Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Straciatella, ja w każdej ciąży (mam nadzieję, że będzie nam jeszcze dane) chcę robić
W tej torbie dla Ciebie będą od razu ubrania na wyjście? A buty i kurtka? Bo wiem, że u nas w szpitalu kurtkę i chyba buty też można dac do szatni, ale ona tylko w określonych godzinach otwarta. Na pewno na sali nie mogą być (chyba, że w torbie, ale to szkoda miejsca).
Mężowi nie pakujesz nic na przebranie?
Ja tak słyszałam o tym mleku, bo kuzynka daje dziecku i chyba kiedyś mi mówiła -
Nadzieja22 wrote:Straciatella, ja w każdej ciąży (mam nadzieję, że będzie nam jeszcze dane) chcę robić
W tej torbie dla Ciebie będą od razu ubrania na wyjście? A buty i kurtka? Bo wiem, że u nas w szpitalu kurtkę i chyba buty też można dac do szatni, ale ona tylko w określonych godzinach otwarta. Na pewno na sali nie mogą być (chyba, że w torbie, ale to szkoda miejsca).
Mężowi nie pakujesz nic na przebranie?
Ja tak słyszałam o tym mleku, bo kuzynka daje dziecku i chyba kiedyś mi mówiłaToć będzie tylko przy porodzie, gdzie zazwyczaj dają te wdzianka niebieskie no i po. Na noc jeździ do domu
-
Straciatellaa wrote:Buty/kurtka - zabiera mąż do domu. Nawet w szpitalu mówią, że odzież wierzchnią dac partnerowi. Rzeczy na wyjście takie jak spodnie/bluzka bede miała w torbie. Po co mężowi na przebranie?
Toć będzie tylko przy porodzie, gdzie zazwyczaj dają te wdzianka niebieskie no i po. Na noc jeździ do domu
W razie w jakby się wybrudził czy spocił ze mną
-
Ja tez będe pakowała dwie torby jak Straciatellaa
w mniejszej rzeczy dla dziecka w dużej wszystko dla mnie
Buty , kurtkę ciuchy na wyjście dla mnie i małego mąż będzie miał przygotowane w domu (z Alą też tak zrobiliśmy ). Materac mam lateksowyStraciatellaa, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Moje ciuchy też zabiera partner typu kurtkę i buty i przywozi jak nas odbiera.
Polecam też rzeczy dla dzidziusia po porodzie do osobnej reklamówki spakować na wierzch torby i powiedzieć tatusiowi że to te bo oni zazwyczaj dają te ciuszkitak mi koleżanka położna poradziła i u nas sie idealnie sprawdziło bo wiadomo jak to faceci... A jeszcze w emocjach to już w ogóle...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 18:53
-
MonisiaK wrote:Moje ciuchy też zabiera partner typu kurtkę i buty i przywozi jak nas odbiera.
Polecam też rzeczy dla dzidziusia po porodzie do osobnej reklamówki spakować na wierzch torby i powiedzieć tatusiowi że to te bo oni zazwyczaj dają te ciuszkitak mi koleżanka położna poradziła i u nas sie idealnie sprawdziło bo wiadomo jak to faceci... A jeszcze w emocjach to już w ogóle...
nawet opisane, żeby wiedział
Lutyska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewelcia85 wrote:Ja żeby spakować torbę to po pierwsze muszę ją najpierw kupic a podrugie mieć co w nią włożyć a na razie z tym krucho
Ogólnie przeraża mnie to ile mam prania, prasowania dla młodej. Jeszcze ile kupić trzeba, przygotować ohoooooo. Póki co niech siedzi w brzuchu
Teraz czas na rozmyślanie czy będę jeść rybę po grecku, czy śledzia w śmietanie, a nie jakies tam torby do spakowaniaKarola94c, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
Mi został koszyk w Gemini do kupienia, ale zamówię dopiero po styczniowej wypłacie, w grudniu zamówiłam wszystko już do łóżeczka, pościel itp itd, czekam aż przyjdzie
. No i po świętach chciałabym przygotować wszystko dla małego, chyba, że zrobię to po 3-cich urodzinach córki (14 stycznia) hmm... . Sama nie wiem, torby do szpitala oczywiście dwie przygotuje, w razie coś mąż będzie na szybko składał łóżeczko itp .. Mam nadzieje jednak, że w dwupaku pochodzę do początku lutego
-
bumbum wrote:Dziewczyny, dzisiaj zaswędziało mnie nagle wnętrze lewej dłoni. Pisałyście, że to może być objaw cholestazy, co powinnam zbadać żeby szybko to wykluczyć?
bumbum lubi tę wiadomość
-
Jezu ja wam się dziwię...
Ja mam juz wszystkoJutro biorę torbe od tesciowej i pakuję. Ciuszki dla małej na wyjście też juz spakowane. Ciuchy moje na wyjście zabierze mąż te w których pojadę. Wsadzę reklamówkę do torby zeby mógł zabrać.
A dla męża fo torby wezmę tylko cos do zjedzeia jakby poród się przeciągałDo domu ze szpitala mamy 15 km więc luzik
Dokupuję jeszcze detale jak lampka nad łóżeczko, parę kosmetyków jeszcze idzie, adaptery do wózka itp.
Nie mogłabym tak długo zwlekać z wyprawką dla mnie to byłby stresWolę już miec wszytko i do końca się tym nie przejmować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 20:55
Papapatka, Pepper, magdaaa88 lubią tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
bumbum wrote:Mówisz o prywatnej klinice?
Tutaj: http://www.klinika-eskulap.pl/?p=Page&id=1031
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 21:06
bumbum lubi tę wiadomość