Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez wierze ze Mala jest wyczerpana i zajeta Malenstwem, pewnie niebawen napisze i dopiero bedzie w szoku ze tak tu na nia czekamy:)
Bylam na ktg, skurczy brak, na kolejne w srode lub czwartek. Ten dziewiaty miesiac jest chyba tylko po to zeby kobieta juz chciala rodzić. Ja już mam dosc i swiadoma wszytkich boli chce rodzic
Super macie sesje:) a bebyshawer to juz wogole ekstra niespodzianka:)
Jak niezdecydowane mamusie co do imion? U mnie miała byc Lena ale ostatecznie wybieram miedzy Gabrysia i Łucja. Mam nadzieje ze niezdecydowania cora po mnie nie odziedziczy:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
malami91 wrote:A jak się zdrabnia imię Łucja?
Chyba nigdy nie słyszałam od tego zdrobnienia, ale znalazłam w necie:
Łucka, Łucuś, Łućka, Lutka, Usia, Łuska, Luczija, Luszyn, Łucusia, Lucy, Lulka, Luśka, Lucylda, Łucjusz, Łuciątko, Łucjanna, Lusieńka, Łucjena, Ucia, Lusi, Łusia, Ucho, Łucunia, Łysa, Lusil, Łucysia, Łuta, Lusia, Łuśka, Łunia, Łucyjka, Łucyś, Łucjuszek, Lucia, Lusiek, Łuc, Lucka, Łucia, Lu, Lucek
Mi najbardziej do gustu przypadło "Ucho" hehemalami91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nadzieja22, jak reklamacja Twojego wózka? Pisałaś, że był porysowany? My dopiero dzisiaj złożyliśmy i rzeczywiście ta blokada nie działa tak jak myślałam... Trzeba końcem buta ją podnieść od dołu. Bo naciskając od góry mi się na razie nie udaje.
Co do rys to miałaś dużą? U nas jest taka na 2,5 cm, ale w środku (gondola zakrywa) więc nic z tym nie będziemy robić. -
Lutyska wrote:Ruda moja sie wypycha do przodu.w kosciele tak zaczela fikac ze nie wiedzialam czy mam siedziec czy jednak wyjsc z kościoła...
Co do tych dwóch imion to mi sie Gabi podoba ale kuzyn ma core Gabrysie.bardzo charakterna. Łucje znam dwie prawie 5-latki i w obu rodzinach mowia Lusia, Luśka
Mi sie Alicja, Natalia podoba. Czytajac znaczenie to jednak Alicja wygrywa a maz kreci nosem ale jak sie pytam co mu sie podoba to nic nie mowi co mnie wkurza. Wiec pewnie bedzie po mojemu znowu
U nas też będzie Alicja -
Papapatka wrote:Ja wracam z IP (wwa inflancka). Rano wymiotowalam miałam 3 skurcze co 20 minut i nie mogłam chodzić.
Na IP podpieli mi ktg potem badania i okazało się ze fałszywy alarm... szyjka 2 cm i "porodu nie widać". Za to dowiedziałam się że Zosia na dzień dzisiejszy waży 3130 g i jest okraglutka
Ale u nas się zaczęło dziaćna forumPapapatka lubi tę wiadomość
-
Czyli nie jestem jedyną z "fałszywym alarmem"
To ja się pochwalę, czop dalej mi odchodzi, nie wiedziałam, że tego jest tak dużo..
Za to wszelkich innych oznak brak- nawet brzuch mi nie twardnieje dziś. Nic nie boli.
Tylko Mała szaleje- śmiejemy się z mężem, że szuka innej drogi ucieczki
Wczoraj na usg widziałam jak leżygłówka na dole, brzuchem do góry. To co czuje to w większości jej kolana i stopy
Reni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
malami91 wrote:Podobno jeśli czop jest podbarwiony na różowo/czerwono to poród tuż tuż a jak jest taki bardziej brunatny albo wcale nie podbarwiony to jeszcze trochę czasu zostało. Może to nie reguła, ale niby taka jest tendencja.
Ciężko mi określić kolor.. taki bezbarwno-kremowy-jasnobrazowy..
Po raz pierwszy coś zaczyna się dziać więc jestem pełna nadziei, że jednak urodze przed terminemmalami91 lubi tę wiadomość
-
Tak, suwak mam wg terminu z om a ten wypada na 28.01, belly liczy wg owulacji na 29.01, w karcie mam wpisany 30.01 bo tak wyszło na pierwszym usg, a na usg pierwszego trymestru 01.02 ale juz tego nie zmieniala
terminow z kolejnych usg nie liczę bo już nie mają znaczenia.
Różnica jest minimalna, w każdym jednak przypadku mogę już spokojnie rodzić
Same jednak widzimy, że terminy terminami a dzieci wychodzą kiedy chcą -
artemida27 wrote:Ciężko mi określić kolor.. taki bezbarwno-kremowy-jasnobrazowy..
Po raz pierwszy coś zaczyna się dziać więc jestem pełna nadziei, że jednak urodze przed terminem
Tego Ci życzę - szybkiego i bezbolesnego
(Ja dokładnie na Twoim etapie 38t6d mam mieć CC... ciekawe czy dotrwam, matko jeszcze miesiąc...)artemida27 lubi tę wiadomość