Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
bardzo fajne smoczki ma avent i lovi (te 0-2). Są od urodzenia do 2 miesiaca, ale za to nie zahaczaja o nosek dziecka jak 3/4 innych smoków
tarczka jest bardzo malutka, jest ogólnie lżejszy
Ja codziennie targałam wózek tez z 4pietra, i tak do 8m zycia mlodej. Blizniczego wozka sobie nie wyobrażamTeraz mieszkamy gdzie indziej, piekna wózkownia no i niżej
Karola94c lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, my już po wizycie. Moje dziecko waży około 2,5kg, co wygląda jakby było 3 tygodnie starsze niż jest. Trochę mnie to przeraziło, ale lekarz uspokoił, że prawdopodobnie teraz zwolni ze wzrostem i jest nadzieja, że po porodzie nie będą o nas pisać w gazetach
. Mąż ma prawie 2m, ja 175cm, więc może takie geny. Cukrzycy ciążowej nie mam. Termin porodu z USG wypada na... 21.01
, ale lekarz od razu zaznaczył, żeby w żadnym wypadku się tym nie sugerować. Wszystkie narządy ok, położenie podłużne główkowe, następne USG 9 stycznia i wtedy się zobaczy co z tą wagą, czy trzeba będzie myśleć o cc.
Paulaa25, bumbum, Pau.Em, Nadzieja22, Jonesey, Karola94c, Straciatellaa, Mambella, baranosia, symbolica, Dorota3, Papapatka, Ewelcia85, artemida27, Kropeczka85, Pepper, -Mamunia-, Lady_E, Ciążowa_Gapsy, Moniiiikaaaa, Black_Lilith lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarola94c wrote:Malami zawsze pół kilo w tą a pół w tą może być haha
, może będzie rekord
ostatnio padł w Słupsku 5300 g. To może będzie 6kg ?
Nie przyjmuję do siebie takiej myśli. Wolałabym bić rekordy w innej dziedzinie
. Na wyniku mam napisane 2484g +/- 363 g...żyję nadzieją, że w naszym przypadku waga rzeczywista jest niższa
.
Karola94c lubi tę wiadomość
-
bumbum wrote:A ja właśnie zakupiłam pajacyki w reserved (moim zdaniem spoko cena), wzór trochę świąteczny, ale śliczny moim zdaniem:
https://www.reserved.com/pl/pl/un227-00x/2-pack-organic-cotton-baby-grows
Fajnei wcale nie drogie
! Czas zamowić
-
bumbum wrote:A ja właśnie zakupiłam pajacyki w reserved (moim zdaniem spoko cena), wzór trochę świąteczny, ale śliczny moim zdaniem:
https://www.reserved.com/pl/pl/un227-00x/2-pack-organic-cotton-baby-grows
Wzór spoko, cena też, tylko to zapięcie by mnie wkurzało - na jedną nóżkę zachodzi, a ja wolę jak na dwóch nóżkach są zatrzaski- wygodniejsze przy zakładaniu czy przewijaniu.
-
kształt smoczka lovi jest inspirowany kształtem brodawki sutkowej, wiec dla mnie nr 1
Butelkę za to mam LANSINOH która wspomaga naturalny rytm ssania dzieckakoleżanki, które karmiły naprzemiennie kp i odciągniętym bardzo polecały, spróbujemy
kjt91 mam to samo od kilku dni, tyle że moja ponoć była poprzecznie ułożona. Więc, albo jak u Ciebie głową pcha bo już się obróciła,albo stopami mi tak robi. Mam wrażenie jakby miała zaraz wypaść i czuje przy jej ruchach nieprzyjemne kłucie/parcie w kroczu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 20:34
-
nick nieaktualny
-
kjt91 wrote:Dzisiaj cały dzień czuje takie parcie na krocze. Nie wiem czy glowka małej jest już tak nisko i stąd takie uczucie.
Czasem też tak mam, szczególnie jak chodzę dłużej niż kilka minut..
Na ostatnim usg moja miała główkę na dole i tłumaczę sobie że to dlatego -
Pau.Em wrote:2.5 kg? O mamo
aż niemożliwe
Ja smoczka nie kupuje nawet. Kornelia się obeszla bez i Kacper też się obejdzie. Ja później nie będę się stresować jeszcze odsmoczkowywaniem:p
Mi już na wizycie tydzień temu pani dr mówiła że główka jest dość nisko, więc faktycznie jak czujecie nisko ruchy to tak może być.najstarsza córa super bez smoka, ale druga....non stop cyc, taki miała odruch ssania, a ja nie miałam życia