Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola wrote:
    Cześć dziewczyny mało się udzielam,ale cały czas podczytuje.Ja po środowej wizycie jestem zmartwiona bo mała waży tylko 1200g,tydzień do tyłu :( niby Pani doktor mówiła,że przepływy i wszystko okej,więc żeby się nie przejmować bo może być po prostu drobna...co do wieku to mam 22 lata
    Tydzień różnicy to jest w granicach błędu. Podejrzenie hipotrofii jest chyba powyżej 2 tyg. Mój też jest tydzień do tylu w pomiarach, córka zreszta też była :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prawdę tak jak ludzie są różni tak i nasze dzieciaki. Niektóre urocza się prawie 4kg a niektóre niecałe 3 :)
    Mam koleżankę co ma córkę w wieku mojej, nawet z tego samego miesiąca a wygląda dosłownie jakby była rok starsza. Jest bardzo duża...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Mila_85, ja mam to samo z listonoszem. Siedzę w domu, a co rusz to jakieś awizo w skrzynce. Z listem to jeszcze się pofatyguje na górę, ale większych przesyłek nawet nie zabiera z poczty, tylko od razu sobie awizo wypisuje i zostawia. Zamawiam dostawę do domu a muszę latać na pocztę i niejednokrotnie odstać swoje w kolejce.
    Na listonosza kochana złóż oficjalną dkargę u naczelnika oddziału - nie dostanie premii to od razu chętniej będzie paczki nosił :-P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    A ja dziś dla odmiany poszłam z mężem na zakupy, wchodziłam do galerii.. i się wywróciłam.. dobrze, że mąż mnie trzymał bo nie bolało, młody się rusza, wydaje mi się, że jest okej.. ;) no i co najgorsze to teraz boli troszkę bardziej spojenie.

PS. Do porodu chyba uwięziona będę w domu hehe ;) . Zakupy tylko przez internet !!!
    Karola ty na siebie dziewczyno uważaj ! Teraz z naszą gracją słonia w składzie porcelany o wypadek nie trudno :)

Karola94c lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spokojnych poukładanych mężczyzn a raczej imion to podam przykłady z mojego najbliższego otoczenia :)
    Moj mąż ma 2 imiona używa imienia Dawid i jest to człowiek odpowiedzialny , dokładny i zawsze można na niego liczyć ale z drugiej strony czasami maruda ;)
    Krystian - ogromne poczucie humoru , opiekuńczy ale cały czas szukający swojego miejsca na ziemi :)
    Piotr - no mi się kojarzy z kobieciarzem :-P
    Jarek - spokojny , poukładany , godny zaufania .
    Szymon - diabeł wcielony :-)

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać... Macie już spakowane torby do szpitala, a może po prostu ułożone rzeczy ? (ja kilka sztuk w szafce ;d )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 01:54

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:20

Ewelcia85, nick nieaktualny, Pepper lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane ja juz wyspana ;) no możenie do końca ale moje drętwiejące nogi spac nie dają :)
    Dzieńdoberek w 32 tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 04:55

Papapatka, magdaaa88, Pepper lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    ja mam lat 30

Pau.Em co to za kolor? bardzo ładny :)
    Nr 290 Light Pink. W Rossmann są w promocji teraz po 15 zł:D

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnio fazę na żelowe ale sciagnelam z tydzień temu żeby w razie "w" nie przejmować na porodówce

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam juz synka Michałka i śmiejemy się że będzie Michałek junior.
    Dziękuję za podpowiedzi.

Co do torby poki co nie mam do tego głowy. Ale w styczniu zacznę się pakować. Mam nadzieję że wcześniej nie wyjdzie.

Trochę rzeczy mam po starszym bracie, wystarczy podmalować zjedzona farbe w w trakcie ząbkowanie na łóżeczku, ściągnąć wozeczek ze strychu ubranka. Fotelik samochodowy wystarczy kupić. I Będę kupowała spacerowke nową.

Mimo tego że 7 lat temu kupilam wozek ktory kodztowł 1300 zl dla mnie to byly mega lieniadze, przydaloby sie jednak coś nowego. A moze uda kupic sie jakis fajny używany. Zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 07:50

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj byla dyskusja o imionach dla chlopcow to może dzis powiecie cos o Lenach, czy jakies znacie i jakie maja charakterki, maz sie upar na to imię a wczesniej chciał Gabrysie. LENA niby popularne ale osobiscie nie znam żadnej, a wy jakie macie imiona wybrane?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:19

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Nie mogę spać... Macie już spakowane torby do szpitala, a może po prostu ułożone rzeczy ? (ja kilka sztuk w szafce ;d )
    nie mam nic :P nawet komody dla młodej, częśc rzeczy też musze dokupić bo wiem że nie mam pajacy, dla siebie mam 1 koszule to tyle. po świętach się za to zabiore ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 8 grudnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    Ja miałam ostatnio fazę na żelowe ale sciagnelam z tydzień temu żeby w razie "w" nie przejmować na porodówce
    mi gin mówił, że nie tyle co trzeba ściągnąć (choć tak najlepiej)co zostawić z dwa paznokcie niepomalowane ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    Ja znam tylko jedną Lenkę, ale ciężko stwierdzić cechy charakteru bo ma kilka miesięcy, ale ogólnie jako dziecko to bardzo towarzyska i spokojna :)
    Gabrysie w moim otoczeniu to bardzo miłe osoby, ale też zacięte w dążeniu do celu i nie dają sobie w kaszę dmuchać :)
    U nas tak jak widać w opisie będzie Helenka, nie sugerowalismy się znaczeniem imion, poprostu takie nam się spodobało i już tak zostało ;)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ale u mnie paskudna pogoda.
    Mąż miał wczoraj wrócić ale się nie wyrobili i jeszcze na dziś zostają, także ciągle sama z synem.
    Co do porodu to ja miałam wywoływany, założyli mi ten cewnik i po kilku godzinach zaczęły odchodzić wody i ten czop który kojarzył mi się z meeeega dużą ilością śluzu płodnego z krwią.

A z imieniem to dalej mamy problem. Nasze typy to Bartek, Tymek i Olek. O ile nie znam żadnego Bartka i Tymka, tak Olek brat mojej przyjaciółki to len niesamowity. Ale może to jeden jedyny przypadek:-)

Ja też miałam pracowac jak najdluzej, a z końcem listopada wzięłam już zwolnienie. Męczyło mnie siedzenie wstawanie, siedzenie wstawanie. Jak wracałam brzuch miałam jak skała, do tego po pracy sama z synkiem. Choć teraz cały dzień z nim też nie jest lekki :D

Co dziś gotujecie?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Alicja i też nie kierowaliśmy się niczym poza tym że się nam podoba :) ja mam 28 lat jak urodzę to rocznikowi będę miała 29 :) martwi mnie jeden pieprzyk na piersi z dnia na dzień zrobił się ciemniejszy ....

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 paznokcie nie pomalowane :-) fajnie musi wyglądać :-)

Z imion to patrzyłam na to żeby było "normalne" nie modne i nie stare. A mąż to Łukasz i potwierdzam bardzo zaradny, mądry i dokładny ale w szkole jaki mądry taki rozrabiaka i mimo wzorowych ocen zachowanie najgorsze :-) Dużą uwagę zwracałam też na imię które jak się pisze i wymawia np. Olek to nie Olek tylko Aleksander i nikt mu po imieniu nie będzie mówił tak samo jak teraz jest pełno Tosi, Antosi a nikt do nich nie powie po imieniu Antonina i się może dziecko zdziwić jak nagle Pani z dziennika Antonina przeczyta :-)
    Torby nie mam spakowanej bo mąż mi ją zabiera jeszcze na 2 tyg w delegację i dopiero na święta ją wypiore i w między czasie zrobię zakupy aptekowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 09:27

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png

Wysłany: 8 grudnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna promocja w empiku jak ktoś np myśli o zakupie fotelika maxi cosi cabriofix bo za zakupy za minimum 249zł odejmują 50zł (warunkiem jest, że produkt musi być na magazynie empiku i są wyszczególnione przedmioty które nie podlegają promocji) cabriofix się załapuje i wychodzi za niego ok 424zł i darmowa dostawa :) taniej nie znalazłam nigdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 10:08

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ