Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez polecam te pieluszki muslinowe babyono, juz je pralam i wszytko ok, moja siostra ma takie same a jej cora ma ponad rok i naprawdę dobrze sie trzymaja i sa coraz milsze z kolejnym praniem. Pozatym tez polecam pieluchy motherhood i tetrowe i flanelowe ktore bede uzywac jako prześcieradło do wozka:)
Karola94c, baranosia lubią tę wiadomość
-
Bezsenność @.@
Dziewczyny używam do wszystkiego octeniseptu nawet do skleczen czy otarc.. i teraz tak mam ta mała buteleczke 50ml. Wiem, że po porodzie będę to używać więcej i więcej.. Dlatego myślę czy nie lepiej zamówić w gemini tego 1litr i sobie przelewać... -
Karola94c wrote:Bezsenność @.@
Dziewczyny używam do wszystkiego octeniseptu nawet do skleczen czy otarc.. i teraz tak mam ta mała buteleczke 50ml. Wiem, że po porodzie będę to używać więcej i więcej.. Dlatego myślę czy nie lepiej zamówić w gemini tego 1litr i sobie przelewać...skoro dużo używasz octaniseptu to pewnie
Karola94c lubi tę wiadomość
-
Aneczka86 wrote:Baranosia A prałaś już je? Bo boję się właśnie co to będzie po praniu.
-
Ja jak na razie kupiłam sobie pieluchy bambusowe też są świetne w dotyku. Muszę jeszcze dokupić jakieś inne.
Co do spania to ostatnio śpię jak zabita nawet mała chyba położenie zmieniła bo nawet do toalety w nocy nie wstaję. Ciszę się no być może to jedne z ostatnich spokojnych nocy -
nick nieaktualny
-
Pau.Em wrote:O mamo. Masakra. Bardzo współczuję
Ale mi teściowa na wigilii zaraz po wejściu do domu, zamiast dzień dobry,powiedziała "cześć grubasie".... przytylam 10 kg, waze 60. Może i już mnie to kwalifikuje do bycia grubasem, nie wiem, ale aż mi się łzy pojawiły... mąż od razu do niej "weź co Ty gadasz", no A ona: No co przecież Paulinka jest gruba..
Jak wróciliśmy to plakalam:( najgorzej że ona ma dziś do nas przyjechać, A mąż w pracymoże usłyszę że już powinnam urodzić bo się podłoga pode mną zawali... ehh....
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Aneczka86 wrote:Baranosia A prałaś już je? Bo boję się właśnie co to będzie po praniu.
I po praniu super nic się z nimi nie dzieje. Wgl mam sporo pieluszek i babmbysowych i myslinowych itp. I tylko te tetry z pepco są do dupy a reszta super o praniu i prasowaniu. Z Babyono mam chyba płowę pieluch i jakość super.
04.02.2019 Jest Blanka
-
Dziewczyny ja nie wiem czym tu się przejmować wiadomo, że w ciąży się tyje i nie będziemy wyglądać jak modelki z wybiegu, a inni jak chcą to niech sobie gadają ja na takie teksty w ogóle nie reaguje jednym uchem wpuszczam drugim wypuszczam są większe problemy na świecie.
malami91, Ewelcia85, artemida27, klamka, Lutyska, Reni, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Karola, ja mam właśnie litrową butlę
I taką 250ml, która stoi w łazience (mąż używa po goleniu i niby nie ma wtedy podrażnień, a ja do zastrzyków). Znalazłam też w szufladzie przy porządkach butelkę 50ml, więc już mam komplet.
Pepper mi też w nocy twardniał brzuch, nawet parę razy, ale jakoś zasnęłam zanim poszłam po nospe.
Ruda, my planujemy jutro odebrać wózek i fotelik
Pau Em do mnie też ostatnio teściowa tak powiedziała... Też 10kg przytyłam, ale z 60kg. Tylko, że moja teściowa do szczupłych nie należy i nigdy nie należała, w przeciwieństwie do mnie, ja jej odpowiedziałam "odezwała się chudzinka" i już uśmiech zbladł
Aneczka kocyk kupiłam z lullalove, taki całoroczny i milutki w dotyku, tak jak napisała Amir. Oprócz tego niedługo będą się szyć kocyki z bawełny i minky, a od przyjaciółki jeszcze jakieś dostałam.Pepper, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Serio tak Was to rusza kiedy ktoś stwierdza, że macie duży brzuch?
Ja cieszę się, że moja ciąża jest widoczna. Przecież nie chorujecie na otyłość, tylko jesteście w ciąży.
Co do dotykania brzucha, moi najbliżsi dotykają ale raczej ja proszę jak mały zaczyna fikać.
Obcy póki co nie ważą sięWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 11:16
kjt91, malami91 lubią tę wiadomość
-
Pau.Em wrote:O mamo. Masakra. Bardzo współczuję
Ale mi teściowa na wigilii zaraz po wejściu do domu, zamiast dzień dobry,powiedziała "cześć grubasie".... przytylam 10 kg, waze 60. Może i już mnie to kwalifikuje do bycia grubasem, nie wiem, ale aż mi się łzy pojawiły... mąż od razu do niej "weź co Ty gadasz", no A ona: No co przecież Paulinka jest gruba..
Jak wróciliśmy to plakalam:( najgorzej że ona ma dziś do nas przyjechać, A mąż w pracymoże usłyszę że już powinnam urodzić bo się podłoga pode mną zawali... ehh....
W ogóle to mi nigdy do głowy nie przyszło komentować czyjegoś wyglądu w ciążyprzeciez to normalne ze kazda z nas jest inna i jedna ma tylko brzuszek przed sobą a druga cała się zaokrągli
wszystkie w tym wyjątkowym czasie wyglądamy pięknie i tego się trzymajmy
Pau.Em lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni duży brzuch spoko nic nie powiem (w sumie to nikt mi nigdy nie skomentował, że mam duży brzuch, tylko słyszałam, że bardzo ładnie wyglądam i że oprócz brzuszka to nie widać, że jestem w ciąży), ale żeby z grubasem wyskakiwać
Ja też się cieszę, że brzuch widoczny, w końcu jestem w ciąży
Karola94c lubi tę wiadomość
-
Aneczka86 wrote:Dzięki dziewczyny za polecenie pieluszek.
Zatem zamawiam te babyono
Teraz jeszcze pozostaje temat kocyka .. doradzicie?
Mamunia Ja wręcz odwrotnie z dnia na dzień mam wrażenie że pęknę zaraz :pWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 11:57
Aneczka86, Karola94c lubią tę wiadomość
04.02.2019 Jest Blanka