w rękę ołówkiem
także tego... ona sie pobawiła, a ja troche zamknęłam oko
Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość
-
My dzisiaj większość dnia spędziliśmy na basenach termalnych. Mamy ponad 100km w jedną stronę więc droga też zajęła trochę czasu, ale już jesteśmy w domu. Trochę odpoczełam a już na pewno mój kręgosłup. Szkoda, że to tak daleko bo na pewno częściej bym korzystała.
W pobliżu domu mam 2 baseny jednak różnie jest tutaj z jakością wody już parę razy był zamknięty z powodu jakiejś bakterii także nie chcę ryzykować.Lutyska lubi tę wiadomość
-
bumbum wrote:MonisiaK, ja ochroniacza nie będę kupować, słyszałam, że im mniej rzeczy w łóżeczku tym lepiej jeśli chodzi o nagłą śmierć łóżeczkową.
Ja ochroniacz będę miała dla małego, ponieważ mojej córce jak coś strzeli to wolę, żeby nie wtykała mi rączek do małego i mu przypadkiem krzywdy nie zrobiła.. szczególnie, że nie wiem, kiedy przejdzie jej ten mały bunt, który ma teraz.. Jeśli zobaczę, że jest okej to oczywiście zdejmuje ochraniacz
bumbum lubi tę wiadomość
-
Kochane mam na sprzedaż ciuszki na (68/74) oraz 98 (w tym z 3 rzeczy na 92 i na 104 kilka, ale z metek- a wypada na 98... ogólnie z rozmiarówki około 50 szt.) . Jakby któraś była zainteresowana to wrzucę albo na maila wyślę
-
A propo ochraniaczy i innych rzeczy w łożeczku https://mamaginekolog.pl/zmniejszyc-ryzyko-smierci-lozeczkowej/
Dlatego ja nie przewiduje niczego w łóżeczku.
Jeżeli chodzi o koszule do karmienia to ja kupiłam dolce sonno na allegro.
Reszta rzeczy w aptece gemini.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 19:41
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość