Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
My dzisiaj odebralismy w końcu wszystko od mojej siostry tzn wózek fotelik łóżeczko przewijak masę ciuszków i innych pierdół i na tygodniu zamierzam się tym zająć tzn przeglądnac poprac itd.. Dzisiaj sobie uświadomiłam że 9.01 moja ciąża już będzie donoszona czyli praktycznie za miesiąc już mogę rodzic :o panika mnie ogarnia straszna na myśl o tym bo dopiero zaczęłam gromadzić ta cała wyprawkę no ale myślę sobie ze grunt to zachowac zimna krew, tylko spokój może nas uratować
symbolica lubi tę wiadomość
-
bumbum wrote:Dziewczyny, dzisiaj zaswędziało mnie nagle wnętrze lewej dłoni. Pisałyście, że to może być objaw cholestazy, co powinnam zbadać żeby szybko to wykluczyć?
Objawy cholestazy to swędzenie obydwóch dłoni, a potem to już wszystkiego. Próby wątrobowe to wydatek dwadzieścia kilka złotych a bada się kilka parametrów. Potwierdzam, że wieczory i nocki są najgorsze.
-
Karola94c wrote:Dziewczyny, a co zabieracie ze spożywki do szpitala ?
tylko wiedziałam, że będzie na mnie czekać obiad czy tam kolacja bo tak ten szpital ma dla mam po porodzie. Teraz rodze w innym i zabieram na pewno wodę z biedry małe butelki, pewnie jakieś suchary ryżowe, coś słodkiego
chipsy jabłkowe. W razie co małż mi dokupi co tam będę chciała
myslę, że nie ma co szaleć. Sklepy wszędzie, chyba że trafimy na niedziele niehandlową to du*a haha
Karola94c lubi tę wiadomość
-
Ze spożywali tylko wodę i moje ostatnie odkrycie
cukierki UPS z Biedry takie owocowe z witaminami 250g/5zł w woreczku - podróba nimm2
)) - gdybym miała mieć cesarkę i nie pozwoliliby mi jeść + wodą i izotoniki jakieś. Ponoć dobrze jak mąż weźmie sobie na poród który czasem długo trwa kanapki... Mój zestresowany nie miał nic i od śniadania do wieczora ze mną na wywoływaniu w szpitalu był (miałam w końcu CC a on za szybą mógł obserwować a potem zaraz w drugim pomieszczeniu jak robili z nią wszystko obfocił).
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny bo ja sobie wypisałam na kartce takie rzeczy ;d : Woda, wafle, cuksy jakieś, rogale, bulki maslane, banany - oczywiscie nie chodzi mi w trakcie porodu, tylko juz jak bede na sali :d
-
Właśnie słyszałam patent, żeby popakować w torebki strunowe różne rzeczy w torbie, żeby się nie mieszało.
Straciatella, najgorzej jak będzie niedziela niehandlowaOd przyszłego roku tylko jedna ma być handlowa.
Karola rogale np 7 days to dobry pomysł, bo poleżą w torbie. Bułki maślane też takie paczkowane?Karola94c lubi tę wiadomość
-
Nadzieja22 wrote:Właśnie słyszałam patent, żeby popakować w torebki strunowe różne rzeczy w torbie, żeby się nie mieszało.
Straciatella, najgorzej jak będzie niedziela niehandlowaOd przyszłego roku tylko jedna ma być handlowa.
Karola rogale np 7 days to dobry pomysł, bo poleżą w torbie. Bułki maślane też takie paczkowane?
tak paczkowane i rogale i bułeczkiNadzieja22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Też nie śpię
Ja jeszcze nie mam wszystkiego, torba nie spakowana, zamówienie w aptece czeka w koszyku, ciuszki nie wyprane, materac nie wybrany... Planuję żeby do połowy stycznia mieć to wszystko ogarnięte, ale ja tu raczej będę jedną z ostatnich rodzacych więc staram się nie stresować, chociaż jak czytam Wasze wpisy o pełnej gotowości to trochę panikuję
Do szpitala wezmę też coś dla męża do przebrania bo te zielone fartuchy które dają są tak sztuczne że tylko biedak się nie potrzebnie spoci, coś do jedzenia też mu spakuję żeby nie padł z głodu🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
Hej dziewczyny za mną ( znowu) ciężka noc
te nogi mnie wykończą i jeszcze Ala która od 23:30 do 2:00 zrobiła sobie przerwę w spaniu
Lady_E zazdroszcze ze wszystko masz juz przygotowaneja po całym dniu biegania za Alą i Oliwią padam na twarz
no cóż u nas z resztą podobnie jak u Pau.Em kosmetyki w domu są , wanienka itd też więc luzik jakoś to będzie
-
nick nieaktualny
-
Ewelcia85 wrote:Hej dziewczyny za mną ( znowu) ciężka noc
te nogi mnie wykończą i jeszcze Ala która od 23:30 do 2:00 zrobiła sobie przerwę w spaniu
Lady_E zazdroszcze ze wszystko masz juz przygotowaneja po całym dniu biegania za Alą i Oliwią padam na twarz
no cóż u nas z resztą podobnie jak u Pau.Em kosmetyki w domu są , wanienka itd też więc luzik jakoś to będzie
), a że jakiś czas temu miała proteusa w moczu to nie chce ryzykować tym bardziej, że to nawraca.
Nie rozumiem jak można mieć problemy ze spaniemjedynie spię niespokojnie jak małża nie ma, tak to padam jak mucha
Ewelcia85 lubi tę wiadomość
-
Straciatellaa wrote:my niby tez mamy wanienke, ale kupujemy drugą bo w tamtej kąpie się jeszcze nasza 2,5latka (nie lubi prysznica a wanny nie mammy
), a że jakiś czas temu miała proteusa w moczu to nie chce ryzykować tym bardziej, że to nawraca.
Nie rozumiem jak można mieć problemy ze spaniemjedynie spię niespokojnie jak małża nie ma, tak to padam jak mucha
no tak to wanienkę musisz kupić koniecznie . Ja wanny tez nie mam alemam prysznic z głebokim brodzikiem , takze krzesełko do kąpieli i Ala załatwiona
-
nick nieaktualny
-
Pau.Em wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a9df9729c9bc.jpg
Pau.Em ale pysznosci!
Chyba sobie też zrobię bo pozazdrościłamPau.Em lubi tę wiadomość
🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
Niedoczynność tarczycy
Endometrioza -
A my wczoraj bylismy na mikolaju i dzisiaj jedziemy na kolejnego mikołaja
Jestem zmęczona. W nocy też spię coraz gorzej, budzę się co chwilę.
Mi zostały do kupienia jakieś kocyki (ale myślę, że i tak dostanę coś w prezencie), fotelik (mamy już wybrany, w styczniu kupimy), pampersy, chusteczki mokre, płatki higieniczne duże, patyczki kosmetyczne, octanisept, sól fizjologiczna, witamina d3 (tylko na razie nie orientowałam się jaką podaje się niemowlakom), bujaczek babybjorn. Wszystko z tych rzeczy planuje kupić na początku stycznia. Bujaczek trochę później. Resztę mam. Zastanawiam się czy zacząć prać ubranka pod koniec grudnia czy z początkiem stycznia...