Mamusie Luty 2019.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale się rozpisalyscie ja już po wizycie. Widać sam pęcherzyk ciążowy. Gin kazał wyluzować i czekać do 2 lipca na wizytę i zobaczymy co będzie. Powiedział że ciąża jest widocznie młodsza i dlatego bhcg nie jest za wysokie i nie kazał się nim przejmować bo widelki są na tyle duże że w zasadzie beta powinna służyć jedynie do potwierdzenia ciąży a skoro przyrasta to jest ok. No to czekamy....
mamaaniołków3, Ewelcia85, Karola94c, Mila_85, -Mamunia-, inka1985 lubią tę wiadomość
Cs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle)
06.2018 Udało się! -->02.07 puste jajo
Wracamy do walki !!!!
IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta -
nick nieaktualnyKarola - czekaj cierpliwie.
Tak ostatnio jechałam w aucie i się zastanawiałam po co my to wszystko robimy? Zamiast usiąść na tyłku i poczekać biegamy po lekarzach / laboratoriach etc. Same siebie stresujemy. Czy wszystkie macie cykle 28 dni? Czyli książkowe? To czemu oczekujemy, że nasza ciąża będzie przebiegać książkowo? Mam ostatnio problemy z plamieniem i żaden z lekarzy nie jest w stanie "nic już więcej zrobić". Biorę duphaston 3x1 i to, że latam ciągle na wizyty i chce wiedzieć to tylko i wyłącznie mój stres, strach i ciekawość.
Jeśli nie krwawicie, nie plamicie krwią, nie macie silnych bóli podbrzusza to weźcie dobrą książkę i przestańcie panikować - taką ot obrałam teorię. Stres dzidziusiowi nie pomoże.
Wczoraj lekarz powiedział mi, że nie widzi akcji serca u dzidziusia. Mogłam iść dzisiaj go innego ginekologa, ale myślę sobie - wierzę, że jest wszystko ok, dam dziecku szansę, nawet jeśli serce nie biło wczoraj, może zaskoczy, jak mu dam trochę czasu (chociaż mam akurat podejrzenia co do sprzętu lekarza, u którego byłam). Tak czy siak, umówiłam się na poniedziałek i wtedy będzie wszystko wiadomo. Nic nie mogę zmienić, jestem dobrej myśli, odpoczywam i czekam spokojnie na wizytę.
Zajmijcie się czymś, szybciej czas będzie mijał a głowa nie będzie się martwić :*Straciatellaa, MonisiaK, Pau.Em, Jonesey, malami91, Ewelcia85, Karola94c, Pionerka, inka1985, Kropeczka85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ale produkujecie
Ja jestem chyba jedyna, która zrobiła tylko jeden test i ani jednej bety.
Wiem, że forum może nakręcić troszkę myślenie człowieka. W pierwszej ciąży bardzo szybko minęły mi objawy i spanikowana poleciałam do lekarza.. zalecenie to mniej Internetu
Teraz też sobie wkrcam, bo nie mam żadnych objawów
Dziś wizyta - mam nadzieję, że uda się zobaczyć serduszko
-
Pionerka wrote:Ale się rozpisalyscie ja już po wizycie. Widać sam pęcherzyk ciążowy. Gin kazał wyluzować i czekać do 2 lipca na wizytę i zobaczymy co będzie. Powiedział że ciąża jest widocznie młodsza i dlatego bhcg nie jest za wysokie i nie kazał się nim przejmować bo widelki są na tyle duże że w zasadzie beta powinna służyć jedynie do potwierdzenia ciąży a skoro przyrasta to jest ok. No to czekamy....
A z OM który TC Ci wychodzi? -
Aneczka86 wrote:Dziewczyny ale produkujecie
Ja jestem chyba jedyna, która zrobiła tylko jeden test i ani jednej bety.
Wiem, że forum może nakręcić troszkę myślenie człowieka. W pierwszej ciąży bardzo szybko minęły mi objawy i spanikowana poleciałam do lekarza.. zalecenie to mniej Internetu
Teraz też sobie wkrcam, bo nie mam żadnych objawów
Dziś wizyta - mam nadzieję, że uda się zobaczyć serduszko
Ja w pierwszej ciąży też totalny luz, test zrobiłam a potem poszłam na US ale nie na samym początku tylko trochę później i już był fajny ludzik na tym USG który machał rączką, a teraz jestem cała w stresie... -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, z moich wyliczeń wynika że tp wypada ok 12 lutego. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze bo ten krwiak którego mam trochę psuje mi humor.kolejna wizyta dopiero 3 lipca, jak byłam na wizycie w 5t3d to było serduszko i ten cholerny krwiak, przez którego nadal plemię. Jak tam z waszymi objawami ciążowymi? Mnie czasami bolą piersi i czasem czuje mdłości.
-
Olcia mnie również bolą piersi,stracilam apetyt, mdli mnie.
2 tygodnie temu byłam na wizycie, było widać malutka kropeczke, ale pani ginekolog powiedziała, że za wcześnie by określić wiek więc nie założyła mi jeszcze karty ciąży. Zmienilam ginekologa w poniedziałek idę na badanie.[/url]
[/url] -
Olciaaa wrote:Cześć dziewczyny, z moich wyliczeń wynika że tp wypada ok 12 lutego. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze bo ten krwiak którego mam trochę psuje mi humor.kolejna wizyta dopiero 3 lipca, jak byłam na wizycie w 5t3d to było serduszko i ten cholerny krwiak, przez którego nadal plemię. Jak tam z waszymi objawami ciążowymi? Mnie czasami bolą piersi i czasem czuje mdłości.
Oj ten bol piersi potworny, ale gdyby nie ten bol to nie tkneło by mnie żeby zrobić test. Dodatkowo calodniowa senność, od czasu do czasu mdłości i czeste parcie na pecherz. -
Mamaaniołków tak jak dziewczyny piszą. Najważniejszy jest przyrost.
Co do objawów to jak zdejmuję stanik to mam wrażenie, że mam kamienie zamiast piersi. I mam wstręt do jedzenia. Najchętniej jadłabym tylko kiszoną kapustę mojej babci . Czasami też rwą mnie jajniki i ciągnie w podbrzuszu. Aha i senność. -
mamamajeczki wrote:A u mnie tylko piersi są wrażliwe i nabrzmiałe i to wszytko aż czasami zastanawiam się czy w ciąży jestem. Jestem ciekawa na jak długo z córką zaczęło się od 8 tygodnia (mdłości, senność i brak apetytu)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 17:10