X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia ja też mam odwrotnie :P Najwygodniej mi w kiecce i rajtuzach, bo najmniej uciskają brzuch ;)

Mi brzucha nikt nie dotyka, bo nie lubię za bardzo. Znaczy parę razy ktoś się mnie zapytał i w zależności od relacji zgadzałam się lub nie. Teściowa za to jakoś w 12tc złapała za brzuch i zaczęła tarmosić... Syknęłam na nią i od tej pory spokój :P A ostatnio mały wariował i teść zapytał czy może dać rękę, powiedziałam że ok, a teściowa już że on to ma specjalne wzgledy, bo ona nie może :D No cóż, powiedziałam, że zwyczajnie wystarczy zapytać a nie pchać się z łapami ;)

Karola94c lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane ja już po wizycie.Wszystko okey u mojej malutkiej przepływy, wody i łożysko 1 stopnia.Cały czas leży nisko wiec mam leżec do połowy stycznia a potem dr powiedziała, że mogę robić wszystko.Pobrała wymaz na GBS.Mam również odstawić juz niedługo wszystkie tabsy tj.magnez i żelazo.
    Ktoraś z was kiedyś pytała kiedy ciąża donoszona więc wg mojego lekarza 37 tydz.skonczony.
    Dziewczyny jakie kupujecie wanienki??Takie zwykłe czy moze profilowane?
    Znajomi polecili mi z mama&papas profilowaną ...ale sama nie wiem...

artemida27, Dorota3 lubią tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 14:28

Nadzieja22, artemida27 lubią tę wiadomość

• Ewelcia85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em toś ty chudzinka jesteś :-OO twoja teściowa ewidentnie ma coś z oczami :) jak nie masz pomysłu na prezent z okazji dnia Babci to kup jej voucher do okulisty niech wzrok przebada :-P

baranosia, Nadzieja22, Lutyska, Kropeczka85 lubią tę wiadomość

f2wli09kebrdx746.png

km5sdf9hrbv8wz69.png

zem3df9hlpgxzhqc.png

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja kupuję zwykle wanienke.

Pau Em chudzinka jak nic :) Ewelcia dobrze mówi, voucher do okulisty się przyda :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauem brzuszek i figura rewelacja! Nie jedna bez ciazy zazdrosci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no 10 kg mam już na plusie. To widać że przytylam tak nie tylko w brzuchu ale i uda i tyłek. O cyckach nie wspomnę... No ale grubas to za dużo powiedziane;p

Ewelcia85, Karola94c lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 10:42

• symbolica Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Mi się wydaje że mój brzuch zrobił się mniejszy, tez tak macie?

Często tak mam, że w zależności jak młody się ułoży: czasem leży jakoś w poprzek, czasem góra/dół... Po nocnym sikaniu jakbym mniej wód płodowych jest ( tak mi się wydaje) plus pusty żołądek i zawsze jest mniejszy niż wieczorem.

Pauem super masz figurkę, teściowej słowa jednym uchem wpuść drugim wypuść.

Najgorsze pomyłki to przepuścić kogoś do kasy jako klient czy kasjerka a on w ciąży nie jest... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 17:06

da8300b52b.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przemeblowanie zrobione łóżeczko i wózek czekają na Alusie :) później wstawię zdjęcia :)

malami91, Jonesey, Lutyska, Pau.Em, Papapatka, Ciążowa_Gapsy, Ewelcia85, Karola94c lubią tę wiadomość

• MonisiaK Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w pierwszej ciąży wszyscy chcieli macać po brzuchu i bardzo mnie to irytowało. Dlatego teraz nie pozwalam :D Kupiłam dziś koszule do porodu / karmienia... Ale też mi przypomnialyscie że nie mam, a córka sporo ulewala po karmieniu a "swoje" córka używa że swoimi lalkami hehe

Jonesey lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em chyba teściowa grubasa nie widziała!!!
    Masz super figurę!
    Ja przytyłam póki co 8 kg. Poszło mi tylko w brzuchola :) aaa no i trochę w cyc.Dupy zero, spadła mi strasznie.
    U mnie długo nic nie było widać to każdy dopytywał o brzuszek teraz jak wyskoczył to już nie pytają , mówią że mały :) ale jak dla mnie nie mającej nigdy brzucha to jest spory i czasem ciężko zwlec się z wyrka :D

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 10:43

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda co u Was??? Odezwij się do nas, martwimy się!

Ciążowa_Gapsy, Karola94c lubią tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Kolorowaola Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio pisałyście o wizytach chorych,u mnie nikt się nie przejmuje :| mega mnie to denerwuje, a teraz właśnie przyjechała chora teściowa. Ostatnio jestem dosyć wściekła, więc mam ochotę się odezwać

km5sroeqr29ccbje.png
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie znowuż irytowało, gdy ktoś oceniał moją figurę i mówił: w ogóle nie widać ciąży! Nie wiem, czy to miał być komplement? Słyszałam go regularnie od pulchniejszej dziewczyny, z którą pracowałam, i niesamowicie działał mi na nerwy. Mój brzuch był już baaardzo wyraźny wtedy i miałam wrażenie, że w jej oczach właśnie powinnam mieć + 20 kg

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Reni duży brzuch spoko nic nie powiem (w sumie to nikt mi nigdy nie skomentował, że mam duży brzuch, tylko słyszałam, że bardzo ładnie wyglądam i że oprócz brzuszka to nie widać, że jestem w ciąży), ale żeby z grubasem wyskakiwać :D Ja też się cieszę, że brzuch widoczny, w końcu jestem w ciąży :)

eee też na mnie nie działa :-)
    ostatnio sąsiadka do mnie " jak tam grubasku toczysz się, widzę, że się nie dopinasz" więc zaczęłam się śmiać, bo przeciez tak jest. Własnie wracałam z psem ze spaceru. Dobrze, że moja psina to senior więc tak oboje dreptaliśmy sobie krokiem gejszy.

Dorota3, Karola94c lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pau.Em wrote:
    Dziękuję kochana. Mnie zabolało słowo grubas. Jestem w ciąży, mam brzuch, wiadomo. Ale nie jestem grubasem. Po prostu jestem w ciąży i jakby powiedziała "Ale masz już brzuszek" czy coś takiego to zupełnie inaczej to brzmi.

A tak wyglądam na dzień dzisiejszy:
    Słuchajcie w ogóle była teściowa od rana. Cały czas zajmowała się małą A ja leżałam!! No szok. Tak się super bawiły naprawdę. Zwracam honor normalnie:D

Pau..no wiesz co! Jeszcze, żebyś była na prawdę gruba, a tu suchotnik na zdjęciach, który najadł się bobu. Wstydź ssię tak ładnie i szczupło wyyglądać.

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedne się wkurzają, że ktoś zauważa brzuch, inne, że nie zauważa, eh, babie w ciąży nie dogodzisz :-D.

Reni, Kropeczka85, baranosia, Karola94c lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Jedne się wkurzają, że ktoś zauważa brzuch, inne, że nie zauważa, eh, babie w ciąży nie dogodzisz :-D.

i to w tym wszystkim jest najlepsze hahaa2.gif hormony jak nic

malami91, Karola94c lubią tę wiadomość

‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ