Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
amir wrote:Dziewczyny a tak z innej beczki często wam twardnieje brzuch? bo u mnie w ten weekend jakiś armagedon napina się co chwilę mimo nospy i magnezu
Tak, ostatnio bardzo. Zwłaszcza w drugiej połowie dnia, bez nospy i magnezu nie daję rady... -
Dziewczyny, wiem, że temat już pewnie był, ale nie będziecie złe, jak się powtórzę? Polećcie proszę sklep internetowy, w którym mogę kupić szlafrok, koszule do porodu,
majtki poporodowe siateczkowe, wkładki laktacyjne? Te ostatnie to najbardziej chyba się oplaca w gemini, prawda? Ale ciuchy? Rzeczywiście nie szastamy kasą, więc szukam czegoś bardzo taniego, a że dużo leżę, to chcę to załatwić przez Internet, nie wychodząc z domu. Dziękuję z góry
-
Gapsy ja niestety nie pomogę. Majtki mam jeszcze z pierwszego porodu ale kupowałam w jakiejś hurtowni dla dzieci w Markach tak jak większość rzeczy...
Ja się podepne. Potrzebuje rożek i komplet pościeli w dobrej cenie
a dajecie na lozko ochraniacz? Córka miała od początku i przynajmniej nie waliła się w szczebelki jak się kręciła...
Mam śpiworek dla młodego ale pamiętam że cora lubiła rożek jak była owinięta. A jak miała okres co ten efekt moro jest który ja wzbudzał to było jak zbawienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 16:31
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Ja podkłady, majtki poporodowe, wkładki laktacyjne zamawiam na allegro sklep babyboom.
Ochraniacza też nie planuje bo jak na razie mała będzie spała w koszu Mojżesza więc nawet nie było by miejsca na takie rzeczy.
Ciążowa_Gapsy, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Ciążowa Gapsy, ja kupowałam koszule Dolce Sonno na slodkisen.com.pl
Higieniczne rzeczy na gemini mam w koszyku.
Monisia, rożek mam jeden, dostałam od przyjaciółki zestaw mamy ginekolog. Pościeli i ochraniacza w ogóle nie kupuję. Będziemy próbować z tulikiem, mam nadzieję, że synek zaakceptuje
Ponoć za dużo w rożku nie powinno dziecko przebywać, bo może się coś z bioderkami zrobić.
Ostatnio w artykule czytałam o tym tu http://mamafizjoterapeuta.pl
-
O tak u nas jak Ala skończyła 6 msc a teraz próbuje oduczyćbumbum wrote:A czy któraś z Was praktykowała cosleeping, czyli dzidzia między rodzicami?

Dziewczyny jaką znalazłam zabawę dla Ali postawiłam stroik z świeczką ledową i moje dziecie już pół godziny próbuje ją zdmuchnąć
Jestem złą matką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 17:09
bumbum, MonisiaK, KaroKaro, baranosia lubią tę wiadomość
-
Wszystkie rzeczy typu majty poporodowe i inne kupuje na gemini. Koszule nocne - jest mnóstwo na allegro

my nigdy nie mieliśmy ochraniacza
teraz też nie kupujemy.
Co do rożków, zależy jak dziecko się "wiążę" w rożek. Teraz są te zapinane na rzep które nie krępują ruchów, ale są też takie (i rożki i przekonania) że im ciaśniej tym lepiej co faktycznie nie jest dobre na stawy biodrowe.
-
hahaEwelcia85 wrote:O tak u nas jak Ala skończyła 6 msc a teraz próbuje oduczyć

Dziewczyny jaką znalazłam zabawę dla Ali postawiłam stroik z świeczką ledową i moje dziecie już pół godziny próbuje ją zdmuchnąć
Jestem złą matką

mnie tak zmuliło strasznie, że potrzebowałam chociaż 10minut drzemki. Zawołałam młodą i mówiłam, że jestem chora, a ona to doktor. ja drzemałam, a ona mnie wycierała chusteczkami mokrymi i robiła "pik" w rękę ołówkiem
także tego... ona sie pobawiła, a ja troche zamknęłam oko
Ewelcia85, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość
-
My dzisiaj większość dnia spędziliśmy na basenach termalnych. Mamy ponad 100km w jedną stronę więc droga też zajęła trochę czasu, ale już jesteśmy w domu. Trochę odpoczełam a już na pewno mój kręgosłup. Szkoda, że to tak daleko bo na pewno częściej bym korzystała.
W pobliżu domu mam 2 baseny jednak różnie jest tutaj z jakością wody już parę razy był zamknięty z powodu jakiejś bakterii także nie chcę ryzykować.
Lutyska lubi tę wiadomość
-
bumbum wrote:MonisiaK, ja ochroniacza nie będę kupować, słyszałam, że im mniej rzeczy w łóżeczku tym lepiej jeśli chodzi o nagłą śmierć łóżeczkową.
Ja ochroniacz będę miała dla małego, ponieważ mojej córce jak coś strzeli to wolę, żeby nie wtykała mi rączek do małego i mu przypadkiem krzywdy nie zrobiła.. szczególnie, że nie wiem, kiedy przejdzie jej ten mały bunt, który ma teraz
.. Jeśli zobaczę, że jest okej to oczywiście zdejmuje ochraniacz
bumbum lubi tę wiadomość
-
Kochane mam na sprzedaż ciuszki na (68/74) oraz 98 (w tym z 3 rzeczy na 92 i na 104 kilka, ale z metek- a wypada na 98... ogólnie z rozmiarówki około 50 szt.) . Jakby któraś była zainteresowana to wrzucę albo na maila wyślę
-
A propo ochraniaczy i innych rzeczy w łożeczku https://mamaginekolog.pl/zmniejszyc-ryzyko-smierci-lozeczkowej/
Dlatego ja nie przewiduje niczego w łóżeczku.
Jeżeli chodzi o koszule do karmienia to ja kupiłam dolce sonno na allegro.
Reszta rzeczy w aptece gemini.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 19:41
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH