X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Dziewczyny jakie mleko dla maluszków w razie awarii kp kupujecie?
    Nie kupuję w razie czego apteki są otwarte :) z resztą gdyby była potrzeba dokarmiania to kupię to mleko jakie dostanie w szpitalu zeby nie robić bałaganu w tym małym brzuszku :)

Karola94c, Lutyska lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Pepper Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w szpitalu nie dają mleka, kazali mieć ze sobą dlatego pytam

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki materac do łóżeczka? Lateksowy?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    ja leginsy ciążowe i jakaś bluzka z H&M mama , ale jaka to jeszcze nie wiem :D .

Dziewczyny, co kupujecie swoim 3 latkom na gwiazdkę ? :)

PS. jak bierzecie żurawit ? jedna kapsułka dziennie, czy jak ? :)

Moja 3latka dostaje zestaw 10 kolorowych ciastolin,żel pod prysznic dla dzieci z avon w kształcie bombki, gąbki śnieżynka i w kształcie prezentu też z avon, pisaki wodne do malowania
    w czasie kąpieli, A następny prezent to zestaw gumeczek i spinek do włosów. A co od dziadków i cioć itd to nie wiem :)

Karola94c lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Podobno są najlepsze :)
    Ja mam z Ikei Vyssa.

baranosia lubi tę wiadomość

• Pepper Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    ja kupiłam lateksowy

baranosia lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • Lady_E Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupilismy materaz lateks kokos:)

Jeśli chodzi o mleko nie kupuje. Jak cos w szpitalu dają bez problemu. A jak juz wyjdzie jakiś problem z kp mąż kupi bebiko.

Mój mąż pojechał na pogrzeb malutkiej Hani :( Okazało się że mała miała bakteryjne zapalenie opon mózgowych. Nie miała żadnych objawów. Lekarze też nic nie zauważyli :( Nie wiadomo skąd się wzięło... Miała tylko 7 dni :(

iv09df9h3jajy138.png
    04.2013 - Początek starań (5cs z clo :()
    2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
    Czekamy co los przyniesie...
    Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml <3
    21.06 - Serduszko pięknie bije <3
    04.02.2019 Jest Blanka <3
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedni rodzice :( na pewno mąż wróci bardzo poruszony bo pogrzeb dziecka to cos okropnego :(

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybraliśmy materac piankowo-lateksowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 23:37

Karola94c lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 23:38

• Pepper Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam małe bebiko w razie co. Dzięki LadyE

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • symbolica Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeden materac pianka kokos, gryka który nam się super sprawdził. A drugi kupiłam teraz piankowy 10cm grubości na allegro- z bardzo dobrymi opiniami,z porządnym zdejmowanym pokrowcem, do drugiego łóżeczka w Weroniki w pokoju,bo chce mieć też na parterze i tam położną przyjmować, bo góra to taka nasz klitka dwa pokoje, przedpokój i łazienka, a za ściana ogromny strych. Mam zwykłe drewniane łóżeczko po moim mężu jeszcze-ile dzieci sie na w nim wychowało nie zliczę, a drugie turystyczne z podwieszanym dnem, przewijakiem i pałąkiem, kupione 10 lat temu dla córki. Ta ciaża to same niewielkie wydatki dla mnie, tyle rzeczy mam. Byc może jednak w poród zainwestuje 4tysie.

da8300b52b.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w łóżeczku materac piankowy, a w kołysce co będzie stac w salonie lateksowy.

Dla prawie 3latki mamy dużą drewnianą kuchnię, akcesoria do kuchni, lalkę alla babyborn, dziś dokupiłam fur balla, zestaw lekarza ;)

W tesco pani kasjerka zawołała mnie i otworzyła kasę tylko dla nas ;) już ludzie zaczęli biec w stronę tej kasy, a ta miła pani się ich spytala "przepraszam, a kto z Państwa jest jeszcze uprzywilejowani?, otworzyłam kase tylko dla tej Pani w ciąży" nikt nic nie powiedział, skasowała nasze zakupy i zamknęła kase ;) ludzi mnóóstwooooo, już miałam wizję czekania godzine w kolejce.

Lutyska, Karola94c, Nadzieja22, KaroKaro lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 23:38

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepper wrote:
    Zamówiłam małe bebiko w razie co. Dzięki LadyE
    kurcze serio nie mają w szpitalu mleka?? pierwszy raz słyszę żeby szpital nie miał ;) Najlepszy skład ma mleko hipp combiotik i Bebilon Profutura - ten drugi jako chyba jeden z nielicznych mm nie ma w składzie oleju palmowego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 17:16

Pepper lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Jonesey Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam materacyk lateksowo kokosowy :) a czy się sprawdzi to się dopiero okaże :D apropo łóżeczka będziecie stosować prześcieradło plus podkład? Czy może takie prześcieradło nieprzemakalne?

atdc9vvjvmoe0t4i.png
    Nasz Ślub 1.10.2016 <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 stycznia mamy sesję ciążową :) Która z Was robi?

Materac do łóżeczka lateks, w koszu pianka, a w kołysce u rodziców lateks pianka.

Torbę, a raczej chyba walizkę, bo będzie wygodniej, będę pakować w styczniu. Zastanawiam się czy nie spakować małej torby z wszystkimi rzeczami dla synka. Dodatkowo chyba też osobno spakuje do czegoś mężowi ciuchy na zmianę i jakieś przekąski. No i sobie na wyjście, żeby było w jednym miejscu. Kurczę muszę pomyśleć jak zorganizować :D

Część zamówienia z apteki zamawiam za tydzień, druga część w styczniu. Komodę zamawiamy przed świętami i w ciągu 4-6 tygodni ma być gotowa. Wózek i fotel chyba odbiór przed świętami, ale jeszcze mają dzwonić. Łóżeczko i materac będę zamawiać na dniach.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella ponoć w nowej wersji Nan optipro plus (czy jakoś tak) też usunęli olej palmowy :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    5 stycznia mamy sesję ciążową :) Która z Was robi?

Materac do łóżeczka lateks, w koszu pianka, a w kołysce u rodziców lateks pianka.

Torbę, a raczej chyba walizkę, bo będzie wygodniej, będę pakować w styczniu. Zastanawiam się czy nie spakować małej torby z wszystkimi rzeczami dla synka. Dodatkowo chyba też osobno spakuje do czegoś mężowi ciuchy na zmianę i jakieś przekąski. No i sobie na wyjście, żeby było w jednym miejscu. Kurczę muszę pomyśleć jak zorganizować :D

Część zamówienia z apteki zamawiam za tydzień, druga część w styczniu. Komodę zamawiamy przed świętami i w ciągu 4-6 tygodni ma być gotowa. Wózek i fotel chyba odbiór przed świętami, ale jeszcze mają dzwonić. Łóżeczko i materac będę zamawiać na dniach.
    ja bym chciała, to moja ostatnia ciąża (planowana :p ) i chciałabym pamiątkę, ale jeszcze nie wiem jak czasowo nam to wszystko wyjdzie ;) <3

planuje spakować dwie torby jak dotychczas :P jedna mniejsza dla młodej no i duża dla mnie.

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ