Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMadziu bedzie dobrze, lekarze wiedzą co robią. Twoje maleństwo bedzie pierwszym forumowym dzieciaczkiem na lutowkach
Karolina nie wystawiaj takich zdjęć bo nie dość że zgrabna to jeszcze śliczna!
Oczywiście żartuje co do wystawiania bo uwielbiam oglądać wasze zdjęcia.
Mambella podobno to jest czop, ja osobiście u siebie nie widziałam na zywo, pewnie odszedł w trakcie porodu. Nie bój się czoło moze odejść nawet dwa tyg. Przed terminem porodu, kawałek po kawałku.Karola94c lubi tę wiadomość
-
-Mamunia- wrote:Madziu bedzie dobrze, lekarze wiedzą co robią. Twoje maleństwo bedzie pierwszym forumowym dzieciaczkiem na lutowkach
Karolina nie wystawiaj takich zdjęć bo nie dość że zgrabna to jeszcze śliczna!
Oczywiście żartuje co do wystawiania bo uwielbiam oglądać wasze zdjęcia.
Mambella podobno to jest czop, ja osobiście u siebie nie widziałam na zywo, pewnie odszedł w trakcie porodu. Nie bój się czoło moze odejść nawet dwa tyg. Przed terminem porodu, kawałek po kawałku.
Szalona !Ja już 17 kg na plusie ! .. Nie długo będę się czołgać.
-
Makowa_Panna wrote:Możecie polecić wit. D3 w kropelkach? Tyle tego, że nie wiem co wybrać.
Co jeszcze oprócz tego warto kupić - espumisan, jakie inne leki warto mieć pod ręką?
!
Ja osobiście D-Vitum w areozolu ^^ Psik psik, będę testować. Któraś z Was tutaj polecała, przecież taki mały bąbel nie utrzyma Ci buziaka otwartego, żeby kropelkę wpuścić , tak mi się wydaje
-
Makowa_Panna wrote:Możecie polecić wit. D3 w kropelkach? Tyle tego, że nie wiem co wybrać.
Co jeszcze oprócz tego warto kupić - espumisan, jakie inne leki warto mieć pod ręką?
Było u mnie ostatnio na szkole rodzenia:
- vit C w sprayu to przemywania buzi (przeciw pleśniawkom)
- paracetamol
- sól fizjologiczna (do oczu), woda morska (do nosa)
- octanisept
- masc majerankowa (udraznia oddech, regeneracja naskórka)
- bepanthen
- maść arnikowa (na ukąszenia, obrzęki)
- espumisan (po 28 dobie życia)
- probiotyk (np. dicoflor, evelor) - od 1 dnia życia
- wapno w syropie (na infekcje wspomagająco)
- na zaparcia przy MM - czopki glicerynowe, wlewki miodowe
Tyle zapisałam
Kropeczka85, Ewelcia85 lubią tę wiadomość
-
Piękne brzuszki drogie Panie!
Madziu kciuki zaciśnięte!!! Ja urodziłam w 37+1 czyli naprawdę nie dużo dalej i nie miała żadnych problemów i od razu była ze mną , więc życzę aby i u Was tak było!!!
Moje pierścionki mi spadają, nawet zastanawiałam się czy nie zmniejszyć, no ale u mnie to kwestia wagi w dół. Z puchnięciem na szczęście nigdy nie miałam problemów.
Ja kupiłam nowe auto, trzy letnie 16-go grudnia , po dwóch dniach się zepsuło i stało u mechanika do wczoraj, kasy w brud, także wiem jaki ból z autami i współczuję. A dziś w urzędzie podczas rejestracji oczywiście też nikt nie widział mojego wielkiego brzucha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2019, 18:40
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
bumbum wrote:Było u mnie ostatnio na szkole rodzenia:
- vit C w sprayu to przemywania buzi (przeciw pleśniawkom)
- paracetamol
- sól fizjologiczna (do oczu), woda morska (do nosa)
- octanisept
- masc majerankowa (udraznia oddech, regeneracja naskórka)
- bepanthen
- maść arnikowa (na ukąszenia, obrzęki)
- espumisan (po 28 dobie życia)
- probiotyk (np. dicoflor, evelor) - od 1 dnia życia
- wapno w syropie (na infekcje wspomagająco)
- na zaparcia przy MM - czopki glicerynowe, wlewki miodowe
Tyle zapisałam
Madzia dopiero doczytałam. powodzenia!
Karola94 w kropelkach to zazwyczaj na łyżeczkę się daje albo jak karmisz piersią to na sutek się kropi -
Dzięki dziewczyny;-) nie stresuje się bo wiem że może to trwać i trwać. Choć zaciekawiło, bo w pierwszej też odszedł krwisty jak już były skurcze, także tu coś nowego.
Dziś się kiepsko czuje, ciśnienie wysokie, syn od 3 dni nie ma drzemek w dzien. Chyba muszę się pożegnać z ta magiczna godzina dla samej siebie -
Straciatellaa wrote:Karola94 w kropelkach to zazwyczaj na łyżeczkę się daje albo jak karmisz piersią to na sutek się kropi
Z moim talentem to bym nie trafiła na tego sutka haha. Dla córki miałam w kapsułkach twist off ale miała po niej bóle brzuszka i odstawiłam.
-
nick nieaktualny
-
Karola94c wrote:Z moim talentem to bym nie trafiła na tego sutka haha
. Dla córki miałam w kapsułkach twist off ale miała po niej bóle brzuszka i odstawiłam.
-
Codziennie Was podczytuje ale jakoś brakuje mi czasu napisać.
Wzruszyłam sie czytając, że za niedługo bedzie na swiecie pierwsze forumowe dzieciątko. Życze Wam z całego serca zdrowia i wszystkiego dobrego.
Dzisiaj byłam u diabetologa, jutro robie badania, a w środe podglądam synusia.
Macica juz ostro trenuje i czuje bolesne ukłucia w szyjce, ale mam umowe z synkiem że musze zdążyc obejrzeć w kinie Kogel Mogel 3 przed Jego wykluciem, jeśli chciałby zobaczyć świat przed terminem:D
-
nick nieaktualny