X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie Luty 2019.
Odpowiedz

Mamusie Luty 2019.

Oceń ten wątek:
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wierze ze Mala jest wyczerpana i zajeta Malenstwem, pewnie niebawen napisze i dopiero bedzie w szoku ze tak tu na nia czekamy:)
    Bylam na ktg, skurczy brak, na kolejne w srode lub czwartek. Ten dziewiaty miesiac jest chyba tylko po to zeby kobieta juz chciala rodzić. Ja już mam dosc i swiadoma wszytkich boli chce rodzic :)
    Super macie sesje:) a bebyshawer to juz wogole ekstra niespodzianka:)
    Jak niezdecydowane mamusie co do imion? U mnie miała byc Lena ale ostatecznie wybieram miedzy Gabrysia i Łucja. Mam nadzieje ze niezdecydowania cora po mnie nie odziedziczy:)

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • bumbum Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi, mi się podoba Łucja, mam takie imię z bierzmowania :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się zdrabnia imię Łucja? :-)

Mnie się bardziej podoba Gabrysia, no ale wiadomo, że wszystko jest rzeczą gustu :-).

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas póki co cisza... Też czekam na jakies wieści od Jo i Małej:)
    Czy wasze dzidzie też się tak wypychają w brzuchu ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, u mnie non stop ruch :-). Śmieszne kształty brzuch przyjmuje ;-).

• bumbum Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    A jak się zdrabnia imię Łucja? :-)

Chyba nigdy nie słyszałam od tego zdrobnienia, ale znalazłam w necie:

Łucka, Łucuś, Łućka, Lutka, Usia, Łuska, Luczija, Luszyn, Łucusia, Lucy, Lulka, Luśka, Lucylda, Łucjusz, Łuciątko, Łucjanna, Lusieńka, Łucjena, Ucia, Lusi, Łusia, Ucho, Łucunia, Łysa, Lusil, Łucysia, Łuta, Lusia, Łuśka, Łunia, Łucyjka, Łucyś, Łucjuszek, Lucia, Lusiek, Łuc, Lucka, Łucia, Lu, Lucek

Mi najbardziej do gustu przypadło "Ucho" hehe :D

malami91 lubi tę wiadomość

• Papapatka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 14:00

Pepper, artemida27, Straciatellaa, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

Zosia! Spełnienie marzeń...km5scwa1f3mt6hq0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nadrobie Was później,bo dopiero wracam z sesji. Zdjęć będzie sporo, większość to nagość zakryta;))))

ruda90, artemida27, Ewelcia85, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• bumbum Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22, jak reklamacja Twojego wózka? Pisałaś, że był porysowany? My dopiero dzisiaj złożyliśmy i rzeczywiście ta blokada nie działa tak jak myślałam... Trzeba końcem buta ją podnieść od dołu. Bo naciskając od góry mi się na razie nie udaje.
    Co do rys to miałaś dużą? U nas jest taka na 2,5 cm, ale w środku (gondola zakrywa) więc nic z tym nie będziemy robić.

• ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję wygibasy na bokach swojego brzucha ciekawi mnie co to za części ciała małej:D

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Booosz za 3 dni się u mnie zacznie.

Pepper, malami91, artemida27, Ewelcia85, kjt91, baranosia, Straciatellaa, Nadzieja22, Dorota3 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lutyska wrote:
    Ruda moja sie wypycha do przodu.w kosciele tak zaczela fikac ze nie wiedzialam czy mam siedziec czy jednak wyjsc z kościoła...

Co do tych dwóch imion to mi sie Gabi podoba ale kuzyn ma core Gabrysie.bardzo charakterna. Łucje znam dwie prawie 5-latki i w obu rodzinach mowia Lusia, Luśka
    Mi sie Alicja, Natalia podoba. Czytajac znaczenie to jednak Alicja wygrywa a maz kreci nosem ale jak sie pytam co mu sie podoba to nic nie mowi co mnie wkurza. Wiec pewnie bedzie po mojemu znowu ;)

U nas też będzie Alicja :)

• Pepper Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papapatka wrote:
    Ja wracam z IP (wwa inflancka). Rano wymiotowalam miałam 3 skurcze co 20 minut i nie mogłam chodzić.
    Na IP podpieli mi ktg potem badania i okazało się ze fałszywy alarm... szyjka 2 cm i "porodu nie widać". Za to dowiedziałam się że Zosia na dzień dzisiejszy waży 3130 g i jest okraglutka :)
    Kochana u mnie było podobnie. Tylko ja wymiotowalam 3 dni. ... Dali mi na rozwój płucek leżałam 4 dni w szpitalu. Wyciszylo się i chce wytrzymac jeszcze. Os wczoraj mam biegunkę i nieregularne skurcze. We wtorek mam wizytę. Oby do wtorku wytrzymać :)

Ale u nas się zaczęło dziaćna forum :)

Papapatka lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie jestem jedyną z "fałszywym alarmem" :)

To ja się pochwalę, czop dalej mi odchodzi, nie wiedziałam, że tego jest tak dużo..

Za to wszelkich innych oznak brak- nawet brzuch mi nie twardnieje dziś. Nic nie boli.

Tylko Mała szaleje- śmiejemy się z mężem, że szuka innej drogi ucieczki ;)

Wczoraj na usg widziałam jak leży :) główka na dole, brzuchem do góry. To co czuje to w większości jej kolana i stopy :)

Reni lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno jeśli czop jest podbarwiony na różowo/czerwono to poród tuż tuż a jak jest taki bardziej brunatny albo wcale nie podbarwiony to jeszcze trochę czasu zostało. Może to nie reguła, ale niby taka jest tendencja.

• artemida27 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    Podobno jeśli czop jest podbarwiony na różowo/czerwono to poród tuż tuż a jak jest taki bardziej brunatny albo wcale nie podbarwiony to jeszcze trochę czasu zostało. Może to nie reguła, ale niby taka jest tendencja.

Ciężko mi określić kolor.. taki bezbarwno-kremowy-jasnobrazowy..

Po raz pierwszy coś zaczyna się dziać więc jestem pełna nadziei, że jednak urodze przed terminem :)

malami91 lubi tę wiadomość

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • Pepper Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artemida ja miałam taki kremowo żółto bezbarwny z czerwonymi nitkami. Kilka godzin później urodziłam.
    Ty już masz skończone prawie 38 tyg wiec juz pięknie :)

artemida27 lubi tę wiadomość

💙Synek 2011
    🩷Córcia 2019
    preg.png
  • artemida27 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, suwak mam wg terminu z om a ten wypada na 28.01, belly liczy wg owulacji na 29.01, w karcie mam wpisany 30.01 bo tak wyszło na pierwszym usg, a na usg pierwszego trymestru 01.02 ale juz tego nie zmieniala ;) terminow z kolejnych usg nie liczę bo już nie mają znaczenia.

Różnica jest minimalna, w każdym jednak przypadku mogę już spokojnie rodzić :)

Same jednak widzimy, że terminy terminami a dzieci wychodzą kiedy chcą :)

bl9cdf9hojouibxw.png

p19u3e3kecvrs0g3.png
  • ruda90 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czop jest taki brązowo-brunatny

• symbolica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    artemida27 wrote:
    Ciężko mi określić kolor.. taki bezbarwno-kremowy-jasnobrazowy..

Po raz pierwszy coś zaczyna się dziać więc jestem pełna nadziei, że jednak urodze przed terminem :)

Tego Ci życzę - szybkiego i bezbolesnego :-)

(Ja dokładnie na Twoim etapie 38t6d mam mieć CC... ciekawe czy dotrwam, matko jeszcze miesiąc...)

artemida27 lubi tę wiadomość

da8300b52b.png
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ