Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja juz po wizycie
Artuś waży już 2,5kg, poziom wód i przepływy bdb także nic tylko się cieszyć i czekać
Ustaliliśmy już ostatnia wizytę na 11.01 a później to już tylko poróda i powiedziała że jeśli 7 dni po terminie jeszcze się nie zacznie akcja to mam się pokazać także do 6.02 już powinno być po wszystkim
Jestem nareszcie spokojnaamir, symbolica, artemida27, Pepper, malami91, Pau.Em, ruda90, Papapatka, KaroKaro, Lutyska, Ciążowa_Gapsy, -Mamunia-, bumbum, Paulaa25, Karola94c, Kropeczka85, baranosia, Dorota3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
O teraz mi przypomniałyście jakie hity ja usłyszałam. Zazwyczaj chodzę w luźnych koszulkach, swetrach ale na. Święta miałam sukienki odcinane pod biustem, więc i brzuch bardziej podkreślony co szwagierka skitowała, że co to będzie miesiąc i czy jesteśmy pewni, że to nie bliźniaki. A druga się śmiała, że już tak ledwo chodzę. JUŻ?! Kuźwa... A pytanie ile przytyłam to na porządku dziennym.
Wiecie przez to aż mi smutno było i czułam się jak wieloryb...
Mój mąż bardzo o mnie dba, ale to przez te wcześniejsze poronienia jest taki wyczulony.
Dziewczyny cieszę się, że wszystko u Was dobrze.
Jonesey ja obstawiam, że Zuzka teraz ma ze 2.5 kg. Chyba mi się klopsik mały szykujeJonesey lubi tę wiadomość
-
U mnie niestety też ani moja ani rodzina męża w ogóle nie biorą pod uwagę mojej ciąży i w ten sposób podzieliłam się opłatkiem z 3 osobami przeziebionymi/ z zapaleniem ucha i z dzieckiem z zapaleniem spojówek
oczywiście dowiedziałam się tego po fakcie ehhh póki co się trzymam i nic mnie nie bierze no ale serio ręce czasami opadają.. Na pewno do dziecka nie będę dopuszczać żadnych choćby nawet lekko zakatarzonych obcych osób
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMój grubasek już 2 tyg temu miał 2,5kg, aż się boję czego się dowiem 9 stycznia na kolejnej wizycie. Ciągle mam nadzieję, że to był błąd pomiaru, a jeśli nie to, że na finiszu zwolni ze wzrostem i będzie ważył max 4kg
.
Co do dotykania brzuchu to poza mężem tylko moja młodsza siostra się do tego wyrywa. No ale mamy na tyle dobry kontakt, że nie protestuję, tym bardziej że widzimy się średnio raz w miesiącu. Pytań o wagę i komentarzy na temat wyglądu podczas Świąt nie było, tylko mój 6-letni chrześniak stwierdził, że "duży ten brzuch już jest".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 21:19
-
nick nieaktualnyPepper wrote:Tak mam. Pamiatka po pierwszym porodzie sn. Wylała mi przepuklina a dół nie wiem jak mi pozszywali. Teraz boki i kłuje jak tylko dotknęłam pępka, który oczywiście wystaje jak guzik. Dokoła czasem jest bordowy jak za dużo chodzę. Boli jak prę wiec nie wiem jak urodze jak będę musiała sn.
Bede musiała w takim razie pogadać z moim lekarzem bo ja u siebie tez podejrzewam przepuklinę pępkowa. Po pierwszej ciąży na kontroli u ginekologa mówiłam lekarzowi, ze martwi mnie wygląd mojego brzucha i takie zgrubienie nad pępkiem. Zbadał i powiedział, ze mam przepuklinę pępkowa pamiątka po ciąży, skierował do chirurga, który uznał, ze to nie przepuklina, a rozejście mięśnia prostego brzucha. Odpuściłam, ale odkąd jestem w ciąży coraz częściej mam co do tego wątpliwości. Tzn. wiem na pewno, ze mam rozejście miesnia, ale myśle, ze przepuklinę tez mam. Od początku ciąży mój brzuch na wysokości pępka wyglada dziwnie, mam nad pępkiem taka gule wielka, która wydaje sie rosnąć wraz z brzuszkiem. Czasem okropnie boli pępek lub jego okolice, dzis na przykład tak bolało, ze ledwo mogłam sie wyprostować, a pępka nie mogłam nawet dotknąć.
Boje sie, ze faktycznie mogę mieć ta przepuklinę i przez to jakieś komplikacje podczas porodu. Myślisz, ze lekarz teraz bedzie w stanie ocenić czy ta przepuklina jest czy nie? Kiedyś juz mu wspominałam na początku, ze mnie ten pępek pobolewa, ale myślałam, ze to kwestia tego, ze rok wcześniej miałam laparoskopię, ale on mówił, ze tak moze być, ale musze znow ten temat poruszyć, -
nick nieaktualny
-
U nas w święta było dobrze
Od wszystkich słyszałam, że ładnie wyglądam i cały czas powinnam być w ciąży
Żadnych pytań o wagę itd, wszyscy wspominali tylko, że mam większy brzuch i wreszcie widać, że jestem w ciąży
Miło wspominam ten czasNikt chory się do mnie nie zbliżał.
Zobaczymy jak będzie gdy na świecie pojawi się dziecko..malami91, Ewelcia85, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Aneczka86 wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie.. gdzie polecacie kupić fajny kocyk i dobrej jakości pieluszki? Chodzi mi o zakupy online.
Aneczka86 lubi tę wiadomość
-
baranosia wrote:Kupiłam pieluszki muślinowe baby ono na allegro 3pak za 24zł z przesyłką http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7200328111 i jestem w nich zakochana!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 22:00
-
ej_est wrote:Nienawidzę jak mnie ktos łapie za brzuch. Juz w ciąży z dziewczynami doprowadzało mnie to do szału i wtedy sie z tym nie kryłem wiec teraz nikt nawet nie próbuje tego robić