X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Dziewczyny jakie mleko dla maluszków w razie awarii kp kupujecie?
    Nie kupuję w razie czego apteki są otwarte :) z resztą gdyby była potrzeba dokarmiania to kupię to mleko jakie dostanie w szpitalu zeby nie robić bałaganu w tym małym brzuszku :)

Karola94c, Lutyska lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Pepper Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w szpitalu nie dają mleka, kazali mieć ze sobą dlatego pytam

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki materac do łóżeczka? Lateksowy?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    ja leginsy ciążowe i jakaś bluzka z H&M mama , ale jaka to jeszcze nie wiem :D .

Dziewczyny, co kupujecie swoim 3 latkom na gwiazdkę ? :)

PS. jak bierzecie żurawit ? jedna kapsułka dziennie, czy jak ? :)

Moja 3latka dostaje zestaw 10 kolorowych ciastolin,żel pod prysznic dla dzieci z avon w kształcie bombki, gąbki śnieżynka i w kształcie prezentu też z avon, pisaki wodne do malowania
    w czasie kąpieli, A następny prezent to zestaw gumeczek i spinek do włosów. A co od dziadków i cioć itd to nie wiem :)

Karola94c lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Podobno są najlepsze :)
    Ja mam z Ikei Vyssa.

baranosia lubi tę wiadomość

• Pepper Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    ja kupiłam lateksowy

baranosia lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupilismy materaz lateks kokos:)

Jeśli chodzi o mleko nie kupuje. Jak cos w szpitalu dają bez problemu. A jak juz wyjdzie jakiś problem z kp mąż kupi bebiko.

Mój mąż pojechał na pogrzeb malutkiej Hani :( Okazało się że mała miała bakteryjne zapalenie opon mózgowych. Nie miała żadnych objawów. Lekarze też nic nie zauważyli :( Nie wiadomo skąd się wzięło... Miała tylko 7 dni :(

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedni rodzice :( na pewno mąż wróci bardzo poruszony bo pogrzeb dziecka to cos okropnego :(

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybraliśmy materac piankowo-lateksowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 23:37

Karola94c lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 23:38

• Pepper Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam małe bebiko w razie co. Dzięki LadyE

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeden materac pianka kokos, gryka który nam się super sprawdził. A drugi kupiłam teraz piankowy 10cm grubości na allegro- z bardzo dobrymi opiniami,z porządnym zdejmowanym pokrowcem, do drugiego łóżeczka w Weroniki w pokoju,bo chce mieć też na parterze i tam położną przyjmować, bo góra to taka nasz klitka dwa pokoje, przedpokój i łazienka, a za ściana ogromny strych. Mam zwykłe drewniane łóżeczko po moim mężu jeszcze-ile dzieci sie na w nim wychowało nie zliczę, a drugie turystyczne z podwieszanym dnem, przewijakiem i pałąkiem, kupione 10 lat temu dla córki. Ta ciaża to same niewielkie wydatki dla mnie, tyle rzeczy mam. Byc może jednak w poród zainwestuje 4tysie.

da8300b52b.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w łóżeczku materac piankowy, a w kołysce co będzie stac w salonie lateksowy.

Dla prawie 3latki mamy dużą drewnianą kuchnię, akcesoria do kuchni, lalkę alla babyborn, dziś dokupiłam fur balla, zestaw lekarza ;)

W tesco pani kasjerka zawołała mnie i otworzyła kasę tylko dla nas ;) już ludzie zaczęli biec w stronę tej kasy, a ta miła pani się ich spytala "przepraszam, a kto z Państwa jest jeszcze uprzywilejowani?, otworzyłam kase tylko dla tej Pani w ciąży" nikt nic nie powiedział, skasowała nasze zakupy i zamknęła kase ;) ludzi mnóóstwooooo, już miałam wizję czekania godzine w kolejce.

Lutyska, Karola94c, Nadzieja22, KaroKaro lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 23:38

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Zamówiłam małe bebiko w razie co. Dzięki LadyE
    kurcze serio nie mają w szpitalu mleka?? pierwszy raz słyszę żeby szpital nie miał ;) Najlepszy skład ma mleko hipp combiotik i Bebilon Profutura - ten drugi jako chyba jeden z nielicznych mm nie ma w składzie oleju palmowego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 17:16

Pepper lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam materacyk lateksowo kokosowy :) a czy się sprawdzi to się dopiero okaże :D apropo łóżeczka będziecie stosować prześcieradło plus podkład? Czy może takie prześcieradło nieprzemakalne?

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 stycznia mamy sesję ciążową :) Która z Was robi?

Materac do łóżeczka lateks, w koszu pianka, a w kołysce u rodziców lateks pianka.

Torbę, a raczej chyba walizkę, bo będzie wygodniej, będę pakować w styczniu. Zastanawiam się czy nie spakować małej torby z wszystkimi rzeczami dla synka. Dodatkowo chyba też osobno spakuje do czegoś mężowi ciuchy na zmianę i jakieś przekąski. No i sobie na wyjście, żeby było w jednym miejscu. Kurczę muszę pomyśleć jak zorganizować :D

Część zamówienia z apteki zamawiam za tydzień, druga część w styczniu. Komodę zamawiamy przed świętami i w ciągu 4-6 tygodni ma być gotowa. Wózek i fotel chyba odbiór przed świętami, ale jeszcze mają dzwonić. Łóżeczko i materac będę zamawiać na dniach.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella ponoć w nowej wersji Nan optipro plus (czy jakoś tak) też usunęli olej palmowy :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    5 stycznia mamy sesję ciążową :) Która z Was robi?

Materac do łóżeczka lateks, w koszu pianka, a w kołysce u rodziców lateks pianka.

Torbę, a raczej chyba walizkę, bo będzie wygodniej, będę pakować w styczniu. Zastanawiam się czy nie spakować małej torby z wszystkimi rzeczami dla synka. Dodatkowo chyba też osobno spakuje do czegoś mężowi ciuchy na zmianę i jakieś przekąski. No i sobie na wyjście, żeby było w jednym miejscu. Kurczę muszę pomyśleć jak zorganizować :D

Część zamówienia z apteki zamawiam za tydzień, druga część w styczniu. Komodę zamawiamy przed świętami i w ciągu 4-6 tygodni ma być gotowa. Wózek i fotel chyba odbiór przed świętami, ale jeszcze mają dzwonić. Łóżeczko i materac będę zamawiać na dniach.
    ja bym chciała, to moja ostatnia ciąża (planowana :p ) i chciałabym pamiątkę, ale jeszcze nie wiem jak czasowo nam to wszystko wyjdzie ;) <3

planuje spakować dwie torby jak dotychczas :P jedna mniejsza dla młodej no i duża dla mnie.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ