Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
-Mamunia- wrote:Karola ja co pół roku odrobaczalam, profilaktycznie. Niestety przedszkole = owsiki. Zawsze możesz temu zapobiegać, poprzez pestki dyni, sok z kiszonej, czy chociażby czarnuszki.
Czym odrobaczasz ? Córka jadła kiszone ogórki, bo lubi.. Ale naprawdę przez jej zachowanie to ja oszaleje. -
nick nieaktualnyJa będę kdrobaczac, ale za jakiś czas - raczej wszyscy wtedy powinni przejść kurację, A to przy noworodku niemożliwe. Objawami zarobaczenia jest także suchy kaszel w nocy, albo częsty katar. Wiadomo, że też apetyt jest mniejszy i dziecko może nie chcieć jeść nic poza słodkim.
U nas jeszcze koty dochodzą, więc odrobaczac będziemy się stadnie xd
Ja w 1 ciąży miałam takie uklucia:) I to często, a teraz w ogóle.
Bóle jak na okres to skurcze. Raczej wtedy poleca się odpoczynek i nospe.
KaroKaro- odpoczywaj, będzie dobrze. Duże masz to rozwarcie? Nie martw się.. lez i stosuj się do zaleceń i urodzisz w terminie. Szyjka 36 mm to meeeega długa także spokojnie. Ja od 2 tyg mam poniżej 1cm szyjki i 1cm rozwarcie i tez leżę dużo. Będzie dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 03:39
KaroKaro lubi tę wiadomość
-
Ja już wyspana. Młody tak kopie jak dzik, wydaje mi się, że jest teraz odwrócony główką w dół. Czuję takie odepchnięcia pupą i uderzenia nogami w bok i na zmianę pod żebra.
-
Właśnie już parę dni było podobnie, ale aż tak nie czułam jak teraz. Wiem, że na pewno nie ma nóg przy pęcherzu tylko z boku
-
Dziewczyny, co za noc!!
Urodziłam BartusiaMałaMała, Moniiiikaaaa, -Mamunia-, Pau.Em, bumbum, Kolorowaola, baranosia, Lady_E, Karola94c, Papapatka, Kropeczka85, amir, Ewelcia85, KaroKaro, MonisiaK, Sylllwus, SiSi111, Pepper, patuniek86, malami91, kjt91, EBa, symbolica, Rose7, Jonesey, Black_Lilith, artemida27, Nadzieja22, Dorota3, ej_est, Reni, BeOptimistic, Paulaa25, Lutyska, iwona01 lubią tę wiadomość
-
Mambella wrote:Dziewczyny, co za noc!!
Urodziłam BartusiaCzyli jednak czop ci odszedl ? Jest pierwszy forumowy dzieciaczek ! Gratulacje kochana i jak będziesz na siłach opisz jak rozwinęła się sytuacja !
trzymaj się ciepło i buziaki dla Bartusia od forumowej cioci !
Karola94c lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oj naprawdę zrobił niespodziankę.
Jest wcześniakiem 36 tydz a wazy 3600g!!! A ile by ważył w lutym?!?!!
miałam go tyle co na brzuchu po urodzeniu, teraz wygrzewa się pod lampami na oddziale noworodkowym. Jakie to okropne że jest beze mnie ;-(
A zaczęło się od tego czopa. Później ok 20 przy siusiu poczułam jak by maluch mocno walnął w szyjkę? Tak że aż usłyszałam dźwięk. I zaczęły się sączyć wody. My szok, panika bo nie wszystko jest w domu naszykowane!
W szpitalu byliśmy po 22, po 23 zabrali mnie na salę przed porodową i zaczęła się jazda!
O 2 przenieśli na salę porodowa a o 3.30 Bartek leżał już na brzuchu.
Powiem tyle HARDCORE! (Nie wiem czy chcecie znać szczegóły;-) )
Ale wraz z małym człowiekiem zapomina się o bólu.
Leżę sama i martwię się czy wszystko z nim ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 06:48
MałaMała, -Mamunia-, Sylllwus, artemida27, Dorota3 lubią tę wiadomość
-
Mambella wrote:Oj naprawdę zrobił niespodziankę.
Jest wcześniakiem 36 tydz a wazy 3600g!!! A ile by ważył w lutym?!?!!
miałam go tyle co na brzuchu po urodzeniu, teraz wygrzewa się pod lampami na oddziale noworodkowym. Jakie to okropne że jest beze mnie ;-(
A zaczęło się od tego czopa. Później ok 20 przy siusiu poczułam jak by maluch mocno walnął w szyjkę? Tak że aż usłyszałam dźwięk. I zaczęły się sączyć wody. My szok, panika bo nie wszystko jest w domu naszykowane!
W szpitalu byliśmy po 22, po 23 zabrali mnie na salę przed porodową i zaczęła się jazda!
O 2 przenieśli na salę porodowa a o 3.30 Bartek leżał już na brzuchu.
Powiem tyle HARDCORE! (Nie wiem czy chcecie znać szczegóły;-) )
Ale wraz z małym człowiekiem zapomina się o bólu.
Leżę sama i martwię się czy wszystko z nim ok.
I jest dobrze, nie martw sie jestes pod db opieka !
Duzy chlopak to da rade! Mame tez ma silną i sobie poradzi
Opisuj jak bylo(to bedzie moj pierwszy maluszek:)
Piekna niespodzianka !!!12/02/2019
SZYMEK
-
nick nieaktualnyMambella!!!
Moc Buziaczków w Waszą stronę!
Gratuluję, teraz trzeba powoli reanimowac listę na pierwszej stronie. Maluszek pokaźny 3600!
Dokonalas cudu i wydaje mi się że maluszek bedzie szybko z Tobą.
Nie szczędzi szczegółów o ile jesteś na siłach i pochwal się Bartusiem małym rozrabiaką.Elcia89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mambella Gratulacje!!! Ale super
Pierwszy dzieciaczek
No to worek sie rozwiązał coś czuję :p
My się witamy w 9 miesiącu36 tc. Byłam na badaniach w labo. W czwartek wizyta.
Wlazłam dzisiaj na wagę i sie przeraziłam plus 19 kg od poczatku a to jeszcze miesiąc!!! Ja słoń :p
W ostatnie 3 tygodnie 5 kg... Ale strasznie spuchłam. Chyba wodaCzuję się jak ludzik Michaelin :p No trudno. Staram się dużo pić i sie ruszać ale nic nie daje
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka