X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolorowaola wrote:
    Cześć dziewczyny mało się udzielam,ale cały czas podczytuje.Ja po środowej wizycie jestem zmartwiona bo mała waży tylko 1200g,tydzień do tyłu :( niby Pani doktor mówiła,że przepływy i wszystko okej,więc żeby się nie przejmować bo może być po prostu drobna...co do wieku to mam 22 lata
    Tydzień różnicy to jest w granicach błędu. Podejrzenie hipotrofii jest chyba powyżej 2 tyg. Mój też jest tydzień do tylu w pomiarach, córka zreszta też była :)

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na prawdę tak jak ludzie są różni tak i nasze dzieciaki. Niektóre urocza się prawie 4kg a niektóre niecałe 3 :)
    Mam koleżankę co ma córkę w wieku mojej, nawet z tego samego miesiąca a wygląda dosłownie jakby była rok starsza. Jest bardzo duża...

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Mila_85, ja mam to samo z listonoszem. Siedzę w domu, a co rusz to jakieś awizo w skrzynce. Z listem to jeszcze się pofatyguje na górę, ale większych przesyłek nawet nie zabiera z poczty, tylko od razu sobie awizo wypisuje i zostawia. Zamawiam dostawę do domu a muszę latać na pocztę i niejednokrotnie odstać swoje w kolejce.
    Na listonosza kochana złóż oficjalną dkargę u naczelnika oddziału - nie dostanie premii to od razu chętniej będzie paczki nosił :-P

malami91 lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    A ja dziś dla odmiany poszłam z mężem na zakupy, wchodziłam do galerii.. i się wywróciłam.. dobrze, że mąż mnie trzymał bo nie bolało, młody się rusza, wydaje mi się, że jest okej.. ;) no i co najgorsze to teraz boli troszkę bardziej spojenie.

PS. Do porodu chyba uwięziona będę w domu hehe ;) . Zakupy tylko przez internet !!!
    Karola ty na siebie dziewczyno uważaj ! Teraz z naszą gracją słonia w składzie porcelany o wypadek nie trudno :)

Karola94c lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spokojnych poukładanych mężczyzn a raczej imion to podam przykłady z mojego najbliższego otoczenia :)
    Moj mąż ma 2 imiona używa imienia Dawid i jest to człowiek odpowiedzialny , dokładny i zawsze można na niego liczyć ale z drugiej strony czasami maruda ;)
    Krystian - ogromne poczucie humoru , opiekuńczy ale cały czas szukający swojego miejsca na ziemi :)
    Piotr - no mi się kojarzy z kobieciarzem :-P
    Jarek - spokojny , poukładany , godny zaufania .
    Szymon - diabeł wcielony :-)

-Mamunia- lubi tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Karola94c Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać... Macie już spakowane torby do szpitala, a może po prostu ułożone rzeczy ? (ja kilka sztuk w szafce ;d )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 01:54

14.01.2016r - 3580g, 58cm -g.15.00
    201601144580.png
    14.02.2019r - 3970g, 59cm -g.00.45
    201902141678.png
  • Papapatka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 09:20

Ewelcia85, -Mamunia-, Pepper lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane ja juz wyspana ;) no możenie do końca ale moje drętwiejące nogi spac nie dają :)
    Dzieńdoberek w 32 tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 04:55

Papapatka, magdaaa88, Pepper lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amir wrote:
    ja mam lat 30

Pau.Em co to za kolor? bardzo ładny :)
    Nr 290 Light Pink. W Rossmann są w promocji teraz po 15 zł:D

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnio fazę na żelowe ale sciagnelam z tydzień temu żeby w razie "w" nie przejmować na porodówce

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam juz synka Michałka i śmiejemy się że będzie Michałek junior.
    Dziękuję za podpowiedzi.

Co do torby poki co nie mam do tego głowy. Ale w styczniu zacznę się pakować. Mam nadzieję że wcześniej nie wyjdzie.

Trochę rzeczy mam po starszym bracie, wystarczy podmalować zjedzona farbe w w trakcie ząbkowanie na łóżeczku, ściągnąć wozeczek ze strychu ubranka. Fotelik samochodowy wystarczy kupić. I Będę kupowała spacerowke nową.

Mimo tego że 7 lat temu kupilam wozek ktory kodztowł 1300 zl dla mnie to byly mega lieniadze, przydaloby sie jednak coś nowego. A moze uda kupic sie jakis fajny używany. Zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 07:50

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj byla dyskusja o imionach dla chlopcow to może dzis powiecie cos o Lenach, czy jakies znacie i jakie maja charakterki, maz sie upar na to imię a wczesniej chciał Gabrysie. LENA niby popularne ale osobiscie nie znam żadnej, a wy jakie macie imiona wybrane?

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:19

• Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola94c wrote:
    Nie mogę spać... Macie już spakowane torby do szpitala, a może po prostu ułożone rzeczy ? (ja kilka sztuk w szafce ;d )
    nie mam nic :P nawet komody dla młodej, częśc rzeczy też musze dokupić bo wiem że nie mam pajacy, dla siebie mam 1 koszule to tyle. po świętach się za to zabiore ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png

Wysłany: 8 grudnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota3 wrote:
    Ja miałam ostatnio fazę na żelowe ale sciagnelam z tydzień temu żeby w razie "w" nie przejmować na porodówce
    mi gin mówił, że nie tyle co trzeba ściągnąć (choć tak najlepiej)co zostawić z dwa paznokcie niepomalowane ;)

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • KaroKaro Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    Ja znam tylko jedną Lenkę, ale ciężko stwierdzić cechy charakteru bo ma kilka miesięcy, ale ogólnie jako dziecko to bardzo towarzyska i spokojna :)
    Gabrysie w moim otoczeniu to bardzo miłe osoby, ale też zacięte w dążeniu do celu i nie dają sobie w kaszę dmuchać :)
    U nas tak jak widać w opisie będzie Helenka, nie sugerowalismy się znaczeniem imion, poprostu takie nam się spodobało i już tak zostało ;)

🩷05.2023 Córeczka 🌈👶❤️CC
    💔10.2021 24tc Synuś👼🩵 CC skrajny wcześniak
    🩷02.2019 Córeczka🌈👧❤ SN
    💔10.2017 10tc Aniołek👼❤️ poronienie zatrzymane
    Niedoczynność tarczycy
    Endometrioza
  • Mambella Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ale u mnie paskudna pogoda.
    Mąż miał wczoraj wrócić ale się nie wyrobili i jeszcze na dziś zostają, także ciągle sama z synem.
    Co do porodu to ja miałam wywoływany, założyli mi ten cewnik i po kilku godzinach zaczęły odchodzić wody i ten czop który kojarzył mi się z meeeega dużą ilością śluzu płodnego z krwią.

A z imieniem to dalej mamy problem. Nasze typy to Bartek, Tymek i Olek. O ile nie znam żadnego Bartka i Tymka, tak Olek brat mojej przyjaciółki to len niesamowity. Ale może to jeden jedyny przypadek:-)

Ja też miałam pracowac jak najdluzej, a z końcem listopada wzięłam już zwolnienie. Męczyło mnie siedzenie wstawanie, siedzenie wstawanie. Jak wracałam brzuch miałam jak skała, do tego po pracy sama z synkiem. Choć teraz cały dzień z nim też nie jest lekki :D

Co dziś gotujecie?

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Alicja i też nie kierowaliśmy się niczym poza tym że się nam podoba :) ja mam 28 lat jak urodzę to rocznikowi będę miała 29 :) martwi mnie jeden pieprzyk na piersi z dnia na dzień zrobił się ciemniejszy ....

• Dorota3 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 paznokcie nie pomalowane :-) fajnie musi wyglądać :-)

Z imion to patrzyłam na to żeby było "normalne" nie modne i nie stare. A mąż to Łukasz i potwierdzam bardzo zaradny, mądry i dokładny ale w szkole jaki mądry taki rozrabiaka i mimo wzorowych ocen zachowanie najgorsze :-) Dużą uwagę zwracałam też na imię które jak się pisze i wymawia np. Olek to nie Olek tylko Aleksander i nikt mu po imieniu nie będzie mówił tak samo jak teraz jest pełno Tosi, Antosi a nikt do nich nie powie po imieniu Antonina i się może dziecko zdziwić jak nagle Pani z dziennika Antonina przeczyta :-)
    Torby nie mam spakowanej bo mąż mi ją zabiera jeszcze na 2 tyg w delegację i dopiero na święta ją wypiore i w między czasie zrobię zakupy aptekowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 09:27

25.01.2019 cc <3
    2nn3yx8dc1ou45ss.png
    km5scwa166wjp3xn.png
    km5scwa1efkorj3a.png

Wysłany: 8 grudnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna promocja w empiku jak ktoś np myśli o zakupie fotelika maxi cosi cabriofix bo za zakupy za minimum 249zł odejmują 50zł (warunkiem jest, że produkt musi być na magazynie empiku i są wyszczególnione przedmioty które nie podlegają promocji) cabriofix się załapuje i wychodzi za niego ok 424zł i darmowa dostawa :) taniej nie znalazłam nigdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 10:08

Pau.Em lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ